Despre asociație și site-urile metrouusor.comSite-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri

 

Topic: Regulamentul forumului, termene si conditii de utilizare

6 posts, 1305916 views

I. Postarea mesajelor, conduita pe forum Costin

 1. Forumul este un mediu privat, deschis pentru colaborare oricarei persoane interesate; insa, fiind un mediu privat, administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile.

 2. Mesajele postate trebuie sa fie corecte (atat ca informatie continuta cat si gramatical). Micile greseli de ortografie pot fi corectate discret de catre moderatori sau administratori. Este permisa corectura greselilor marunte si direct de catre autorul mesajului, in termen de o ora de la postare. Mesajele cu un numar mare de greseli, ilizibile, vor fi sterse iar autorul va fi sanctionat conform prezentului regulament.

 3. Mesajele care contin stiri vor fi postate exclusiv in subiectele de stiri. Cele care contin reportaje foto - in subiectele pentru reportaje foto (subiecte lunare, de exemplu "Ianuarie 2019", sau marcate in oricare alt mod relevant pentru reportaje foto). Discutiile libere, opiniile personale precum si comentariile pe marginea unei stiri sau a unui reportaj vor fi postate EXCLUSIV in topicele de discutii. Suplimentar, mesajele ce contin pareri personale trebuie argumentate obiectiv, parerile personale gratuite – de genul  „da naspa arata”, „urat”, „ce gainarie” etc – nu sunt binevenite.

 4. Nu sunt permise: limbajul vulgar si obscen, limbajul cu prescurtari de tip chat / messenger, abuzul de emoji / emoticonuri, abuzul de CAPS LOCK, abuzul de semne de punctuatie

 5. Nu sunt permise postarile una dupa alta de la acelasi utilizator, in masura in care nu este adusa nici o informatie noua (de exemplu: prezentarea unui nou vehicul, un nou reportaj de la un santier etc). Daca ati postat un mesaj si doriti sa adaugati ceva, folositi functia de „editare mesaj”, activa o ora de la prima postare.

 6. Este interzisa modificarea mesajelor proprii dupa ce acestea au primit raspuns, cu exceptia greselilor marunte care nu afecteaza informatia publicata (ortografie, punctuatie etc).  

 7. Discutiile offtopic sunt permise doar pentru clarificari, in limita a 2-3 mesaje, scrise doar cu font italic. Daca aveti ceva offtopic de scris ce poate fi subiect de discutie, scrieti in subiectul cel mai potrivit temei respective. Daca tema respectiva nu are subiect dedicat, atunci deschideti unul nou in subforumul corespunzator.

 8. Pentru intrebari, nelamuriri sau chestiuni in legatura cu evenimente sau proiecte mai vechi, recomandam explorarea  subforumului potrivit temei in discutie, si/sau folosirea functiei "cauta" pe forum. Descurajam reluarea unor subiecte vechi ce au fost discutate deja, iar comportamentul de acest tip afisat in mod repetat va fi sanctionat.

 9. Nu jigniti colegii de forum si nu lansati atacuri personale. Daca aveti argumente pentru a contrazice pe cineva, utilizati-le! Daca un coleg mai nou nu are unele cunostinte, invatati-l! Mesajele care contin jigniri sau atacuri la persoana precum si discutiile offtopic ce pornesc de la aceste mesaje vor fi sterse iar autorii vor fi penalizati conform prezentului regulament.

 10. Nu sunt permise mesajele tip flame sau trolling, adica mesaje ce intrerup firul logic al discutiei, sunt provocatoare, instiga la dezbateri aprinse offtopic sau care au ca scop inflamarea discutiei si deturnarea ei de la cursul firesc, eventual cu jigniri mai directe sau nu. Astfel de mesaje vor fi sterse iar autorii vor fi penalizati conform prezentului regulament.

 11. Acest forum este apolitic. Nu sunt permise sub nici o forma discutiile despre politica, afirmatiile ce denota anumite afinitati politice si nici folosirea preferintelor politice pentru a argumenta / contraargumenta un fapt sau o opinie. Sunt permise discutiile despre politica doar in topicul Politica, istorie, natiuni, curente de gandire, fara opinii personale si fara propaganda sau partizanat, totul in limita prezentului regulament.

 12. Citarea articolelor din presa se face prin citarea partiala sau totala a continutului articolului, impreuna cu postarea link-ului catre articol, acolo unde sursa acestuia permite. Formularile vagi de tip "google", "facebook" etc pe post de sursa a informatiei nu sunt permise si sunt sanctionate conform prezentului regulament.

