Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Achiziții de autobuze electrice în perioada 2018-2023

989 posts, 280985 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 71

📖 Pagination options

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 gexge

Pai ca sa facem o recapitulare:
1. Higer ar oferi varianta cu supercapacitori, dar exclusiv supercapacitori, nu si baterii. Asta înseamnă autonomie mica, maxim 50km. Sa zicem ca ar face ceva custom. Tot ar avea trepte in spate, nu au niciun model 100% LF. Iar dacă ar face un model custom tot nu ar putea participa. Nu ar avea omologare in UE si s-ar considera prototip.
2. Solaris, Caetano, Irizar, Iveco, Mercedes, BYD si nici vreo firma turcească nu oferă soluția hibrida baterii-supercapacitori. Aici i-am enumerat pe cei care au participat la consultarea de piata.
3. La o simpla căutare pe Google nu gasesti niciun model european care sa ofere ambele soluții. Am găsit un singur articol care zicea ca in Sanghai se găsesc autobuze care sa aibă ambele soluții (baterie+supercapacitori), dar fara a nominaliza vreun model sau vreun producător.

Sa stie PMB ceva ce noi nu știm? Sa ofere vreun producător mare soluția de supercapacitori ca opțiune extra? Sa fie BYD, sa fie Yutong, GoldenBus Dragon?

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 shoppy

Pai este cam tampenie si condensatori si baterii, ca si cum ai cere sa aiba si un motor diesel si unul pe benzina.

• V2A
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 V2A

Termenul pentru depunerea ofertelor a fost prelungit cu încă o săptămână, până pe 09.02.2022.

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 Albert

Hmm…cred ca sunt putin speriați ca nu se înscrie nimeni la licitatie. Nici nu se va înscrie nimeni pana nu elimina cerința privind supercapacitorii. Poate pana la finalul săptămânii viitoare deja vedem primele contestații la CNSC.

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 Solaris

Contestatii vor fi cu siguranta. Ce este inca si mai ciudat este ca in clarificari s-a cerut ca extensia de omologare care sa cuprinda capacitorii sa fie prezentata pana la livrare. S-a respins si aceasta cerere.
Asta inseamna ca sunt potentiali ofertanti care ar fi dispusi sa-si modifice sistemul de inmagazinare de energie prin adaugarea de supercapacitori (chiar daca sunt inutili si scumpesc autobuzul). Numai ca aceasta modificare trebuie inclusa in omologarea de baza prin adaugarea unei extensii la omologare. Acest proces necesita timp si nu poate fi facut in in 1-2 luni.
Astfel la momentul depunerii se prezinta omologarea EU si un angajament ca se va face extensia de omologare.

Aspectul asta ma face sa cred ca exista totusi un ofertant surpriza care nu trebuie sa aiba opozanti.

Așteptăm contestațiile, dar din exprimare îmi dau seama ca nu le acordați șanse prea mari de reușită.

Extensia omologării înseamnă fie adăugarea supercapacitorilor peste un autobuz cu baterii, fie adăugarea bateriilor peste un autobuz cu supercapacitori. Pentru prima varianta ma gandesc ca cei care fac si autobuze mild hibrid ar avea un avantaj (Mercedes, Solaris, Iveco tocmai ce au lansat), dar nu știm câți sunt dispuși sa facă asa ceva, iar pentru cea de a doua  ar fi chinezii (Higer, Golden Dragon, BYD).

• TPB
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 TPB

Voi nu ati stat niciodata inghesuiti in autobuze?
Daca vrem autobuze electrice, trebuie neaparat sa fie articulate!
De exemplu, linia 335 beneficiaza de autobuze articulate, calatorii nu mai stau inghesuiti, putem sa circulam civilizat.
In schimb, linia 102... este aglomerat rau de tot, desi autobuzele vin din minut in minut.
Putem sa facem fata fluxului de calatori daca avem vehicule de mare capacitate.

Inca un exemplu bun: linia 41;
Cand circula tramvaiele, oamenii mai stau inghesuiti, dimineata si seara... DAR
... cand nu circula tramvaiele si se introduce linia 641... stiti cum e?

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 Beaver_27

Nu toate liniile de autobuz au nevoie de autobuze de 18m, liniile pentru care se cumpără autobuze electrice au o frecvență destul de bună, și un volum de călători mediu, nu se compară cu ce e pe 335 și 41, 2 din cele mai aglomerate linii din București. De acord că trebuie cumpărate și autobuze articulate, dar să nu o dăm din extrema de până acum 3-4 ani(când nu aveam articulate) în extrema celelaltă în care le folosim pe linii care nu ai nevoie de ele.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a spus azi ca până acum s-au înscris mai mult de 10 companii la procedură. :shock:
Ne bucură faptul că există un interes ridicat din partea producătorilor de autobuze electrice, pentru a livra astfel de autovehicule și în București.

Mai mult de 10 companii importante s-au înscris deja la licitația lansată de Primăria Capitalei, pentru achiziția a 100 de autobuze electrice.

Confortabil, modern, nepoluant. Acesta este viitorul transportului public din București.

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 PTMZ

Nu e un lucru neobișnuit. Cam atâția au fost și la hibride în urmă cu 2 ani, e esențial să te înscrii pentru a putea solicita clarificări și a obține update-uri în timp real cu privire la procedură. E de văzut câți vor și depune ofertă.

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 orex

Din ce joben ai scos asertiunea asta? Ai date din culise cum ca a fost ”inghesuiala” in a licita  hibride pentru Bucuresti?!
N-a existat asa ceva ca a lipsit ceva esential din ecuatie,  ”dulcea” contestatie!
 ;)
PS
”Nea” Bujduveanu s-a uitat el, sau prin ochii altora, cati s-au INSCRIS la licitatie (alias participanti la procedura). E, de cele mai multe ori nu toti sunt si OFERANTI! :yes:

Re: Achizitii de autobuze hibrid in perioada 2018-2022 PTMZ

Nu am treabă cu culisele, ci doar cu informațiile din presă. Poți găsi referința la topicul de achiziție a hibridelor:
WT_fan06 wrote here:
Avem și sursa minunii: https://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... brid.htm

Gabriela Firea: Mercedes Benz a depus ofertă pentru furnizarea celor 130 de autobuze hibrid

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat marţi că firma Mercedes Benz a depus o ofertă în cadrul licitaţiei care vizează achiziţionarea a 130 de autobuze hibrid de către municipalitate, potrivit Agerpres.

"Chiar azi s-a depus o ofertă - spun eu, semnificativă - din partea companiei Mercedes Benz pentru cele 130 de autobuze hibrid. Această ofertă, fireşte, va fi analizată şi într-o perioadă foarte scurtă de timp - legală, bineînţeles - se va anunţa dacă ea corespunde criteriilor de licitare. S-au interesat zece mari companii de această licitaţie, dar a depus ofertă doar Mercedes Benz pentru autobuzele hibrid", a precizat primarul general, pentru Antena 3.

orex wrote:
cati s-au INSCRIS la licitatie (alias participanti la procedura). E, de cele mai multe ori nu toti sunt si OFERANTI! :yes:

Corect, fix diferența aceasta am vrut și eu s-o evidențiez.

Re: Achizitii de autobuze electrice in perioada 2018-2022 punmeister

Da, la e-Busuri sunt mai exact 22 participanti conform clarificarilor. Dar sa vedem cine se va baga  :popa:

Go to page:  1  ... 46 47 48 49 50 51 52  ... 71

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2384 forum members have written 430460 posts in 5343 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”