MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Știri și articole din presă

2049 posts, 548695 views
 
Go to page:  1  ... 133 134 135 136 137 138 139  ... 147
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă orex

Are V. Voiculescu (nu Vladutz) una...”Greul Pamantului si usurelu vantului”! :bere:

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

De azi adio chioscuri si in S4
https://www.agerpres.ro/administratie/20 ... --696291

Primarul Daniel Băluţă a dispus desfiinţarea chioşcurilor ilegale din staţiile de metrou din Sectorul 4, având în vedere solicitarea Metrorex.

"Se aprobă punerea în aplicare a prevederilor legale privind eliberarea/desfiinţarea lucrărilor de construcţii cu caracter provizoriu constând în spaţiile comerciale edificate cu încălcarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în număr de 78, situate pe domeniul public/privat al Statului, pe raza administrativ teritorială a Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, în staţiile de metrou Piaţa Unirii 1, Timpuri Noi, Tineretului, Eroii Revoluţiei, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida, Berceni", prevede dispoziţia de marţi semnată de primarul Daniel Băluţă.

Potrivit sursei citate, în calitate de concesionar al domeniului public/privat al statului afectat de aceste construcţii, SC Metrorex SA a solicitat printr-o adresă desfiinţarea acestora în regim de urgenţă.

Înlăturarea chioşcurilor se va face prin structurile de specialitate ale autorităţii locale, cu sprijinul Poliţiei Locale. AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

 


Re: Știri și articole din presă cris_m

Mai ramane Bordurica sa isi aminteasca de aceste chioscuri....

 


Re: Știri și articole din presă PTMZ

Metrorex informeaza ca, in perioada 15.04. – 16.04.2021, la accesurile statiei de metrou Piata Muncii (A si B) se vor desfasura lucrari de inlocuire a geamurilor duplex securit plane si curbe din vecinatatea pasajului rutier Piata Muncii.
Pentru buna desfasurare a lucrarilor si pentru siguranta calatorilor, traficul pietonal va fi inchis la accesul A (catre Piata Iancului) si accesul B (catre Dristor), dupa cum urmeaza:
• In data de 15.04.2021, intre orele 08:00 – 18:00 – accesul B dreapta. Accesul calatorilor se va face prin accesul B stanga;
• In data de 15.04.2021, intre orele 18:00 – 20:00 – accesul B stanga. Accesul calatorilor se va face prin accesul B dreapta;
• In data de 16.04.2021, intre orele 08:00 – 16:00 – accesul A dreapta. Accesul calatorilor se va face prin accesul A stanga.
Pe toata perioada lucrarilor, zona va fi supravegheata de catre personalul specializat Metrorex si securizata cu banda de semnalizare.
Va multumim pentru intelegere si va prezentam scuze pentru disconfortul creat!

Sursa: Metrorex

 


Re: Știri și articole din presă andrei11

Dacă nu dădeau comunicatul de presă nici nu mai știam cum să cobor în stație !  :twisted:

 


Re: Știri și articole din presă orex

”Programul circulatiei trenurilor de metrou in perioada Sarbatorilor Pascale
Metrorex vine in intampinarea calatorilor si anunta programul circulatiei trenurilor de metrou pentru perioada Sarbatorilor Pascale.
In zilele de 30 aprilie, 1, 2 si 3 mai 2021, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end si sarbatori legale, pe toate magistralele.
In noaptea de Inviere, 01/02.05.2021, trenurile de metrou vor circula intre orele 23:00 – 1:00 la un interval de aproximativ 10 minute, iar de la ora 1:00 pana la ora 5:00, la un interval de 20 minute.
In pragul Sarbatorilor Pascale, Metrorex transmite tuturor calatorilor si colaboratorilor cele mai bune ganduri si sanatate, alaturi de cei dragi!”

