Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: Accidente și incidente în România

941 posts, 308085 views
 
Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 68
 
 

📖 Pagination options
Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Abia dupa Reghin - Deda si mai spre Gheorgheni - Miercurea Ciuc incepe sa se mai "aglomereze"...

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Locomotive defectate in perioada 1-7 septembrie:

- 2 septembrie: DA 715 cu R2560 in Medias; EA 552 cu R5301 intre Adjud si Urechesti
- 3 septembrie: EA 278 cu R3087 intre Boju si Valea Florilor; DA 1201 cu IR1646 intre Reghin si Dambovicioara; EA 229 cu R4514 intre Ditrau su Subcetate Mures

Sursa: AFER

 


Re: Accidente si incidente in Romania Costin

Robert24 wrote:
EA 278
:popa:

 


Re: Accidente si incidente in Romania Ilie Alexandru

Tren de călători, deraiat după ce a lovit un TIR. Doi oameni au murit

Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Suceava a lovit un camion, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău, iar în urma impactului un vagon al trenului a deraiat, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje ale ISU şi Ambulanţei. Şoferul camionului și mecanicul garniturii au murit.

Vineri, un TIR a lovit garnitura, după ce a ignorat semnele de circulație. Trenul a ieșit de pe șine, în urma impactului. Accidentul s-a produs la aproape 20 de kilometri de gara Bacău. Traficul feroviar pe ruta București – Suceava este blocat. Pasagerii care se aflau în primul vagon au fost răniți mai grav.  Aceștia sunt evaluați de personalul medical.

Pasagerii sunt foarte speriați și așteaptă acum ca autoritățile să le asigure transportul până la gară. Vagoanele sunt avariate.

„Eram în ultimul vagon, trenul a izbit un TIR și l-a rupt în două. Ne-am speriat și a început să se cutremure vagonul. Am coborât imediat și am rămas pe marginea căii ferate. Așteptăm să vină cineva să ne ajute”, a spus Alexandru Șotropa, unul dintre călători, la Digi24. „Lumea era în regulă, dar a fost șocul. Au venit mașinile ambulanței și pompierii”, a mai spus călătorul.

Șoferul TIR-ului a murit

Alexandru Balica, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a spus la Digi 24 că ar fi vorba de o coliziune între un tren și un autotir, iar șoferul autotirului a murit la impact. „Conform datelor furnizate de echipajele de la fata locului, ar fi vorba de o coliziune intre un tren si un autotir. Acesta din urma a parasit calea ferata fiind incendiat. Adica in momentul de fata a ars. Șoferul autotirului a murit la impact. În rest, trenul nu a deraiat. Personalul din interiorul trenului a fost evacuat fara probleme. Echipajul SMURD e la fata locului, evalueaza situația, investigheaza fiecare persoană. În cazul in care va fi indeitificată o persoană cu leziuni, va fi preluata si transportată în cel mai scurt timp la unitatea spitaliceasca. La fata locului s-a deplasat si o autospeciala cu apa si spuma, dar interventia e in desfasurare”, a spus Balica la Digi24.

ACTUALIZARE 17.34 Intervenție cu elicopterul după accident. Încă nu se știe când va fi reluat traficul feroviar. Mecanicul trenului este în stare gravă.

ACTUALIZARE 18.58 Mecanicul trenului a murit, după ce medicii au încercat să-l resusciteze minute în șir.

Sursa DIGI24, http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua...e+de+Bacau

Si o poza cu locomotiva EA255 care a remorcat trenul IR1753. Sursa foto Facebook, autor Vasile Alexandru.
8033_854560471230113_6938494185159492536_n.jpg (86.38 KB; downloaded 5318 times)

 


Re: Accidente si incidente in Romania didi

Mecanicul care a murit era buzoian :(  asta dupa ce  acum 2 saptamani pietonul care a murit in accidentul de linga mall, de la Constanta, era tot un mecanic dar de Giurgiu si apartinea de remiza  automotoare. :(

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Locomotive defectate in perioada 29 septebrie - 6 octombrie:

