Despre asociație și site-urile metrouusor.comAsociația "Metrou Ușor": Obiective, activități, proiecte, informațiiPetiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”

 

Topic: Proiectul ONG Metrou Ușor de eficientizare a traseelor RATB (2015)

33 posts, 18464 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Proiectul ONG Metrou Ușor de eficientizare a traseelor RATB (2015) Robert24

In ultimii 2 ani, membrii Asociatiei "Metrou Usor" au inceput lucrul la un proiect complex privind cresterea atractivitatii si eficientizarea transportului public de suprafata din Bucuresti.
In acest moment proiectul este aproape finalizat, urmand sa-l definitivam in urmatoarele 2-3 saptamani.

Proiectul cuprinde:
- Analiza transportului public din Bucureşti (Analiza SWOT, Implementarea conceptului “nod intermodal”, Implementarea sistemului “Park & Ride”, Realizarea culoarelor unice RATB, Informarea corectă a călatorilor asupra programelor de circulaţie şi a legăturilor)
- Optimizarea transportului de noapte
- Extinderea reţelei de transport electric
- Eficientizarea reţelei şi traseelor de tramvaie
- Eficientizarea reţelei şi traseelor de troleibuze
- Eficientizarea reţelei şi traseelor de autobuze
- Implementarea unei oferte tarifare atractive pentru plata calatoriei

Ultimile doua capitole sunt in curs de finalizare. Primele sunt finalizate si vi le propunem spre consultare aici: https://metrouusor.com/documente/Proiect ... view.pdf

Asteptam opiniile voastre referitoare la proiectul nostru in forma actuala, iar daca aveti sugestii, le asteptam cu interes, impreuna cu argumentele voastre obiective.

In final, proiectul va fi prezentat oficial managementului RATB si Directiei de Transport din cadrul PMB.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Aron

Citind repede printre randuri, observ ca este exact ce am discutam aici de ceva vreme. Banuiesc ca la sfarsit mai faceti o "revizie" ca mai sunt niste litere mancate pe aici pe acolo. La parte cu traimvaiele am o intrebare. Nu era o lege ca tramvaiul sa nu depsaeasca o anumita lungime sau ceva de genul asta?

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R ikarus13

Am citit si eu. E foarte bine facut, felicitarile mele. Chiar imi place. Sunt unele lucruri pe care le-as face altfel dar putine si nu merita sa le specific. Sa speram ca o sa reusim sa schimbam asa cum vrem noi pentru ca situatia actuala e jalnica. Astept continuarea :)

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R ionutz18

In legatura cu extinderea retelei de tramvai, cam greu in conditiile in care astia nu sunt in stare sa le termine pe astea pe care le au de modernizat dar a mai si faca altele. Iar in legatura cu sistemu de   Implementarea sistemului “Park & Ride”:1 ar trebuiu sa ai un transport super eficient  iar 2 : nu iti de nimeni dreptu sa le interzici oamenilor sa intre cu masinile in oras , oricum astea vor dura multi ani.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Costin

Totul e "greu" la inceput. Important e sa inceapa ceva, orice, in directia buna. Si sa nu se desfiinteze dupa un an... :roll:

Priviti acest proiect ca pe un "program coordonator", care acopera mai multe directii posibile, mai multe optiuni, tocmai ca sa fie actual o perioada mai lunga de timp.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R iliutu

ionutz18 wrote:
2 : nu iti de nimeni dreptu sa le interzici oamenilor sa intre cu masinile in oras


Nu s-a pus problema de a interzice accesul cu masinile in oras, ci sa se ofere o alternativa prin transport in comun eficient.
Chestie de mentalitate care va fi schimbata in timp.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Mihnea

