Transportul feroviar în RomâniaȘtiri, evenimente, discuții și documentații feroviare

 

Topic: Accidente și incidente în România

941 posts, 308019 views
 
Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68
 
 

📖 Pagination options

Re: Accidente și incidente în România andrei11

S-a reluat cirulaţia de câteva ore,  pe un singur fir.

 


Re: Accidente și incidente în România messe

Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit în interiorul unei locomotive staționate în gara CFR Vaslui (tren IR 1830).
Locomotiva a fost decuplată de la vagoane și trasă la o distanţă de siguranță de aproximativ 80 metri față de acestea.
Călătorii nu au fost în pericol. În total, în tren se aflau 70 călători
Degajarea de fum din locomotivă a fost sesizată de un pompier vasluian care însoțea un grup de refugiați ucraineni în gara CFR Vaslui.
În total, în tren se aflau 70 călători.Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost izolația deteriorată a unor cabluri electrice aflate în exploatare.

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro
locomotiva vaslui.jpg (62.82 KB; downloaded 3020 times)

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Locomotiva implicată este GM 900 (Depoul Iași).

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

EA 090 (GFR) a deraiat ieri seară în zona Gura Motrului.

Comunicatul CFR Călători:
Astăzi, 27 iulie 2022, CFR Călători informează că circulația trenurilor în zona Gura Motrului – Filiași este afectată din cauza deraierii unui tren de marfa privat, la acest moment este afectată circulația unui singur tren:
IR 349 București Nord – Arad care înregistrează o întarziere de 140 de minute.
Este posibil să se înregistreze întârzieri în circulația trenurilor de călători care străbat această zonă.
Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/pe ... filiasi/
090.jpg (91.14 KB; downloaded 2788 times)

 


Re: Accidente și incidente în România shoppy

Asta cu deraierea este ca in bancul acela ca un om mergea pe un cal si la un moment dat a cazut, ca s-a terminat calul.
Iar au inceput sa traga la masea astia de la GFR, bine ca de data asta n-au mai gasit o prapastie.

 


Re: Accidente și incidente în România orex

Trafic feroviar oprit temporar pe relația Augustin - Racoș - Rupea
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar pe relația Augustin Racoș - Rupea este întrerupt temporar, deoarece este necesară intervenția, cu drezina pantograf, în stația Racoș, pentru înlocuirea unor elemente de susținere a firului de contact și de repoziționare a acestuia.
Menționăm faptul că, staționarea temporară a următoarelor trenuri de călători - IR 347, IR 1734 și R 3503 ale CFR Călători, respectiv trenul privat 10031- este necesară pentru a se asigura accesul drezinei pantograf în zona Stației Racoș și intervenția personalului de specialitate, pentru remedierea deranjamentului.
Cele patru trenuri de călători staționează temporar în gările Rupea, respectiv Augustin.

 


Re: Accidente și incidente în România andreiiul

Comunicat CFR Calatori referitor la o avarie la reteaua electrica pe relatia Brasov - Timisul de Sus.
Primele 3 trenuri din comunicat au peste 100 min intarziere, iar R3023 a fost limitat pana la Predeal.
Informare de presă

București, 5 august 2022

CFR Călători informează ca in jurul orei 10.30, dupa trecerea unui tren de calatori s-a produs un deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică, pe relația Brașov – Timișu de Sus (și retur). Au fost afectate ambele sensuri de circulație. În prezent, pe acest segment, traficul feroviar se realizează prin dublarea tuturor garniturilor cu locomotivă diesel. Următoarele trenuri aflate în circulație sunt tractate cu locomotiva diesel:

IR473 Curtici – București Nord

IR1880 Constanța – Brașov

IR1732 Galați – Brașov

R3023 București Nord – Brașov

Trenurile care vor tranzita zona efectată vor înregistra întârzieri de cca. 30-40 de minute. Se estimează reluarea traficului cu tracțiune electrică în jurul orei 20:00.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru neplăcerile create şi îi asigurăm că angajaţii feroviari acţionează operativ pentru desfăşurarea circulaţiei în condiţii de deplină siguranţă.

Cauzele care au generat deranjamentul la sistemul de alimentare cu energie electrică vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
• 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
• numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
• în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
• pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/conten ... re-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
• pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
• la personalul nostru din staţii.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

DA 1708 Cerfersped / EP Rail a fost afectată ieri de un incendiu la Vadu Crișului.
Pompierii bihoreni au intervenit, duminică seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de marfă în gara Vadu Crișului.
„La ora 18.40, printr-un apel 112 s-a sesizat producerea unui incendiu la locomotiva unui tren de marfă care se deplasa dinspre Vințu de Jos (n.r. – județul Alba) spre Valea lui Mihai. Trenul se afla în gara din Vadu Crișului”, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.
La fața locului au fost trimise echipajele Stației de pompieri Aleșd, cu două autospeciale de stingere, dintre care una de tip Abroll, precum și echipajul de pompieri militari paramedici ai aceleiași subunități.
„Incendiul a fost stins în aproximativ 10 minute. În urma evenimentului a ars un motor de tracțiune al locomotivei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a mai precizat lt. col. Roșca.

