Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Dialog cu administrația

2223 posts, 443032 views
 
Go to page:  1  ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159
 
 

📖 Pagination options
Re: ZTE Granton 12m Albert

Pozele erau foarte ok, mai ales ca erau primele cu autobuzul in circulație. Dar se face exces de zel…

 


Re: Dialog cu administrația PTMZ

"Erau foarte ok" după ce standarde? Nu după cele din regulament, asta e sigur.

Vă amintesc că forumul are un regulament ce trebuie respectat. Standardele prevăzute pentru fotografii în cadrul acestuia au fost determinate prin preluarea și aplicarea unor norme de bun simț în domeniul fotografic, care permit tuturor utilizatorilor să se bucure de o experiență plăcută pe acest forum. Or, în această situație, normele de bun simț nu au fost respectate și nu mi se pare în regulă să faci abstracție de la ceva atât de important.

Prin urmare, cred că este o exagerare să afirmi că a fost comis un exces de zel în cazul dat. Pozele respective nu sunt conforme cu regulamentul, deci nu este ok să rămână și nu este în regulă să avem un dublu standard, pentru că astfel creezi un precedent riscant. Așa, ce te faci dacă vin mai mulți utilizatori și umplu două pagini cu astfel de poze zilele acestea? Îți garantez că reacțiile nu vor fi prea plăcute. Echipa administrativă trebuie să se asigure că regulamentul este respectat și, în același timp, că forumul rămâne un mediu de comunicare eficient și înscris în limitele bunului simț.

Desigur, în ultima perioadă ați observat că am avut mai multe modificări ale regulamentului, în special pentru că am constatat că audiența se schimbă destul de mult și este cazul să ne adaptăm și la activitatea și afluxul de noi membri ai forumului. Dacă aveți propuneri concrete de îmbunătățire a regulamentului, vă rugăm să le puneți în acest subforum și le vom analiza în echipa administrativă. Hai să avem un model critic constructiv și să fim proactivi. :bere:

 


Re: Dialog cu administrația Costin

Acestea sunt pozele sterse. Voi credeti sincer ca e o pierdere stergerea lor? Ce anume s-a pierdut, atunci?
Screenshot_20231114_201315_Firefox.jpg (2.35 MB; downloaded 2295 times)

 


Re: Dialog cu administrația Albert

Bineînțeles ca pozele respective nu erau unele de concurs, dar înfățișau o noutate: primul autobuz BMC înmatriculat și pe roțile sale în trafic. Problema este una de oportunitate, nici măcar de dublu standard. Putem fi mai flexibili măcar atunci când se prezintă ceva inedit (nu cred ca se supără nimeni de aici), nu trebuie să respectăm la punct și virgula regulamentul, fără a analiza măcar puțin în prealabil sau măcar să ne consultăm. Gândește-te puțin: intră cineva peste 10 ani pe forum și vrea să vadă cum arăta autobuzul BMC din lateral, dar nu poate, pentru că, ce să vezi, s-a considerat la acel moment ca fotografia nu era suficient de bună. Normal ca eram împotriva unei fotografii de acel gen dacă era vorba de un Citaro/Otokar/V3A, etc. Dar aici vorbim de ineditul situației: primul autobuz electric din București pentru prima oară în trafic.

PS: Vreau sa menționez foarte clar ca nu militez pentru nerespectarea regulamentului.

 


Re: Dialog cu administrația Costin

Ce anume din imaginile de mai sus nu va fi surprins intr-o ipostaza regulamentara si de zeci de ori mai favorabila si inteligibila peste cateva zile sau saptamani? Astfel incat sa regretam ca peste 10 ani ne lipseste fix acel cadru surprins printre garduri si masini?

Si apoi daca nu sustii incalcarea regulamentului, atunci despre ce vorbim? "Noutatile" au fost scoase din regulament ca exceptii acum cateva luni tocmai ca exceptia respectiva era abuzata. Acum ne uitam la fragmente dintr-un autobuz, printre garduri si masini, si ne intrebam daca nu cumva o sa le regretam peste 10 ani. Chiar e o problema legitima? Chiar o sa regretam aceste cadre peste 10 ani?

Si ca sa fim bine intelesi, au fost sterse prima si a treia poza, insa a doua a fost pastrata.

 


Re: OneSkyVed's Trolleybuses Place (Indev) - Roblox valy

valy wrote here:
RobloxScreenShot20231118_222012128.png (1.37 MB; downloaded 2057 times)Se poate înlocui cu această poză? Cea din prezentare este greșită.
RobloxScreenShot20231118_234815401.png (1.35 MB; downloaded 2057 times)

 


Re: Dialog cu administrația Costin

Rezolvat!