- 29 septembrie: EA 700 cu R7376 in Braila
- 30 septembrie: EA 100 cu R7376 in Lacu Sarat
- 1 octombrie: GM 1133 cu R9104 in Targoviste / DA 816 cu R13657 in Cogealac (TL) / EA 092 cu R7364 in Faurei  / EA 926 cu IR1843 intre Glogovat si Ghioroc (AR)
- 3 octombrie: EA 708 cu IR1742 intre Dumbraveni si Atel
- 4 octombrie: DA 652 cu R2070 in Strejesti (DJ)

Sursa: AFER

 


Re: Accidente si incidente in Romania MariusCFRBucuresti

Robert24 wrote:
Locomotive defectate in perioada 29 septebrie - 6 octombrie:

EA 926 cu IR1843 intre Glogovat si Ghioroc (AR)
Sursa: AFER


Imposibil. :lol:  926 e crapata din vara. Zace in Depoul BC.(si in plus,nu avea ce cauta cu trenul ala)

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Eu am citat AFER-ul... Daca asa le vad ei ;)

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Accident pe calea ferată: Trei vagoane ale trenului InterRegio (n.b. 1691) Bucureşti-Timişoara au deraiat


Trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara au deraiat, joi seară, între localităţile Topleţ şi Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin, fără să existe persoane rănite, iar cei aproximativ 80 de pasageri vor fi transportaţi cu maşini în Gara Băile Herculane.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Semenic" din Caraş-Severin, Ancuţa Balint, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că primele trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara au deraiat între localităţile Topleţ şi Băile Herculane, iar un echipaj al ISU de la Orşova s-a deplasat la locul accidentului.

"Primele trei vagoane ale trenului InterRegio Bucureşti-Timişoara au deraiat între localităţile Topleţ şi Băile Herculane, iar un echipaj de pompieri de la Orşova s-a deplasat la locul accidentului, precum şi două ambulanţe de la Serviciul Judeţean. Din fericire, nu a fost nevoie de ajutorul lor, deoarece nu sunt victime. Pasagerii din tren sunt preluaţi, prin grija CFR, cu mijloace rutiere şi vor fi transportaţi în Gara Băile Herculane, unde vor fi urcaţi într-o altă garnitură de tren şi transportaţi la destinaţie", a spus Balint.

Potrivit sursei citate, în tren se aflau aproximativ 80 de pasageri.

http://www.mediafax.ro/social/accident-...t-13480859

1691.PNG (26.96 KB; downloaded 4948 times)

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Deraiere vagoane IR 1691 intre Toplet si Baile Herculane
30-10-2014

CFR Calatori informeaza ca in jurul orei 17h10, primele 3 vagoane ale trenului InterRegio 1691, Bucuresti - Timisoara, au deraiat la trecerea peste un podet, intre Toplet si Baile Herculane.Primul vagon de la locomotiva a deraiat de doua boghiuri, iar urmatoarele doua de un singur boghiu.
Cei aproximativ 200 de pasageri si personalul feroviar nu au fost accidentati.
La acest moment, circulatia feroviara este inchisa si  sunt asigurate mijloace auto pana la Baile Herculane, de unde pasagerii vor fi preluati de un alt tren pana la destinatii.

Trenurile IR 1693,  IR 1695 si   IR 1696 vor fi directionate pe ruta ocolitoare, iar pentru pasagerii trenurilor Regio (de scurt parcurs) se asigura transbordare cu mijloace auto intre Toplet  si  Baile Herculane.

Rugam pasagerii sa se informeze la birourile de informatii din garile din parcurs, cu privire la circulatia trenurilor.
Echipe feroviare intervin cu utilaje speciale si cu personal autorizat pentru ca traficul feroviar sa fie reluat in conditii de siguranta.

CFR Calatori cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de incident si ii asigura că depune toate eforturile pentru ca acestia să ajungă în siguranta la destinatie.

www.cfrcalatori.ro

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Circulaţia trenului Regio 3622 Huedin – Cluj Napoca
05-01-2015

CFR Călători informează că, în jurul orei 06.30, trenul Regio 3622 Huedin – Cluj Napoca a lovit în apropiere de staţia Stana Aghireş o cireadă de bivoli. Locomotiva trenului a fost avariată, iar pasagerii şi  personalul feroviar nu au fost accidentaţi.

