Parent forum: Județul Timiș

 

Topic: Transportul în comun în municipiul Lugoj

4 posts, 5262 views
 • Author: Victor92
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Transportul în comun în municipiul Lugoj Victor92

Pentru ca nu avem topic in cazul orasului Lugoj, lansez o scurta intrebare aici.

Am zarit in urma cu cateva zile la iesire spre Buzias un autobuz Mercedes-Benz articulat cu numar de Sibiu - SB 12 FXT.

Aveti vreo informatie despre acesta?

Multumesc anticipat. 


 • Author: Andrei Andraș
 • Membru Silver
 • Posted:
 •  

Știri, noutăți, perspective Andrei Andraș

Este închiriat/cumpărat (după alte surse) de la Best Omnibus și deservește transportul public din Lugoj. Un articol din octombrie 2017  :shock:

Societatea din subordinea Consiliul Local Lugoj, Meridian 22 își va mări flota de transport public de călători, de data aceasta cu un autobuz care va putea transporta până la 200 de călători.
Autobuzul este articulat (cu burduf) și va deservi cea mai aglomerată rută din municipiu, mai ales pe perioada școlii.

“Vom închiria un autobuz din acelea lungi pentru că nu ne mai descurcăm cu ce avem pe traseul de 21 de km de la fostul cartier ITL până la Tirol. Sunt foarte mulți copii pe care trebuie să-i preluăm și un astfel de autobuz, cum erau pe timpuri ne ajută foarte mult. După ce vom vedea ce vom face cu transportul în comun pe care acum îl gestionează Meridianul vom decide dacă îl cumpărăm sau nu”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Autobuzul este de culoare verde, marca Mercedes, adus din Elveția, de la Zurich și este preluat de la o firmă din Sibiu specializată în autobuze second-hand.
Costul unui astfel de autobuz cu 47 de locuri pe scaune și peste 112 locuri în picioare este de 13.000 de euro fără TVA.

Sursă -> http://redesteptarea.ro/primaria-lugoj- ... -calatori/

 


 • Author: Gabi23
 • Site Admin
 • Posted:
 •  

Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj Gabi23

Lugojul nu mai are autobuze! Primarul vrea să înfiinţeze un nou serviciu pentru transportul în comun

Francisc Boldea cere consilierilor locali să aprobe ca, din subvenţia de 55 de mii de lei pe care Meridian 22 o încasează de la bugetul local, societatea să poată să închirieze două autobuze. Primarul Lugojului susţine că autobuzele deţinute de Meridian au probleme serioase şi nu mai pot circula pe traseu.
“Au două autobuze defecte, care nu mai pot fi folosite şi atunci au cerut ca, din banii pe care îi primesc de la noi, să închirieze două autobuze, pe care să le folosească până la finalizarea contractului de concesiune a transportului public de persoane”, a declarat Boldea.
Edilul mai spune că Meridian mai are contract cu Primăria Lugoj până în decembrie. După această dată, primarul Francisc Boldea preferă ca serviciul să nu mai fie concesionat Meridianului, mai ales că la Lugoj ar trebui să sosească cele nouă autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltării se pregăteşte să le achiziţioneze pentru municipiul de pe malurile Timişului.
“Dacă ne vin autobuzele electrice, atunci ne separăm de Meridian. Probabil o să facem un serviciu de transport public, cum e serviciul de sere, care să aparţină direct de Primărie. Pentru că atunci ne trebuie şoferi specializaţi pentru transportul electric, nu pot cei de la Meridian să facă asta. Vom avea staţii de încărcare în oraş, toate aparţinând  Primăriei Lugoj”, a declarat Francisc Boldea pentru Lugojeanul.ro.
Meridian este societatea Consiliului Local Lugoj şi asigură gratuit transportul public de persoane în municipiul Lugoj. În baza contractului pe care îl are cu Primăria Lugoj, societatea primeşte o subvenţie lunară de 55 de mii de lei.

Autobuz Mercedes-Benz tractat.jpg (180.53 KB; downloaded 2281 times)


Sursa: http://lugojeanul.ro/lugojul-nu-are-aut ... TiqHpo2rfE.

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

În ciuda declarațiilor primarului de la Lugoj, de a-și forma propriul serviciu de transport local, primăria a atribuit pe 19 martie un anunț de concesionare către Meridian 22, pentru gestionarea serviciului de transport public local timp de 6 ani, cu un contract în valoare de 4,32 milioane RON:
http://e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices-pc/view/100125975

 


 • Author: PTMZ
 • Membru Gold
 • Posted:
 •  

Re: Transportul în comun în municipiul Lugoj PTMZ

Primaria Lugoj isi actualizeaza strategia de transport pentru urmatorii ani.

In urmatoarele luni, noua societate de transport local va prelua activitatea de la Meridian 22 astfel ca administratia locala va trebui sa gestioneze direct transportul in comun. Primarul Claudiu Buciu a declarat in urma cu cateva zile ca isi doreste la conducerea societatii de transport oameni care sa performeze iar societatea sa fie una care sa ii ajute cu adevarat pe lugojeni oferindu-le servicii de calitate. In aceste zile au demarat discutiile despre rutele sau traseele pe care vor merge autobuzele aflate in circulatie, dar si cele care vor veni prin fonduri europene. Avand in vedere faptul ca transportul in comun este un serviciu de interes mare pentru lugojeni, cei din Primaria Lugoj vor demara mai multe sondaje prin care sa afle parerea locuitorilor in legatura cu traseele pe care mijloacele de transport vor circula. Primarul Claudiu Buciu sustine ca transportul in comun va fi in urmatorii ani o solutie perfecta avand in vedere ca traficul este sufocat de zecile de masini parcate pe strazile orasului si a promis ca va face tot ce ii sta in putere ca acest serviciu sa fie unul foarte bun. Primarii din Victor Vlad Delamarina si Costeiu s-au declarat interesati ca autobuzele Lugojului sa ajunga si la Costeiu, Tipari, Paru sau Herendesti si Pietroasa pentru a prelua pasageri. Edilii Ioan Cardas si Petru Carebia sunt siguri ca multi locuitori ai comunelor ar alege aceste mijloace de transport pentru a ajunge la scoala sau serviciu in Lugoj. Pentru ca starea autobuzelor operate de Meridian 22 este una critica, Buciu a anuntat ca administratia locala va achizitiona in regim de urgenta autobuze second hand care vor opera doar in interiorul municipiului urmand ca noile trasee sa fie introduse in circuit cel mai probabil odata ce autobuzele electrice noi vor ajunge la Lugoj.

Sursa: Lugoj Info.

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Timiș  • 
Choose destination

Since , our 1800 forum members have written 352434 posts in 4213 topics and 427 subforums.
Refresh interval: 30 minutes.

 

© 2009 - 2021 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use