 13. Este complet interzisa activitatea de tip "mica / mare publicitate" (cereri si oferte de bunuri sau servicii, contra cost sau la schimb, sau promovarea oricaror entitati / organizatii / comunitati cu scopul racolarii de membri), pe forumurile publice sau prin mesageria privata.

 14. Este complet interzisa publicarea materialelor pornografice pe forum.

 15. Este complet interzisa publicarea mesajelor care incalca legislatia nationala si europeana in vigoare, precum si cele care incita la incalcarea acesteia. Exemple de astfel de mesaje (fara a fi o lista completa): cele care exprima discriminare si/sau ura de rasa, de gen, de orientare sexuala, mesaje xenofobe sau mesaje care incalca GDPR-ul.

 16. Acest regulament se aplica pe intreg forumul "Metrou Usor". Este posibil ca anumite sectiuni, sub-forumuri sau subiecte sa aiba derogari de la prezentul regulament, precum si sa aiba un set propriu de reguli ce se aplica in plus, pe langa prezentul regulament. Aceste exceptii vor fi marcate vizibil in partea de sus a paginilor unde se aplica.

 17. Mesajele care incalca regulamentul si/sau legislatia nationala sau europeana in vigoare pot fi raportate echipei administrative pe oricare dintre caile prezentate in cap. III art. 6.

 


II. Postarea fotografiilor pe forum Costin

 1. Fotografiile postate pe forum trebuie sa aiba obligatoriu dimensiunea maxima de 2MB. Imaginile gazduite extern mai mari de 2MB nu se incarca si genereaza o eroare. Imaginile gazduite intern, sub forma de fisiere atasate mesajului, se incarca indiferent de dimensiunea originala si vor fi redimensionate automat la incarcare.

 2. Nu este permisa postarea de fotografii consecutive cu acelasi subiect (acelasi tip de vehicul, acelasi santier etc) si aceeasi locatie, cu exceptia cazurilor cand apar noutati fata de ultima fotografie publicata pe acelasi subiect si in aceeasi locatie (vehicule iesite de curand de la reparatii, evolutia lucrarilor pe santier etc) sau cu exceptia fotografiilor artistice, al caror mesaj depaseste tematica forumului.

 3. Fotografiile postate pe forum trebuie sa respecte urmatoarele criterii de calitate:
  1. Fotografiile cu vehicule trebuie sa cuprinda vehiculul in totalitate (inclusiv captatori sau pantrograf), cu exceptia
   • prezentarilor detaliate ale vehiculului, atunci cand prezentarea cuprinde minimum o fotografie cu vehiculul surprins in intregime
   • situatiilor cand nu vehiculul in intregime este subiectul principal al mesajului postat (de exemplu, daca mesajul descrie un accident, atunci fotografia poate surprinde doar un detaliu cu zona avariata a vehiculului)
  2. subiectul principal al fotografiei trebuie sa nu fie obturat de diverse persoane, obiecte, lumini si umbre, sau alte elemente de editare foto
  3. fotografiile trebuie sa nu fie editate excesiv, astfel incat lumina, umbrele, contrastul sau culorile nu mai reproduc realitatea
  4. fotografiile trebuie sa fie clare si sa surprinda subiectul principal in focus, in prim plan si luminat corespunzator, astfel incat majoritatea detaliilor ale subiectului principal sa fie usor observabile
  5. fotografiile editate astfel incat denatureaza realitatea trebuie sa fie descrise clar drept trucaje si sa fie insotite de un sumar al modificarilor efectuate

 4. Este permisa publicarea pe forum a fotografiilor gazduite extern, cu conditia ca imaginile sa ramana permanent pe site-urile respective. Asadar, gazduirea fotografiilor pe site-uri precum imgur, flickr, etc. este permisa, pe cand gazduirea fotografiilor pe site-uri precum photo bucket, post image si image shack este strict interzisa.

 5. Este obligatorie ascunderea numerelor de inmatriculare ale vehiculelor care apartin persoanelor particulare. Vehiculele diverselor institutii (firme de constructii, companii de transport de stat sau private etc) nu necesita ascunderea nr. de inmatriculare.

 6. Recomandam ca toate fotografiile publicate pe forum trebuie sa fie insotite de informatii de context, de cate ori este posibil, cum ar fi locatia, data, o scurta descriere. In cazul vehiculelor, recomandam mentionarea numarului de identificare (clasa / numar de parc / numar de inmatriculare etc), daca circula pe un traseu deviat, daca a revenit dupa o perioada de imobilizare etc. Chiar daca aceste informatii sunt evidente din imagine, mentionarea lor in scris ajuta la gasirea facila a informatiei atunci cand este folosita functia 'cautare'. Conform II.5, pentru vehiculele particulare numerele de inmatriculare trebuie ascunse, drept urmare ele NU trebuie mentionate in text.

