Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB

91 posts, 25913 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 
 

📖 Pagination options
Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB cris_m

Dar poti izola pe interior, AC-ul sa-l pui intr-un balcon, iar in cazul geamurilor se pot adopta 2 variante:
1. primul strat vizibil, cele originale, iar pe interior termopan de orice fel;
2. Termopane din lemn (din acelea maro) care vin destul de ok cu arhitectura veche;

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB shoppy

Da, daca vin cu izolatie de 10cm grosime atunci pierd 0.1m2 pentru fiecare metru de perete la exterior, pe banii mei(ca platesc acelasi impozit dar locueisc in mai putin).
Da, sa intretin 2 randuri de geamuri, si iara sa mai pierd din suprafata locuibila, tot pe banii mei.
Chiar daca asi avea balcon la fiecare camera(acea cladire nu pare sa aiba niciunul), un aparat de AC in balcon ocupa cam 1m2 si din cauza ca balconul nu este bine ventilat atunci in acel balcon o sa se faca cam 60 de grade si o sa mearga ventilatorul permanent, deci pierd si spatiu si bani.

Pai ia sa vina Ministerul Culturii sau vreun pasionat de monumente si ori sa cumpere monumentul de la mine ori sa-mi dea banii astia, uite ca nu vine, dar este specialist in a restrictiona totul, mai putin prabusirea voita.
Cred ca pana la urma asta este solutia dorita de toata lumea.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Comunicat din 2 Iulie 2018

Programul de consolidare a clădirilor cu risc seismic: în mai puțin de un an, Primăria Capitalei a început lucrările de consolidare și reabilitare la 22 de imobile. În ultimele trei decenii, în București au fost reabilitate doar 20 de clădiri.

Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Consolidări a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de punere în siguranță, consolidare și reabilitare a clădirilor cu risc sesimic din Capitală.
Unbuget de 10 milioane de euro a fost alocat în acest an pentru acest domeniu prioritar și au fost înființate entități clare care să acționeze rapid și eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări.
Intervențiile la cele 22 de clădiri din centrul Bucureștiului, începute în ultimele 8 luni, sunt rezultatul acestor măsuri.

Două dintre cele 22 de clădiri au fost demolate din motive de siguranță avand toate avizele necesare, iar la celelelalte 20 lucrările se afla în diverse stadii de execuție.
Concret, în acest moment avem șantiere deschise la 20 de clădiri: la 5 dintre acestea (Blănari nr. 2-6-8-10 și Franceză nr. 30) lucrările de punere în siguranță au fost deja finalizate și a început consolidarea propriu-zisă , iar la alte 15 a fost demarată prima etapă a procesului de consolidare, adica punerea în siguranță.

Imobilele la care se lucreaza pentru consolidare și reabilitare sunt următoarele:
- Blănari nr. 2-6-8-10
- Franceză nr. 30
- Spătarului nr. 36
- Str. Baia de Fier nr. 5
- Str. Bărăției nr. 50
- Calea Moșilor nr. 215 E/195
- Str. Lipscani nr. 75
- Str. Mătăsari nr. 44
- Str. Mântuleasa nr. 11
- Calea Moșilor nr. 82
- Sfinților nr. 13
- Str. Sg. Năstase Pamfir nr. 24
- Calea Moșilor nr. 74
- Calea Moșilor nr. 84
- Calea Șerban Vodă nr. 107
- Str. Gladiolelor nr. 11
- Str. Biserica Enei nr. 14


Toate cele 20 de clădiri enumerate mai sus sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureștiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate și prezentau un pericol public atât pentru cetățenii care locuiau în ele cât și pentru cei care tranzitau zona.

Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranță și consolidare au fost mutate în locuințele de necesitate deținute de Primăria Capitalei, în Piața Națiunile Unite, locuințe modernizate recent.

Administrația Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentații pentru efectuarea de expertize tehnice și DALI.

Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcții și legislația în domeniu și un număr de 5 imobile vor intra în pregătirea documentației de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS.

