Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiMonumente, clădiri deosebite și repere din București

 

Topic: Reabilitarea sediului Primăriei Municipiului București (2011-2016)

39 posts, 15402 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare Florinds

Chiar voiam sa intreb daca mai stie cineva ceva de cladirea asta abandonata. :)
Pare destul de frumos lucrat, sa speram e si trainic.

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare misterr

Primaria Capitalei, inapoi in vechiul sediu, renovat cu o suma uriasa. "Arata ca un camin cultural, am distrus un monument" (VIDEO)

http://vid2.stirileprotv.ro/2016/12/28/61856311-2.mp4

Dupa 6 ani de santier si cheltuieli de 48 de milioane de euro cu renovarea si chiria, Primaria Capitalei s-a intors in vechiul sediu de la Cismigiu.

Cladirea este insa renovata doar cu numele, iar sala de sedinte este una de camin cultural, sustin unii consilieri. Conducerea primariei a negat insa acuzatiile.

Cand au vazut cum arata sala de sedinte, unii consilieri au spus ca nu s-au respectat elementele originale ale imobilului, nici mobilierul. Roxana Wring, consilier USR: "Ca o sala de camin cultural. Uitati-va aici, cum se vede ca nu este finisat. Uitati-va la culoarea rosie care si straluceste iar eu sunt socata, am distrus un monument istoric"

Viceprimarul capitalei, Tomnita Florescu, le ia apararea constructorilor. "Ce competente are doamna in materiale? Sigur ca se poate si mai bine, deci nu poti sa vii si sa te uiti in 3 metri patrati si sa spui cat totul este o mizerie"

Consilierii nemultumiti vor sa ii solicite un punct de vedere ministerului Culturii, sa vada daca a avizat lucrarile din interiorul primariei.

Cei care critica modul in care a fost reabilitat sediul Primariei sustin ca angajatii, dar si vizitatorii vor avea o mare problema cand vor veni pe aici. Si asta pentru ca holurile sunt extrem de alunecoase si risca sa se accidenteze."

Intre timp, Primarul Capitalei se ratacea pe holuri impreuna cu consilierii sai. Ajunsa pana la urma in biroul sau, nefinalizat inca, Gabriela Firea a avut cateva idei. "Mi-as fi dorit un birou mai functional, mai mic, mai comod, fara lambriuri. In mod evident macar o icoana, fotografiile copiilor"

Primaria s-a mutat definitiv in sediul din zona parcului Cismigiu, chiar daca lucrarile nu sunt gata. Din 2011, de cand a fost inceputa renovarea, institutia a stat cu chirie intr-o cladire pe Splaiul Independentei si a platit 300 de mii de euro pe luna, adica peste 20 de milioane de euro in cei sase ani. La care se adauga 28 de milioane de euro, cat a costat renovarea sediului.

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare misterr

Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic





Clădirea Primăriei Capitalei va deveni obiectiv turistic, putând fi vizitată atât de turişti, cât şi de bucureşteni, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate.

Georgiana Mocanu, consilier general din partea PNL, a propus un amendament care a fost aprobat, astfel că traseul de vizitare va fi prestabilit, la fel şi programul de vizitare, turiştii putând vizita clădirea PMB doar sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbătoare legală.

“Având în vedere importanţa culturală şi de arhitecturală a imobilului Palatul Administrativ al Municipiului Bucureşti şi ţinând cont de fatul că a fost restaurat de curând, consider că introducerea în circuitul turistic al Capitalei va creşte atractivitatea Bucureştiului ca destinaţie culturală şi va stimula interesul bucureştenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea şi valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost propus de Roxana Wring, consilier general din partea USR.

Ea susţine, în expunerea de motive, că patrimoniul arhitectural al Capitalei nu este valorificat suficient, în 2016 atrăgând doar 1,1 milioane de turişti, mult mai puţin decât capitala Poloniei (8,5 milioane) sau capitala Cehiei (7 milioane).

De asemenea, Bucureştiul nu are o strategie de promovare a turismului cultural, se precizează în expunere, însă municipalitatea poate fi “un model de bună practică” prin integrarea clădirii în care funcţionează în circuitul turistic, aşa cum au făcut oraşele europene, având în vedere că aceasta este monument istoric.

Clădirea primăriei a fost construită de Elie Radu după planurile arhitectului Petre Antonescu între anii 1906 – 1910, în stil tradiţional, neoromânesc, pe terenul numit “Maidanul lui Duca”, vizavi de parcul Cişmigiu.

În imobil a funcţionat Ministerul Lucrărilor Publice, iar în timpul ocupaţiei germane (1916 – 1918), a fost transformat în Comandatura Generală Germană.

După Primul Război Mondial, instituţia a devenit Ministerul Lucrărilor Publice şi al Comunicaţiilor până la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când, din cauza bombardamentelor, a fost avariat. Clădirea a fost renovată, i s-a adăugat un etaj şi a devenit Primăria Generală, apoi Sfatul Popular al Capitalei. Până în 2010, în imobil a fost sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar după restaurare şi consolidare, la sfârşitul lui 2016 a redevenit sediul acesteia.

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare Puss in Boots

Foarte bine. Altii scot in fata tot ce au mai bun si ori scot bani ori le da vizibilitate in ochii turistilor. Tocmai am revenit din Glasgow unde primaria se viziteaza de catre turisti. Sunt doua 2 tururi/zi gratuite. 7/7. Ar putea pe aceeasi idee si Cercul Militar sa fie deschis publicului (pe bani sau gratuit). Se poate face un tur care sa includa cladiri de genul asta (ceva gen vechiul Bucuresti, Bucurestiul interbelic etc) si se pot face bani frumosi. S-ar putea include Banca Nationala, CEC-ul...ma rog, nu ma apuc sa fac o lista acum ati prins ideea.

