Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informații

 

Topic: 3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor

1 post, 229846 views
  • Costin
  • Site Admin
  • Posted:
  •  

3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor Costin

Dragi prieteni,

Revenim cu rugămintea de a ne susține prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia Metrou Ușor. In prezent avem trei surse de venit: Cotizațiile anuale ale membrilor, direcționarea a 3,5% din impozit si donații voluntare. Principalele cheltuieli ar fi găzduirea web a tot ce înseamnă metrouusor.com (40 euro / luna din martie 2019) si producerea de materiale de promovare pentru întâlnirile pe care le avem cu diverse autorități. Doar cotizația anuala (150 lei / membru) nu acoperă decât vreo 7 luni de găzduire web si cam atât. In rest, ne bazam pe donații si pe cei 3,5% din impozit.

Mai multe detalii despre veniturile și cheltuielile noastre se găsesc în situațiile financiare anuale publicate aici: https://metrouusor.com/Content/despre-noi/documente.html

Un scurt rezumat al activității noastre de pana acum se găsește aici: https://metrouusor.com/Content/despre-noi/initiative-si-luari-de-pozitie.html

Așadar, dacă doriți sa ne sprijiniți in continuarea acestor proiecte, precum si in inițierea altora, va rugam sa direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia Metrou Ușor. Termenul limita pentru depunerea formularelor, în 2022, este 25 mai.

Ghidul complet pentru direcționarea a 3,5% din impozit se găsește aici: https://metrouusor.com/Content/implica-te/directioneaza-3-5-din-impozit.html

Mai mult, începând cu 2020, a fost reintrodusă opțiunea sponsorizărilor de către companii, deductibile din impozit. Astfel, dacă aveți sau reprezentați o companie sau o microîntreprindere, și doriți să ne sponsorizați, o puteți face direct, urmând să deduceți sponsorizarea din impozitul datorat pe trimestrul curent. Găsiți un ghid detaliat despre această posibilitate, aici: https://metrouusor.com/Content/implica-te/pentru-companii.html

Vă mulțumim!

 


Re: 3,5% din impozit pentru Asociația Metrou Ușor Asociația Metrou Ușor

3,5% pentru Asociatia Metrou Usor.jpeg (1.67 MB; downloaded 2710 times)Dragi prieteni,


Venim cu rugămintea de a ne susține prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia "Metrou Ușor".


🔴 CE FACEM CU BANII?

În prezent, avem trei surse de venit: cotizațiile anuale ale membrilor, direcționarea a 3,5% din impozit și donații voluntare. Principalele cheltuieli sunt: găzduirea web pentru metrouusor.com (40 euro / lună), producerea de materiale de promovare pentru întâlnirile pe care le avem cu factorii de decizie și deplasări ale membrilor în alte localități, pentru a purta discuții cu autoritățile. Doar cotizația anuală nu acoperă decât aprox. 7 luni de găzduire web. În rest, depindem de donații și de cei 3,5% din impozit. Mai multe detalii despre veniturile și cheltuielile noastre se găsesc în situațiile financiare anuale publicate aici: https://metrouusor.com/Content/despre-no ... nte.html


Venituri cheltuieli 2021.png (1.62 MB; downloaded 2697 times)🟢 ACTIVITATEA "METROU UȘOR" ÎN ANUL 2021:

- suntem implicați activ în dezvoltarea mobilității din București, căutând soluții și trimițând propuneri autorităților. Participăm la întâlniri și efectuăm sondaje referitor la trasee, stații și alte subiecte conexe. Punem accent pe accesibilizare și eficientizare din perspectiva călătorilor, precum și pe introducerea transportului public pe artere ce nu beneficiază în prezent de acesta. Una dintre cele mai recente propuneri acceptate de către ADITPBI este introducerea unei linii de autobuz pe Bulevardul Mircea Vodă, între Timpuri Noi și Sf. Vineri.
- am fost integrați în Grupul de Lucru București - Ilfov inițiat de Ministerul Transporturilor, unde ne-am expus punctele de vedere spre mai buna dezvoltare a transportului din București.
- în continuarea demersului nostru legat de introducerea tramvaiului pe Pasajul Doamna Ghica, punctul nostru de vedere a fost acceptat, iar Primăria Sector 2 și Primăria Municipiului București și-au arătat disponibilitatea de a colabora în vederea realizării tronsonul nordic al liniei de tramvai de pe inelul median.
- tot în ceea ce privește introducere tramvaiului pe inelul median, PMB a demarat recent primii pași pentru tronsonul de sud-est (între Bd. Basarabia și Șos. Giurgiului), Asociația protestând în ultimii doi ani despre modul în care se realizează pasajele rutiere pe Str. Turnu Măgurele și lărgirea Str. Iuliu Hațieganu, proiecte ce nu prevăd spațiul rezervat tramvaiului, conform PMUD.
- demersurile noastre pentru Muzeul Transportului Bucureștean a ajuns la autorități, iar în acest sens am avut discuții față în față cu factorii decidenți, fiindu-ne promisă realizarea studiului de fezabilitate.
- susținem activ execuția liniei de tramvai prin Piața Unirii, prevăzută în PMUD, iar primăria a demarat recent pașii în acest sens.
- am trimis Metrorex S.A. propuneri pentru creșterea accesibilității și siguranței metroului prin realizarea de noi puncte de acces în anumite stații, precum și o propunere pentru creșterea frecvenței de circulație pe linia M1.
- Vedeți lista completă a demersurilor noastre aici: https://metrouusor.com/Content/despre-no ... tie.html

🟢 În plus, Asociația a avut poziții în cadrul următoarelor subiecte și a trimis următoarele solicitări de informații:
- desființarea tramvaiului din Botoșani - solicitare de  informații cu privire la soarta acestuia.
- pasajul suprateran de la intersecția Str. Turnu Măgurele cu Bd. Metalurgiei și Alexandru Obregia - punct de vedere și solicitare de informații către PMB.
- lărgirea Str. Iuliu Hațieganu - solicitare de informații de la ADITPBI și PMB pentru a integra tramvaiul pe Inelul Median.


Demersurile Asociatiei Metrou Usor.png (1.61 MB; downloaded 2697 times)🟢 Așadar, dacă doriți să ne sprijiniți eforturile pentru îmbunătățirea și promovarea mobilității sustenabile în București și în țară prin continuarea acestor proiecte, precum și prin inițierea altora, vă rugăm să direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Asociaţia "Metrou Ușor".

⚠️ Termenul limită pentru depunerea formularelor este 25 mai. Ghidul complet pentru direcționarea a 3,5% din impozit se găsește aici: https://metrouusor.com/Content/implica-t ... zit.html

⚠️ Începând cu 2020, a fost reintrodusă opțiunea sponsorizărilor de către companii, deductibile din impozit. Astfel, dacă aveți sau reprezentați o companie sau o microîntreprindere, și doriți să ne sponsorizați, o puteți face direct, urmând să deduceți sponsorizarea din impozitul datorat pe trimestrul curent. Găsiți un ghid detaliat despre această posibilitate, aici: https://metrouusor.com/Content/implica-t ... nii.html


Vă mulțumim! 💙

 


Home page  • 
Parent forum: Asociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informații  • 
Choose destination

Since our 1993 forum members have written 385183 posts in 4739 topics and 460 subforums.

 

© 2009 - 2022 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use