În jurul orei 08.30 pasagerii au fost preluaţi cu un tren suplimentar cu destinaţia Cluj Napoca.

Menţionăm ca circulaţia celorlalte trenuri nu este afectată.

 


Re: Accidente si incidente in Romania Robert24

Accident la trecere la nivel cu calea ferată în judeţul Braşov
28-01-2015
CFR Călători informează că în jurul orei 13.25, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Codlea (secţia Făgăraş - Braşov), semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei, trenul Dacia IR 347 Viena – Bucureşti Nord a lovit un vehicul cu gabarit mare care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure.

Pasagerii din tren şi echipa din locomotivă nu au fost în pericol.

În urma impactului, locomotiva a fost avariată, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o altă locomotivă sosită de la Braşov, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat.

 


Re: Accidente si incidente in Romania Gabi23

A fost implicată locomotiva GM 1219 a depoului Sibiu.
Un video postat pe youtube de la acest accident: 


Re: Accidente si incidente in Romania Costin

Deraierea unui tren de marfă pe Regionala Braşov şi urmările avute asupra trenurilor de călători

Azi, 26.05.2015, în jurul orei 07:10, pe raza Regionalei Braşov, între staţiile Vânători şi Mureni, 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cox, au deraiat, iar unul unul din vagoane s-a răsturnat în gabaritul căii ferate, blocând ambele fire de circulaţie.

Trenul de marfă, aparţinând operatorului privat Unicom Tranzit, avea în compunere 37 de vagoane şi circula pe relaţia Curtici – Cătuşa.

După ce comisia de investigare va stabili cauzele producerii acestui eveniment feroviar, echipele de intervenţie CFR vor putea să intervină pentru eliberarea totală a căii ferate.

În urma acestei deraieri, vor interveni modificări în circulaţia unor trenuri, astfel:

   În zilele de 26 şi 27 mai

   Trenul IR 1745 Bucureşti Nord - Satu Mare va fi anulat pe ruta Braşov- Sighişoara- Copşa Mică - Satu Mare şi va circula pe ruta deviată Braşov – Podu Olt- Sibiu- Copşa Mică- Cluj Napoca- Dej- Satu Mare.
   Trenul IR 1746 Satu Mare - Bucureşti Nord va fi anulat pe ruta Copşa Mică - Bucureşti Nord şi va circula pe ruta deviată Copşa Mică – Sibiu- Podu Olt – Braşov – Bucureşti Nord.
   Trenul IR 1538 Cluj-Napoca - Bucureşti Nord va fi anulat pe ruta Cluj-Napoca - Sighişoara - Bucureşti Nordşi va circula pe ruta deviată Cluj Napoca - Deda – Braşov - Bucureşti Nord.
   Trenul IR 1539 Braşov - Cluj-Napoca va fi anulat pe ruta Braşov – Sighişoara - Cluj Napoca şi va circula pe ruta deviată Braşov – Deda- Cluj Napoca.

   În zilele de 26/27 mai şi 27/28 mai

   Trenul IR 1741 Bucureşti Nord – Sighişoara- Cluj Napoca - Oradea- Satu Mare va fi anulat pe această rută şi va circula pe ruta deviată Bucureşti Nord - Braşov – Deda- Cluj Napoca- Oradea- Satu Mare.
   Trenul IR 1742 Satu Mare -Oradea- Cluj Napoca -Sighişoara- Bucureşti Nord va fi anulat pe această rută şi va circula pe ruta deviată Satu Mare- Oradea- Cluj Napoca – Deda - Braşov – Bucureşti Nord.

Până la reluarea circulaţiei trenurile de călători care tranzitau zona afectată vor circula pe rute deviate spre destinaţia finală. Legătura cu staţiile din zona afectată va fi asigurată cu trenuri suplimentare între staţiile Copşa Mică - Sighişoara şi Braşov – Mureni.

Între staţiile Sighişoara-Mureni se va asigura transbordarea călătorilor cu mijloace auto.

Text si foto: http://www.feroviarul.ro/stiri-feroviar...e-calatori

 


Go to page:  1  ... 5 6 7 8 9 10 11  ... 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use