Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

 

Topic: Discuții diverse

1622 posts, 431420 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 116
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse drbm

Deasemeni, sunt intru totul de acord că majoritatea tramvaielor existente pot fi refunctionalizate dacă există dorința sinceră a tevitalizarii cât mai rapide a transportului public, asta este soluția. Recuperarea parcului circulant existent. Ulterior înnoirea acestuia. Dacă nu optimizam ce avem, costurile vor fi mai mari, până ajung să circule cele 100 de tramvaie noi mai trece multișor, nimeni nu ține pe stoc tramvaie.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Trebuie investit in primul rand in modernizarea depourilor (retehnologizare etc) si in calea de rulare. Si momentan nu e niciun proiect major in sensul asta. Abia apoi tramvaie noi. Altfel ne batem joc de ele, le bifam pe o lista si atat. Si nu cred ca depourile sunt pregatite sa primeasca tramvaie de generatie noua. Si ce facem? le luam si le tinem pe bara? Apoi mai e si civilizatia calatorului dar daca macar depourile au grija de ele asa cum trebuie situatia nu va fi asa de rea apoi.

 


Re: Discutii diverse drbm

Cursuri prin POCU pentru a te califica... Certificat de Călător European :-D

Ar trebui început de la baza educației, din pruncie, pentru conștientizarea faptului că trăim într-o comunitate de oameni, nu într-un trib de maimuțe.

 


Re: Discutii diverse drbm

Tocmai pentru că nu avem infrastructura gata, hai să reparăm ceea ce încă avem.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Mi-ar placea de exemplu sa se bata palma (cu licitatie cu tot) cu Solaris pentru tot ce e nevoie in Bucuresti. Solaris fabrica de toate. Macar luam dintr-un singur loc tot ce ne trebuie si poate primim si discount. Asta apropo de turci care n-au articulate, se putea face o licitatie mamut pentru toate categoriile de vehicule si se califica doar Solaris  :lol: Sau Skoda care la autobuze merg cu Solaris si mi se pare ca la trolee tot asa. Tramvaiele ar fi Skoda. O noua afacere Skoda dupa cea din anii 30 :D

 


  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse GPS

Sau Mercedes ca sa avem o flota uniformă și de calitate, nu ca Solaris nu ar fi.
Într-adevăr la troleibuze ar merge Skoda, o sa vedem cum se descurca la Galați; iar la tramvaie o-m vedea la licitație. Dar pana atunci sa auzim ceva de licitații și după.

 


Re: Discutii diverse WT_fan06

Nu exista tramvaie Mercedes, iar troleibuze au existat doar convertite din autobuze, nu construite special de Mercedes. Puss se referea ca toate mijloacele de transport sa vina de la acelasi manufacturer.

 


Re: Discutii diverse punmeister

Pai Solaris all the way. Mai ales ca ele vin la un pret chiar foarte bun.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Doar Solaris se califica daca licitatia ar fi fost organizata asa. Sau Skoda (cu tramvaiele proprii). Pana la urma era win si pt Solaris. Si pacat ca nu a fost organizata asa, se putea obtine un discount maricel si nu era decat o licitatie nu 3. Asta e, tre sa dam si altora o sansa altfel prea era cu dedicatie. Si daca era ce? Cate lucruri nu sunt asa in tara asta....

 


Re: Discutii diverse Costin

Nu va impacientati. Licitatia nu exista inca...

 


Re: Discutii diverse Trole

Oricum valorile astea rotunde - 100 de tramvaie - în fapt nu spun nimic. Pot fi 100 de tramvaie echivalente cu PCC-ul (Tatra) care să fie livrate toate în 4 ani. Sau pot fi tramvaie lungi, precum cele din Budapesta, care în 11 ani nu a achiziționat decât 87 de tramvaie noi. Vreo 12, cu 9 segmente, fabricate de CAF, sunt cele mai lungi tramvaie din lume la ora actuală, cu peste 55 de metri lungime. E adevărat însă ca în ultimii 16 ani, bonus, au cam golit Hanovra de tramvaie vechi, luând la mâna a doua 113 unități care circulă bine mersi...

 


  • anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse anndrei

Tramvaiele BUCUR LF-CA au 4 faruri. Pentru ce sunt cele din exterior si pentru ce sunt cele din interior? Intreb pentru ca unele merg aprinse cu cele din exterior altele cu cele din interior. Probabil cele din interior sunt proiectoarele de ceata iar cele din exterior faza scurta si faza lunga.

 


Re: Discutii diverse punmeister

@Trole
In caietul de sarcini din Decembrie se cere ca tramvaiul sa aiba minim 36m lungime, maxim 38m lungime.

 


Re: Discutii diverse Puss in Boots

Un V3A are pana in 30m deci noile tramvaie ar fi un fel de V4A, modelul imaginat de URAC (asta ca sa-mi fac o idee). Mi se pare ca erau 90 din 100 asa, si restul de 10 erau mai mici si bidirectionale. Se pot lua Tramino de la Solaris (sau Citadis). Sau Nissan, Volvo, BMW daca fac rost baietii de la RATB de sigle de la REMAT.
Voi va dati seama de cand se bate pasul pe loc cu licitatia asta? E incredibil. Si primareasa o dadea ca printre principalele lucruri de facut in mandatul sau. Pai acus intram in 2018....

 


Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 116
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2325 forum members have written 424139 posts in 5280 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use