Regiunile RomânieiTransilvaniaJudețul Cluj

 

Topic: Achiziții de tramvaie noi pentru Cluj

183 posts, 48946 views
 
Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14
 
 

📖 Pagination options
Re: Licitatie 24 tramvaie Robert

Cel mai devreme la sfârșitul acestei luni. Ne anunță Boc pe pagina lui de Facebook :)

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Puss in Boots

Corect! le taie si panglica. Pardon le da startul cu steguletul. :bere:

 


Re: Licitatie 24 tramvaie PTMZ

Miercuri seară a ajuns al 4-lea Imperio de Cluj. Aparent, luni ar trebui să vină echipa Siemens (companie care, evident, este germană, nu austriacă, așa cum scrie în articol), iar săptămâna viitoare ar putea ajunge al 5-lea tramvai:
Clujul are patru tramvaie PESA, din 2012, iar de aseară și patru tramvaie IMPERIO. Acesta a fost adus pe trailer, descărcat pe șine în Mănăștur, pe strada Primăverii, și dus în depoul de pe Bulevardul Muncii. A ajuns la 17 într-o parcare din zona Metro, dar a așteptat până la 22 să intre în municipiu. Protocolul prevede ca transportul să fie preluat de reprezentanți ai Companiei de Transport Public (CTP), alături de Poliția Locală.

Acesta este al patrulea tramvai adus la Cluj, în cadrul acordului cu  Astra Vagoane Călători Arad; primul a sosit în aprilie.
Deocamdată, niciunul dintre cele patru tramvaie noi nu este în exploatare. Motivul este acela că s-au întârziat foarte mult testele de produs. Luni va sosi o echipă de la Siemens, întrucât travaiele Imperio se fac sub licența firmei austriece. Specialiștii vor trebui să facă teste de frânare și de deplasare în rampă.

Odată această etapă încheiată, fiecare garnitură va putea fi recepționată. Mai trebuie instalate sistemele de plată și, gata, tramvaiele pot ieși pe traseu.

„Săptămâna viitoare am putea veni cu al cincilea tramvai. Așadar, dacă testele se vor încheia cu bine, în august ar putea intra în exploatare toate cele cinci”, a spus Vasile Diaconescu, director general Astra Vagoane Călători.

Interesant este că tramvaiele sunt în combinația mov-negru-gri, deja clasică pentru oraș, dar nu au sigla Imperio. „Așa ne-a cerut beneficiarul. La Oradea, livrăm garniturile cu stema orașului. La Cluj ni s-a cerut să nu punem nimic”, a subliniat Diaconescu.

Primăria vrea, în total, 24 de tramvaie noi. În august 2018, municipalitatea a atribuit companiei Astra Vagoane Călători contractul pentru livrarea noilor vehicule pe șine. Clujul va plăti 170,17 milioane de lei (36,6 milioane de euro, la cursul de acum doi ani). Toate vehiculele ar urma să ajungă în oraș până vara viitoare.

Astra lucrează în paralel și pentru Oradea. Comanda de acolo este de 20 de tramvaie, dar s-au trimis tot patru. La Oradea, testele sunt mai avansate decât la Cluj.

Sursa: Media9
https://media9.ro/inca-un-tramvai-nou-a- ... la-cluj/
WhatsApp-Image-2020-07-22-at-23.48.00-768x576.jpeg (48.98 KB; downloaded 4088 times)
https://media9.ro/inca-un-tramvai-nou-a- ... la-cluj/
WhatsApp-Image-2020-07-22-at-23.48.00-1-768x576.jpeg (44.44 KB; downloaded 4088 times)

 


Re: Licitatie 24 tramvaie punmeister

Compania mama da, dar divizia Mobility care se ocupa de tramvaie si rame de metrou are sediul in Viena Simmering.

 Re: Licitatie 24 tramvaie Robert

La sfârșitul lunii trecute s-a dat HCL pentru trecerea primelor 4 tramvaie în exploatare către CTP, deci urmează o inaugurare cu stegulețe cât de curând.

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Puss in Boots

Ura! Boc si steguletele lui. Bine ca aici sunt doar 4. Cand au fost cele cate? 25 de trolee simultane? cred ca obosise micutul de atatea starturi.

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Puss in Boots

Tot fara inaugurare? S-au stricat inainte de vreme sau ce ii impiedica sa le scoata odata pe traseu?

