MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2050 posts, 549708 views
 
Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 147
 
 

📖 Pagination options
Re: Stiri George

http://economica.rtv.net/metrorex-cumpa ... 21812.html

Sa intelegem ca  vor circula de prin 2015... :)

 


Re: Stiri subway guru

Muzeu unic in Europa, la metroul din Bucuresti
http://www.ziare.com/stiri/metrou/muzeu ... ti-1162480
Bucurestenii care tranziteaza zilnic statia de metrou Politehnica habar nu au ca sub picioarele lor se afla o adevarata comoara paleontologica: fosile ale unor vietuitoare care au trait in urma cu milioane de ani.

Autoritatile intentioneaza sa exploateze cat mai repede comoara din punct de vedere turistic si educational. Statia Politehnica, unica in Europa, va deveni in acest an statie-muzeu, potrivit Realitatea Tv.

Expertii sustin ca placile folosite la constructia statiei, aduse din Muntii Apuseni, au format in trecut albia unui ocean preistoric. Acest lucru nu era stiut de constructori in 1983, cand statia a fost finisata.

Metrorex intentioneaza acum sa doteze statia cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale si panouri interactive, si sa o transforme intr-un muzeu de cinci minute.

"Toata lucrarea se va putea realiza in cateva saptamani, in mai putin de-o luna. Ramane acum sa ne coordonam cu sponsorii nostri si credem noi ca pana la sfarsitul anului s-avem pus in valoare acest obiectiv", a declarat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.


P.S.
Chestia cu 'nu era stiut de constructori' este falsa, se stia foarte bine provenienta...si marmura aceea a fost adusa cu mari eforturi la Bucuresti...din pacate cariera respectiva a fost inchisa din lipsa unui drum corespunzator de acces...

 


Re: Stiri subway guru

Si un mic articol 'explicativ'...
http://greenly.ro/invitati/invitatie-in-cretacic-2/
Invitatie in Cretacic

Scris de Valentina Manoiu pe 04/01/2012

 Re: Stiri Dominatrix

andrei11 wrote:
Exact, a cazut Crangasiul pe locul 2. Oricum era de asteptat din cauza Basabului. Asta este si o palma la adresa carcotasilor, cum ca Basarabul nu a schimbat raportul de forte. Si inca nu s-a deschis statia, nici nu s-au optimizat traseele pe acolo. Ma astept ca Crangasiul sa mai piarda din pozitie. Oricum dupa ce se va deschide M 5, si asa, "scurta" pana la Eroilor, se vor reaseza "cifrele" in mod dramatic.
Crangasiul a avut cativa ani un flux "umflat" artificial, datorita taierii legaturii directe cu tramvaiul spre Basarab (linia 44), cat timp a fost pasajul in constructie, ceea ce explica si reorientarea giulestenilor spre Crangasi cererea mare pe liniile 162 si 163 de autobuz pentru legatura cu metroul. Evident, in ciuda logicii elementare, traseul de tramvai spre Basarab nu a fost refacut. La fel, daca s-ar introduce o linie directa de tramvai cu interval de urmarire decent dinspre Militari spre Pasajul Basarab, cu traversarea Pasajului si continuarea mai departe pe inelul central, sunt gata sa bag mana in foc ca cererea pentru linia 41, si implicit numarul de validari la statia Crangasi va scadea.

In alta ordine de idei, faptul ca Obor este in "top" nu este de loc de mirare. Inca din anul 2000, studiul JICA a demonstrat ca cea mai aglomerata axa de transport este Colentina - Mosilor pana la intersectia cu Bd. Republicii, pardon Carol I. De aici se vede si utilitatea tramvaiului 21 (care este un simplu tramvai, nu LRT, si totusi isi indeplineste bine rolul de "feeder line") si ce potential ar avea daca modernizarea ar fi fost facuta in stilul liniei 41.

 


Re: Stiri subway guru

Licitaţia de 38 de milioane de lei organizată de Metrorex a fost suspendată
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti ... 31289.html
24 aprilie 2012, 10:56 |  Autor: Cătălina Mihu
Licitaţia organizată de Metrorex pentru servicii juridice în vederea extinderii reţelei a fost suspendată ieri de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Licitaţia, în valoare de 38 de milioane de lei (fără TVA), a fost suspendată până la soluţionarea contestaţiei cu privire la documentaţia de atribuire, înaintată de casele de avocatură Boştină&Asociaţii şi Popovici, Niţu&Asociaţii.

