Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Discuții diverse

1487 posts, 360969 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 110
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse ByOnu

Eu am auzit un zvon care, matematic, pare din ce in ce mai plauzibil:

Cele 100 de tramvaie noi sunt pe fonduri europene, asta insa inseamna ca PMB contribuie cu x% din costul proiectului. PMB ar fi aplicat la BEI pentru acoperirea partii sale de cofinantare. BEI ar fi pus drept conditie a acoperirii cofinantarii obligatiei de plata a PMB ca in schimbul celor 100 de tramvaie noi sa fie casate 100 de tramvaie vechi.

Pai, 49 T4R + 48 V3A + 3 V3A taiate deja in 2021 = 100. Pentru mine, e cam mare coincidenta numarului.

Desigur, tot ceea ce am zis poate fi BS total - daca exista dovezi care invalideaza teoria, chiar ma bucur sa le vad, dar informatia ca BEI a pus drept conditie casarea unui numar egal de tramvaie provine dintr-o sursa pe care eu unul o consider relevanta si de incredere.

OK - daca intr-adevar aceasta este conditia, atunci STB s-a vazut pus in fata faptului ca are de scos o lista cu 100 de tramvaie pentru mezat. Simplu: Tatrele care asteapta de cativa ani oricum casarea. Dar restul? Ce faci? Te apuci si iei tot parcul de V3A care sta la gard de ani de zile.

Acum, tot ce putem spera ar fi sa se ia tot felul de piese si componente relevante pentru parcul de V3A care va ramane activ.

 


Re: Discutii diverse Andrei98

Tramvaiele alea sunt chelite in ultimul hal, a crescut vegetatie prin ele si au caroseriile efectiv mancate de rugina unele. Sunt retrase de ani de zile si ocupa locul degeaba prin depouri, unde ar trebui sa intre 100 imperio daca nu li se face loc?

 


Re: Discutii diverse Nicu24

Pai bun nu mai sint bune vagoanele și le dam la casat ,și ce pui in loc când toate liniile astea care au rămas au turele la limita ??
Sa spunem îpotetic ca primăria după ce vin cele 100 de Imperio ,vrea sa mai facă o comanda de încă 100 de tramvaie ? Pai cât durează toată documentația ,licitațiile ,contestațiile etc ?????
Știm numai sa stricam dar sa punem in loc ceva nimic nu suntem in stare .... nu mai are nevoie URAC sa muncească ??? Pai atunci sa închidă hala ca alea 48 de vagoane sa le dea la casat !!

 


Re: Discutii diverse Nicu24

Pai cine le-a chelit ?? Eu ??? mie nu îmi vine sa cred ca se casează aproape 50 vagoane !!! Curat -murdar coane Fanica !!!

 


Re: Discutii diverse punmeister

Chiar si daca teoria cu BEI-ul este BS, eu nu pot sa inteleg de ce lumea deplange rablele care stau in depouri de Ț ani sa rugineasca.

Locul lor este la AUTOGEN. Nu sa ocupe spatiu aiurea prin depouri.

 


Re: Discutii diverse Andrei98

Nicu24 wrote here:
Pai bun nu mai sint bune vagoanele și le dam la casat ,și ce pui in loc când toate liniile astea care au rămas au turele la limita ??
Sa spunem îpotetic ca primăria după ce vin cele 100 de Imperio ,vrea sa mai facă o comanda de încă 100 de tramvaie ? Pai cât durează toată documentația ,licitațiile ,contestațiile etc ?????
Știm numai sa stricam dar sa punem in loc ceva nimic nu suntem in stare .... nu mai are nevoie URAC sa muncească ??? Pai atunci sa închidă hala ca alea 48 de vagoane sa le dea la casat !!

Nu au nici o treaba cu parcul activ vagoanele alea, s-a zis de nspe mii de ori ca stau de ani de zile aruncate prin depouri. Cu sau fara ele tot acelasi parc activ avem. Mai gandim si noi putin ca sa vedem ca trebuie sa se faca si niste loc pentru tramvaiele noi care sunt si mai lungi? Tu daca iti iei mobila noua in casa pastrezi absolut toata mobila veche?

 


Re: Discutii diverse Nicu24

Sa le dea pe toate la autogen ca oricum nu controlează nimeni ce se întâmpla pe acolo .... dacă ne dictează UE absolut tot ce sa facem in tara asta ...nimic de comentat !

 


Re: Discutii diverse reiny2000

@Nicu24 greu cu cititul și înțelesul...

Nu se pierde nicio tură, vagoanele care se casează sunt 90% rugină și pământ de flori, nu mai ai ce să faci cu ele. După ce intră Imperio pe traseu, tramvaiele care circulă în prezent pe liniile respective ar trebui să fie transferate.

