MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2038 posts, 517937 views
 
Go to page:  1  ... 140 141 142 143 144 145 146
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă subway guru

Sindicaliștii de la metrou ies în stradă, în semn de protest față de imposibilitatea negocierii noului Contract Colectiv de Muncă, în care să fie incluse și majorări de salarii.
https://clubferoviar.ro/sindicalistii-de ... -strada/

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Reincepe distractia...

Întârzieri la metrou: Metrorex anunță că programul de circulație va fi afectat pentru că Alstom, care se ocupă de mentenanță, nu asigură trenuri suficiente
Metrorex anunță că, în perioada imediat următoare, „programul de circulație a trenurilor de metrou, pe toate magistralele, va suferi modificări din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. - prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate”.
În perioada următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic, potrivit unui comunicat al Metrorex.


„Metrorex va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația creată pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate conform prevederilor contractuale”, transmit reprezentanții companiei care spun că nu există datorii din partea sa către Alstom la acest moment.

„Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute”, transmite compania.

Metrorex S.A și Alstom Transport S.A. au semnat pe 31 decembrie 2021 un contract având ca obiect prestarea serviciilor de mentenanță pentru ramele electrice de metrou și vehiculele feroviare specifice infrastructurii de metrou, pentru o perioada de 15 ani, pe baza ofertei depuse de Alstom Transport S.A.


Prețul estimat, aferent obiectului contractului calculat pe baza cantității estimate, pe o perioadă de 15 ani, este de 2.452.440.564 lei.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26 ... ente.htm

   • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Asta da tragedie... 😀
Ion Radoi a fost dat afara luni de la Metrou pentru fapte „incompatibile cu calitatea de personal feroviar”. El tocmai s-a insurat
Directorul general al Metrorex, Mariana Miclaus, a decis sa il dea afara pe Ion Radoi, fostul lider al sindicatului de la metrou. Miclaus a invocat dosarul DNA pe care Radoi il are in instanta, faptele sale fiind considerate „incompatibile cu calitatea de personal feroviar”.

Decizia a suspendare din activitate a lui Radoi a intrat in vigoare din 10 iulie. Faptele de care Radoi este acuzat de DNA, „folosirea influentei si autoritatii pentru obtinerea de foloase necuvenite”, sunt considerate „incompatibile cu calitatea de personal feroviar”.

https://www.aktual24.ro/exclusiv-ion-rad ... insurat/

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Șapte candidați pentru postul de director general Metrorex
Compania Metrorex prin consultantul angajat Fox Consultants a primit până miercuri 19 iulie termen limită candidaturile a șapte doritori pentru funcția de director general al companiei. Dintre aceștia trei sunt foști directori ai companiei, anume Mariana Miclăuș, actualul director general, Gabriel Mocanu, fost director general și Mariana Petre, fost director comercial. Li se adaugă Marian Chiper fost director în cadrul CFR SA și actual președinte CA CFR SA, Teodorescu Mihai, director în cadrul Portului Constanța și fost director în Primăria Capitalei, Petre George Daniel, nume necunoscut, și Ungureanu Petre care este de șase ani consilier al directorului general al Electrificare CFR SA, iar anterior (1998-2017) a lucrat la Serviciul Român de Informații (SRI). Ungureanu Petre este și directorul general al GEI Palat CFR SA.
https://clubferoviar.ro/sapte-candidati- ... etrorex/

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Agerpres
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de vineri, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru linia M4 de metrou, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul.
https://www.agerpres.ro/administratie/20 ... -1147014

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Din seria "sunt atat de prost ca ma cred destept" si "singurul mod de a lauda prostii este sa arunci cu noroi in destepti" s-au trezit expertii romanii ca nu au nimic mai bun de facut decat sa scrie un articol ca ce destepti sunt ei si ce prosti sunt francezii.

Thales se chinuie să inventeze în Franța ceva ce este funcțional de patru ani la Metrorex - Cercetătorii de la Thales, multinațională franceză specializată în sisteme de apărare și securitate, industrie aerospațială, identitate digitală și transport, cu 77.000 de angajați în toată lumea, inclusiv în România, cu o cifră de afaceri de 17,6 miliarde de euro în 2022, se chinuie la Paris să inventeze apa caldă care deja curge la București din 2019. Concret, este vorba de plata cu cardul la metrou.


https://clubferoviar.ro/thales-plata-cu- ... -metrou/ (nu mai citez restul ineptiei ca este aceeasi prostie repetata fara nici o informatie de valoare)

Ce nu au inteles expertii nostrii din stirea pe care o citeaza ( https://www.bfmtv.com/tech/vie-numerique ... 159.html deh, prea multa franceza pentru Club Feroviar) este ca la Thales si Paris metrou nu inseamna 3 linii cu o singura zona de taxare ca la republica bananiera, ci metrou + RER + viitoarele linii Grand Paris, unde accesul este deja foarte rapid si ai cel putin 5 zone de taxare, deci cand cumperi un bilet trebuie nu numai sa alegi zona de taxare corecta ci si sa fii verificat la iesire ca nu ai mers din zona 1 in zona 3 cu un bilet pentru zona 1(vezi mersul la Versailles sau la aeroport), mai mult, la volumul de calatorii de la Paris nu se poate astepta dupa raspunsul de aprobare al bancii pentru fiecare ametit pana cand deschizi poarta.
Pobabil ca acesti experti nu au fost niciodata la Paris ca sa vada cum functioneaza validarea de bilete acolo, adica bagi biletul in orice pozitie din mers, portile se deschid imediat si iei biletul din mers pe partea cealalta, practic treci de porti fara sa te opresti din mers, prin comparatie sistemul nostru este o rusine, trebuie sa stii pe dinafara orientarea corecta a cartelei pentru cititorul intalnit ca avem doua modele de cititoare cu orientare diferita, pregatesti cartela din timp alegand orientarea corecta fata de celelalte 3 incorecte, te opresti, bagi cartela, astepti sa o citeasca, ti-o da inapoi, iar pornesti.

 


Re: Știri și articole din presă survola

Atunci ăia din Londra să râdă de parizieni, acolo au plata diferențiată pe zonele de intrare, respectiv ieșire, inclusiv cu cardul.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Plata cu cardul la metrou au inventat-o singaporezii, cu mult inaintea tuturor celorlalti.

 


Go to page:  1  ... 140 141 142 143 144 145 146
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407372 posts in 5067 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use