 


Licitatie 24 tramvaie Andrei Andraș

Probabil îl așteaptă pe 59 (au fost numerotate 55, 56, 57, 58) ca să poată face o "inaugurare" cu un număr "rotund" de vagoane.

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Robert

Aici sunt ori probleme cu ele/infrastructură, ori ceva decizie tâmpită a celor de la CTP. Gen: mai au RCA cele portocalii, nu le băgăm pe astea în circulație până atunci. Să nu uităm cât au tras de Saviemuri deși aveau autobuze noi, iar acum de R312...

 


Licitatie 24 tramvaie Andrei Andraș

Dintre Tatrele din Berlin, vor să prelungească asigurările (începând cu martie-aprilie 2021) pentru 10, 12, 17, 19, 21, 28, 36, 41, 42, 45, 46, 48, 50, deci tuturor.

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Robert

Punand la socoteala si cele din Potsdam si cele noi, este nevoie de atatea tramvaie; sa ne asteptam sa le vedem cuplate?

 


Re: Licitatie 24 tramvaie Puss in Boots

Macar de ar fi extinderi de linie planificate.

 


Re: Licitatie 24 tramvaie darius 23

https://media9.ro/tramvaie-festive-moti ... Oo33-YsUuo

Tramvaie festive. Motivul pentru care nu au intrat în circulație noile vehicule pe șine

Campania electorală pentru alegerile locale a întors puțin lucrurile pe dos, la Cluj. Nu s-a mai făcut nicio ședință a comisiei tehnice de urbanism din 11 septembrie, de exemplu; stau proiectanții cu ochii în tavan. Și nu s-au trimis pe traseu tramvaiele noi. Ele așteaptă ca primarul Emil Boc să aibă timp de un moment festiv, poate chiar să se joace de-a vatmanul.

Constructorul, Astra Vagoane Călători Arad, a fost anunțat că săptămâna aceasta va avea loc lansarea cu pompă. S-a amânat însă, din cauză că PNL poartă ultimele negocieri pentru stabilirea listei de candidați la alegerile parlamentarii. Mai întâi au verde senatorii, abia apoi tramvaiele.

Așadar, totul se mută pe săptămâna viitoare, într-un interval meteo fără ploaie. Cu presă și multe fotografii pe Facebook. Like!

5 tramvaie noi are în depou, în acest moment, Compania de Transport Public (CTP). Deseară sosește al șaselea. “Până la finalul anului sper să ajungem la 12 tramvaie”, a declarat, pentru Media9, Vasile Diaconescu (foto sus), directorul companiei arădene.

Numai patru dintre tramvaie au fost concesionate de Consiliul Local către CTP; la următoarea ședință de Consiliul Local se va vota și completarea.

10 tramvaie mov vom vedea pe șinele dintre Bucium și CUG, în următoarea perioadă. Acestea sunt aproape jumătate din flota zilnică a CTP.

„Testele de la Cluj au ieșit foarte bine, nu a fost nicio problemă”, a subliniat Vasile Diaconescu.

Astra Arad a fost declarată câştigătoarea licitaţiei organizate de Primăria Cluj-Napoca privind livrarea a 24 de tramvaie noi. Valoarea totală a contractului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Preţul unui singur tramvai este de circa 1,95 milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor necesari pentru această achiziţie provin din fonduri europene nerambursabile. Arădenii au mai livrat Clujului, în trecut, și troleibuze.

Tramvaie Imperio sub licenţă Siemens circulă în prezent în două orașe din România, la Arad și Oradea.
Imperio este primul tramvai modern, cu podea 100% joasă, produs în România. Este produs în cooperare cu firma Siemens şi are un design modern. Vehiculul poate transporta 300 de călători, din care 120 de pe scaune. Are toate dotările moderne, inclusiv rețea de internet wireless și consum redus de energie.

Clujul mai are patru tramvaie mov moderne, marca PESA, din Polonia, cumpărate în 2012. Și atunci a existat un contract cadru și urma să se cumpere 12 tramvaie, dar comanda s-a oprit la patru bucăți.

 


Go to page:  1  ... 8 9 10 11 12 13 14
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Județul Cluj  • 
Choose destination

Since our 2191 forum members have written 411705 posts in 5167 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use