 


III. Rangurile utilizatorilor, inregistrarea pe forum, date de contact Costin

 1. Rangurile utilizatorilor
  1. Administrator
   • responsabil cu toate problemele tehnice ale forumului, cu activarea utilizatorilor noi, cu promovarea intr-un alt grup a celor existenti, precum si cu penalizari (dezactivare temporara, totala sau stergere definitiva) acolo unde este cazul.
   • are toate facilitatile specifice moderatorilor si poate realiza activitati de moderare.
  2. Moderator
   • responsabil cu continutul forumului astfel incat acesta sa respecte regulamentul.
   • poate sterge, edita sau muta mesaje si subiecte.
   • propune sanctiuni catre administratori
   • are toate facilitatile specifice membrilor GOLD.
  3. Membru GOLD
   • membru de baza al forumului
   • participa regulat la intalniri, ia parte in luarea deciziilor privind forumul
   • upload nelimitat
   • poate publica imagini marcate cu textul 'metrouusor'
   • isi poate modifica propriile mesaje, oricat de vechi.
   • are toate facilitatile unui membru SILVER
  4. Membru SILVER
   • membru cu o contributie esentiala la continutul forumului
   • limita upload: 2GB
   • are toate facilitatile unui membru BRONZE
  5. Membru BRONZE
   • membru cu activitate importanta pe forum
   • mesagerie privata activa
   • limita upload: 500MB
  6. Membru inregistrat
   • utilizator nou-venit sau care nu a dobandit nici unul din rangurile de mai sus
   • limita upload: 100MB

 2. Promovarea spre un rang superior se castiga in functie de activitatea pe forum, bazata in primul rand pe calitatea informatiilor aduse. Nu solicitati promovarea, nu se acorda la cerere.

 3. Utilizatorii pot fi retrogradati daca activitatea lor curenta nu mai reflecta rangul pe care l-au dobandit in trecut

 4. Inregistrarea pe forum
  • Conform prezentului regulament (cap I. art. 1), administratia isi rezerva dreptul de a activa selectiv conturile nou inregistrate
  • Ca o consecinta, inregistrarea este un proces manual ce poate dura pana la 48 de ore
  • Dupa 48 de ore, in caz de neactivare a contului, recomandam sa trimiteti un mail la admin@metrouusor.com

 5. Conturile nou inregistrate de pe care nu a fost facuta nici o autentificare timp de 6 luni pot fi sterse

 6. Contact - in situatia in care exista mesaje pe forum ce necesita atentia echipei administrative, va invitam sa ne contactati folosind oricare dintre urmatoarele modalitati, iar noi vom interveni in cel mai scurt timp:
  1. raportati mesajul sau mesajele problematice, folosind functia 'Raporteaza mesaj'
  2. printr-un mesaj in subiectul dedicat dialogului cu administratia
  3. printr-un e-mail la admin@metrouusor.com
  4. prin mesaj privat adresat unui membru al echipei

  Pentru toate modalitatile de contact, cu exceptia functiei 'Raporteaza mesaj', va rugam sa  includeti un link direct catre mesajul / mesajele in cauza si o scurta descriere a problemei.

 


IV. Drepturi de autor, responsabilitatea pentru continut, termene si conditii pentru republicarea continutului Costin

 1. In cele ce urmeaza, sintagma "site-urile metrouusor" se refera la site-urile prezentate aici.

 2. Responsabilitatea legala privind continutul publicat

  1. Forumul "Metrou Usor" este o platforma de tip user-generated content pe care tot continutul se publica pe baza unui cont personal.

  2. Responsabilitatea legala privind continutul publicat pe forum revine integral autorului (i. e. posesorului contului de pe care s-a facut publicarea). Fac exceptie de la regula acele materiale publicate in numele Asociatiei Metrou Usor, acolo unde acest lucru este specificat explicit, caz in care responsabilitatea legala privind continutul respectiv revine in intregime Asociatiei.

  3. Echipa de moderatori si administratori a forumului actioneaza in vederea respectarii regulamentului precum si a legislatiei nationale si comunitare aplicabile in Romania, prin modificarea sau eliminarea continutului ce contravine legilor sau regulamentului, inclusiv prin sanctionarea autorului ce a publicat continutul respectiv, conform prezentului regulament. In situatia in care considerati ca exista mesaje ce contravin regulamentului sau legii, va rugam sa ne contactati pe caile prezentate in cap. III art. 6.


