MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

 

Topic: Greva la metrou

292 posts, 101862 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 
 

📖 Pagination options
Re: Greva la metrou subway guru

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15...-marti.htm
Sindicalistii de la metrou si RATB renunta la greva anuntata pentru luni si marti, dar avertizeaza ca "nu s-a stins" conflictul
de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 octombrie 2013, 13:08 Actualitate | Esenţial

UPDATE Presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, a precizat, in jurul orei 14.00, ca s-a decis suspendarea conflictului, care insa "nu s-a stins" inca.

"Intr-adevar, luni va circula metroul si RATB-ul", a precizat Radoi, adaugand: "Pe moment putem sa spunem ca s-a suspendat" protestul.

Acesta a precizat ca greva a fost anulata in urma "aprobarii Memorandumului de catre Guvernul Romaniei privind unitatile subventionate, precum si a negocierilor ce se deruleaza la sediul Metrorex - Ministerul Transporturilor"."Vom reveni cu un alt comunicat in cursul saptamanii viitoare, pentru a aduce la cunostinta mass media si opiniei publice daca greva va fi reprogramata sau conflictul de la Metrorex se va stinge", se mai precizeaza intr-un comunicat semnat de liderul Uniunii Sindicatelor Libere (USL) Metrou, Ion Radoi.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Greva la metrou Utilizator anonim 2

dorel wrote:
Nu va isterizati degeaba," ei" se bazeaza pe isterie. Niciodata dorelul de care vorbeati mai sus nu hotaraste el de capul lui sa intre in greva. Daca din 2008 pana azi nu a facut-o de ce ar face asta tocmai acum? Nu uitati ca domnul lider de sindicat este in aceeasi barca politica cu actualul guvern. Tot ce se intampla face parte dintr-un plan mai amplu. Sigur nu se ajunge la nici-o greva, praf in ochi... si voi v-ati iritat primii. Si din pacate nu singurii.

Sigur ca da, grevele niciodata nu pornesc de jos sau cel putin nu in Romania. Intotdeauna sint niste mijloace de "convingere" in "negocierile" care se poarta intre "ei" dincolo de cortina. Din cand in cand, daca nu se mai inteleg asupra impartirii prazii, o parte ii arata celeilalte pisica: facem greva, va punem in cap tot Bucurestiul!
Numai ca in cazul asta, simplii angajati de la metrou sunt complici la potlogariile sefilor pentru ca le pica si lor ceva. Sau chiar daca nu le pica nimic, sunt de vina ca nu fac nimic sa ii inlature si sa faca ordine. Mijloace de convingere ar avea, vad. Eu unul as accepta cu placere sa merg pe jos cateva zile daca asta ar fi motivul grevei.

 


Re: Greva la metrou bercenicity

Sindicalistii de la Metrou anunta inchiderea conflictului de munca

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15...-munca.htm


Ne vedem la anu  :lol:  :lol:  :lol:

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Greva la metrou sab

Or fi obtinut mariri de salarii ?[

 Re: Greva la metrou ByOnu

În prezent, un salariat de la metrou câştigă, în medie, pe lună, 2.900 de lei.

Mda, si un profesor in jur de 1000 de lei. Astia saracii ce sa mai faca, unii cu peste 20 de ani de scoala + n ani de predat? Daca ameninta ca nu tin orele il doare undeva pe Ponta, pe cand daca nu merge metroul da se simte fortat sa le dea. Diferenta este ca un profesor mai greu o sa renunte sa-si educe elevii decat cum renunta un mecanic sa apese pe doua butoane in fiecare statie.

Nici nu mai zic ca multi sunt nesimtiti cu calatorii (nu vb de mecanici aici, ci de casieri), nu mai zic nici de programul foarte scurt de eliberare al abonamentelor sau alte deficiente... :x

 


 • 133 313
 • Posted:
 •  

Re: Greva la metrou 133 313

Dar tot e naspa sa circuli prin bezna singur in cabina... Cred ca dupa o luna mi s-ar lua.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Greva la metrou sab

Desi nu este chiar greva, nici departe nu prea este...

http://www.mediafax.ro/social/sindicali...t-12556349
Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu pichete şi marş de protest

Sindicaliştii de la metrou, care reclamă că nu se respectă contractul colectiv de muncă şi că Metrorex ar fi modificat organigrama, desfiinţând două departamente importante, ameninţă cu acţiuni de pichetare a Ministerului Transportului şi marş de protest.
Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii de la metrou iau în calcul declanşarea unor proteste de stradă, care ar putea începe cu pichetarea Ministerului Transporturilor.

Liderul sindical a declarat că deocamdată nu se pune problema unei greve la metrou, întrucât, potrivit legii, aceasta nu poate fi declanşată atâta timp cât există un contract colectiv de muncă în desfăşurare. În schimb, a adăugat Rădoi, avocaţii vor analiza dacă o eventuală grevă ar putea fi declanşată în contextul nerespectării contractului aflat în vigoare.

