MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM4 Străulești - Gara de Nord - Gara ProgresulM4 • Discuţii, planuri, ştiri

 

Topic: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului

2344 posts, 400147 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168
 
 

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Probabil ca pana la distractia cu CAF mai erau oameni care sa creada ca programatorii fac treaba buna si atunci cand promit ca o modificare in sistemul x nu influenteaza sistemul y, acum sigur nu mai face nimeni receptii partiale ci doar totale iar daca modifici ceva acum recomisionezi tot.

Un macaz nu se comanda asa usor, trebuie sa iti mearga si Signaling-ul si ATS-ul ca sa misti un macaz.

De putut se poate orice, vezi Fukushima, s-au luat bateriile de la masinile din parcare, s-au inseriat 20 si s-a obtinut 220VCC ca sa manevreze vanele; deci vrei carpeli atunci da, te invat eu, pe de-o parte vii cu un 0.4 trifazat de la priza din perete si alimentezi forta macazului si mai vii cu o sursa 220VCC (ajunge si de 1A) ca sa alimentezi logica, adica legi un + la toate interblocarile si mai legi un + la un intrerupator de lustra cu 2 butoane pe care le legi apoi la comenzile de directa si abatuta(sau drept si invers cum se cheama in domeniu), si da, o sa mearga sa manevrezi macazul, si nu, nimeni normal la cap nu o sa faca exploatare pe asa ceva (cel mult o sa fie un IDM la fiecare grup de macaze ca sa miste macazul invartind 5min de manivela manuala, da asa ceva faci la 10 trenuri pe zi nu pe ora).

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Aha, câte explicații strâmbe / deformate ca să ni se demonstreze  că de fapt ei sunt deștepții și noi proștii, că nu suntem de specialitate, nu ne pricepem.
Tot omul tâmp și neinstruit, ignorant și nu prea deștept - dragă shoppy, guru & comp. vede un lucru. Mai e puțin și se fac doi ani și superdeșteptul-avansatul - nemaiîntâlnitul sistem Dimetronic de la Bazilescu spre Străulești nu funcționează. Sistemul nu funcționează de doi ani și voi veniți cu justificări că de fapt NOI nu înțelegem sistemul, nu cei care s-au angajat să-l pună în funcțiune ! Asta da logică beton !
OK, concluzionăm, mai e rentabil să ne muncim cu Dimetronicul mai ales că el va fi abandonat la inaugurarea lui M 6 ? Sau se va extinde și pentru M 6 cu Varianta Dimetronic anul 2050 ?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

De unde ai dedus ca e cineva multumit de situatie???
Doar ca aia mai destupati nu vin cu solutii tampe...hai ca iar ne enervezi degeaba, du-te tu in subteran sa manevrezi macazele cu shtanga...
:bleah:

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului George

Explicaţia lui shoppy e misto şi evident nu sunt în domeniu, dar:

Eu văd aşa, de ce trebuie să schimbăm macaze pentru a circula pe 2 fire?
Se circulă pe firul I GdN2 - Străuleşti, cu macazele eclisate pe parcurs (înţeleg că ăsta e termenul); la capăt, este un singur macaz, un Y întors, care este setat pentru ca metroul care ajunge în capătul firul I, când rebrusează, să intre pe firul II. Şi dincolo la Gdn2 la fel, vii pe firul II, ajungi în capăt, macazul e fixat ca la rebrusare să mute trenul de pe firul II la dreapta, pe firul I.
De ce trebuie să schimbăm macazele? Sau macazurile?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Daca ai rabdare iti explic, daca n-ai te iau eu la intrebari de ce nu functioneaza justitia!
:lol:  :lol:  :lol:
Uite cum vine treaba, soseste trenul la Straulesti pe linia1 si trebuie sa gaseasca macazul fixat pe directa ca sa traga la peron, schimba baietii postul de conducere si ca sa poata rebrusa la linia2 catre GdN macazurile X-unui trebuie in prealabil fixate pe abatere.
Alta situatie, peronul de la linia1 e deja ocupat, vine rama si atunci are nevoie ca ambele schimbatoare ale celuilalt brat al X-ului sa fie fixate pe abatuta ca sa intre direct la peronul liniei2. Pentru a porni spre GdN trebuie iar ca cele doua macazuri aferente liniei2 sa fie fixate pe directa, cam asa functioneaza un rebrusment in fata la statia terminus, sper ca am fost suficient de explicit.
Toata povestea asta e guvernata de interlocking, sistemul care previne parcursurile incompatibile, vital pentru siguranta circulatiei.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

