MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului

1591 posts, 231944 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114
 
 

📖 Pagination options
Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului adila

Programul este customizabil si se pot scoate sau adauga trenuri in schema. Nu are cum sa fie altfel. Dovada ca azi mergea tabela la VI si afisau urmatoarele 3 trenuri. Timpul de succedare fiind de aproape 18 minute. Cand au dat drumul la tabela de afisare dupa inaugurare, aveam timp de succedare de 10minute la VI. Problema nu este programul ci dispecerul sau cine opereaza programul.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului sab

Nu cumva 18 min era si inainte în week-end?
Asa arata și acum pe M3, programul de weekend, care NU s-a modificat, deci îl au și pot sa îl afișeze. Afișajul este plin si pe M3.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului shoppy

Cu cine nu lucreaza in domeniu dar "stie el ca trebuie sa fie nustiucum" nu se poate discuta, mergeti la ziua portilor deschise si cereti sa va explice cum se face ca sa va convingeti ca nu exista trenuri si mecanici aiurea prin depou pe care "sa-i adauge" dispecerul, cereti apoi sa va arate digrama spatiu/timp si programele semicurselor in statiile terminal, chiar sunt curios daca vor accepta sa va arate.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului adila

Merge brici tabela cu orarul la VI, iar trenul pleaca la secunda, cel putin cel de la ora 7:30. Deci se poate, si stiam ca se poate, doar sa vrea cine trebuie. Trenul face fix 12 minute pana la E2. Chiar sunt curios cate trenuri sunt in circulatie acum pe M5.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului Valentin

Senzatia mea e ca e cel putin 1 tren in plus ca pana acum, de obicei stateam 8-9min de la ultimul tren, acum se sta ~5-6min pe tronsonul central. Evident poate sa fie eronata senzatia.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului sab

Capatul dinspre Opera. Nu funcționează niciuna.
20230804_173442.jpg (1.81 MB; downloaded 1148 times)

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului shoppy

Deci cand au bagat din nou trenul lipsa au inceput sa mearga si tabelele, exact ce spuneam mai devreme.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului adila

Pe 30 iulie aveam timp de succedare de 18 minute si tabela functionala. Acum avem 12 minute timpul de succedare si tabela functionala. Daca tabela ar putea arata corect timpii doar daca aveam numarul de trenuri din proiect atunci tabela electronica ar fi inutila. Se putea pune foarte bine o hartie scrisa de mana la intrare ca la STB.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului sab

Credeam ca s-a înțeles, dar vad ca  tot ne învârtim.... Tabela arata corect oricând, cu condiția ca trenul sa fie in circulație.
Altfel:
1) Daca nu se respecta graficul de circulație, atunci nu arata nimic la capetele de linii (si câteva stații dupa capăt...) pentru ca nu are informatiile necesare . Începe sa arate ceva doar atunci când trenul intra in circulație.
2) Daca se respecta graficul, atunci tabela arata niste informații, care pot fi sau nu reale, deoarece este un grafic teoretic, care in practica poate suferi abateri. De exemplu pe M3 mai niciodată nu se respecta. Mai ales când baga IVA se produc abateri mari...
Au fost destule discuții pe aici referitoare mai ales la ce arata la Păcii în general, care nici măcar nu este capăt de linie. Acolo niciodată nu este corect, dovada foto de mai jos . Trenul nu este in stație, dar afișajul îl arata în statie. Este graficul teoretic, iar metroul a venit după cca 2 min...
Dintre 1 si 2, deși pare ca ne încântă situația 2, cea de la pct 1 este cea care reflecta realitatea. Faptul ca imi arata niste informatii pe tabela nu inseamna si ca acele informatii sunt/vor fi respectate.

Mai repet încă o data întrebarea. Pe 30 iulie nu era weekend, iar programul de weekend era si înainte de 18 min pe M5? Daca DA, de aceea existau informații care puteau fi afișate pe 30 iulie. Acum afișează din nou pentru ca s-a revenit la graficul normal de 12 min, grafic care este introdus in aplicație.
Exact, tabela este semi-inutila, dar asta este situația. Se pare ca noi ne simțim mai bine daca vedem ceva afișat acolo, chiar daca nu este real.
Nu mai vorbesc de situația de la E1, când tabela arata cateodata metrou pentru o directie și în stație sosea celalalt metrou....
20230805_075532.jpg (1.81 MB; downloaded 883 times)

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului punmeister

Sa le multumim celor de la CAF pentru ce au facut la prima licitatie pentru trenurile destinate M5-ului.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului shoppy

Pai unul vorbeste de numarul de trenuri in circulatie si celalalt de timpul de asteptare.

Deci au un program de 12 minute / 6 trenuri(zi lucratoare normala) si un program de 18 minute / 4 trenuri(zi nelucratoare sau zi lucratoare cu incarcare mica(zi de vara sau zi langa sarabatorile legale)), deci daca circula in una dintre situatiile acestea atunci este bine, la inceputul zilei de lucru se incarca programul si toate tabelele primesc toate trenurile programate pentru ziua aceea.
Daca le lipseste un tren si fac ziua lucratoare cu 5 treuri sau ziua nelucratoare cu 3 trenuri atunci nu au program si la inceputul zilei de lucru tabelele nu primesc nimic, cand un tren ajunge in fata semnalului de iesire dintr-un terminus(ca a facut rebrusare sau macanicul a schimbat postul de conducere) atunci dispecerul introduce manual terminusul destinatie si ora de plecare, care este defapt ora curenta, atunci softul calculeaza traseul trenului si toate tabelele de pe parcurs primesc trenul acela, deci tabela din terminal primeste un mesaj "este ora 10:00, tren id x in directia y cu plecare la ora 10:00" si apoi imediat mesajul "este ora 10:00, tren id x a plecat", deci va afisa trenul cel mult cateva secunde fix cand pelaca.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului punmeister

Faceam referire la faptul ca daca nu frauda CAF prima licitatie acum am fi avut trenurile destinate pentru M5 inca de la inaugurarea din 2020 si nu mai ajungeam sa discutam despre numarul de trenuri in circulatie/timpii de asteptare mari.

Asta e acum, bine ca a abandonat CAF piata din Romania (pe feroviar evident, la busuri au noroc ca detin Solaris) si faptul ca trenurile vor fi livrate de Alstom.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului adila

Astazi tabelele de afisare din VI si E2 afiseaza timpi de succedare de 12 minute. Pana acum avem 10, 12, si 18 minute timpi de succedare.

 


Re: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții după inaugurarea tronsonului subway guru

Nu au cum sa fie aceleasi intervale de succedare si la VI si la E2.

 


Go to page:  1  ... 108 109 110 111 112 113 114
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407371 posts in 5067 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use