Zilele când ar urma să aibă loc pichetările şi marşul de protest vor fi anunţate după obţinerea autorizaţiilor de la Primăria Municipiului Bucureşti.
Potrivit lui Rădoi, angajaţii de la metrou sunt nemulţumiţi că nu au beneficiat de nicio majorare salarială, deşi în Contractul Colectiv de Muncă, încheiat în noiembrie 2013, este prevăzută modificarea grilei de salarizare cu indicele de creştere a preţurilor începând cu 1 ianuarie 2014.

O altă nemulţumire a sindicaliştilor este legată de înaintarea unui proiect de hotărâre de guvern care prevede transferarea Metrorex la Primăria Capitalei, în condiţiile în care autoritatea locală, susţin ei, nu ar avea fonduri pentru preluare.

Ion Rădoi susţine că acest transfer al Metrorex ar avea în spate "interese pentru controlul investiţiilor şi pentru alte proiecte".

O altă nemulţumire se referă la faptul că organigrama Metrorex a fost modificată, desfiinţându-se Departamentul pentru siguranţa circulaţiei şi Departamentul tehnic şi de IT, în locul lor fiind înfiinţat Departamentul Juridic. Prin noua organigramă ar urma să fie desfiinţat şi Clubul Sportiv Muncitoresc al Metrorex, singurul de acest tip care mai există în ţară, a mai spus Rădoi.

În replică, SC Metrorex SA a precizat, într-un comunicat, că a modificat, corespunzător necesităţilor de eficientizare a activităţii desfăşurate prin hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor din data de 15.04.2014, structura organizatorică în special a aparatului administrativ din Centralul societăţii, prin reducerea efectivă a funcţiilor de conducere, cu punere în aplicare de la 1.05.2014.

"Noile măsuri organizatorice nu au în vedere disponibilizări de personal din cadrul societăţii. De altfel aceste măsuri, au fost solicitate şi de organizaţia sindicală din cadrul SC Metrorex SA – UNITATEA – Sindicatul Liber Metrou, prin revendicările şi propunerile de măsuri formulate în timpul conflictului colectiv de muncă şi acţiunile greviste din luna septembrie 2013.Noua structură organizatorică se va regăsi pe site-ul METROREX, începând cu 01.05.2014", se mai arată în comunicatul companiei.

 


 • sab
 • Posted:
 •  

Re: Greva la metrou sab

Nu-i asa ca va era dor ?

Grevă de avertisment la metrou pe 10 august

http://www.romaniatv.net/greva-de-avert...635.html#n

Sindicatul Liber Metrorex (USLM) a anuțat că pe data de 10 august, între orele 10.00 – 12.00, va declanșa o grevă de avertisment la nivelul SC Alstrom Transport SA, care asigură mentenanța garniturilor electrice

"Greva va afecta considerabil circulația trenurilor de metrou", se arată în comunicatul sindicatului, semnat de Marian Artimon, secretarul USLM.

Motivul grevei de avertisment este creșterea salarială pentru perioada 2016-2017, pe care administrația societății o vede la nivelul procentului de 1%, iar sindicatul la cel puțin 8%.

"În aceste condiții, după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de Lege, salariații au hotărât declanșarea grevei de avertisment în data de 10.08.2016, grevă ce va precede cu cel puțin două zile greva propriu-zisă pe termen nelimitat. Noul ministru a fost informat detaliat, dar nu s-a întreprins nimic pentru evitarea declanșării grevei, astfel ca cei 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul să nu fie afectați", se arată în comunicatul USLM.

 


Re: Greva la metrou cris_m

Eu inteleg anumite categorii de angajati sa protesteze pentru salarii mici (medici, profesori, cercetatori etc). Astia la metrou ar trebui sa se multumeasca cu ce au, daca nu vor sa ramana fara :twisted:

 


Re: Greva la metrou Florinds

Ia sa  fie si aici rotatia din sistemul privat, sa vedem cati mai intra in greva.

 


Re: Greva la metrou subway guru

6 August 2016
Metrorex face precizarea ca stirea aparuta in mass-media privind " Greva de avertisment la metrou pe 10 august 2016" nu se refera la salariatii Metrorex care isi vor desfasura activitatea in mod normal, ca si pana acum, ci la salariatii firmei SC Alstom Transport S.A. care asigura mentenanta trenurilor de metrou.

http://www.metrorex.ro/_read429-1

 


Re: Greva la metrou mcosmin

Chiar ma intrebam de ce greva se face la nivelul Alstom...

 


Re: Greva la metrou subway guru

Pai intrebati si voi la Alstomi care-i si unde-i 'buba'...ca nici sindicatul si nici privatul nu au catadixit sa ne spuna ce si cum...
:ugeek:
Doar Metroflexu' acuzat din nou pe 'nedrept' de jurnalistii 'deontologi'...
:popa:
Nu sunt neaparat fan Mrex dar chiar asa sa-i acuzi de o treaba in care nu au niciun fel de amestec...pute!
:twisted:

 


Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 21
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2247 forum members have written 416967 posts in 5189 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use