Foarte bine scris, închegat, structurat, organizat. O observație generală (fără conotație pozitivă/negativă): anumite măsuri din proiect sunt dependente de alte măsuri din același proiect, pe sistemul totul sau nimic. De exemplu, linia 61 nu poate prelua rolul liniei 336 până nu se mărește parcul de troleibuze actual sau până nu se fac modificări pe blvd. Iuliu Maniu.
Iar acum câteva observații personale:
- devreme ce nu toate troleibuzele vor fi echipate instantaneu cu motor termic, o soluție pentru evitarea blocării traficului troleibuzelor pe blvd. Iuliu Maniu, pe lângă înființarea benzilor unice (aici nu traficul, cât mașinile staționate ilegal sunt problema), schimbarea modului de parcare pe porțiunea Lujerului-Valea Cascadelor (că desființarea parcării presupun că ar fi o utopie), unde parcarea se realizează în spic, troleibuzul neputând depăși o mașină staționată pe banda 1, decât dacă se încumetă șoferul sau dacă șoferul mașinii staționate a pus-o cât mai aproape de rândul de mașini parcare și/sau are o mașină mică. Pe porțiunea Lujerului-Vasile Milea, parcarea se face pe lung, iar troleibuzele pod depăși lejer „obstacolele” de pe banda 1
- de asemenea, troleibuzul 61 (și nu doar el) este momentan deviat prin Calea Plevnei (înspre centru) și Splaiul Independenței (dinspre centru), iar linia 336 este singura (236 se pune?!) care deservește blvd. Eroii Sanitari. Desființarea ei ar lăsa „în aer” Facultatea de Medicină, ba chiar și pe cea de Drept (pe sensul înspre centru)
Spor în tot ceea ce faceți, mult succes în toate demersurile voastre!

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Robert24

Multumim pentru remarci Mihnea!
Am luat in considerare faptul ca devierea de la Eroilor este una temporara. Proiectul presupune aspecte de care ar trebui sa se tina seama in dezvoltarea transportului public in urmatorii 5 ani.
Transformarea liniei de autobuz 336 in linia de troleibuz 61 se poate face cu finantare de minim 75% din fonduri europene (atat reteaua pe Apusului cat si achizitia de troleibuze articulate prevazute cu motor termic auxiliar) fiind vorba de o linie aglomerata si centrala.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R ionutz18

iliutu wrote:
Nu s-a pus problema de a interzice accesul cu masinile in oras, ci sa se ofere o alternativa prin transport in comun eficient.
Chestie de mentalitate care va fi schimbata in timp.


Daca tu crezi ca unul care vine din afara Bucurestiului  si vrea sa se duca sa fac cumparaturi si trebuie sa ia angro, o sa lase masina la marginea Bucurestiului si o sa se chinue cu transportul in comun, te inseli. Iar chestia cu mentalitatea, nu o sa mearga pt ca e mult mai usor si mai comod sa vii cu masina decat sa lasi masina in afara si sa vii cu transportul in comun. In alta ordine de idei, nu inteleg de ce trebuie sa fie transportul in comun, (ma refer la cel de suprafata) principal si nu se face loc pentru a se incuraja mersul cu propria masina, cum e afara, sa se incurajeze acest lucru, si ne baga pe gat transportul in comun. Bine, cand ma refer sa se incurajeze mersul cu propria masina, inseamna sa se taie din amenzi sa fie mai putine sau chiar de loc, ca sunt unele total aiurea, sa fie taxe mai mici, impozit etc.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Robert24

Ionutz18, pe langa faptul ca esti certat rau cu limba romana (si asta nu toleram pe acest forum), acesta este un forum PRO transport in comun. ONG Metrou Usor promoveaza transportul in comun (principal cel ecologic).
In orice tara civilizata transportul public se incearca a deveni din ce in ce mai atractiv, iar noi asta incercam in primul rand prin prezentul proiect.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Radu Stanescu

Eu as printa si inrama mesaul lui Ionutz18. Eu cred ca exprima exact mentalitatea romaneasca de care ne lovim zilnic peste tot.  :lol:

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Aron

Aceasta prezentare se va face cumva oficial la o sedinta sau o sa trimiteti proiectul prin "posta"?

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R Robert24

Vom avea o prezentare oficiala. Deja am avut discutii preliminare.

 


Re: Proiectul ONG Metrou Usor de eficientizare a traseelor R subway guru

Aveti un protocol/conventie/agreement cu PMB?...ca e singura institutie ce ar putea fi interesata...

 


 
Go to page:  1 2 3
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Petiții, luări de poziție, proiecte și solicitări realizate de Asociația „Metrou Ușor”  • 
Choose destination

Since our 2278 forum members have written 420646 posts in 5242 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use