Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Sectorul 2

431 posts, 146102 views
 
Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31
 
 

📖 Pagination options
Re: Sectorul 2 punmeister

Chiar de curand la Scoala Herastrau au construit un corp nou cu o capacitate de 180(-ish) de elevi pentru ca nu mai faceau fata.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 Mircea G

Nu gasesc autorizatia de constructie ! Lucrare ilegala ??????

 


Re: Sectorul 2 mirceade

Cu tot respectul pentru lucrurile bune făcute, nu-l duce capul nici pe Mihaiu prea departe. Acolo e o școală de cartier, trebuia lățit trotuarul cu școala și limitat traficul la o bandă sau, șoc și groază, pietonalizată "artera" dintre blocuri. Mai învața și el un neologism din secolul ăsta, school street, că de cele din secolul trecut de la vestici ne-am cam săturat.

 


Re: Sectorul 2 Saint666

Pe blocurile din zona scolii 58, unde s-a amenajat strada pentru parintii ce-si lasa copii cu masina a aparut urmatorul anunt al unora deranjati de masura. Pacat ca marea lor problema este ca au disparut niste locuri de parcare (jumate dintre ele ocupand partial un trotuar si asa ingust) nu esenta problemei, faptul ca parintii isi duc copilul cu masina la scoala...
Iar faptul ca nu sunt deranjati de claxoanele si blocajele de pe strada scolii...

322048848_4493859884071855_997170691729620940_n.jpg (375.03 KB; downloaded 1059 times)

 


Re: Sectorul 2 Valentin

Mai degraba deranjanta este mentalitatea asta trista, "noi riveranii", de parca trotuarul, strada si vecinatatile sunt ale lor, nu un bun public. Intr-adevar, au tot dreptul sa ceara anumite lucruri particulare pentru zona in care traiesc, dar trebuie pus in balanta si chiar sa castige proiectele care ii multumesc pe mai multi, nu doar "noi riveranii" care parcheaza "de cand s-a facut blocul" si "bee, trotuarul asta e parcare pentru noi astia de aici din bloc, ce ilegal?". Nu sunt de acord nici cu sistemul asta kiss&ride (care pare "salvatoare" din cauza esecurilor mai multor autoritati), dar nici cum se pune problema "noi riveranii" si ca ei vor doar parcari, dar la siguranta copiilor (pai, nu-s ai mei, nu-mi pasa, pe principiul asta) nu se gandeste nimeni.

Solutia e simpla, fie pietonalizarea intrarilor din scoli, fie amendarea drastica si la foc continuu a tuturor celor care parcheaza ilegal in preajma scolior (intrarilor) + stalpi pe trotuar si limitatoare de viteza inaltate. Orice altceva e o prostie si un individualism sinistru.

 


Re: Sectorul 2 subway guru

In principiu solutia ar fi buna dar eficienta e de discutat chiar din cauza comportamentului parintilor acelor elevi pe care vrem sa-i protejam.

 


Re: Sectorul 2 mirceade

mirceade wrote here:
Cu tot respectul pentru lucrurile bune făcute, nu-l duce capul nici pe Mihaiu prea departe. Acolo e o școală de cartier, trebuia lățit trotuarul cu școala și limitat traficul la o bandă sau, șoc și groază, pietonalizată "artera" dintre blocuri. Mai învața și el un neologism din secolul ăsta, school street, că de cele din secolul trecut de la vestici ne-am cam săturat.

Q.E.D.:
Sursa: https://www.skyscrapercity.com/threads/r ... page-651
descărcare.png (44.53 KB; downloaded 880 times)

 


Re: Sectorul 2 Grunberg

Stai ca incepe circul si in sect. 6 cu aceste debarcadere de copii, “chis end raid” pe limba lui Burebista.

