Regiunile RomânieiInițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene

 

Topic: Ministerul Dezvoltării - achiziție 131 autobuze electrice de 12m operabile în condiții de deal

81 posts, 20068 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
  • Anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitie autobuze electrice de 10 si 12m (MDRAP) Anonim

Oricum trebuia să se ducă luna asta în Polonia să vadă construcția celor 16 tramvaie Pesa.

 


Re: Achizitie autobuze electrice de 10 si 12m (MDRAP) Puss in Boots

Asta am si spus dar nu a declarat nimic legat de vizita, asa cs posibil cu pandemia sa nu se mai duca.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Gata, azi s-a semnat contractul cu Solaris pentru Suceava:
Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că a semnat miercuri dimineață cu firma Solaris din Polonia contractul pentru furnizarea celor 15 autobuze electrice si 19 statii de încărcare, din care 15 pentru încărcare lentă si 4 pentru incarcare rapidă. Acest contract  vine ca urmare a unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrărilor Publice si Administratiei.

”Sunt ultimele autobuze care trebuie sa vină la Suceava din lotul celor 62, care compun pracul de transport public electric la nivelul municipiului. Valoarea contractului este de 50.426.627,35 inclusiv TVA. Temenul de livrare este de 22 luni. Am insistat la reprezentantul firmei Solaris sa aducă cât mai repede autobuzele la Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

Autobuzele de la Solaris sunt garantate pentru 500.000 km sau 5 ani,  au 8 ani garanție pentru caroserie, 5 ani pentru baterii electrice, anvelope – 120.000 km și 8 ani pentru componentele de cauciuc .
”Sperăm sa ajungă cât mai curând aceste autobuze, să întregim parcul la capacitatea de 62 autobuze electrice, să putem trece la culoarul unic de transpot public”, a mai declarat primarul Sucevei.

Sursa: Obiectiv de Suceava

 



Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

S-a semnat și la Sighetu Marmației:

A fost semnat contractul de furnizare: Sighetu Marmației va avea 7 autobuze electrice

Miercuri, 14 aprilie, a fost semnat contractul de furnizare a celor 7 autobuze electrice pentru municipiul Sighetu Marmației. Valoarea totală a contractului este de peste 21,4 milioane lei (cu TVA)

”Am semnat azi, 14 aprilie 2021, împreună cu reprezentanții Solaris Bus&Coach, contractul de furnizare a celor 7 autobuze electrice destinate transportul public urban de călători din Sighetu Marmației. Municipiul nostru va beneficia de 7 autobuze electrice, 2 stații de încărcare rapidă și o stație de încărcare lentă, valoarea contractului fiind de 18.064.200 lei, fara TVA, respectiv 21.496.398, 00 lei cu TVA. Finanțarea proiectului este asigurată de MDLPA, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, precizează Primăria Sighetu Marmației.

Ziar MM

Să fie vreo greșeală ceea ce am îngroșat? La 7 autobuze trebuie să ai 7 stații lente.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Da, e o greșeală, scrie în comunicatul ministerului, mai sus, că sunt 7 stații de încărcare lentă.

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

A fost semnat contractul cu Solaris pentru cele 40 de autobuze electrice licitate de Ministerul Dezvoltării pentru Pitești:
Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, a anunțat luni prin intermediul unui comunicat că a semnat un contract cu Primăria Municipiului Pitești pentru livrarea a 40 autobuze electrice Solaris Urbino 12.

Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la peste 100,4 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și 11 stații de încărcare electrică rapidă și alte 40 stații de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.


Cele 40 de autobuze electrice vin în completarea celor 70 de autobuze diesel livrate de producătorul european în municipiul Pitești în 2015.

Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW. Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.

Confortul piteștenilor care vor călători cu noile autobuze Solaris va fi asigurat atât prin sistemul de aer condiționat și încălzire, dar și printr-un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul. Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Gradul de siguranță al pasagerilor și al șoferilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent în fiecare autobuz și de sistemul electronic de diagnosticare. De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate și cu un sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă care va permite operatorului de transport public să adune date relevante despre numărul de persoane care utilizează anumite rute, precum și cu un sistem de management al traficului catre transmite date în timp real de pe traseu către autobaza operatorului de transport public.