Procedura de atribuire oranizată de Metrorex vizează servicii de consultanţă şi asistenţă juridică necesare la exproprierea  sau dobândirea prin transfer a imobilelor, în vederea extinderii reţelei de metrou.

Documentaţia CNSC solicită, de asemenea, şi servicii de reprezentare în faţa instanţelor judecătoreşti  şi a fost iniţiată acum 2 săptămâni, conform Mediafax.

Serviciile casei de avocatură care va câştiga licitaţia, după soluţionarea contestaţiei, vor fi contractate pentru o perioadă de 4 ani, pentru exproprierea a 804 imobile proprietate de stat şi 1.206 imobile proprietate privată.


P.S.
Vezi documentatia aici:
http://www.metrorex.ro/Resources/Achizi ... st_jud.pdf

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri Dr2005

Doamne fereşte, exproprierea a 2000 de imobile?!

 


Re: Stiri subway guru

Imobil, in sens juridic, inseamna si 2mp de teren (nu neaparat 'cladiri'...) ;)
'Bunurile imobile' sunt terenurile si/sau cladirile.

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri Dr2005

Bun, dar şi 2000 de proprietăţi (nu neapărat clădiri) mi se pare mult, mai ales dacă ţinem cont de fluxul de călători din zonă (care abia ocupă locurile pe scaun într-un Ikarus 415T).

 


Re: Stiri subway guru

Care flux si care zona barbate???
Si tu te-ai molipsit de 'vorbit' fara 'citit in prealabil'???

 


  • Dr2005
  • Posted:
  •  

Re: Stiri Dr2005

Păi nu e vorba de Străuleşti?

 


Re: Stiri subway guru

Nu, si nu numai... :geek:
Din pacate a disparut caietul de sarcini de pe e-licitatie...

 


Re: Stiri subway guru

http://www.metrorex.ro/_read226-1
02 Mai 2012.
Administratia Metrorex vine in sprijinul publicului participant la meciul finalei de fotbal Europa League ce se va desfasura pe stadionul “National Arena” si anunta ca in ziua de 9 mai 2012 trenurile de metrou vor circula dupa un program prelungit cu două ore - pana la ora 01:00 a zilei de 10 mai 2012 – ora de plecare de la statiile capat de magistrala.

 


Re: Stiri subway guru

Şase staţii de metrou îşi schimbă numele. VEZI CARE devine Gică Hagi
04 May, 16:18 / Cristina Macuc
În perioada 6‑10 mai 2012, Metrorex va redenumi staţiile de metrou aflate în apropierea stadionului Naţional Arena după numele unor fotbalişti celebri.
http://b365.ro/news/sase-st ... gica-hagi/
Cu ocazia finalei UEFA Europa League, Metrorex a anunţat că va redenumi unele staţii de metrou după numele unor fotbalişti care au făcut carieră în domeniu.

Astfel, staţia de metrou Piaţa Victoriei va deveni, în perioada 6-10 mai 2012, Nicolae Dobrin;

Ştefan cel Mare – Ion Pârcălab;

Obor – Gică Hagi;

Piaţa Iancului – Llorente;

Piaţa Muncii – Falcao;

Dristor – Rică Răducanu.

Conform Metrorex, în perioada menţionată, intrările la cele 6 staţii de metrou vor fi colantate cu noile denumiri, iar în timpul programului de lucru al metroului vor fi difuzate în staţiile de metrou anunţuri cu privire la evenimentul fotbalistic. “Pentru a nu se produce confuzii în informarea călătorilor, anunţurile din trenuri vor fi cele standard, utilizate în activitatea curentă, având în conţinut denumirile actuale ale staţiilor de metrou”, informează Metrorex.

Program prelungir la metrou în ziua marii finale

Compania de transport a anunţat că, în ziua de 9 mai 2012, când este programată finala UEFA Europa League, trenurile de metrou vor circula după un program prelungit cu două ore – până la ora 01:00 a zilei de 10 mai a.c. – ora de plecare de la staţiile capăt de magistrală.

 


Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417578 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use