 


Re: Dialog cu administrația PTMZ

Observ că în ultima perioadă sunt câteva recurențe neplăcute care apar în activitatea mai multor membri ai forumului și care intră, uneori, sub incidența regulamentului sau pur și simplu fac discuția greu de urmărit și necesită intervenția noastră. Pentru a menține un nivel calitativ al discuțiilor, țin să le trec în revistă și să fac câteva recomandări:

1. Lipsește sursa informației. Se întâmplă mai ales printre membrii cu conexiuni prin interiorul diverselor instituții ale statului și nu numai. Ne trezim cu mesaje care nu au nimic în spate să le argumenteze, și sunt date ca informații sigure, fără niciun pic de dubiu, care pot la fel de bine să fie supoziții sau zvonuri. Noi, cei din echipa administrativă, am făcut destul de clar, sper eu, că nu tolerăm zvonistica aici, pe forum, care intră sub incidența punctului I.2 din regulament (corectitudinea).

Recomandare: în lipsa prezentării unor metode de verificare a informației (un link, o poză, un fișier, orice), dacă doriți să faceți publice astfel de informații și să vă acoperiți cu sursa, puteți reformula mesajele sub o formă mai ambiguă, dubitativă. Exemple: "Din interiorul instituției x, intenția pare, momentan, să se facă y" sau "conform unei surse din instituția a (sau "surse interne implicate", dacă nu vreți să dezvăluiți din care instituție aveți sursa), e destul de probabil să se ajungă la decizia b". Astfel, asigurați credibilitatea voastră în fața membrilor forumului și se evită situații în care noi, adminii și moderatorii, trebuie să cerem sursa informației. Ne faceți și nouă, și vouă, un mare serviciu. :yes:

2. Link-uri chioare. În cazul articolelor, unii dintre voi pur și simplu postează doar link-uri, fără a cita textul acestuia, chiar dacă de multe ori sursa permite. Nu uitați că acest lucru intră sub incidența punctului I.12 din regulament, și sunteți pasibili de penalizări dacă o faceți prea des. Alternativ, unii dintre voi dau link-uri în text cu o descriere ambiguă sau incoerentă.

Recomandare: testați articolul puțin înainte, vedeți dacă puteți face copy-paste. Apoi puneți textul în editorul forumului și verificați dacă apare acolo și dacă apar mențiuni suplimentare legate de politica editorială a site-ului. Dacă nu permite, menționați acest lucru explicit. Dacă oferiți link-uri în text, fiți cât mai expliciți despre ceea ce conține pagina spre care indică link-ul. Din nou, prin citarea articolelor sau fragmentelor de articol și prin o bună informare a utilizatorilor ne faceți și nouă, și vouă un mare serviciu!

3. Citarea excesivă a mesajelor. De multe ori se întâmplă să avem mesaje citate complet la mică distanță unul de altul. Acest lucru face pagina greu de urmărit. Nu mai spun de membrii mai noi, care au tendința de a abuza de funcția "Citează" pentru a răspunde mesajului precedent...

Recomandare: utilizați tag-urile într-o marjă de mesaje de la cel la care se face referire, dacă este în regulă în context. Astfel, se înțelege că răspundeți unui anumit utilizator și nu aglomerați pagina.

4. "Avalanșa de întrebări". Unii membri, mai ales cei mai noi, încep să pună întrebări în foarte multe subiecte, fără să consulte forumul respectiv sau alte zone ale forumului cu funcția "Căutare". Din nou, acest lucru intră sub incidența punctului I.8 din regulament și poate provoca reacții negative în context.

Recomandare: folosiți funcția "Căutare" de pe forum cât mai mult posibil, dar și motoare de căutare precum Google, Bing etc.; recomand și o exersare a intuiției: de multe ori, când pui anumite elemente cap la cap îți poți da singur un răspuns.

5. Mesajele alambicate sau incoerente, parțial off-topic. Cu toții avem un stil diferit de a scrie - foarte bine că e așa! Problema este că în unele cazuri, se ajunge la niște blocuri de text - ceea ce e ok, nu e o problemă -, dar care sunt off-topic masiv în o grămadă de direcții și aproape imposibil de urmărit de către cititori și mai ales de către moderatori/admini, ceea ce face discuția dificil de abordat și poate duce la reacții negative. Off-topicul e sub incidența punctului 7 din regulament, dar nu vă bazați că sunteți salvați automat dacă scrieți off-topicul în italic.

