Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 2

431 posts, 145247 views
 
Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 2 shoppy

:D , daaa, aia a fost demuuult, acuma pe canicula eu merg de la umbra la umbra, cam greu sa-mi vina ideea sa stau pe o banca la soare pe canicula.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 Mircea G

subway guru wrote here:
La ce foloseste?…......

Sa vedem " relizarile " democratiei si binefacerile integrarii Ieuropene !
In zona aia deja infecta si de evitat unde avem o baraca de tabla pe post de mare magazin , calcane hidoase , o cladire abandonata , arsa , alte cladiri ce stau sa cada , mai exista acel spatiu fosta fundatie de cladire .... Aici s-au gindit ca incununarea urbanistica ar fi sa amplaseze vestiare metalice .... Cei care au lucrut la Vulcan cred ca-si dau palme cind vad asta ....
Daca cititi ce spune firma aia de " arhitectura ? va ia capul ce denumiri sf foloseste pt cutiile mizerabile pe care cred ca au luat o poala de bani .
Asta este progresul , pt asta da bani si UE , sa incurajeze statul pe strazi .
Nu se cauta solutii pt evitarea unor asemenea probleme , pt integrarea celor cu probleme ...le facem cutii pe strazi . Asteptam custile  ...si dupa cum spune firma aia de arhitectura , cu " programe si integrare " , custile sa fie amplasate la Univeristate ca exista un parculet acolo , sa nu se ajunga la " ducerea spre periferie si marginalizare " .

 


Re: Sectorul 2 Media

Unii oameni au avut o idee. Au muncit, au făcut un proiect. Au aplicat. Au obținut o finanțare. Au implementat.
Alții nu mișcă un deget. Dar au păreri și opinii.

Ce are aface cu democrația? Cu binefacerile uniunii europene?
Cred ca trollingul este pentru în alta parte.

 


Re: Sectorul 2 cosminduru

Păi asta e specialitatea casei. Chițibușul de pe margine, găsirea vinovaților în dușmanii poporului (agenturili străine)..
Chiar nu cred că avem nevoie pe acest forum de nostalgii comuniste sau euroscepticism scârbos.

În Sectorul 2 se fac proiecte excelente, strada Orzari este un exemplu de stradă refăcută complet, cu trotuare ca lumea și spații verzi și parcări trasate..
Felicitări primarului și sper să continue în ciuda criticilor pensionarilor abrutizați de comunism și îndrăgostiți de mașini pe trotuar.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 Mircea G

Daca pt voi este normal sa se faca tomberoane de depozitare pt cei ce stau pe strazi , pt mine ar fi normal ca acei oameni sa nu fi ajuns pe strazi  sau daca au ajuns sa poata fi adusi pe linia de plutire .
Se cheama nostalgie sau comunism ??? Eu asta gindesc ca ar fi o societate umana si da , UE a dus la saracie extrema . Trebuie doar sa priviti in jur .

 


Re: Sectorul 2 shoppy

Daca UE a adus saracie vrei sa spui ca in comunsim era bogatie sau ca erai tu bogat?

 


Re: Sectorul 2 mirceade

Oare trotuarele de 30cm înălțime de pe Pantelimon secțiunea nereabilitată de la trecerile de pietoni nu pot intra la categoria punere în siguranță sau ceva ca să-și miște fundul PS2 acolo unde PMB nu poate?

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Daca te referi la portiunea marcata cu rosu ar trebui sa fie prinsa in proiectul de reabilitare a liniei de tramvai:

Reabilitare sistem rutier bucla Gara de Est pe arterele B-dul Gării Obor, B-dul Ferdinand I (între Gara Obor și Șoseaua Pantelimon),Șoseaua Pantelimon, Strada Baicului”, lungime traseu 1,885 km cale dublă linie curentă - buget alocat: 113.469.201,03 lei;
Pantelimon nereabilitat.JPG (325.57 KB; downloaded 842 times)

 


Re: Sectorul 2 mirceade

La ea mă refer, mă îndoiesc tare că vor schimba bordurile de la marginea trotuarului în acest proiect. Oricum, cu un asemenea ASB puturos, putea măcar PS2 să miște o punere în siguranță. Nu că ar înțelege partidul primarului cum e cu accesibilizarea dar ceva, ceva păreau că încearcă.
Screenshot_20230508-184031.png (1.66 MB; downloaded 772 times)
Screenshot_20230508-184002.png (1.71 MB; downloaded 772 times)
Screenshot_20230508-183855.png (1.67 MB; downloaded 772 times)

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Am verificat acu documentatia din topicul de lucrari si reabilitarea pare ca va fi facuta de CONSTRUCTII ERBASU (Leader) - TANCRAD dar in caietul de sarcini sunt prevazute strict: liniile de tramvai, peroanele si partea de alimentare electrica.

