MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2038 posts, 518017 views
 
Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 146
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri si articole din presa Costin

In caz ca nu stiati, orice discutie cu tenta politica nu este permisa pe forum...

 


Re: Stiri si articole din presa Florinds

Scuze, era o gluma, desi acum 3 ani era la jumatate o cartela de 10 calatorii. Oricum nu simpatizez cu nimeni... Dar treaba cu "Basexu" a fost aiurea din partea unui tip istet.

 


Re: Stiri si articole din presa mcosmin

Cartela cu 10 calatorii avea aceiasi problema ca si abonamentul de 62. Puteai fenta usor sistemul cu ea, daca faceai doar 40 de calatorii pe luna, adica nu foloseai metroaiele in weekend, puteai cumpara 4 de 10 pt 40 de lei in loc sa iei un abonament lunar.

Evident, acum nu mai poti face asta.

SI chestia cu scumpirle chiar nu e o problema asa de mare: daca mergi frecvent cu metroul oricum iti poti lua un abonament lunar si poti sa te muti cu totul la metrou si sa te plimbi toata ziua. Nu stiu cat de multe tari din Europa au un astfel de sistem. De fapt, pentru faptul ca o singura calatorie iti da access la intreaga retea de metrou, cea ce platim este chiar putin. In alte tari platesti la numarul de statii care il parcurgi, si platesti si de 4-5 ori mai mult.

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Singura problema cu calculul tau e ca in versiunea de matematica folosita de incasatoare 4 x 15ron face 60ron, care, in aceeasi versiune, e mai scump decat 50ron...
(bine, nu ca ar mai fi scris cineva asta si fix in pagina anterioara, da important e sa postezi...)

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa ADY881

b365 wrote:
Metrorex plăteşte 115.000 euro pentru reclamă la metroul din Drumul Taberei
Metrorex a atribuit un contract în valoare de peste 115.000 euro pentru servicii de publicitate pentru Magistrala 5 de metrou. Firma câștigătoare are un singur angajat.Contractul pentru servicii de informare şi publicitate aferente proiectului major “Linia de Metrou Magistrala 5: Sectiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomiţei” a fost atribuit de Metrorex firmei SC Promo Media SRL. Valoarea totală a contractului se ridică la 410.000 lei fără TVA, respectiv 508.400 lei cu TVA (echivalentul a peste 115.000 euro).

Durata contractului este de 26 luni începând de la data atribuirii contractului, respectiv 10 martie 2015. Firma Promo Media SRL a fost desemnată prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. La licitaţie au participat 5 firme, din care doar 4 au avut oferte admisibile.

Potrivit datelor disponibile la Ministerul de Finanţe, firma Promo Media SRL este din Suceava şi se ocupă, conform CAEN, cu activităţi ale agenţiilor de publicitate. Din 2008 şi până în 2013, firma a raportat profit în fiecare an. În 2013, ultimul an în care există date disponibile la Ministerul de Finanţe, firma a avut o cifră de afaceri netă de 704.914 lei şi un profit de 251.806 lei, cu un singur angajat. În 2012 firma a raportat o cifră de afaceri netă de 411.248 lei şi un profit de aproape 40% din cifra de afaceri, respectiv 162.940 lei. Şi în 2011 firma a avut un profit de 33.317 lei, la o cifră de afaceri netă de 396.286 lei. În anii 2008, 2010 - 2013 firma a avut un singur angajat, iar în 2009 firma nu a raportat niciun angajat.

Potrivit caietului de sarcini, Metrorex, ca beneficiar al unei finanţări nerambursabile de la UE pentru Magistrala 5 de metrou, are obligaţia de a asigura servicii de informare şi publicitate aferente proiectului. "În conformitate cu Art.24 „Informare şi publicitate" din Cererea de finanţare, Beneficiarul este obligat să informeze publicul cu privire la asistenţa financiară nerambursabilă asigurată din fonduri publice, care trebuie să respecte regulile de vizibilitate prevăzute în Manualul de Identitate Vizuală, sub sancţiunea refuzului sau retragerii finanţării pentru Proiectul respectiv", se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit aceluiaşi document, prestatorul va elabora Planul de Acţiune pentru Promovarea Proiectului în termen de 15 zile de la data semnării contractului de servicii de informare şi publicitate privin asistenţa financiară nerambursabilă asigurată din fonduri publice pentru Proiectul „Linia de metrou Magistrala 5: Secţiunea Râul Roamnei – Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei". Planul de promovare şi celelalte produse şi acţiuni de informare şi publicitate vor fi supuse aprobării prealabile a Metrorex.