Cele 11 stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Sursa: Economica

 


Re: Licitație MDRAP autobuze electrice de 12m pentru Târgu Mureș PTMZ

Ieri a fost semnat contractul cu Solaris pentru Târgu Mureș:
Marți, 18 mai, la Târgu Mureș a fost semnat un contract de achiziție în valoare de 81,9 milioane de lei, fără TVA, pentru achiziționare de autobuze electrice și stații de încărcare. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă la care au luat cuvântul primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, și Eugen Daniel Ciolan, director general Solaris România, firma care va livra autobuzele electrice. A mai fost prezent și Alex Gyorgy, viceprimar al municipiului. La ora desfășurării conferinței de presă, în Piața Teatrului din Târgu Mureș a putut fi observat un autobuz hibrid aflat încă în teste, dar care se dorește a fi de asemenea achiziționat prin Ministerul Dezvoltării.


Edilul șef al municipiului Târgu Mureș a declarat că Primăria are în total șapte proiecte finanțate prin fonduri europene în desfășurare care au rolul de îmbunătăți și dezvolta transportul public de persoane și managementul traficului.


„Astăzi semnăm contractul de achiziție al autobuzelor electrice și a stațiilor de încărcare. Am început dezvoltarea orașului, în care dânșii ne sunt un partener important. Dezvoltăm transportul orașului să fie mai confortabil și mai verde. Primăria Târgu Mureș are în prezent șapte proiecte europene în desfășurare pentru dezvoltarea transportului public și managementul traficului. Dintre acestea, patru se referă la achiziția autobuzelor și schimbarea completă a parcului auto. Această achiziție se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației direct cu producătorul care a fabricat și autobuzul expus astăzi în Piața Teatrului. Acest autobuz care se află în orașul nostru în aceste zile e în teste. Este un autobuz de tip hibrid și acest tip de autobuz va fi achiziționat printr-un alt contract care urmează să fie semnat”, a declarat Soós Zoltán.

126 de autobuze noi
Pe lângă cele 32 de autobuze electrice pentru care a fost semnat contractul la data menționată anterior, parcul auto al transportului comun local se va moderniza cu încă 41 de autobuze Diesel, 15 autobuze electrice de 10 metri și 38 autobuze tip hibrid.

„În afară de acest proiect, Municipiul va mai achiziționa 41 de bucăți autobuze Diesel, după ce avem anunțat câștigătorul licitației, 15 bucăți autobuze electrice de 10 metri, proiect care este în derulare prin Ministerul Dezvoltării, 38 de autobuze tip hibrid, pentru care procedura este momentan anulată și în prezent se lucrează la noul caiet de sarcini. În total vor fi 126 de autobuze noi achiziționate. Primul autobuz electric va sosi anul viitor în Târgu Mureș. Momentan termenul de livrare este de 15 luni și purtăm discuții să încercăm, dacă se poate, să primim autobuze într-un termen mai convenabil. Până atunci și noi trebuie să ne facem treaba, să amplasăm stații de încărcare și să pregătim amplasarea stațiilor. Se lucrează deja la acest proiect. Este prevăzută deja prima stație de transportare de mare capacitate care va fi în curtea Transport Local SA. Aici vor fi legate stațiile de încărcare. Prețul unui autobuz electric este 470.000 de euro, fără TVA. În lei exprimat, este 2.300.000, fără TVA. Stația rapidă costă 540.000 de lei, fără TVA, stația lentă 88.000 de lei, fără TVA. Este din fonduri europene, prin Ministerul Dezvoltării. Miinisterul Dezvoltării asigură finanțarea. Sunt și cheltuieli care sunt în sarcina Primăriei, cum ar fi infrastructura care trebuie construită, cabluri electrice, încărcarea, peroanele, tot ceea ce înseamnă infrastructura creată la Transport Local SA și referitor la stațiile de capăt unde vor fi încărcătoarele amplasate”, a punctat primarul municipiului Târgu Mureș.

Diesel pentru anul acesta
Momentan se așteaptă finalizarea licitației pentru achiziționarea autobuzelor Diesel. Dacă nu vor exista complicații, acestea vor sosi în oraș anul acesta.


