Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Bd. Doina Cornea și pe Bd. Paul Teodorescu (FINALIZAT octombrie 2022)

 

Topic: Știri și articole din presă

65 posts, 26975 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2 3 4 5
 
 

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă cris_m

Va reamintesc ca in acest topic se posteaza stiri si eventual 2-3 mesaje pe baza acestora. Pentru alte intrebari si/sau discutii aveti topic separat. Va rog folositi-l cu incredere!

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Restrictii suplimentare
https://www.agerpres.ro/social/2021/08/0 ... --759642

Brigada Rutieră a anunţat că traficul va fi restricţionat, sâmbătă şi duminică, pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală, pe sensul dinspre Bulevardul Iuliu Maniu către Şoseaua Grozăveşti, pentru lucrări la reţeaua de termoficare.

 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Da, am vazut in poze ca s-a deschis un canivou de termoficare, speram sa ma insel, dar daca am ajuns sa fie progresul conditionat de lucrarile la termoficare, atunci chiar am rupt-o'n fericire.

 


Re: Știri și articole din presă cris_m

Bine ca se apuca acum, nu dupa finalizarea lucrarilor...

 


Re: Știri și articole din presă orex

Pregătiri pentru tramvaie noi în Bucureşti: mobilizare acceptabilă pe şantierul de pe bulevardul Vasile Milea, singurul contract al PMB pentru modernizarea liniei de tramvai
Lucrările pentru modernizarea liniei de tramvai pe care Primăria Capitalei le desfăşoară pe bulevardul Vasile Milea, în sectorul 6, se fac într-un ritm mai bun, cu o mobilizare acceptabilă din partea constructorului Swietlesky, consideră Asociaţia Metrou Uşor, care a verificat stadiul lucrărilor. Este singurul contract pe care PMB îl derulează pentru modernizarea liniilor de tramvai, clauză inclusă în contractul pentru finanţarea achiziţiei celor 100 de tramvaie noi pe care Astra Arad le va livra începând din vara anului viitor.
Contractul pentru cele 100 de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri a fost semnat în mai 2021 pentru aproape 850 de milioane lei, fonduri europene nerambursabile prin programul Ministerului Dezvoltării.
Practic, singurul tronson al inelului principal din Capitală care a rămas nemodernizat, cu şină veche, este cel de pe bulevardul Vasile Milea (Doina Cornea după redenumirea de anul acesta), contractul de reabilitare a căii de rulare fiind semnat în 2020, dar lucrările au început de-abia în această primăvară, cu întârziere şi din cauza problemelor financiare ale Primăriei. Lucrările de pe bulevardul Vasile Milea (puţin peste un kilometru) costă aproape 19 milioane lei, iar termenul de execuţie este de 12 luni, adică mai 2022.
Asociaţia Metrou Uşor a descris pe pagina de Facebook stadiul şantierului de pe bulevardul Vasile Milea:
„Recent, membrii asociației au făcut o vizită pe șantierul aflat în vestul capitalei pentru a vedea cum a evoluat ritmul de lucru. Am remarcat o mobilizare acceptabilă din partea antreprenorului Swietlesky, spre deosebire de ceea ce vă relatam la începutul lunii iunie. Astfel, la momentul vizitei noastre:
– erau scoase aproape toate longrinele din vechea cale de rulare a tramvaielor
– erau aduse materialele necesare (cupoane de șină, traverse) la extremitățile șantierului
– fusese turnat zidul de sprijin pe aproape tot tronsonul cuprins între benzinăria OMV și intersecția cu bulevardul Iuliu Maniu, continuându-se turnarea în zonele rămase
– se excava pământul în vederea turnării fundației căii de rulare a tramvaiului spre bulevardul Timișoara
– se lucra la termoficare în zona intersecției cu bulevardul Iuliu Maniu
– se lucra la relocarea sistemului de iluminat conform noului aliniament stradal (ce include parcările laterale executate de primăria de sector în perioada 2019-2020) între benzinărie și Iuliu Maniu”.
Tramvaiele noi vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55, iar inelul principal al Capitalei are 26 km, din care doar secţiunea de 1,1 km de pe Vasile Milea nu este modernizată. Liniile de tramvai 1 şi 10 sunt printre cele mai aglomerate trasee din Bucureşti, cu 50.813 călători pe zi, respectiv 51.026 călători, potrivit statisticilor PMB.
În noiembrie, Societatea de Transport Bucureşti (STB) este aşteptată să reia circulaţia tramvaielor pe ambele fire ale şoselei Pantelimon după inaugurarea Terminalului de la Granitul. De asemenea, pe bulevardul Aerogării, pe linia 5, la Băneasa, se va monta un macaz pentru a permite circulaţia în sistem pendul, în prezent linia de tramvai fiind transformată în parcare pentru maşini.

 


  • MrAdiz
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă MrAdiz

https://clubferoviar.ro/linia-de-tramvai ... e-milea/ așa spun cei de la club feroviar in legătură cu proiectul

 


Re: Știri și articole din presă Stefan28

Iar dacă Club Feroviar zice așa ce?
31 Decembrie 2022 este termenul limită pentru finanțarea lucrării, nu pentru lucrarea în sine!