În ședința de CGMB din data de 14 iunie, au fost transferate un număr de 8 imobile de la AFI către AMCCRS, pentru a se pregăti documentația în vederea consolidării acestora.
36528531_1139955182809191_3886322718521425920_n.jpg (109.97 KB; downloaded 4247 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB TibiV

Companiile Primariei muncesc pe rupte...
Matasari nr.44, miercuri la ora 14...






 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB realistul

Banii se iau, nu? Asta contează...

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Goldmund

Oamenii aceia care ar trebui sa lucreze... poate sunt la manifestatii.   ;)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Au cam abandonat totul. Se lauda Firea cu 22 de cladiri, dar abia daca are echipe si utilaje pentru a lucra concomitent la cate doua cladiri. Macar le-au pus oarecum in siguranta, au avut viteza mare la montat schelele si cam atat.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB shoppy

Siguranta sa ce?, sa nu-ti cada vreo caramida in cap?, aia da pentru ca le-au inconjurat cu gard.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Da, sa nu-ti cada caramizi in cap. Acum doi ani, in statia Hristo Botev (sens periferie) a cazut un intreg balcon in spatele mamei si fratelui meu. 2m mai in spate...

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB 1689

shoppy wrote:
[...] Cica asa s-ar face in Rusia, se ridica planul fatadei, se demoleaza si se construieste o cladire noua, moderna, la toate standarde actuale dar cu forma si fatada veche, daca-i pe asa sigur ca ma bag.

Unde mai exact in Rusia se practica metoda asta ?
Pina una-alta eu am vazut-o aplicata in Bucuresti. De cel putin trei ori.
Ah, plus monstruozitatea de la Novotel Palatul Telefoanelor (in fond ce, n-am pus fatada veche ?)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB shoppy

Asa am auzit de la cineva care a facut mai multe drumuri in Rusia.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB cris_m

Eu am vazut in Budapesta prima oara conceptul la hotelul la care am stat. Pe afara cladire veche, inautru totul modern si luminos.

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB ByOnu

Referitor la ceea ce vorbiti mai sus, se practica si la noi. Hotelul Europa Royale este doar unul dintre exemple.

Comunicat din 13 Octombrie 2018

Primarul General, Gabriela Firea: "41 de cladiri din centrul Bucurestiului sunt in proces de reabilitare si consolidare"
https://bit.ly/2A7JcQN

Primarul General, Gabriela Firea, a verificat stadiul lucrarilor de consolidare si reabilitare la mai multe imobile din centrul Bucurestiului.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari, continua programul de punere in siguranta, consolidare si reabilitare a cladirilor cu risc sesimic, demarat in luna noiembrie 2017.

Astfel, sunt santiere deschise la 41 de cladiri din centrul Bucurestiului dupa cum urmeaza: la 8 dintre acestea sunt finalizate lucrarile de punere in siguranta, in acest moment se lucreaza la consolidarea propriu-zisa, iar la alte 33 de imobile Compania Municipala Consolidari executa lucrari de punere in siguranta, lucrari premergatoare celor de consolidare. Totodata, in paralel, se lucreaza si la consolidarea si restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche”, care vizeaza protejarea, restaurarea si consolidarea ansamblului, precum si functionalizarea si punerea in valoare a vestigiilor.

Primarul General, Gabriela Firea: "Asa cum am promis, am accelerat programul de consolidari derulat de Primaria Capitalei, in prezent 41 de cladiri fiind in proces de reabilitare. Reamintesc faptul ca in ultimii 27 de ani, autoritatile locale au reabilitat doar 20 de cladiri, iar acum, alocarea bugetara de la inceputul anului isi arata efectele: daca in perioada 2011-2016, Primăria Capitalei, prin Consiliul General de la acel moment, a alocat in jur de 1 milion de euro pe an pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, in anul 2018, pentru acest domeniu, am alocat nu mai putin de 10 milioane de euro, ceea ce ne-a permis sa intervenim in peste 40 de cladiri. Doresc sa multumesc bucurestenilor care au inteles importanta acestui demers si si-au dat acordul ca locuintele lor sa fie incluse in programul de consolidare al Primariei Capitalei".