Astia de la P.S.2 au, printre altele, si probleme cu unele statui. Zilele trecute s-au razboit cu bustul lui Mircea Vulcanescu. A fost nevoie de un protest cetatenesc pentru a-l lasa in pace - pentru moment. Habar nu aveam ca i-au gasit si lui “bube-n cap”…

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Sectorul 2 Mircea G

Radu Mihaiu / Prost rau individul asta .  Pt " fetele " lui ii trebuie alta lume , alta planeta . Motivatia lui explica inflatia de copii idioti care a aparut , rupti de lume si realitate .

 


Re: Sectorul 2 andrei11

Radu Mihaiu a deraiat complet.

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Eu nu prea am vazut copii din intervalul de varsta 7-10 ani neinsotiti de un adult. Sa inteleg ca acesti parinti care nu le pun cheia de gat copiilor sunt prosti rau sau deraiati, nu?

Legat de M. Vulcanescu si "protestul cetatenesc", atunci cand respectivii protestatari sunt condusi de Sosoaca, avocata Alexandru (cea care cerea sa i se demonstreze existenta virusului SARS-COV2) si generalul Chelaru tind sa cred ca e un eveniment marca AUR nu un protest al unor cetateni nemultumiti.

 


Re: Sectorul 2 Grunberg

Si ei sint cetateni si au dreptul sa protesteze chiar daca eu ii consider o adunatura de trogloditi dirijati de la Moscova. Nu trebuie sa cadem in aceeasi eroare ca atunci cu referendumul pentru familie: boicot doar pentru ca a fost organizat de Dragnea si PSD.

Iar in cazul de fata au fost sa protesteze contra unor initiative marxiste. Nu stiu daca nu e de fapt o diversiune pusa la cale cu complicitatea ambelor parti insa observ cu regret si la noi tendinta de a rescrie periodic istoria in acord cu dogmele la moda si de a persecuta post mortem niste personalitati cunoscute pentru cu totul altceva decit ceea ce li se imputa.

 


Re: Sectorul 2 Cristi N

Tocmai din acest motiv nu le-a interzis nimeni protestul. Ba mai mult, au fost primiti in sala de consiliu si au putut sa isi expuna punctul de vedere la microfon.

Mircea Vulcanescu a fost condamnat in 1948 in plina perioada a proceselor politice. In ultimii ani fiica acestuia a cerut reabilitarea tatalui. In 2017 a obtinut o decizie favorabila de la Tribunalul Bucuresti dar aceasta a fost rasturnata si condamnarea e mentinuta printr-o decizie definitva a Curtii de Apel Bucuresti din 2019.

OUG 31/2002 la art. 12: interzice ridicarea sau menţinerea în locuri publice a statuilor persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.

Firul evenimentelor:
- In Octombrie 2022 prefectul Mun. Bucuresti (Toni Grebla - PSD) a trimis o adresa primarului S2 prin care cere sa i se comunice ce masuri s-au luat pentru inlaturarea statuii.
- Pe ordinea de zi a sedintei din 28 Decembrie Silviu Feroiu Consilier Local al grupului PNL adauga proiectul pentru desfiintarea acesteia.
- La sedinta se voteaza: Pentru - 6 USR si 3 PNL; Impotriva: 1 PNL si 1 PSD; Abtinere - toti consilierii PSD (cu exceptia celui care s-a abtinut), 3 PNL, 1 USR si 1 PMP. Au fost absenti 2 consilieri USR.

Stau sa ma intreb:
- De ce un consilier PNL a pus pe ordinea de zi un proiect care nu a avut nici macar sustinerea colegilor sai de partid?
- De ce PSD nu a votat un proiect care cel putin aparent e solicitat de colegul lor de la Prefectura?
- De ce organizatiile cetatenesti prezente la sedinta nu se preocupa de reabilitarea in justitie a lui Mircea Vulcanescu?

 


Re: Sectorul 2 andrei11

Referior la Şcoala Generală de cartier,  am fost dus / întors  de o persoană matură în Clasele I - IV. Din Clasa a V- a pe cont propriu, nu mai spun la liceu / facultate.

 


Go to page:  1  ... 25 26 27 28 29 30 31
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407237 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use