În elaborarea Planului de Acţiune pentru Promovarea Proiectului se va avea în vedere, printre altele, includerea următoarelor activităţi:

- Organizarea unei conferinţe de presă – Cu ocazia punerii în funcţiune a tronsonului, Metrorex va organiza o conferinţă de presă pentru informarea publicului ţintă despre rezultatele obţinute dar şi despre cele dorite a se obţine ca urmare a implementării acestui proiect. Publicul ţintă va fi informat despre contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene la finanţarea contractelor încheiate.

Elaborarea specificaţiilor tehnice aferente acestui eveniment (creare invitaţii către presă, realizare fotografii, editarea şi afişarea de mijloace de informare exterioară la locul organizării conferinţei de presă, etc) intră în atribuţiile Prestatorului.

- Panouri publicitare pentru afişare temporară – În termen de maxim o lună de la semnarea Contractului de servicii de informare şi publicitate privind asistenţa financiară nerambursabilă din fonduri publice, vor fi instalate 40 de panouri publicitare pentru afişare temporară, cu respectarea cerinţelor privind publicitatea la faţa locului a proiectelor finanţate de UE.

Prestatorul va concepe, fabrica, instala, întreţine şi demona panourile publicitare, în conformitate cu MIV.

- Plăci pentru afişare pernanentă (plăci comemorative) – După finalizarea lucrărilor, dar nu mai târziu de 6 luni de la data punerii în funcţiune a tronsonului, vor fi montate plăci pentru afişare permanentă.

Plăcile vor fi făcute de prestator şi vor fi amplasate 40 de plăci pentru afişare permanentă. Plăcile vor fi amplasate astfel încât să se asigure o bună vizibilitate a informaţiilor afişate.

- Elaborarea şi publicarea unor articole de presă – Prestatorul are obligaţia ca pe parcursul implementării contractelor să publice în presa locală 6 articole tipărite, pe durata derulării contractelor, în cel puţin 2 cotidiane locale, în care să evidenţieze contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene la realizarea Proiectului şi avantajele populaţiei din zonă, ca urmare a implementării acestui Proiect.

- Organizarea de evenimente – Prestatorul va asigura evenimente publice în zona implementării contractului. De asemenea, pe durata derulării contractului, la fiecare deschidere de staţie, firma care asigură serviciile de publicitate trebuie să organizeze conferinţe de informare cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, inclusiv reprezentanţi ai presei, iar pe parcursul derulării conferinţelor trebuie să se evidenţieze rolul UE prin sprijin financiar nerambursabil acordat Metrorex, dar şi alte aspecte relevante pentru evenimentul respectiv.

Câştigătorul licitaţiei trebuie să asigure la fiecare conferinţă de presă şi pungi personalizate cu materiale despre proiectul Magistralei 5. Pungile distribuite la conferinţe trebuie să conţină mapă de prezentare a proiectului, materiale informative (pliante, fluturaşi) şi obiecte promoţionale inscripţionate (pixuri, memory stick-uri, calendare etc).

- Elaborarea şi distribuirea de materiale informative despre Proiect (pliante, fluturaşi), respectiv 5.000 de pliante, 500 de mape, 1.000 de cataloage de prezentare Magistrala 5, 100.000 de fluturaşi, 3 roll-up-uri şi un pop-up, 4.000 de autocolante şi 200 de plăci pe echipamente mari, 500 de pixuri, 500 de stick-uri de memorie, 500 de calendare, 1.000 de pungi personalizate, 1.000 de mouse pad-uri, 1.000 de agende, 1.000 de suporturi pentru cărţi de vizită şi 500 de căni termos.

Totodată, prestatorul trebuie să asigure şi fotografii pentru surprinderea în imagini a progresului lucrărilor, respectiv: 150 de poze lunar (10 poze/staţie, 10 poze depou şi 40 poze generale) şi 200 poze la final de proiect. Fotografiile se înregistrează pe DVD şi se livrează pe suport electronic în două tranşe, prima până la finalul lunii iulie 2015, iar cea de-a doua la finalizarea proiectului.

- Monitorizare presa scrisă şi online, inclusiv analiză de imagine, drept la replică în cazul unor articole care pot dăuna imaginii societăţii, expertiza situaţiei ce poate duce la criza de imagine şi va întocmi şi publica dreptul la replică, cu acordul prealabil al Metrorex.

- Crearea şi actualizrea unui site web dedicat Proiectului Magistralei 5

În data de 20.11.2013 a fost emis Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1438/20.11.2013 de aprobare a depunerii cererilor de rambursare de către Metrorex SA în cadrul proiectului major „Linia de metrou Magistrala 5: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei".

