Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1658 posts, 429468 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 119

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 punmeister

Depinde de criteriile de atribuire.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Utilizator anonim

Pesa a anuntat acum ceva timp ca nu mai participa la licitatii in RO. Si cel putin pana acum nu a mai participat, oricum Pesa este intr-o situatie mai delicata financiar, sa vedem ce se anunta in viitorul apropiat.
Iar pana la licitatia de la Bucuresti probabil vor mai trece cateva luni bune, apoi procedura, contestatii si alte treburi, cel mai devreme in 2020 sa avem un castigator iar in 2021-22 primul vagon. Pana atunci tot URACul ramane la putere  :lol:

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 shoppy

Daca isi permite sa fie cu nasul pe sus atunci inseamna ca nu a ajuns cutitul la os.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Poate vine CAF+Solaris. Belgradul are CAF deci si noi putem primi asa ceva sau macar Tramino. Depinde de ce solutie vor adopta cei doi producatori (acum unul). Singurul lucru pe care il sper 100% e ca licitatia asta sa atraga nume multe si sa fie niste criterii corecte de evaluare si atribuire.

Daca ramane caietul de sarcini acelasi cu cel din Decembrie 2016, CAF/Solaris-Stadler si Siemens vor fi cei favorizati.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Utilizator anonim

Dupa experienta Metrorex, CAF nu trebuie sa mai vanda nici farase in Romania.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Mihaitza07

Au trecut totusi 2 ani de cand a fost elaborat acel caite de sarcini, nu cred sa mai fie valabil in intregime..

Si pana la urma Pesa de ce a anuntat ca nu mai participa la licitatii in Romania ? Banii nostri nu sunt buni sau au alta valoare ? Ma pufneste si rasul la asemenea afirmatii.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 1689

Participatea la o licitatie implica un efort logistic destul de important si costuri ((uneori) caiet de sarcini, certificari, resurse umane, pregatirea si sustinerea de prezentari, uneori demo-uri etc.).

Majoritatea firmelor fac o evaluare a sanselor de cistig si - daca acestea sint mici - de cele mai multe ori se ajunge la o decizie de "no bid". Exista si alti factori care pot determina un 'no bid', dar nu fac obiectul discutiei de fata.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 aztec

Pai... intrebarea e daca ungurii, turcii sau chinezi fac tramvaie....cu mici sanse sa se incadreze la caietul de sarcini.
Un plus pt unguri ca sunt in UE.
Ganditi si politic...nu doar calitate-pret. Ca la autobuze am avut de ales....

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Panorama are 33m, deci nu cred ca se incadreaza.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 shoppy

Pesa vrea sa spuna ca ei sunt corecti si noi corupti asa ca ei refuzand sa fie corupti nu o sa castige niciodata o licitatie la noi, asta e afirmatie asa, cand esti cu portofelul si burta pline filozofezi ca nu o sa mananci niciodata saorma, da cand ajungi cu ele goale sa vezi cum dispar filozofiile complicate.

Nu cred sa permita fondurile UE un producator din afara UE.

Doar daca produce in interiorul UE, cum face BYD in Ungaria.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 1689

shoppy wrote:
Pesa vrea sa spuna ca ei sunt corecti si noi corupti asa ca ei refuzand sa fie corupti nu o sa castige niciodata o licitatie la noi, asta e afirmatie asa, cand esti cu portofelul si burta pline filozofezi ca nu o sa mananci niciodata saorma, da cand ajungi cu ele goale sa vezi cum dispar filozofiile complicate.

Nu cred sa permita fondurile UE un producator din afara UE.

Cred ca Pesa in primul rind a avut o experienta negativa la Cluj - unde se astepta sa vinda mai multe tramvaie sub contractul cadru de 12 bucati. In final, mi se pare ca s-au comandat doar 4.

Nu cunosc detaliile, dar stiu ca a fost o licitatie lunga si complicata.

Posibil sa aiba alte piete pe care se.concentreaza si nu mai sint interesati de alte experiente similare in Romania.

Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2393 forum members have written 430882 posts in 5359 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”