Topic: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2.
619 posts, 165621 views
📖 Pagination options
- 133 313
-
Posted:
-
Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2.
133 313
Faptul ca TBM-urile sapa mai rapid decat cele mai optimiste asteptari datorita solului slab al Bucurestiului nu inseamna neaparat ca lucrarile altele decat tunneling sunt in intarziere. Cand era cu imprumutul BEI ii durea pe toti in basca. Ai bani, faci ce vrei cu ei, poti sa le dai si foc, doar sa dai altii inapoi conform contractului. La fonduri europene e mai nasol, daca operezi mai repede nu te ajuta la nimic, etapele de lucrari si platile pentru ele sunt batute in cuie. Daca vrei sa lucrezi mai repede, treaba lui matale, doar sa nu te coste in plus prompitudinea, ca nu ti se deconteaza in plus nimic. Si utilajele in plus de obicei costa.
TBM-ul are avantajul ca daca merge mai rapid consuma aceiasi kilowatiora si acelasi numar de boltari, excaveaza fix aceeasi cantitate de pamant si sufera aceeasi uzura. Ca sa faci peretii mulati mai repede in schimb e alta poveste. Iti trebuie aceeasi cantitate de materiale dar mai multe utilaje care sa lucreze simultan, Kelly, basculante, excavatoare, etc.
Deci noi practic am aruncat la gunoi planul de actiune de la start, cand tronsonul se facea cu bani de la BEI si ajungea la Unversitate, avem cu totul alta poveste, intarzierile nu se mai calculeaza de la termenele initiale, intarzierile teoretic se cronometreaza de la acceptul la fonduri europene. Desi nu este nici asa corect, ca o parte din lucrari se executasera deja pe schema veche. Este o mica mare varza. Dar timpul nu poate fi dat inapoi.
Faptul ca TBM-urile sapa mai rapid decat cele mai optimiste asteptari datorita solului slab al Bucurestiului nu inseamna neaparat ca lucrarile altele decat tunneling sunt in intarziere. Cand era cu imprumutul BEI ii durea pe toti in basca. Ai bani, faci ce vrei cu ei, poti sa le dai si foc, doar sa dai altii inapoi conform contractului. La fonduri europene e mai nasol, daca operezi mai repede nu te ajuta la nimic, etapele de lucrari si platile pentru ele sunt batute in cuie. Daca vrei sa lucrezi mai repede, treaba lui matale, doar sa nu te coste in plus prompitudinea, ca nu ti se deconteaza in plus nimic. Si utilajele in plus de obicei costa.

Deci noi practic am aruncat la gunoi planul de actiune de la start, cand tronsonul se facea cu bani de la BEI si ajungea la Unversitate, avem cu totul alta poveste, intarzierile nu se mai calculeaza de la termenele initiale, intarzierile teoretic se cronometreaza de la acceptul la fonduri europene. Desi nu este nici asa corect, ca o parte din lucrari se executasera deja pe schema veche. Este o mica mare varza. Dar timpul nu poate fi dat inapoi.

-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Eu mizez pe SF. Petru si Pavel....
survola wrote:
Când va pleca Filofteia?
Eu mizez pe SF. Petru si Pavel....

-
- URANUS
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Cel mai tarziu...
Daca lucrurile merg bine, de nasterea SF. Ioan Botezatorul, cel mai devreme...
Cel mai tarziu...
Daca lucrurile merg bine, de nasterea SF. Ioan Botezatorul, cel mai devreme...

-
- ByOnu
-
Posted:
-
ByOnu
Asta e cumva topicul Catedralei Neamului de vorbim numai de sfinti?
Asta e cumva topicul Catedralei Neamului de vorbim numai de sfinti?

- bekxy
-
Posted:
-
bekxy
Păi dacă subiectele acţiunii sunt "sfinte"?
Păcat că americanii nu şi-au botezat şi ei navetele spaţiale cum botezăm noi TBM-urile, că ajungeau pe lună mai repede.
Păi dacă subiectele acţiunii sunt "sfinte"?
Păcat că americanii nu şi-au botezat şi ei navetele spaţiale cum botezăm noi TBM-urile, că ajungeau pe lună mai repede.

-
- subway guru
-
Posted:
-
- bekxy
-
Posted:
-
bekxy
Cât mai laic ar fi mai ok. Cel puţin până nu-şi face BOR metrou privat.
Dar, până una-alta, merge şi aşa, că "laicii" care lucrează acolo chiar ştiu ce fac şi nu aşteaptă de la sfinţi şi sfinte.
Cât mai laic ar fi mai ok. Cel puţin până nu-şi face BOR metrou privat.
Dar, până una-alta, merge şi aşa, că "laicii" care lucrează acolo chiar ştiu ce fac şi nu aşteaptă de la sfinţi şi sfinte.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Atunci...pariem pe dragaica!!!

P.S.
Nu sunt nici habotnic, nici apostat...impartial, asa ca tot romanul!

Echilibrul in toate...e cel mai sfant!
Atunci...pariem pe dragaica!!!

P.S.
Nu sunt nici habotnic, nici apostat...impartial, asa ca tot romanul!

Echilibrul in toate...e cel mai sfant!

- Atal
-
Posted:
-
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Se evacua si la ora 16.oo deci nu era doar avansul milimetric pt cea din ușă statiei Eroilor..
Am putea spune veste buna... Avem inca o râmă in pamant...
Se evacua si la ora 16.oo deci nu era doar avansul milimetric pt cea din ușă statiei Eroilor..
Am putea spune veste buna... Avem inca o râmă in pamant...
-
- sss
-
Posted:
-
sss
@subway stie... dar e smecher, ne da cu lingurita, ca sa ne tina incalziti!
@subway stie... dar e smecher, ne da cu lingurita, ca sa ne tina incalziti!

- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Banda s-a mutat la Filofteia, vedeti la poze. Ce mai da Varvara cu lingurita cred ca se scoate cu bena.
Banda s-a mutat la Filofteia, vedeti la poze. Ce mai da Varvara cu lingurita cred ca se scoate cu bena.
- zapacitu
-
Posted:
-
zapacitu
Sau se duce la lopata pe banda care vine de la Filofteia
Sau se duce la lopata pe banda care vine de la Filofteia

📖 Pagination options
Home page
•
Parent forum:
M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020
•
Choose destination