Proiectul Magistralei 5 de metrou este propus spre finanţare în cadrul Axei Prioritare 2 „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport".

"Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita, până la sfârşitul anului 2016, legătura dintre vestul şi centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,871 km, un număr de 10 staţii şi un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă), inclusiv Valea Ialomiţei îşi propune transportul unui număr de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcţiune, sfârşitul anului 2016) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind, de asemenea, şi o legătură cu reţeaua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Proiectul contribuie la Obiectivul general al POS-T, promovarea unui sistem de transport durabil în România, care va facilita circulaţia sigură, rapidă şi eficientă a persoanelor şi bunurilor, cu un nivel de servicii la standarde europene, la nivel naţional, european între şi în cadrul regiunilor României", potrivit caietului de sarcini.

Sursa:http://www.b365.ro/metrorex-plateste-115-000-euro-pentru-servicii-de-publicitate-la-metroul-din-drumul-taberei_227200.html

Si un mic comentariu gasit tot sub acelasi articol, cu care eu sunt deacord:
AAAALLLLLOOOO DNA, Nu este nevoie de publicitate pentru linia noua de metrou, tot Bucurestiul stie deja.


PS Este noaptea mintii la astia de la Metrorex, ai spune ca linia de metrou este un salon de masaj erotic, de care nimeni nu stie, si el neaparat ar avea nevoie de publicitate.
PS PS Cate autobuze s-ar putea repara de suma asta din parcul RATB? Astia din subteran nu au nici un pic de rusine, isi bat joc de banii nostri in un hal de fara de hal.

 


Re: Stiri si articole din presa URANUS

Sursa: B365.RO

BUGETUL METROREX: Mai mulţi bani pentru salariile şi bonusurile angajaţilor, în 2015

Metrorex a a bugetat cheltuieli mai mari cu salariile şi bonusurile angajaţilor, dar şi pentru contractul de mandat al directorilor, anul acesta, deşi compania a anunţat recent că este nevoită să majoreze tarifele la sfârşitul acestei luni şi să elimine abonamentul cu 62 de călătorii.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli pe acest an al Metrorex, aprobat de Guvern şi publicat luni în Monitorul Oficial, numărul de angajaţi prognozat pentru finele anului va scădea uşor, de la 4.224, la finele anului trecut, la 4.218 persoane.

Vor creşte, în schimb, cheltuielile cu salariile (de la 207,1 milioane de lei la 211,6 milioane de lei) şi bonusurile acestora (de la 12,3 milioane lei la 14,6 milioane lei).

Şi câştigul mediu lunar pe salariat a fost estimat în creştere, de la 4.439 lei la 4.537 lei, informează digi24.ro.

Cheltuieli mai mari au fost calculate şi pentru contractul de mandat al conducerii, de la 513.000 de lei la 713.000 de lei.

Veniturile şi cheltuielile totale au fost estimate la 683,4 milioane de lei, cu profit zero, subvenţia primită de la stat fiind menţinută aproape la acelaşi nivel ca anul trecut, de 328 de milioane de lei.

Reamintim că tarifele pentru călătoria cu metroul vor fi majorate cu 16%-33%, preţul cartelei pentru două călătorii urmând să crească de la 4 la 5 lei, pentru cea cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 de lei, iar pentru un abonament lunar nelimitat pasagerii vor scoate din buzunar 70 de lei, faţă de 60 de lei, cât este în prezent.

Preţul unui abonament săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va creşte de la 20 de lei la 25 de lei, iar cel al unui abonament de o zi va fi majorat de la 6 lei la 8 lei. Totodată, dispare cartela cu 62 de călătorii.

Măsura, care ar urma să intre în vigoare la 28 martie, va conduce la creşterea veniturilor anuale ale Metrorex cu circa 44 milioane de lei şi, implicit, la diminuarea deficitelor de finanţare, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Mai multe zeci de persoane au protestat, sâmbătă, cerând explicaţii pentru eliminarea cartelei cu 62 de călătorii şi creşterea tarifelor, în condiţiile în care abonamentul cu 62 de călătorii costă în prezent 50 de lei, iar singurul abonament lunar care va mai fi disponibil va costa 70 de lei.

http://www.b365.ro/bugetul-metrorex-mai...27353.html

 


Re: Stiri si articole din presa truscamihai

Foarte bine, o firma care se gandeste la angajat !

 


  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Pacat ca nu se gandesc si la turnichetii defecti, tavanele false care nu mai reprezinta un pericol dar arata ca  :twisted:  si solutii la problema sorichetilor de la Piata Urinii. Si as mai adauga cascada foarte sonora de la intrarea in Tineretului dinspre Unirii care cred ca implineste pe putin 5 ani. Da, mare pacat, inseamna ca raman calator de week-end.