UPDATE: Cauza probabilă a incendiului
ISU Bihor a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că cel mai probabil incendiul izbucnit la locomotiva trenului de marfă a fost provocat de un scurtcircuit.
Inspectoratul a scos în evidență și ajutorul dat de un pompier bihorean aflat în timpul liber și de voluntarii din comună.
„Până la sosirea echipajelor, pentru gestionarea evenimentului, au intervenit plutonier adjutant Șchiop Andrei, un pompier militar din cadrul Stației Aleșd, aflat în timpul liber, care a observat incendiul din curtea casei, situată în apropierea gării, precum și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Crișului, care fuseseră alertați de dispeceratul ISU Bihor”, a mai transmis ISU.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/incendi ... 362.html
DA 1708...jpeg (81.88 KB; downloaded 2267 times)
DA 1708.jpg (95.43 KB; downloaded 2267 times)

 


Re: Accidente și incidente în România andreiiul

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-parte-a-pasajului-de-la-prejmer-pe-dn10-a-cazut-traficul-feroviar-afectat.html
O bucată din pasajul rutier Prejmer s-a prăbușit și a blocat circulația trenurilor. În zonă se efectuau lucrări de reparație
STIRI ACTUALE

23-09-2022 | 07:21
Circulația trenurilor a fost dată peste cap joi seară pe magistrala 400 care leagă Brașovul de Satu Mare. Calea ferată a fost blocată de o grindă desprinsă din pasajul rutier aflat deasupra.
Vechi și extrem de degradat, pasajul intrase în reparații, iar muncitorii urmau să înlocuiască grinda care s-a prăbușit. În cădere a rupt linia electrică a căii ferate, iar trenurile au aşteptat în câmp locomotive diesel care să le tracteze.

Incidentul s-a petrecut între Braşov şi Sfântu Gheorghe, în locul unde pe deasupra căii ferate trece şoseaua către Buzău. În jurul orei 16, în timp ce muncitorii lucrau la eliberarea unei grinzi extrem de vechi, care trebuia înlocuită, se pare că armătura ruginită a cedat. Colosul de beton s-a prăbuşit peste linia ferată care, la acea oră, era deschisă circulației.
Din fericire, în acel moment nu trecea nici un tren, însă firele electrice ce alimentează magistrala CFR s-au rupt. Fără tracţiune electrică, garniturile au fost nevoite să aştepte în câmp sosirea unor locomotive diesel.

Patru curse Regio, dar şi trenul internaţional către Budapesta au avut întârzieri. Nici călătorii, și nici măcar conductorul maghiar, nu au fost informaţi despre cele petrecute.
Construit în anii 80, pasajul rutier de la Prejmer este extrem de deteriorat. În urmă cu o săptămână au început lucrările de reparaţii, care ar trebui să fie gata până în decembrie. Pe durata acestora, pasajul a fost închis circulației rutiere tocmai pentru că există risc sporit de prăbușire.

 


Re: Accidente și incidente în România messe

Deraiere la Răcari, a unui tren al CFR Marfă. Transbordare auto pentru călători.

O deraiere la Răcari, a unui tren al CFR Marfă, a dat peste cap circulația feroviară pe Magistrala 100, inclusiv pentru trenurile de călători.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că în această dimineață nouă vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșirea din halta Răcari.
Garnitura feroviară, compusă din 39 de vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor nouă vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

Deraiere la Răcari. Se intervine pentru repunerea pe șine a vagoanelor

Accidentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni. Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că această măsură – transbordare auto – necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturnate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor pe raza Regionalei CF Craiova, urmare a producerii acestui eveniment, cu precizarea că personalul feroviar va colabora permanent cu reprezentanții operatorului de marfă și va asigura tot suportul tehnic necesar pentru repunerea pe șină a vagoanelor și restabilirea circulației în condiții normale.

Circulația a două trenuri internaționale, afectată

Până la această oră este afectată circulația trenurilor R 2080, R 2093, IR 72 (Budapesta-București Nord) și IR 1824.

Urmează apoi IR 1823 și IR 348. Acesta din urmă are vagoane de la Wien Hauptbahnhof.

Pentru degajarea șinelor, se va acționa cu două trenuri-macara de mare tonaj, aduse de la Craiova și de la Simeria Triaj.

Sursa: https://clubferoviar.ro/deraiere-la-racari-cfr-marfa/

 


Re: Accidente și incidente în România omirica

Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale.

Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale.

La fața locului intervin polițiștii de la transporturi feroviare Focșani și I.S.U. Vrancea.

Update: Coliziunea a avut loc în zona km.181 magistrala CF 500, relația Gugesti-Sihlea.
Conform primelor date, au deraiat locomotiva unuia dintre trenuri și 4 vagoane.
La acest moment, nu sunt raportate victime.
Circulația feroviară este blocată pe ambele fire.

Sursa: https://www.facebook.com/groups/98045832 ... 5721375/

 


Re: Accidente și incidente în România shoppy

Unul este sigur DB Cargo cu EA sau TM deraiata si cazuta de pe rambleu, celalalt pare sa fie o garnitura a EP Rail, sper sa nu fie iar o locomotiva de la Tim Rail Cargo.

 


Re: Accidente și incidente în România Gabi23

Foto IPJ Vrancea
01.12 accident.jpg (251.74 KB; downloaded 1359 times)
01.12.2022.jpg (115.22 KB; downloaded 1359 times)
01.12 accident. (1).jpg (363.43 KB; downloaded 1355 times)
01.12 accident. (2).jpg (290.33 KB; downloaded 1355 times)

 


Go to page:  1  ... 62 63 64 65 66 67 68
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, evenimente, discuții și documentații feroviare  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407371 posts in 5067 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use