Bordurile din dreptul trecerilor de pietoni de pe strazile ADP sunt toate coborate.
La toate reabilitarile din mandatul asta avem fie borduri coborate (varianta clasica), fie intersectia cu totul sau doar trecerea de pietoni  ridicata la nivelul trotuarului.  As zice ca la Primaria Sectorului 2 se stie destul de bine care e treaba cu accesibilizarea.
Daca PMB va fi de acord sa lase PS2 sa intervina pe arterele administrate de ea atunci se va ocupa ADP S2 si de bordurile astea.

 


Re: Sectorul 2 mirceade

Ei... se știe un drac... sunt pline reabilitările PS2 de trotuare înguste la minimul din normativ cu stâlpul de telegraf pe mijloc - când bunul simț în accesibilizare îți spune că dacă un om în cărucior/un cărucior cu bebeluși/un om în cârje nu poate folosi ce reabilitezi tu acolo ca primărie și trebuie să coboare pe carosabil aia nu e accesibilizare. E ok, partidul și primarul au reținut doar coborârea sau trecerile la nivel și alveolele de vizibilitate din tot conceptul. Ceea ce surprinzător e mai mult decât pot celălalte sectoare.
Img_2023_05_08_20_34_41.jpeg (477.84 KB; downloaded 726 times)

 


Re: Sectorul 2 cosminduru

o știre îmbucurătoare:

https://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... tiva.htm

Tribunalul București a suspendat și anulat PUZ-ul Sectorului2, aprobat de administrația Firea și care dădea liber la betonarea a zeci de hectare de spațiu verde. Procesul a fost intentat de USR, iar decizia poate fi atacată cu recurs.

„Anulează Hotărârea CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Sector 2 Bucureşti. Suspendă executarea Hotărârii CGMB nr. 339/13.08.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Sector 2 Bucureşti până la soluţionarea definitivă a cauzei”, este decizia Tribunalului București, dată pe 7 iunie.


În luna martie, un alt proces de anulare a PUZ-uluiSectorului 2, inițiat de Asociația Ecopolis, a fost pierdut în primă instanță, tot la Tribunalul București. Acum se judecă recursul.

Între cele două litigii, Primăria Sectorului 2 a dat mai multe autorizații pe PUZ-ul Sectorului 2, acum suspendat și anulat. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că nu mai putea ține documentațiile complete.

„Am dat autorizații între cele două decizii ale instanței, aveau documentația completă. Trebuie să vedem decizia instanței, dacă prevede ceva și referitor la autorizațiile emise și vom decide ce vom face mai departe”, a explicat Mihaiu pentru HotNews.ro.

Tribunalul București a suspendat la începutul anului trecut toate PUZ-urile pentru Sectoarele 2,4 și 5, până la judecarea proceselor de anulare. PUZ-urile Sectoarelor 3 și 6 erau deja anulate, iar anul trecut a fost anulat și PUZ-ul Sectorului 5.

Înainte de această decizie, pe 26 februarie 2021, majoritatea PNL-USR din Consiliul General, la propunerea primarului Nicușor Dan, a aprobat suspendarea cu un an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

PUZ-ul Sectorului 2 a fost aprobat în 13 august 2020.

Motivul invocat de primarul Nicușor Dan pentru suspendarea documentației în 2021 a fost reducerea suprafeței de spațiu verde.

”Bilanțul propus prin PUZ prevede o suprafață de 422,53 ha de spații verzi, în scădere fața de suprafața de spații verzi publice înregistrată în Registrul Spațiilor Verzi, care era de aproximativ 444 de hectare.
Reducerea suprafețelor verzi este sancționată, pe lângă nulitatea actelor, prin art. 96 din OUGnr. 195/2005 și prin art. 23 din Legea nr. 24/2007 cu amendă pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde afectat. Reducerea spațiilor verzi nu este oportună nici prin prisma procedurii de infringement pe calitatea aerului deschisă față de România de către Comisia Europeană pentru calitatea precară a aerului din capitală.
În concluzie, schimbarea destinației spațiilor verzi prevăzute ca atare în PUG și, în final, diminuarea spațiilor verzi din Sectorul 2 reprezintă o vătămare adusă dreptului locuitorilor Municipiului București la un mediu sănătos, astfel că PUZ Coordonator Sector 2 nesocotește un interes public major”, se arată în referatul de aprobare semnat de Nicușor Dan.
HotNews.ro a scris încă din faza de dezbatere publică că documentul permite transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională din spații verzi în zone unde se pot construi blocuri și case.

Printre zonele unde s-a aprobat schimbarea destinației de spațiu verde se numără: fosta bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, o zonă de la intersecția bd. Barbu Văcărescu cu strada Țițeica, zona unde este construit Clubul Bamboo, zona fostelor pepiniere din Petricani, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și o bucată din spațiul verde de la Arena Națională. Aceste terenuri sunt proprietate privată, majoritatea fiind retrocedate.

De asemenea, în anumite cartiere de case, de exemplu Andronache, este crescut regimul de înălțime până la 14 etaje. La fel între zona dintre Lacul Fundeni și Lacul Dobroiești. Asta înseamnă că persoanele care au case în aceste zone se pot trezi oricând cu blocuri la fereastră.

 


Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2150 forum members have written 406883 posts in 5059 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use