 


Re: Stiri si articole din presa shoppy

Pai da, ca Metrorex doar e o societatea lipsita de obiective(lafel ca RATB), dar condusa de catre angajati, prin faptul ca tin intreg Bucurestiul ostatec.
In alte orase din tarile civilizate, cand au facut aia de la metrou greva, s-au coalizat calatorii si nu au mai folosit metroul, a fost nasol in oras da numarul calatorilor a scazut cu 70% peste noapte, si imediat s-au calmat spiritele, dar cum republica bananiera e evident locuita de maimute gata oricand sa se sfasie pentru castigul personal dar niciodata sa se alieze pentru binele comun, legile le fac aia de tin bananele.

 


Re: Stiri si articole din presa ionut.iosub

Salariile rămăseseră singura problemă nerezolvată. Gunoiul lăsat cu zilele în coșurile pline din staţii s-a luat, mirosul de pipi din staţiile limitrofe a fost eliminat, scările rulante și lifturile oprite periodic pentru economie de curent au fost repuse în funcțiune, nu mai există nici călători frauduloși...

 


  • ADY881
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa ADY881

ionut.iosub wrote:
Salariile rămăseseră singura problemă nerezolvată. Gunoiul lăsat cu zilele în coșurile pline din staţii s-a luat, mirosul de pipi din staţiile limitrofe a fost eliminat, scările rulante și lifturile oprite periodic pentru economie de curent au fost repuse în funcțiune, nu mai există nici călători frauduloși...

Lasa ca strangem surubul si nu spalam copilul(vom ademeni sunetul de cascade cu fecalii nu doar in Tineretului ci si in Victoriei), dar in schimb vom avea o mandrete de copil nou (M6), care nu va transporta nimic dar asta nu conteaza, ce conteaza cu adevarat este ca niste sefi sa isi umple buzunarele de spagi.

 


Re: Stiri si articole din presa tedexy

ADY881 wrote:
ionut.iosub wrote:
Salariile rămăseseră singura problemă nerezolvată. Gunoiul lăsat cu zilele în coșurile pline din staţii s-a luat, mirosul de pipi din staţiile limitrofe a fost eliminat, scările rulante și lifturile oprite periodic pentru economie de curent au fost repuse în funcțiune, nu mai există nici călători frauduloși...

Lasa ca strangem surubul si nu spalam copilul(vom ademeni sunetul de cascade cu fecalii nu doar in Tineretului ci si in Victoriei), dar in schimb vom avea o mandrete de copil nou (M6), care nu va transporta nimic dar asta nu conteaza, ce conteaza cu adevarat este ca niste sefi sa isi umple buzunarele de spagi.


Da da da. Bine spus. Spaga sa traiasca. Ce conteaza ca au pus pe sine niste adevarate pericole pentru siguranta noastra? Conteaza sa fie spagulita buna. Pacat ca in continuare stam si ne uitam.... si atat.

 


Re: Stiri si articole din presa Florinds

As dori sa va reamintesc faptul aceste cereri de scumpire sunt aprobate de Ministrul Transporturilor. Compania este intr-adevar de stat si ei pot sa ceara, problema este ca li se da si sunt bani din buzunarul altora.
Din pacate la metrou nu ai variante, cei care folosesc metroul sunt oameni grabiti. Mai repede si mai ieftin nu ai cum sa ajungi undeva.
Ce poti face, shoppy, traficul este oricum paralizat... Splaiul e full, Iuliu Maniu e full, Timisoara e full, Pache Protopopescu e full, Stefan cel Mare la fel... Esti nevoit sa iei metroul daca nu vrei sa ai cumva probleme la serviciu din cauza intarzierilor, pe asta se bazeaza...
Cred ca doar cei care lucreaza la metrou pot fi de acord cu scumpirea, de curand a mai fost o scumpire substantiala.
In cate domenii s-au marit salariile? Cu ce drept li se maresc acestor individizi salariile care oricum sunt mai mari decat salariul mediu.

 


Re: Stiri si articole din presa tedexy

Florinds wrote:
Cu ce drept li se maresc acestor individizi salariile care oricum sunt mai mari decat salariul mediu.

Macar de ar merita marirea, dar la sictirul si nesimtirea mecanicilor cel putin, eu nu le-as da nici salariul minim. Sa aduca ma intai oameni care vor sa munceasca si care stiu ce inseamna responsabilitatea si respectul, sa nu se mai faca angajari cu circuit inchis. Dupa aia mai discutam.

 


Go to page:  1  ... 55 56 57 58 59 60 61  ... 146
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use