Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Propunere de integrare a serviciilor de TP in Buc-IF

3 posts, 2462 views
Propunere de integrare a serviciilor de TP in Buc-IF Costin

Cu ceva timp in urma a fost deschisa o discutie privind identitatea vizuala diferita a operatorilor din cadrul ADTPBI, aici. Nu numai ca aceasta situatie cauzeaza confuzie, dar mai avem si cel putin initiativa PS4 de a folosi propriul branding in semnalistica de statii, cu toate ca nu sunt autoritate de transport, si nici nu detin vreun operator de transport . Un exemplu este aici dar sunt nenumarate altele pe forum.

Identitatea vizuala a transportului intr-o regiune este primul aspect cu care un strain de zona respectiva interactioneaza, deci este absolut necesar sa fie unificata pentru toti care opereaza sub aceeasi autoritate. Evident, nu puteam lansa o petitie pe aceasta tema fara sa mentionam si informarea calatorilor (ce trebuie sa fie integrata la randul ei). Tangential ajungem si la integrarea tarifara, dar este un aspect deosebit de complicat pe care nu l-am analizat destul. Poate, in viitor, vom reveni asupra lui, dar momentan este important sa fie gasit consensul itnre STB si Metrorex si nu am considerat ca Asociatia are ceva de spus inainte ca acest consens sa existe.

Drept urmare am transmis documentul atasat catre ADTPBI si spre stiinta tuturor primariilor beneficiare de transport sub autoritatea ADTPBI.

Din motive 'logistice' am publicat acest mesaj inainte sa trimitem fizic propunerea, ceea ce se va intampla maine la ora 11:00, dar nu se va mai schimba nimic pana atunci.
PDV unificare servicii ADTPBI.pdf
PDV unificare servicii ADTPBI.pdf (829.63 KB; downloaded 706 times)

 


Re: Propunere de integrare a serviciilor de TP in Buc-IF rosetti61

In Frnata am vazut, de exemplu, ca exista retele denumite generic "reteaua trans/bus regiunea cutare" subordonata unei autoritati locale regionale si sub care opereaza diverse companii de transport public.
Un exemplu practic este reteaua Busvaldoise, organizata de autoritatea Ile-de-France-Mobilites (fost STIF - un fel de ADTPBI mai mare pentru regiunea Parisului), ce deserveste in principal regiunea Vald'Oise si cateva departamente din regiunile vecine, fiind exploatata de diversi operatori de transport.

http://www.valdoise.fr/350-le-reseau-busvaldoise.htm
https://fr.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9se ... l_d%27Oise

S-ar putea organiza si la noi asa ceva, un fel de Regiobus sub care opereaza STB, STV. STCM si cine o mai adera la ADTPBI, un nume de marketing al retelei.

 


Re: Propunere de integrare a serviciilor de TP in Buc-IF George

Sistemul există și în Germania, se numește Verkehrsverbund și integrează operatori locali dintr-o zonă uneori foarte extinsă, dar și transportul local cfr.
Cel mai vizibil avantaj pentru utilizatori este integrarea tarifară, ai bilete pe zone, unice, și nu-ți bați capul cu ce mijloc de transport circuli în concret.
STB nu a reușit așa ceva nici măcar în cadrul propriilor mijloace de transport....
E un subiect complex și probabil piatra de încercare e înregistrarea unitară a plăților și distribuirea lor către operatori în funcție de volumul lor efectiv - dar dacă nemții reușeau asta în anii 80, cu tehnica de acum ar trebui să putem și noi.

 


Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use