Regiunile RomânieiMoldovaJudețul Vrancea

 

Topic: Știri, noutăți, perspective

3 posts, 5603 views
Știri, noutăți, perspective Gabi23

Comuna cu transport în comun

O comună din judeţul Vrancea este una dintre puţinele din ţară care au propriul sistem de transport în comun. Primăria a cumpărat un microbuz care face zilnic curse regulate între satele care aparţin de comună.
Şapte sate numără comuna vrânceană Ciorăști. Cum distanţele sunt mari, oamenii cu greu ajungeau dintr-o localitate în alta. Uneori erau nevoiţi să meargă pe jos kilometri întregi. Şi transportul copiilor la şcoală era dificil, pentru că erau aduşi pe rând la şcoală de singurul microbuz al comunei. Aşa că, primarul s-a gândit să pună în circulaţie un autobuz local.
„Se simte nevoia de a veni către satul de reşedinţă, satul Ciorăşti, aici e primăria, cabinetul medical, poşta. Avem elevi care plecau de acasă la 6:05, iar cursurile încep la 8:00, când erau deja obosiţi, săracii, şi nu mai dădeau randamentul necesar la învăţat”, spune Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăşti.
Primăria a angajat şi un şofer. Grigoreta Popescu conduce zilnic microbuzul pe străzile din Ciorăşti, după un grafic bine stabilit.
„Mi-aş dori un autobuz mai mare, sinceră să fiu. Nu-mi este greu, am fost crescută în autobuz de tatăl meu pe care îl urmez”, spune Grigoreta Popescu.
Cei mai mulţi săteni se bucură că pot folosi mijlocul de transport, pentru că nu mai sunt nevoiți să meargă pe jos kilometri întregi sau să plătească zeci de lei unor șoferi.
„Dacă dumneata aveai maşină, te plăteam cu 300 de mii (de lei vechi, n.r.) să vii până aci”, spune o localnică.
Până acum, microbuzul cumpărat din Olanda cu 13.500 de euro a fost pus gratuit la dispoziţia oamenilor. Din aprilie, călătorii vor plăti câte 2 lei pentru fiecare cursă. Primăria estimează că va reuşi astfel să amortizeze investiţia în cel mult patru ani.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua...t+in+comun

 


Re: Știri, noutăți, perspective Florinds

Ma gandeam eu ca nimic nu e gratis pe lumea asta.
Faceam ochii din ce in ce mai mari pana am vazut pretul incepand cu aprilie. :)

Sigur ca masura e binevenita pentru cei care isi permit, dar pentru cei care nu... Cred ca era bun un plan de masuri si pentru ei. 4 lei/zi ei este foarte mult pentru cei de la tara, pentru ca nu ai bani lichizi, au doar porumb, fasole etc. si nu au unde vinde. E cazul celor care muncesc, mai sunt si copii care traiesc cu marul primit de la scoala... Pe aia cu 30 RON / cursa pentru cativa km cat are comuna de la un capat la altul nu o cred, cred ca e trimisa in fata de primar. ;)

 


Re: Știri, noutăți, perspective PTMZ

Un autobuz al Transport Public S.A. s-a ciocnit cu o mașină în satul Mirceștii Noi în această dimineață:
Evenimentul rutier a abut loc, luni dimineaţa, în satul Mirceştii Noi din comuna Vînători. Persoanee rănite au fost duse la Spitalul de Urgenţă din Focşani.

Pompierii militari au fost alertaţi luni dimineaţa, în jurul orei 09:30, despre un accident rutier produs în localitatea Mirceştii Noi, comuna Vânători, pe DJ 204E  între un autoturism şi microbuz transport persoane.

În urma impactului au rezultat 2 persoane încarcerate în autoturism. Alte 5 persoane care se aflau în microbuz au reuşit să se autoevacueze.

"Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost mobilizate 2 echipaje  din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, cu 1 autospecială de descarcerare,  1 autospecială de intervenţie. La faţa locului au intervenit în sprijin 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Echipajul de descarcerare a acţionat pentru extragerea celor 2 persoane blocate în autoturism. Victimele, de sex masculin, au fost extrase în stare de inconştienţă şi au fost predate echipajelor SAJ, care le-au preluat şi le-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Focşani. Ulterior, echipajul de intervenţie a acţionat pentru sablarea carosabilului", potrivit ISU Vrancea.

Sursa: https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/locale/focsani/foto-autobuz-transport-public-focsani-implicat-intr-un-accident-doua-persoane-ranite-1_5fe994605163ec427158bf30/index.amphtml]Adevărul
Fotografiile din articol:
1200x630.jpg (116.69 KB; downloaded 1646 times)
646x404.jpg (42.73 KB; downloaded 1645 times)
646x404 (1).jpg (46.28 KB; downloaded 1645 times)

 


Home page  • 
Parent forum: Județul Vrancea  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417594 posts in 5204 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use