Dacă se taie tramvaie defecte, care nu mai circulă de ani de zile, și se înlocuiesc cu tramvaie noi, nu ar trebui să crească numărul de ture? Eu am numărat 405 tramvaie pe lista care se găsește pe forum, câte din ele circulă zilnic și câte stau la gard?

 


Re: Discutii diverse ByOnu

Hai sa gandim la rece. Exact cum zice si Andrei98, si cu, si fara, aceste 100 de tramvaie care vor fi casate acum, parcul activ este acelasi.

Practic, daca azi ai 280 (din burta) de tramvaie la strada si 100 retrase pentru casare, cele 100 de Astre noi vor suplimenta parcul activ de la strada: 280+100. Sigur, din cele 280 se vor mai defecta unele iremediabil cu timpul, e normal, dar irelevant discutiei.

Pai cine le-a chelit


Le-au chelit mandatele primarilor de dupa 2008 care nu au continuat investitiile in mentenanta si modernizarea parcului, ultimul mare succes al URAC ramanand, dpmdv, CH-PPC-urile. Logic ca in lipsa pieselor s-a ajuns la canibalizari si retrageri pe durate nedeterminate.

De ce unele depouri au dreptul de a casa vehicule dacă ele nici măcar nu primesc ceva înapoi? Exemple ar fi Colentina, Victoria și Titan


De ce crezi ca nu vor primi ceva inapoi? V3A-urile care vor fi eliberate de la Dudesti, Giurgiului sau Alexandria dupa sosirea Astrelor ma astept sa fie redistribuite depourilor nemodernizate.

 


  • ADK
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse ADK

E exact același lucru și cu vechile autobuze, cu sau fără DAF-uri și Rocaruri, parcul activ era același, că oricum mai ieșeau doar Mercedes și Otokar. La fel și în cazul troleibuzelor, Ikarusurile care se vor casa și acum sunt cele retrase de ani de zile, nereparate sau ireparabile, ulterior descompletate care nu au treabă cu parcul circulant, cu sau fără ele, practic cam tot pe acolo ești.

Evident, nu mai are rost să ții epavele că nu ai ce să mai faci cu ele, mai ales că cumperi vehicule noi pe care le vei găzdui tot în aceleași unități, deci, trebuie loc cât mai mult. Chiar nu înțeleg de ce "plângem" unii după toate fiarele ruginite în loc să ne bucurăm că o să avem altele noi, mai demne de timpurile actuale, nu dispar acum toate tramvaiele și troleibuzele vechi, ci doar cele "cu sau fără ele". La fel și intervențiile.

De ce unele depouri au dreptul de a casa vehicule dacă ele nici măcar nu primesc ceva înapoi? Exemple ar fi Colentina, Victoria și Titan.

Nu rămâne nimeni pe "dinafară", pe măsură ce vin noile tramvaie, o să vedem unde se vor duce o parte din cele active. Deci, știm că trebuie să scăpăm de T4R, pe care le vom înlocui cu V3A în mare de la alte depouri, de aia o să și așteptăm să refacem statistica pe care a cerut-o cineva de puțin timp pe care mai oficial o s-o știm după ce ajung toate tramvaiele. Să știm exact ce s-a casat, ce s-a transferat, ce se va moderniza (că se dorește PPC-izarea V3A-urilor rămase active, adică podea joasă la mijloc), oricum cred că vor dispărea treptat și din tot ce mai înseamnă EPC (excepție 358 și 359), și cred că chiar și FAUR...

 


Re: Discutii diverse Mariusv

Ieri 005 (care era pe 27) avea '19' pe afisajul din spate, deci cel mai probabil Alexandria ar fi avut ture in 19 daca s-ar fi deschis circulatia pe Bd Paul Teodorescu maine.

 


Re: Discutii diverse Cezar210

Uneori afișajele din spate "aberează". Cum și 217 avea, când circula pe 25, pe afișajul din spate 21.
Sau 047 din 41, tot cu 21 pe afișajul din spate.

 


Re: Discutii diverse cosmindaniel

Cred că tot acel tramvai avea în față 41, în spate 21, iar pe lateral 11 :)

 


Re: Discutii diverse joker

Mariusv wrote here:
Ieri 005 (care era pe 27) avea '19' pe afisajul din spate.

V3A urile(fara led/amelii etc) au in general probleme cu afisajele,joi si vineri 208 avea afisajele pe linia 19 Calea Vitan - RATB Titan desi era pe linia 32

 


Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 110
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407237 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use