Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovTramvaie STB

Topic: Achiziții de tramvaie noi de 27-36m în perioada 2017-2022

1658 posts, 429230 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 119

📖 Pagination options
Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 alex83

Pai Astra Rail Industries e acelasi lucru cu Astra Vagoane? Prima n-are patroni americani, a doua e a lui Blidar?

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 CiprianTRB

Cam cât mai durează analiza ofertelor?

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Nenea_titi

Oricum mai devreme de 2021 nu vedem tramvaie noi așa că stăm liniștiți, nici măcar pe cele de 18 m. Dar nu e rău, poate se apucă și repară liniile, că cel puțin 40 km sunt sub orice critică.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Puss in Boots

Asta ar trebui sa fie prioritatea zero in vederea aducerii de tramvaie noi. Nu sa le ceara cu roti patrate sa mearga pe OR sau sa bibileasca la refugiile lui 5 in loc sa refaca linia.... Dar eu unul nu cred ca vom vedea asa ceva. Parca pe bugetul 2019 nu e prevazuta nicio lucrare de gen. Cu exceptia celei de pe Maniu nu? dar aia e frectie.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 PTMZ

Nenea_titi wrote:
Oricum mai devreme de 2021 nu vedem tramvaie noi

Greșit. În august va fi desemnat câștigătorul, iar în 9 luni de la semnarea contractului, în mai 2020 (peste un an) va ajunge primul tramvai, conform caietului de sarcini.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 punmeister

Iar asta daca cele doua oferte trec de evaluarea tehnica, daca nu, licitatia va fi anulata.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Cristy

Primul tramvai trebuie livrat in 12 luni, s-a modificat termenul (oricum absurd) de 9 luni, plus alte 3 luni omologarea.
Oricum, cred ca se vor grăbi cu evaluarea ofertelor, presiunea este foarte mare ca primul tramvai sa vina pana in iunie 2020, ca sa dea bine la alegeri.

Nici atunci n-au cum, plus ca trebuie sa treaca pe mana AFER-ului pentru a omologa capul de serie ca sa circule cu calatori. Cel mult pot sa prezinte un mock-up al tramvaiului prin oras dupa semnarea contractului.

Singurii care erau capabili sa respecte graficul de livrari (adica pana la alegeri) era Siemens, dar daca au tinut neaparat sa bage si compatibilitatea cu OR in CS :roll:

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 cris_m

punmeister wrote:
Iar asta daca cele doua oferte trec de evaluarea tehnica, daca nu, licitatia va fi anulata.

Ca sa nu mai zicem de contestatii, circ, taraganari, balacareli, tocmeli, mai rau ca la piata la Obor. Parca nu ati sti cum decurge o licitatie de genul in Romania :popa:

Ce contestatii? Cel mult o sa faca Durmazlar daca pica evaluarea tehnica.
Daca erau vreo 5-6 oferte de la toti greii, da, se lasa cu un circ de toata frumusetea :popa:

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 cris_m

Da. Ce scrie undeva ca nu au voie sa faca? Si doar stii cum merg lucrurile in justitia romaneasca...
Sa mai zic de DNA/OLAF? Lupul isi schimba blana, dar naravul ba :roll:

OLAF vine indiferent daca vrei sau nu sa fraudezi licitatia, iar cu DNA-ul exista precedentul la Cluj cu PESA.

Re: Achizitii de tramvaie noi in perioada 2017-2020 Nenea_titi

PTMZ wrote:
Nenea_titi wrote:
Oricum mai devreme de 2021 nu vedem tramvaie noi

Greșit. În august va fi desemnat câștigătorul, iar în 9 luni de la semnarea contractului, în mai 2020 (peste un an) va ajunge primul tramvai, conform caietului de sarcini.

Cucu! Cucu!
Până nu văd primul tramvai nou sosit (nu catarage reeșapate în URAC cu tabla din gard) nu cred o iotă. Întâi să văd. Apoi discut. Parcă văd că se anulează că nu se bagă nimeni. Așa cum am zis, întâi reparate liniile. Apoi vorbim de tramvaie noi. Indiferent de câți metri, 18, 24,36,50, etc. Măcar sa îl văd eu și ca și material de campanie electorală. Că uite ce a făcut madama. Mai repede vreo două din alea de 18...ca să dea bine...

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 119

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Tramvaie STB  • 
Choose destination

Since our 2391 forum members have written 430820 posts in 5359 topics and 517 subforums.

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”