Pentru că adevăratul termen de finalizare al lucrării este de maxim un an, constructorul putând să termine chiar mai repede, ceea ce probabil așa o să și fie... ;)


 


Re: Știri și articole din presă shoppy

Club Feroviar a ajuns o fitanta de aruncat cu noroi la ordinul celor care cotizeaza, si stirea lor de la "sursa" din interiorul Hitachi Rail cum ca divizia Thales Romania va fi vanduta dupa cumparare a fost infirmata de Hitachi iar Club Feroviar au fost somati sa retraga declaratia.

 


Re: Știri și articole din presă subway guru

Club Feroviar si Doru Cireasa sunt mult prea roscati pentru a fi credibili…depind mult prea mult de subventionarile pe sub masa de la finantatori

 


  • V2A
  • Posted:
  •  

Re: Știri și articole din presă V2A

https://www.facebook.com/PMBucuresti/posts/195437389430640
Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai pe bd. G-ral Vasile Milea continuă! Pentru realizarea proiectului, traficul în zonă va fi deviat/restricționat
Având în vedere stadiul execuției lucrărilor în cadrul proiectului ”Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecția cu B-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV”, începând cu data de 13 noiembrie 2021 ora 4:00 AM, traficul pe Bd. Iuliu Maniu, pe sensul de mers spre Pitești, va fi deviat/restricționat și se va desfășura astfel:
− Banda 1 va deveni obligatoriu la dreapta spre Bd. G-ral Vasile Milea;
− Benzile 2 și 3 vor fi deviate cu aproximativ 2 m spre axul intersecției Bd. Iuliu Maniu cu Bd. G-ral Vasile Milea.
Reamintim că Primăria Municipiului București are în implementare proiectul ”Modernizare linie de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecția cu B-dul Timișoara până în dreptul intrării în benzinăria OMV” finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă linie tramvai de pe Bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 și 10, în vederea îmbunătățirii eficienței transportului public de călători din Municipiul București.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!

 


Re: Știri și articole din presă survola

Din aceeași sursă de mai sus:

NOTĂ: Precizăm că în data de 2 iunie 2021, Consiliul General al Municipiului București a aprobat schimbarea denumirii bulevardului Vasile Milea, de la intersecția cu Splaiul Independenței până la intersecția cu bulevardul Iuliu Maniu, în bulevardul Doina Cornea, iar de la intersecția bulevardului Iuliu Maniu până la intersecția cu bulevardul Drumul Taberei, în bulevardul Paul Teodorescu.

 


Re: Știri și articole din presă cris_m

Momentan nu am vazut nicaieri in documente sa modifice ceva in sensul asta.

 


Re: Știri și articole din presă survola

Mai multe detalii pe Agerpres pe 29.05.2021:

O parte din Bulevardul Vasile Milea, de la intersecţia cu Splaiul Independenţei până la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu, ar urma să poarte numele de Bulevardul Doina Cornea, conform unui proiect care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

De asemenea, de la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu până la intersecţia cu Bulevardul Drumul Taberei, ar urma să poarte numele de Bulevardul general Paul Teodorescu.

"La 31 de ani de la eliberarea de comunism, societatea românească are nevoie mai mult decât oricând de o clarificare a locului şi rolului actorilor implicaţi în Revoluţia din 1989. Însă contribuţia fiecăruia dintre aceştia la succesul Revoluţiei din decembrie 1989 şi, mai ales, la încercarea de înăbuşire a acesteia, trebuie clarificată de istorici şi, după caz, de justiţie. Până la elucidarea tuturor acestor aspecte, cetăţenii municipiului Bucureşti au dreptul ca un bulevard important din capitală să nu poarte numele unui personaj controversat, ultimul ministru comunist al apărării, cel care a ordonat reprimarea manifestanţilor din municipiul Timişoara în 17 decembrie 1989 şi a celor din municipiul Bucureşti în 21 decembrie 1989", se arată în referatul de aprobare.

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu (PNL), iniţiator al proiectului, apreciază că acordarea denumirii Bulevardul Doinea Cornea unui segment din Bulevardul Vasile Milea reprezintă o reparaţie morală pentru cei care s-au opus regimului comunist şi au avut de suferit pentru această atitudine. Se mai arată că segmentul propus să poarte denumirea de Bulevardul Paul Teodorescu trece prin faţa sediului Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", unitate emblematică a Armatei Române şi se termină în faţa Statului Major al Forţelor Terestre.

"Generalul Paul Teodorescu, absolvent al Şcolii Speciale Militare de la Saint-Cyr, a ocupat între anii 1935 şi 1940 funcţii importante în stat, precum cele de comandant al Academiei Militare, subsecretar de stat, secretar de stat sau ministru al Aerului şi Marinei. După 1945, regimul comunist l-a deposedat de bunurile sale şi l-a obligat la zece ani de muncă silnică la Canal", menţionează documentul.

 


Re: Știri și articole din presă cris_m

Eu spuneam ca de la declaratii la fapte e cale lunga, prin documente referindu-ma la ceva scris ca s-a modificat denumirea sau pur si simplu ca s-au dat jos placutele cu vechea denumire...

 


Go to page:  1 2 3 4 5
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Bd. Doina Cornea și pe Bd. Paul Teodorescu (FINALIZAT octombrie 2022)  • 
Choose destination

Since our 2324 forum members have written 424247 posts in 5281 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use