Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Achiziții de autobuze școlare

49 posts, 19065 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Re: Achiziții de autobuze școlare PaulIP

@BogdanPetrini: la Cluj (cel putin din cele constatate), nivelul de civilizatie e mult mai mare chiar si in transportul in comun fata de Bucuresti. E demn de mentionat si ca in Ardeal/Banat etc. oamenii isi invata copiii sa se descurce singuri de la varste mai mici decat in capitala. Acolo vedeam elevi de clase primare mergand singuri la scoala pe strada (aveam eu insumi 12 ani la acel moment si mi se parea de neconceput asa ceva, stiind ce era aici).
La București ar trebui politie in toate autobuzele, tramvaiele si troleele  :lol:  :twisted: , nu doar in ipoteticele linii scolare.

@1689: exact! Stiam ca mai aveam o idee in cap dar o uitasem... :oops: de Schulbus era vorba.

 


Re: Achiziții de autobuze școlare 1689

Schulbus ar fi echivalentul a ceea ce s-a incercat acum vreo zece (?) ani cu acea initiativa a microbuzelor scolare pentru mediul rural.

Doar ca - in cazul acela - programul a fost rulat prin administratiile locale. De ce, nu comentez aici, dar - din pacate - s-a dovedit a fi un (alt) esec.

Scolile cu numar mic de copii inregistrati au fost inchise (ceea ce, de fapt, a fost o masura buna pentru calitatea procesului educational - pot detalia argumentele in alt topic).

Dar esecul sistemului de transport al elevilor (ceea ce face obiectul topicului de fata) a dus - in final - la cresterea absenteismului scolar tocmai in zonele cele mai sensibile.

Intre timp majoritatea microbuzelor au ajuns - surprinzator ? - fier vechi - ca in (aproape) toate celelalte initiative pompieristice initiate “de sus in jos”.

Macar la Cluj (si, din ce inteleg, si in alte orase) n-au facut-o pe scara mare, dar PMB are - se vede - alte planuri.

Sper, totusi, ca lumea se va trezi intr-un final si va penaliza aceasta initiativa lipsita de fundament.

 


Re: Achiziții de autobuze școlare Robert

PaullP inainte de aceste autobuze scolare exista acel E dupa numerele de traseu pe 2 curse dimineata si dupamasa, dar cursele erau pline de pensionari si studenti. Multe licee sunt pe strazi unde nu circula nici un autobuz sau precum cartierul Buna Ziua la cativa kilometrii de cel mai apropiat liceu. Cu extinderea acestuia in zona Metropolitana se va ajunge la acele trasee rurale de care spuneai tu.

PS: tocmai s-a mai lansat o licitatie pentru inca 10 autobuze noi pentru elevi si 10 articulate second finalizata pentru transport in comun. Aici e o problema intradevar. Ori noi la toti, ori asa nu e ok...
PS 2: Setrele mai sunt folosite si pe curse speciale, iar in unele zone sunt folosite Man-urile mici sau chiar Conecto sau Iveco daca sunt multi elevi.

 


Re: Achiziții de autobuze școlare WAYNEN

Consider că proiectul de autobuz școlar este util,dar nu în forma actuală pentru că se încurajează discriminarea între școli.În Drumul Taberei,autobuzele școlare circulă mai mult goale în afara orelor de intrare/ieșire.
Am văzut odată un autobuz pe linia T13 la mine la liceu(am făcut Colegiul Național "Elena Cuza") la ora 13:00 și a plecat gol către Militari.
În zona de vest a capitalei,aș introduce autobuz școlar între "Militari Residence" și "Complex Comercial Apusului",între "Cartierul Latin" și zona Râul Doamnei și între "Fortuna Residence" și zona Rahova/Alexandriei.Aceste cartiere sunt situate departe de școli,iar oamenii trebuie să-și ducă copiii cu mașina,ceea ce înseamna un trafic și mai aglomerat.

 


Re: Achiziții de autobuze școlare Goldmund

Patru pagini si nici o poza cu vreun autobuz scolar?
Tot s-au facut licitatii, dar va rog, fotografiati si cateva modele de autobuze scolare(pe timpul meu nici nu visam autobuze scolare, dar, dar vedeam in filmele americane - cam singurele! - acesti monstrii galbeni de autobuze...
WAYNEN,
ai dreptate referitor la acele cartiere construite pe campuri si care ar avea nevoie de autobuze scolare, dar greseala(tripla greseala!) apartine primariilor, proiectantilor si urbanistilor care aproba astfel de cartiere fara sa asigure vreun mijloc de transport in comun...Eu as propune autobuze scolare doar "la tara", intre sate, sau in cel mai dificil caz, doar acolo unde nu exista tren/autobuz/ intre sat/comuna si primul oras....

PS
E o gluma? In cartierul Drumul Taberei exista linii autobuze scolare? Pai sa repetam ce are acest cartier:
linii de autobuze(cred ca zeci!), linii de tram destule, troleibuze(cel putin inainte avea cateva)iar in curand(in curand...) 8(opt) statii de metrou!(Academia Militara e "intre" Cotroceni si Drumul Taberei ;)

 


Re: Achiziții de autobuze școlare Costin

Nu exista nici un autobuz scolar, au lansat o licitatie si cam atat. Achizitia nu e finalizata, deci nu are ce sa apara in poze :)

Bine ar fi nici sa nu se finalizeze vreodata, e o tampenie. Intr-un oras cu o acoperire atat de buna a transportului in comun sa aplici o solutie din zone unde autobuzul scolar e singurul mijloc de transport public e o ineptie.

 


  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achiziții de autobuze școlare Utilizator anonim

Le vedem in 381, 336 etc cum baga Kent 10. Ca oricum scoala e tergiversata la maxim in ultima vreme...

 


Go to page:  1 2 3 4
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2283 forum members have written 420867 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use