Nu se putea sa-l omitem, tocmai, pe semnatarul acestui demers...domnul

DIRECTOR GENERAL,
ec. Stefan PARASCHIV
PS
In Drumul Taberei suntem ”vaccinati” cu-n astfel de program de circulatie, in weekend si-n zilele de sarbatori legale, deci suferinta e minima! :rofl:

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

Muzeul din Metrou – deschis de marţi, cu expoziţia „Arta cucereşte Bucureştiul!”
Reproduceri ale operelor importante din colecţii private şi muzee vor putea fi admirate de călători, începând de marţi, în cadrul expoziţiei "Arta cucereşte Bucureştiul!", parte a proiectului Muzeul din Metrou, lansat de "Art Safari, în parteneriat cu Metrorex.

Muzeul din Metrou va circula, timp de trei luni, pe magistralele 1 şi 3 şi va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiştilor români, însoţite de texte informative. O parte dintre opere vor putea fi văzute LIVE chiar la Art Safari, la cea de-a opta ediţie, între 16-26 septembrie.

"Artiştii care vor putea fi admiraţi în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou "Arta cucereşte Bucureştiul" sunt: Samuel Mutzner, discipol al celebrului Claude Monet şi deschizător al drumului către lumină şi culoare în pictura românească, Constantin Piliuţă, iubit de colecţionari şi maestru al simplităţii şi armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puţin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuţescu - Storck, precum şi lucrările artiştilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realităţii zilnice", potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis luni AGERPRES.

Proiectul are un scop educativ, fiind dedicat familiarizării publicului cu marii artişti ai artei de patrimoniu, unii dintre ei uitaţi în comunism, dar şi cu arta contemporană, care să le ofere noi înţelesuri ale cotidianului.

https://www.agerpres.ro/cultura/2021/05/ ... --722870

 


Re: Știri și articole din presă Stefan28

Mda, acesta este 'muzeul'. Afișe în toată rama cu diverși artiști+ explicații... Câteva exemple:
Rama unde regăsiți aceste afișe este 1119-2119 "Lisabona", iar astăzi este pe magistrala 1.

 


Re: Știri și articole din presă PTMZ

Metrorex vine în sprijinul publicului participant la partida de fotbal din faza optimilor de finală din cadrul Campionatului European de Fotbal – EURO 2020, ce se va desfăşura pe stadionul “Arena Naţională” și anunță că luni, 28 iunie 2021, trenurile vor circula pe toate magistralele de metrou după un program prelungit cu două ore.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca din staţiile capăt de magistrală astfel:
• la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3;
• la ora 01:45 pe Magistrala 4;
• la ora 01:40 pe Magistrala 5.
Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10 -12 minute. Campionatului European de Fotbal – EURO 2020 este un eveniment de interes public și de importanță națională pentru țara noastră. Luni urmează să se joace la București optimi de finală, celelalte optimi jucându-se sâmbătă la Amsterdam. (D.C.)

Sursa: Club Feroviar

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Radoi contra-ataca:
https://clubferoviar.ro/directorul-metro ... uscaria/

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou îl amenință pe Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex, cu pușcăria, calculând și anii pe care acesta trebuie să-i petreacă în spatele gratiilor.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Aceia si-au asumat niste riscuri politico-juridice bazate pe cererea Mrex, ceilalti si-au zis ca asteapta sa vada daca genul asta de <vaccinare> munceste!
:bere:

 


Re: Știri și articole din presă PTMZ

Metrorex va cumpăra energie electrică în următoarele trei luni de la Hidroelectrica, după intrarea în insolvenţă a furnizorului Getica 95, au afirmat luni, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic.

Iniţial, Metrorex a încercat să încheie un contract pe Sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP), însă nimeni nu a răspuns ofertei cerute de compania de transport. A urmat o negociere directă cu Hidroelectrica şi parafarea unui contract provizoriu pe trei luni, urmând ca Metrorex să pregătească o nouă licitaţie pe SEAP în această perioadă, scrie Agerpres.

Până acum, Metrorex cumpăra energie de la Getica 95, cel mai mare furnizor de pe piaţa concurenţială din România, care însă a intrat în insolvenţă în urmă cu o săptămână.