Recomandare: filtrați informația înainte de a posta: ce subiect e acesta? Ce se urmărește? Ce e relevant în discuție? Cum pot transmite ce am de spus cu un maxim de efect și un minim de cuvinte? Eventual, dacă obțineți un mesaj lung, schimbați formatarea sau puneți bold/subliniere pe ideile esențiale, unde e cazul.

6. Bunul simț. Uneori, ne întâlnim cu obiceiuri care ne enervează, mai mult sau mai puțin, la alți membri ai forumului. Unele astfel de metehne încalcă regulamentul, altele nu. Problema e că unii dintre useri au tendința de a "erupe" și de a ajunge la conversații foarte tensionate. Nu uitați că bunul simț e înscris în punctul I.9 din regulament.

Recomandare: utilizați puțină empatie. Păstrați-vă calmul, explicați frumos ce aveți de explicat legat de comportamentele nedorite și mențineți discuția la un nivel civilizat. Nu uitați de unde ați plecat și voi, vedeți cum ați evoluat, eventual oferiți niște recomandări sau sfaturi prietenești.

7. Funcția YouTube nu e aplicată. Recent, foarte multe videoclipuri de pe YouTube sunt postate ca simple link-uri. Deși nu avem acest lucru trecut în regulament, e enervant pentru participanții la discuție, întrucât există deja funcționalitățile necesare pentru a viziona videoclipul pe forum, via Thumbnail.

Recomandare: utilizați funcția YouTube pentru a posta videoclipurile. Dacă nu știți cum s-o aplicați, folosiți funcția "Ajutor" sau notificați echipa administrativă. Adițional, recomand postarea unei descrieri înaintea fiecărui videoclip, pentru a informa utilizatorii despre ceea ce se întâmplă sumar.

8. Eternele poze neconforme. Am lăsat-o la final pentru că pozele sunt o contribuție suplimentară la mesajele text. Problema e cu precădere la membrii noi, dar și la utilizatorii vechi ce nu prea postează poze. Cred că e cea mai des întâlnită problemă pe care o avem la moderare, nu trece săptămână în care să nu avem de șters astfel de poze. Avem o întreagă secțiune de regulament pentru asta...

Recomandare: încercați să vă faceți autocritica: cum aș fi putut face poza mai bună? Ce au alte poze și nu am eu sau ce are poza mea și nu au celelalte poze? Iar apoi luați regulamentul și parcurgeți pas cu pas cerințele, să vă asigurați că vă încadrați.

 


Re: Dialog cu administrația MateiTramspotter

Buna seara, cineva care are admin, ar putea sa se uite la poza de la concurs și dacă sunt neclarități ștergeți poza?

 


Re: Dialog cu administrația Costin

Nu inteleg ce ar trebui sa fac? Ce neclaritati sa fie sau sa am?

 


Re: Dialog cu administrația orex

Modificati titulatura din ”DEx Centura Oradea-A3” in ”DEx 16 Centura Oradea-A3”.

 


Re: Dialog cu administrația Cezar210

As avea o idee/propunere în legătură cu concursul foto lunar al forumului.
Timpul de postare pentru luna decembrie se termină pe 18, pentru a fi timp și pentru votarea fotografiei anului. Totuși, pentru că e luna sărbătorilor, Crăciunul este pe 25, as propune prelungirea perioadei de postate a imaginilor până pe 31, cum este în celelalte luni. Ma gândesc ca votarea fotografiei anului 2023 se poate face în paralel cu concursul din luna ianuarie. De Crăciun se pot face multe fotografii frumoase, cu vehicule decorate special, de exemplu, sau alte activități speciale zilei.
Știu că anual se face un calendar cu poze însă nu cred că ar afecta prea rău această activitate.

 


Re: Dialog cu administrația Costin

Asa a fost in anii trecuti, si afecta destul de rau productia calendarului.

 


Re: Dialog cu administrația Luca M.

Buna ziua. Se poate, va rog, la ultimele mesaje ale mele de la “stiri si articole din presa” de la metrou, din doua mesaje sa devina unul singur? Initial am pus doar linkul si titlul, iar apoi mi-a fost sugerat sa citez integral toata stirea dar n-am mai putut modifica mesajul deja trimis, trecuse prea multa vreme. Multumesc.

 


Go to page:  1  ... 151 152 153 154 155 156 157 158 159
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2284 forum members have written 420984 posts in 5244 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use