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare WT_fan06

Proiectul ar fi trebuit coroborat si cu revitalizarea SERIOASA a parcului Cismigiu, care dupa parerea mea este o catastrofa (cel putin fata de IOR, SECTORUL 3  :mrgreen: ): alei prafuite, banci vechi vai de capul lor, flori de toata jena. Priviti si voi ce carte de vizita are primaria! :x

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare ByOnu

Eeee.. avem ghivece cu pomi in fata parcului, asa ca hai, te rog! :lol:

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare Florinds

WT_fan06 wrote:
Proiectul ar fi trebuit coroborat si cu revitalizarea SERIOASA a parcului Cismigiu, care dupa parerea mea este o catastrofa (cel putin fata de IOR, SECTORUL 3  :mrgreen: ): alei prafuite, banci vechi vai de capul lor, flori de toata jena. Priviti si voi ce carte de vizita are primaria! :x

Ti-am raspuns la "sa mai si radem".

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare realistul

De miile de ciori ce au cuiburi in parc, nu zice nimeni nimic?

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare shoppy

Suntem ecologisti, nu mai impuscam nimic, parcurile sunt pline de ganiat, la munte pe traseu sau la pubele te intalnesti cu ursu iar la tara ursii si mistretii iti rup gardul si intra in curte(de vulpi, dihori si alte chestii marunte ce sa mai vorbim).

 


Re: Sediul PMB - stadiul lucrărilor de reabilitare misterr

Firea s-a filmat pe Facebook recitând ”balada caloriferului”: ”Cri cri, calorifer gri”

Click pe imagine pentru video:





Primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a filmat, marți, într-o transmisie LIVE postată pe Facebook, în timp ce ”cânta” ”balada caloriferului” la biroul său de la sediul Primăriei Municipiului București.

Firea spune că a ales să transmită acest mesaj ironic după ce, luni, unele publicații online sau TV au arătat că primarul general se încălzește în această iarnă la birou cu un calorifer electric, și nu la unul racordat la rețeaua de termoficare RADET, așa cum ar fi fost normal - RADET fiind una dintre regiile municipalității care a falimentat recent, oficial.

”Ce buget, ce asumare, ce legi electorale, ce trafic și poluare???!! Ieri, tot FB-ul “cânta” balada caloriferului! Ca să vedeți cât de puerili au ajuns unii postaci și chiar influenceri... Așadar, suntem acum în direct atât eu, cât și caloriferul-vedetă!” - a anunțat ea.

Marți, edilul Bucureștiului a ținut să anunțe public, într-o transmisie LIVE pe Facebook, faptul că sediul Primăriei Capitalei nu este racordat la RADET, deoarece așa a fost construit, astfel, că această clădire are o centrală proprie.

Cu toate acestea, pentru a face economie, Firea spune că, uneori, mai folosește și un calorifer electric.

”Aici lucrez eu de obicei și recunosc, mărturisesc sincer că mai sunt situații în care este nevoie și de un calorifer. Nu, nu, în cazul în care vă gândeați și doreați să transmiteți mesaje negative despre RADET, nu. Nu suntem racordați la regia de termoficare, avem la Primăria Capitalei o centrală proprie, dar pentru ca o încăpere de nivelul acesteia, care, dacă puteți obsreva este foarte lungă, are aproape 20 de metri lungime și 8 metri lățime, ar trebui ca centrala să fie dată la o temperatură foarte mare și ar însemna și costuri foarte mari.” - a anunțat primarul general.

În continuare, Gabriela Firea a parafrazat ”Balada unui greier mic”, recitând ... ”cri cri calorifer gri”.

”Neavând ce comenta despre aceste șantiere ale Capitalei, pe care, da, echipa Gabrielei Firea le-a repus pe roate, le-a reînceput, și unele sunt deja finalizate, iar altele sunt în curs de finalizare, a făcut vâlvă pe Facebook bietul calorifer. Așa cum glumeam trist în anunțul LIVE-ului, balada acestui calorifer gri. Știți cum se spune: pornind de la cri cri toamnă gri, și aici cri cri calorifer gri. E păcat, ce să spun? E mare păcat că aici a ajuns și politica, a ajuns aici și o parte din presă, fiindcă nu vreau să cad în păcatul generalizării.” - a mai afirmat ea.

Recent, activitatea RADET, fosta regie de termoficare a Capitalei, a fost transferată la o nouă companie a muncipalității.

„Termo-energetica” preia țevile și livrarea agentului termic, dar nu și datoriile istorice uriașe, care sunt imputate acum de „Elcen”, producătorul de energie termică, primăriei Capitalei.

Reprezentanții „Elcen” spun că bucureștenii pot rămâne fără căldură după această preluare, dacă primăria va întârzia mai mult de două luni plata facturilor curente.

Peste 50 de persoane s-au adunat în urmă cu câteva zile în faţa Primăriei Capitalei, pentru a protesta faţă de lipsa apei calde şi a căldurii din unele zone din Bucureşti.

 


Re: Reabilitarea sediului Primăriei București (2011-2016) ByOnu

S-au instalat rasteluri noi de biciclete in fata primariei.

 


Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Monumente, clădiri deosebite și repere din București  • 
Choose destination

Since our 2279 forum members have written 420794 posts in 5243 topics and 513 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use