Tribunalul Buzău a admis cererea Getica de intrare în insolvență și a luat act de faptul că societatea a depus un plan de reorganizare, potrivit deciziei publicate pe portalul instanțelor de judecată. Prime Insolv Practice a fost desemnat administrator judiciar. Creditorii au timp până la 13 august să-și înscrie creanțele, iar prima adunare a creditorilor va avea loc în 7 septembrie.

Viorel Tudose, administratorul Getica 95, declara în luna martie, pentru AGERPRES, că Metrorex utilizează 25 MW de electricitate pe oră, fiind printre cei mai mari consumatori de energie din Bucureşti.

Sursa: Economica

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă sab

SURSE Percheziții DNA la Sindicatul Liber din Metrou și la reședința lui Ion Rădoi

DNA efectuează mai multe percheziții, miercuri dimineață, la Sindicatul Liber din Metrou dar și la reședința președintelui Ion Rădoi, au declarat surse judiciare pentru G4Media.

Perchezițiile vin după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală.

https://www.g4media.ro/surse-perchezitii ... doi.html
UPDATE :
OFICIAL Percheziții DNA la Sindicatul Liber din Metrou și la reședința lui Ion Rădoi / Primăriile conduse de Piedone și Robert Negoiță, vizate de procurori
Știrea inițială: DNA efectuează 17 percheziții, miercuri dimineață, la mai multe locații din Capitală, printre care și la sediul Sindicatului Liber din Metrou, dar și la reședința președintelui Ion Rădoi, au declarat surse judiciare pentru G4Media. Informația a fost confirmată oficial de DNA, care nu a indicat însă nume de instituții și persoane.


În plus, procurorii DNA fac percheziții și la Primăria Sectorului 3 (condusă de Robert Negoiță – PSD) și Primăria Sectorului 5 (condus de Cristian Popescu – Piedone), singurele două primării care au refuzat să evacueze magazinele și tarabele amplasate ilegal de Sindicatul de la Metrorex pe spațiul public. Restul primăriilor de sector au evacuat spațiile comerciale după ce Metrorex a făcut cereri oficial în acest sens.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.
În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Context

Perchezițiile vin după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au evacuat spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Ion Rădoi, liderul sindical de la metroul bucureştean, că se află în spatele protestului spontan din martie, care a blocat Capitala. Începând din aprilie, angajații Metorex și ai primăriilor de sector au evacuat spaţiile comerciale de la metrou.

Drulă a mai acuzat sindicatul condus de Rădoi de corupție în legătură cu încheierea contractului de ocupare a spațiilor comerciale de la metrou.

 


Re: Știri și articole din presă orex

Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, adus la DNA pentru audieri
Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiat într-un dosar privind fapte de corupţie din perioada 2018 - 2021, potrivit unor surse judiciare. Procurorii DNA au efectuat în cursul zilei mai multe percheziții la sediul USL Metrou, dar și la reședința lui Rădoi.
Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că percheziţii au avut loc şi la sediul Sindicatului Liber din Metrou, la Primăria Sectorului 3 şi a Sectorului 5, dar şi la locuinţa lui Ion Rădoi.
DNA a anunţat, miercuri dimineaţă, într-un comunicat transmis AGERPRES, că procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 - 2021.
"Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care trei sunt sedii ale unor instituţii publice", se menţiona în comunicat.
Percheziții DNA la sediul USL Metrou și la reședința lui Ion Rădoi
Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou, în dosarul deschis după plângerea penală făcută în primăvară de Ministerul Transportorilor, în urma grevei sindicalilștilor. Percheziții se fac și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi, potrivit unor surse judiciare.
Procurorii DNA au descins și la sediile a două primării, respectiv la Primăria sectorului 3 și, respectiv, la Primăria sectorului 5.
Anchetatorii ridică documente în contextul în care în stații de metrou din aceste două sectoare încă funcționează spații comerciale, deși procesul de demolare a lor a început în aprilie.
DNA a făcut percheziții la sediul USLM și la mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi din Sinaia, potrivit unor surse judiciare.
Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Radoi plasat sub control judiciar!

 


Go to page:  1  ... 133 134 135 136 137 138 139  ... 147
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2246 forum members have written 417121 posts in 5193 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use