Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiPasaj suprateran Doamna Ghica (parte din inelul median)

 

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

525 posts, 137148 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38
 
 

📖 Pagination options
Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului chevic

Sa se faca macar o corelare intre cele doua semafoare, astazi s-a dat verde la scoala si s-a pus rosu la Lukoil. Ideea cu o banda pe dreapta fara semafor Ghica Petricani cred ca este cea mai buna.

Tot respectul pentru parinti, e adevarat trebuie sa isi duca copii la scoala dar de unde se vine ca sa traversezi fix la scoala ? Sunt acolo 12 blocuri si parc. Un mic ocol pentru acestia nu cred ca e o grozavie.

Sunt multe locuri in care trecerile de pietoni incurca, in afara subiectului una ingrozitoare este Mosilor cu Eminescu. Cand mergi spre Eminescu, din 3 benzi de face una singura si te blochezi in acea trecere de pietoni desi ai avut verde inainte. Trebuie sa se puna stop pentru pietoni si sa fie corelat cu stopul de la intersectie.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Trebuie pus semafor cu buton la scoala.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului zapacitu

Trebuie mutat semafor vrei sa zici, e noaptea mintii cat de apropiate sunt cele doua treceri de pietoni. Un mic ocol nu deranjaza, sunt zeci de metri doar. Problema e ca lucrarea e recent facuta deci nu se va schimba nimic in urmatorii ani. Urmatoarea sistematizare probabil va adresa neajunsurile problemei, pana atunci stam cu tampenia asta. Mai mult incurca semaforul asta decat sa ajute.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului shoppy

Consider ca propozitia "Trebuie pus semafor cu buton la scoala." este gramatical corecta si clara, daca cineva are probleme in a o interpreta inseamna ca problema este la el.

In dreptul scolilor trebuie sa existe o atmosfera linistita si de respect pentru copii si procesul de invatamant, nu sa treaca autostrada pe langa ele, normal era ca trecerea de pietoni sa fie la intersectia cu Laptari Tei, deja li s-a facut o concesie soferilor impingandu-se trecerea mai incolo, numai ca unui om fara respect fata de ceilalti degeaba ii faci concesii pentru ca va pretinde continuarea la infinit a concesiilor in favoarea lui si in defavoarea altilor.
Daca azi s-ar desfiinta trecerea de la scoala maine aceleasi persoane vor cere ca trecerea de la bulevardul Lacul Tei sa fie mutata pe pasarela sau in subteran.

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului zapacitu

Gramatical da, insa nu la sensul gramatical ma refeream. Adevarul e ca e prost gandita si prost implementata solutia, iar scuze ca "atmosfera linistita" nu pre au nicio legatura cu inelul median si nivelul de trafic pe acolo. Indiferent ca iti place sau nu, zona este atat practic, cat si teoretic, o zona principala de tranzit. Si va ramane asa cel putin 25 de ani de acum incolo. Orice scapare are un impact negativ nu doar asupra intereselor locale, ci si asupra traficului de tranzit.  Intregul inel ar trebui sa fie o succesiune de pasaje supra-/subterane si intersectii bine gandite si cu o capacitate ridicata de preluare a traficului. Pe strazile adiacente discutia e alta, insa pe inelele de tranzit in mod ideal orice obstacol trebuie evitat. Si se evita prin nivele multiple.

Daca retorica cu "sa redam bucurestiul pietonilor" o pot intelege in zonele centrale pentru care exista cu adevarat o alternativa, aici discutam de un inel in teorie periferic, gandit special pentru trafic abundent. Deci de ce avem o trecere la 90m de alta? De ce nu pot fi trase amandoua 40m una spre cealalta ca sa eviti tampenia si de ce nu e asta o idee buna? Apropo, 40m mai incolo inseamna in dreptul parculetului de langa scoala. E departe, nu?

Si da, peste 15 ani sigur se va trezi un destept sa faca ceva mai inteligent la intersectia urmatoare, cu Tei.  Iar trecerea asta, dar nu se rezolva pana atunci, va intra garantat in subteran ceea ce o va face mult mai eficienta. De ce este asta rau intr-un oras atat de mare si de dens ca Bucuresti si cu un transport public atat de anemic? Crezi ca daca interzicem traficul auto facem altceva decat sa revenim la ciorchinii din ITB-ul de acu 40 de ani? Crezi ca ar fi cineva aflat in campul muncii multumit?

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului ByOnu

shoppy wrote here:
Trebuie pus semafor cu buton la scoala.


Pai nu este deja?

 


Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului mirceade

"Un mic ocol pentru acestia nu cred ca e o grozavie." - e *evident* că nu v-ați dus copiii la școală dimineața la 8 înainte de a pleca spre serviciu, încă.

 


Go to page:  1  ... 32 33 34 35 36 37 38
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj suprateran Doamna Ghica (parte din inelul median)  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417368 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use