Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la drumuri naționalePod peste Dunăre la Brăila spre Tulcea (DN22B - DN22)

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

247 posts, 47150 views

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18

📖 Pagination options
Re: Știri și articole din presă subway guru

orex wrote here:

onel Scrioșteanu:
„La ultima vizită pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea, am traversat podul cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h.
✅️ A fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe Podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea;
✅️ A fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul Brăilean;
✅️ A fost început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură;
✅️ A început montarea parapetului de protecție pe pod pe sensul de mers către Tulcea;
✅️ A început vopsirea cablurilor principale de susținere a podului cu vopsea anticorozivă;
✅️ A început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați;
✅️ Săptămâna viitoare va începe și turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea - Galați;
✅️ Continuă lucrările la drumurile de legătură pe toate zonele.”

Asta e secretar de stat in MT care tot <toarna> la asfalt?  Asemenea grad de analfabetism tehnic spune totul…
:bleah:
E drept ca spune ce vede pe teren dar…multi vede putini cunoaste!
E de-a dreptul rusinos pentru un cadru de raspundere ce se pretinde inginer…
:evil:

Re: Știri și articole din presă subway guru

orex wrote here:
𝗨𝗹𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁 𝗱𝗲 𝗮𝘀𝗳𝗮𝗹𝘁 𝗽𝗲 𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝘀𝘂𝘀𝗽𝗲𝗻𝗱𝗮𝘁 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮/ 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁𝗶 - 𝗧𝘂𝗹𝗰𝗲𝗮
Presăm și ajutăm antreprenorul, în așa fel încât 𝟮𝟳 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 să fie data la care vom circula oficial pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea.
✅️ Astăzi se așterne stratul de uzură pe ambele sensuri de circulație cu 4 finisoare, 8 compactoare în același timp, iar asfaltul este adus de la 2 stații de asfalt cu 35 camioane;
✅️ In același timp, se lucrează și la drumurile de legătură (Etapa I și Etapa II), precum și la conexiunea acestora cu Podul în zona viaductelor de acces;
✅️ Continuă vopsirea cu protecție anticorozivă a cablurilor principale de susținere;
✅️ Au început lucrările pregătitoare pentru demontarea structurilor provizorii.
ℹ️ 14.000 tone de asfalt se aștern doar pe Podul suspendat peste Dunăre.

Asta e Scriosteanu care recita din Grindeanu…

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului subway guru

Benzinarii spun ca ar fi niste probleme cu asfaltul pe mici portiuni de pe tablier…
Pe astia nu-i intereseaza decat asfaltul, restul nu conteaza!   :rofl:

Re: Aprilie 2023 subway guru

orex wrote here:

Tot nu m-am dumirit cum vor racorda trotuarele intre blocul de ancoraj si tablierul podului, e diferenta substantiala de cote exact in zona rosturilor majore de dilatatie/contractie

Re: Aprilie 2023 subway guru

orex wrote here:

De unde iau astia atata pamant pentru terasamente?
Tare ma tem ca se devasteaza niste hectare bune de teren agricol…
Sau au nivelat niste dealuri?
Cu balastul ne-am lamurit, provine din Moldova din exploatatii ilegale deghizate in ferme piscicole unde nu vezi nici macar un pestisor.  :(

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului orex

Initial, in acordul de mediu, erau mentionate aceste 6 locatii.

Pe mine declaratiile astea de intentii nu ma linistesc deloc iar sa excavezi terenuri agricole fertile mi se pare o crima…
Nicaieri in lume nu se admite asa ceva!

La cablurile principale semnul important e demontarea catwalk, arata ca pe zona respectiva lucrarile sunt incheiate!
Dar din filmarile de pe santier rezulta ca e necesara multa munca manuala pentru finalizarea in totalitate.
Lucrurile astea nu pot fi grabite si fuserite, de ele depind durabilitatea si siguranta intregii structuri!

Re: Mai 2023 subway guru

orex wrote here:

Unde vedem ca se demonteaza catwalk putem considera ca lucrarile la cablurile principale s-au incheiat!
Nu-mi e clar care va fi culoarea finala a cablurilor, alb sau negru?
Din clip rezulta ca ar ramane negre.

Re: Mai 2023 orex

Clar, vor ramane smolite!

Re: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului orex

1. Toate structurile metalice ce formau pasarelele de acces ale catwalk-ului vezi ca ajung la...fer vechi?
2. Pana la demontarea totala a catwalk-ului nu se va circula p-aci, ca-i nevoie de macarale sa coboare structurile!
3. Ce am remarcat, este faptul ca, pentru strangerea catrafuselor, sunt prezenți inșiși japonezii...la inaltime! :yes:

Deocamdata vor mai ramane cablurile de deasupra pentru ca muncitorii sa se poata catzara pe cablurile principale pentru alte operatiuni minore, m-am informat din surse de incredere sigure…

Re: Mai 2023 subway guru

orex wrote here:
Clar, vor ramane smolite!

Da, asa mi-au spus si sursele mele de inside…consultate azi!

Ca subiect colateral vad ca pe drumul Braila-Galati au vrut si galatenii sa aiba un pod mai micutz pe cabluri dar treaba avanseaza greu…cam bat pasul pe loc.

Go to page:  1  ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pod peste Dunăre la Brăila spre Tulcea (DN22B - DN22)  • 
Choose destination

Since our 2393 forum members have written 430887 posts in 5359 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”