Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

Topic: Achiziții de autobuze Euro 6 în perioada 2017-2020

1272 posts, 324244 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 91

📖 Pagination options
Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 andrei11

Stimate coleg,
a) Trebuie văzut în primul rând ce a cedat, furtun / conductă / îmbinare / sistem de rigidizare / clemă / ( mai vrei ? că mă pricep )
b) Trebuie văzut cine a fabricat furtunul / conducta / îmbinarea / etc, respectiv(ă),   poate fi o firmă de pe lângă Stuttgart ( nu știu de ce mi-a venit în minte orașul acesta ). Să nu avem surpriza ca pe furtunul / conducta respectiv(ă)  să  scrie Made in Germany.
c) Eu cu ochii mei am văzut într-o Formula I cum după al doilea tur, chiar prin fața liniei de START, unei mașini Mercedes i-a bușit ceva din circuitul de răcire al motorului. (Evident că a abandonat ).

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 Beaver_27

Cele de 10m și 12m au motor de la Cummins, iar cele de 18 au motor DAF.

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 adila

# andrei11, hai sa-ti spun ceva: nu conteza ce a cedat, sau de cine a fost fabricat. In definitiv firma care raspunde este OTOKAR, cea care a comandat piesele pentru a fabrica un autobuz. Eu ca si producator de componente pot sa fabric acelasi produs la standarde de calitate diferite, calitatea fiind o masura directa a pretului platit de beneficiar. Pentrru mine insa ca si calator conteaza sa mearga autobuzul si sa fiu in siguranta. Aceasta situatie neplacuta poate fi un caz izolat este adevarat, insa timpul ne va spune daca am facut o alegere buna cu aceste autobuze turcesti, ca sunt turcesti, nu altceva.

• anndrei
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 anndrei

Si celalat care a ramas in pana, parca avea balta sub el?

# adila, știi foarte bine că nu e așa.
Trebuie așteptată concluzia anchetei, asta dacă o să ai acces la ea.
Habar n-ai la ce standard de calitate a fost fabricat reperul respectiv, hai să ne dăm cu presupusul. Nici nu știi cine l-a fabricat.
Tu când îți cumperi un Mercedes te aștepți la un standard de calitate,  da ? S-ar putea ca unele componente de bază să fie fabricate la Cugir ( Romania ).  :shock:

Daca cumparam un Mercedes sigur era alt standard de calitate fata de OTOKAR. M-as bucura sa stiu ca sunt piese facute in Romania. Am mai multa incredere decat in cele chinezesti.
Dupa cum spuneam, ne intereseaza impactul asupra calatorului, celui care plateste, nu daca este piesa facuta in Germania. Nu au decat sa faca ancheta, asa si trebuie, noi insa trebuie sa avem masinile pe strada 100% functionale, altfel ajungem sa ne batem joc si de astea. Sper insa ca acest contract de garantie sa nu fie doar o capcana.

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 WT_fan06

Dacă voi aveți un Mercedes şi vi se strică elementul x şi rămâneți în pană pe autostradă, pe cine dați vina? Pe firma X care a făcut elementul x?
Nu cred!

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 ByOnu

Andrei, le dau dreptate colegilor. Otokar a proiectat autobuzele si au decis sa foloseasca piesele cutare si cutate. Ei garanteaza pentru intreg ansamblul. Un autobuz este un ansamblu de piese made in-house sau nu. Dar el cand a iesit pe poarta fabricii si poarta sigla Otokar pe el (sau orice alt producator), pai ei raspund pentru autobuz ca un tot unitar. Noi contractul l-am semnat cu Otokar, nu cu subcontractantul care a produs piesa cutare.

Aaaa, bun, se dovedeste ca piesa cutare produsa de un subcontractant este defectuasa? Este problema Otokar sa rezolve ce si cum.

Da, asta e evident, dar mă interesa așa, de chestie, cine a produs conducta / racordul / furtunul.  
Dacă tu întârzii la o întâlnire de vină evident că ești tu, nu că a fost aglomerat sau că ai făcut pană sau că s-a blocat internetul când ai alimentat, plata făcând-o cu cardul.

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 Robert24

Aia e problema lor, nu a ta ca beneficiar! Tu te astepti de la cel care ti-a vandut ceva sa respecte toate specificatiile si sa aiba o anumita calitate. Nu te intereseaza ca pica nu stiu ce garnitura pt ca e chinezeasca sau ca e facuta in Botswana...

Nu-mi doresc sa avem probleme cu aceste autobuze, dar cred ca ar fi bun un topic unde sa fie discutate problemele sau defectele constatate la aceste autobuze.

Re: Achizitii de autobuze Euro 6 in perioada 2017-2020 Costin

Aici! Aceste autobuze sunt subiectul acestei achizitii.

Re: Otokar Kent C - 12 Andrei4509

Acum dacă s-a intamplat sa avem mașinile astea din Turcia, trebuie sa avem tot de la turci?! Inseamna ca suntem chiar slabi daca ne lăsăm pacaliti in orice. Cu Otokar-ele am luat țeapa țepelor.

Re: Otokar Kent C - 12 andrei11

Sper să aiargumente solide când afirmi acest lucru. Le aștept !

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 91

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2384 forum members have written 430460 posts in 5343 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”