„Prima licitație care e aproape de finalizare este legată de autobuzele Diesel. În curând se va decide dacă nu o să conteste procedura în continuare și se poate declara un câștigător la licitația pentru autobuzele Diesel. În acest caz, anul acesta vor sosi deja autobuze noi în Târgu Mureș. În licitație au rămas la ora actuală două firme din Turcia”, a explicat Soós Zoltán.

Electricitate pentru călători
Conform lui Eugen Daniel Ciolan, autobuzele electrice care urmează a fi livrate anul viitor au o capacitate de 82 de călători și o autonomie de aproximativ 66 de kilometri.

„Mă aflu astăzi la Târgu Mureș pentru a semna contractul de 32 de bucăți autobuze electrice Solaris, împreună cu stațiile de încărcare aferente, anume 32 de stații lente și 10 stații rapide. Autobuzele pe care intenționăm să le livrăm în Târgu Mureș, de ultimă generație, Solaris fiind liderul european în producția de autobuze electrice și în general de autobuze cu tracțiune și sursă de energie neconvențională, anume hibrid, hidrogen. Strict despre autobuzele care se vor livra la Târgu Mureș, vor ajunge în cursul anului viitor. Sperăm să livrăm în avans față de termenele contractuale. Vor avea o capacitate de 82 de călători în total, 50 în picioare, 32 pe scaune. Autonomia este de minim 66 de kilometri. Poate nu pare o autonomie foarte mare, dar la autobuzele electrice autonomia în sine nu este un criteriu fundamental pentru că la un autobuz electric cu cât mărești autonomia înseamnă că pui baterii suplimentare care vor scădea din numărul de pasageri transportați. Tocmai din acest motiv există aceste stații lente care vor încărca autobuzele peste noapte. Stațiile rapide vor încărca autobuzele la capete de linie. Asta înseamnă că autobuzele vor staționa 5-10 minute la capăt de linie și vor înmagazina curent pentru cel puțin încă un traseu”, a explicat directorul general al firmei.


Târgu Mureș, un „Smart City”
Noile mijloace de transport în comun care vor funcționa pe un sistem electric de propulsie vor fi dotate cu aparatură de ultimă generație cu rol de a eficientiza în timp transportul local. Astfel, se urmărește ca Târgu Mureșul să devină un Smart City.

„Aceste autobuze vor fi dotate cu absolut toate sistemele moderne, numărător de pasageri, WiFi, GPS, transmisiune de date în timp real în așa fel încât transportul să devină din ce în ce mai eficient. Autobuzele vor transmite date și în timp se vor face statistici despre numărul de călători care vor urca, vor coborî la anumite ore, pe anumite trasee, în așa fel încât să se poată eficientiza transportul în Târgu Mureș. Asta ar însemna un plus de confort pentru călători. Când e nevoie de mai multe autobuze, vor fi mai multe autobuze pentru că se va ști că pe un anumit traseu, miercuri la ora 2 e nevoie de cinci autobuze în trafic, asta însemnând un confort pentru călători. Pe de altă parte, se dorește să se facă un transport verde. Prin urmare, nu vor fi puse autovehicule în trafic dacă nu e nevoie de ele. În timp acest lucru se va vedea și sunt convins că domnul primar are intențiile astea de a organiza orașul într-unul Smart, un Smart City, care vor fi integrate cu semaforizare, cu ticketing, cu tot, în așa fel încât totul să fie eficient și într-un final confortul călătorului să fie maxim”, a conchis Eugen Daniel Ciolan.

Sursa: Zi de zi

 


Re: Stiri, noutati, perspective PTMZ

Contractul cu Anadolu pentru Slatina a fost semnat pe 19 iulie, iar întreaga licitație a fost atribuită sâmbătă. Valoarea contractului pentru Slatina: 21.734.420 RON.

 


Re: Licitație MDRAP autobuze electrice de 12m pentru Târgu Mureș micutzu

PTMZ wrote here:
iar întreaga licitație a fost atribuită sâmbătă.

Pai nu a fost deja semnat contractul cu Solaris la Târgu Mureș??

 


Re: Licitație MDRAP autobuze electrice de 12m pentru Târgu Mureș PTMZ

Ba da, dar atribuirea licitației se face ulterior semnării contractului și reprezintă încheierea formală a procedurii de achiziție.

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Inițiative și proiecte inter-regionale sau inter-județene  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 421017 posts in 5245 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use