 3. Proprietatea intelectuala privind continutul publicat

  1. Continutul publicat reprezinta proprietatea intelectuala a autorului, cu exceptia informatiilor preluate de la terti, in conditiile impuse de acestia, caz in care drepturile de proprietate sunt  conforme cu regulamentele si conditiile sursei de la care au fost informatiile preluate. Nici un material publicat pe forum nu intra in proprietatea intelectuala a Asociatiei si nici a membrilor echipei administrative, cu exceptia materialelor distribuite de la inceput in nume propriu de catre Asociatie.

  2. Oricine remarca o informatie citata pe forum fara a fi specificata sursa si/sau prin incalcarea regulamentului sursei, si cunoaste sursa, este invitat sa ia legatura cu echipa administrativa pe caile prezentate in cap. III art. 6.

  3. Preluarea de informatii de la terti, fara mentionarea sursei si/sau prin incalcarea regulamentului acesteia, se sanctioneaza conform prezentului regulament.

  4. Autorii isi pot proteja proprietatea intelectuala a materialelor publicate pe forum prin orice mijloace considerate potrivite. Se permite inscriptionarea cu "metrouusor" si/sau alte variatiuni doar membrilor "gold", moderatorilor, administratorilor, precum si pe toate materialele publicate de catre Asociatia Metrou Usor sub nume propriu. Inscriptionarea cu watermark-uri folosind sintagme proprii autorului este permisa in urmatoarele conditii:
   • dimensiunea maxima admisa a fiecarei laturi a watermarkului este de 10% din latura corespunzatoare a imaginii originale
   • plasarea watermarkului se va face exclusiv intr-unul din colturile imaginii originale


  5. Prin postarea oricaror materiale pe prezentul forum, indiferent de format (text si/sau multimedia), va exprimati acordul ca materialele in cauza sa fie distribuite in oricare dintre site-urile metrouusor, mentionand autorul, fara a fi notificat in prealabil.


 4. Termene si conditii de utilizare a continutului publicat

  1. Continutul publicat pe site-urile metrouusor poate fi preluat si republicat in mod liber si gratuit de catre terti, partial sau total, prin mentionarea sursei si prin publicarea unui link direct catre continutul preluat.

  2. Este interzisa modificarea continutului preluat de pe site-urile metrouusor astfel incat informatia originala sa fie in orice mod alterata, inclusiv cu scopul denaturarii realitatii.

  3. Se interzice autorilor care publica pe site-urile metrouusor sa stabileasca alte conditii privind materialul publicat decat cele stabilite aici fara acceptul echipei administrative a forumului.

  4. Asociatia Metrou Usor poate publica materiale in nume propriu care sa se supuna altor termene si conditii, specificati in mod explicit de fiecare data cand este cazul.

  5. Echipa administrativa a site-urilor si/sau Asociatia Metrou Usor isi rezerva dreptul de a solicita tertilor sa elimine orice continut preluat de pe site-urile metrouusor fara respectarea prezentelor reguli, urmand toate caile legale posibile pentru atingerea acestui scop.

 


V. Sanctiuni Costin

 1. In cazul nerespectarii regulilor, se aplica penalizari progresive, pentru fiecare abatere consecutiva, in aceasta ordine:
  1. avertisment
  2. avertisment*
  3. suspendare 30 de zile**
  4. suspendare 90 de zile
  5. stergerea contului cu pastrarea mesajelor (cu exceptia acelora care fac obiectul penalizarii si care vor fi sterse).

  ___________________________
  *) daca utilizatorul in cauza a mai avut contul suspendat in trecut sau daca abaterea intra sub incidenta art. I.9 sau I.10 din regulament (atac personal, flame, trolling), aceasta penalizare nu se mai aplica si se trece la urmatoarea
  **) daca utilizatorul in cauza a mai avut contul suspendat pentru 30 de zile in trecut, aceasta penalizare nu se mai aplica si se trece la urmatoarea

 2. Contorizarea suspendarilor unui cont se "reseteaza" la 6 luni dupa incheierea celei mai recente suspendari. Numarul abaterilor se "reseteaza" la fiecare suspendare.

 3. Pe durata a 30 de zile de la postarea primului mesaj, toti utilizatorii se afla intr-o perioada de proba. In timpul perioadei de proba, administratia isi rezerva dreptul de a aplica sanctiunile de mai sus ne-progresiv, in orice ordine, inclusiv stergerea definitiva a contului si a tuturor mesajelor asociate acestuia

 4. Mesajele incadrate in oricare dintre articolele I.13 (mica publicitate), I.14 (pornografie) sau I.15 (incalcarea legilor) se penalizeaza prin stergerea definitiva a mesajului precum si a contului de pe care acesta a fost publicat

 


Home page  • 
Parent forum: Site-urile metrouusor.com: Regulament, informații, anunțuri  • 
Choose destination

Since our 2331 forum members have written 425456 posts in 5292 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use