La patru imobile se lucreaza in acest moment la revizuirea proiectelor tehnice - str. Batistei nr. 5, str. Carol nr. 63, str. Pache Protopopescu nr. 11, str. Schitu Magureanu nr. 3- astfel incat acestea sa corespunda noilor normative tehnice in ceea ce priveste proiectarea si executia cladirilor incadrate in categoria risc seismic 1.

De asemenea, pana sfarsitul anului, Primaria Capitalei, prin Compania Consolidari va continua lucrarile de consolidare la alte trei imobile (str. Campineanu nr. 9, str. Schitu Magureanu nr. 19, str. Stefan Luchian nr. 12C) lucrari care au fost blocate ani la rand de revendicarile financiare si de amanarile nejustificate ale companiilor care castigasera contractele de lucrari.

Proprietarii altor 28 de imobile au semnat conventia prin care isi dau acordul ca locuintele lor sa fie incluse in programul de consolidare al PMB.

Majoritatea cladirilor aflate in consolidare sunt construite in perioada anilor 1900, se afla in centrul Bucurestiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate si prezentau un pericol public atat pentru cetatenii care locuiau in ele cat si pentru cei care tranzitau zona.
Aproape toate familiile care locuiau in cladirile la care au inceput lucrarile de punere in siguranta si consolidare au fost mutate in locuintele de necesitate detinute de Primaria Capitalei, in Piata Natiunile Unite, (locuinte modernizate recent), iar cateva dintre acestea sunt in curs de relocare.

De asemenea, Primaria Municipiului Bucuresti prin Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic si Compania Municipala Publicitate si Afisaj deruleaza in prezent campania de informare si constientizare a cetatenilor care locuiesc in imobile cu risc seismic cu privire la obligatiile ce le revin, conform legii, dar si cu privire la facilitatile oferite de Municipalitate, initiate de Primarul General si aprobate de CGMB: costul relocarii proprietarilor este suportat in integralitate de PMB, persoanele fizice proprietari ai locuintelor multietajate incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic, la care venitul lunar pe familie este sub trei salarii minime brute pe economie vor putea sa nu mai ramburseze 50% din valoarea investita pentru executia lucrarilor de interventie, cu anumite conditii.


Fotografiile ce urmeaza sunt la imobilul aflat in consolidare de pe Str. Franceza. Nu o sa va mint, imi place ce vad, cel putin strict la aceasta cladire, faptul ca se refac ornamentele este un mare pas inainte. Majoritatea au preferat pana acum sa le ia frumos la dalta si sa indrepte, sa fie frumos si curat.
41570824_1209239189214123_7927520209684922368_n.jpg (89.76 KB; downloaded 3810 times)
41632304_1209240392547336_7643461603987292160_n.jpg (107.12 KB; downloaded 3822 times)
42730792_1218686544936054_829283710124687360_n.jpg (73.94 KB; downloaded 3797 times)
41539618_1209239209214121_8052692530401116160_n.jpg (112.86 KB; downloaded 3795 times)
44023009_1227535590717816_2228085903379660800_n.jpg (75.47 KB; downloaded 3796 times)

 


Re: Consolidarea și punerea în siguranță a clădirilor de PMB Gabi23

Primăria Municipiului București a demarat începând cu 28 septembrie, consolidarea și reabilitarea clădirii din Bd. Regina Elisabeta Nr. 29-31 (fostul sediu al Primăriei Sectorului 5), termenul de execuție fiind de aproape 2 ani. În teorie, în vara anului 2020, vom putea admira clădirea cu un nou aspect...

Bd. Regina Elisabeta Nr. 29-31 - 24.11.2018 (1).JPG (446.1 KB; downloaded 3681 times)
Bd. Regina Elisabeta Nr. 29-31 - 24.11.2018 (2).JPG (446.76 KB; downloaded 3676 times)
Bd. Regina Elisabeta Nr. 29-31 - 24.11.2018 (3).JPG (380.38 KB; downloaded 3677 times)

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2266 forum members have written 419428 posts in 5230 topics and 511 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use