George, e mai complicat.
Culmea e că la Străulești un singur macaz trebuie schimbat, nu o mie !
E macazul numerotat cu numărul 1 care se află între stația Străulești și depou !
______________
Guru, soluția NU e tâmpă ! Tâmpi sunt ăia ( aceia ) care acceptă situația asta de ridicat din umeri de trei  ani de zile.  Deja am intrat în anul 4 în care sistemul NU funcționează. E clar că IT - iștii lui pește prăjit care nici măcar nu plătesc impozit pe salariu au dat-o-n bară !
______________
Guru, NU folosim X - ul, folosim macazul nr 1 de după Străulești spre depou ! ( Macazul 3 îl eclisăm ). Deci e vorba de un singur macaz, nu de 4 !  Macazele din X rămân eclisate.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

S-o crezi tu ca se va rebrusa intrand in depou cand ai doua rebrusmente complete in X la fiecare dintre cele doua statii, Straulesti si Laminorului, mai ai multe idei din,astea cretze scarpinate cu mana stanga la urechea dreapta???
Asta mai lipsea, sa blochezi si depoul...
Esti surd sau te faci? Ti-am zis ca alea sunt linii de manevra nu de circulatie...

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Bine guru, e ca tine, avem macazuri  în X și la Străulești și la Laminorului dar nefuncționale de peste 3 ani. Acum ești mulțumit ? Dacă s-a intrat deja în al 4 -lea an de nefuncționalitate la ce bun X - urile ? 3 ani + de nefuncționalitate indică un inconvenient teoretic, nu unul practic. Deci din punct de vedere al teoriei problema e nerezolvată. Asta înseamnă că NU se poate rezolva. Sau schimbăm Dimetronicul de pe GdN 2 - Bazilescu cu unul nou, compatibil cu cel de la Bazilescu - la Străulești, ( invers nu se poate că nu mai găsim Dimetronic vechi ), schimbăm și componentele de pe IVA, că și ele or da erori, facem ceva, lansăm idei, soluții. Dacă deja am intrat în anul 4 de nefuncționalitate e clar că soluția de a combina Dimetronicul vechi cu cel nou și cu cel care se găsește pe trenuri nu are șanse de reușită.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Evident ca e ca mine  :lol:
Doar nu stau sa-mi racesc gura pe aici doar asa ca sa ma aflu in treaba sau sa ma dau mare, am alte lucruri mai bune de facut!  8-)
Te-ai lamurit ca gaselnita ta minune e o prostie sau trebuie sa-mi mai pierd inutil vremea ca sa ti-o demontez si demolez din temelii?
Cum ar putea fi cineva multumit de nefunctionare?
Nu uita ca la mijloc sunt bani europeni nerambursabili si nu putini! Nu e deloc exclus sa se gaseasca vreun fonctioner bruxelez mai cornut care sa zica davai paraua inapoi si nu doar asta ci toata paraua, ca proiectul e un intreg, nu e pe bucati! Sa vezi atunci distractie...
Cat despre programatori n-au decat sa-si angajeze, sa-i gaseasca pe cei vechi sau altii noi mai destepti, chiar daca in Spania e inca pandemie astia lucreaza de acasa, sper ca n-or fi mierlit-o toti de coronavirus...

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Am măsurat și nu sunt 110 m de la macazul nr 1 până la primul macaz din depou, ( sunt mai puțini ) deci nu se poate rambursa spre depou...
În rest,
1) Nu folosesc M 4 decât de plăcere.
2) Nu prea mă interesează cum rezolvă problema Dimetronicului. În fond e treaba lor, eu mă amuz de situația ilogică în sine.
Am discutat numai de dragul discuției, concluzia mea nu o să o expun pe forum.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

De ce nu? Daca nu putem discuta deschis atunci cum crezi ca ne putem dumiri?
P.S.
Ala cu minim 114m (IVA are 114m cap-coada) e doar un argument, mai sunt si altele, nu e singurul.

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Goldmund

Sa nu-mi spuneti ca un calator pe M4 care circula de la GdN pana la Straulesti schimba "firul" si trenul si acum!
In acest caz nu ma mai intereseaza explicatiile exhaustive si împopoțonate in termeni tehnici si de specialitate, pe mine (calator obisnuit, sau "din placere" - asa este!) ma intereseaza :
cand voi circula normal? Sau nici macar atata nu se cunoste?!


PS
normal ca guru raspunde la nedumerirea unora, dar nu este de resortul lui sa stie cand vor circula calatorii normal pe acest tronson, dar cine cunoaste responsabilii care sa raspunda la o intrebare nor-ma-la?

 


Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Un călător urcat în vagon la GdN2 nu se mai dă jos din el până la Străulești. Că trenul schimbă firele, da, le schimbă, dar nu e treaba călătorului. Singura problemă pe M 4 e că ecartul între 2 trenuri nu poate fi mai mic de 11-12 minute. Dar  e suficient în condițiile date pentru M4.

 


  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Poate are noroc si nici nu schimba firul...

 


Go to page:  1  ... 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M4 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use