Zona metropolitană BucureștiIstoria transportului în comun din București şi IlfovVehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.A

 

Topic: Istorie vehicule - discuții diverse

236 posts, 66494 views
 
Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17
 
 

📖 Pagination options
Re: Istorie vehicule - discuții diverse Gabi23

Foarte multe erori...  :roll:

 


 • GPS
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse GPS

Dacă nici Kent de 10 metri nu știu câte sunt… e destul de grav…

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse ByOnu

Cat de rau imi pare ca nu am prins cele 12 troleibuze Saviem SC10U.

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse WT_fan06

Nu înțeleg ce valoare are această glumă de videoclip. Astfel de informații fără nicio legătură cu realitatea nu ar trebui distribuite în topice de "istorie", ca să inducă în lumea eroare... Același comentariu și pentru informațiile sindicatului distribuite de @ByOnu în topicele vehiculelor istorice.

:popa: :popa:

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse ADK

M-am uitat de curiozitate, în ideea că poate o să aflu informații ce nu se cunosc cu exactitate pe forum, precum și fotografii noi. Când încolo... nici ei nu știu ce au avut, "habar n-au" nici că 415T-urile sunt încă în exploatare.

Ce să mai zic de "Saleuri" exploatate până în 2010, DAC-uri 112 până în '98 și mă rog, vorba lui @WT_fan06, n-au rost aceste glume. Ideea e că dacă te iei, oficial, chiar după operator, în 3/4 cazuri o să spui doar prostii.

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse valy

Doar eu n-am văzut Irisbus? Și Ikarus când le-au retras că parcă azi am văzut unul? 🤔

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse ADK

Într-adevăr, Irisbusul l-au sărit, și ca vehicul actual. Dar la ce te mai aștepți când a luat foc 5312, ei spunând că sunt troleibuze fabricate în 2005...

Eu mă gândesc că chiar nu era greu să cunoști informațiile exacte, doar trebuie să ai în arhive măcar istoria exactă din ultimii câțiva zeci de ani, n-ar fi fost rău de când există societatea dar măcar aia mai recentă. Nu cred că era așa dificil să afli când a avut un ultim - să zicem - autobuz Ikarus 260 încheiată polița RCA, ultimul ITP în regie proprie, și care este ultimul autobuz care a intrat pe porțile garajului, cel mai probabil pe 31.08.2008 la A. Titan, pe ce linie a fost, la ce oră s-a retras etc, ar fi fost chiar interesant.

Dar noi știm doar datorită lui @Gabi23, spre exemplu, ultimul DAF intrat pe porțile garajului a fost la Militari ca find 854 la prima oră din data de 01.12.2012. STB cine știe ce ar spune... te aștepți nici data și linia primelor E3 să n-o știe, nu că ar mai conta, dar istoric este important.

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse shoppy

Cred ca tot procesul de productie este un nene care da informatii unei firme care face videourile, pe care nene nu il verifica nimeni, face si el ce vrea si ce poate.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse ADK

Păi, da, dar cam vorbești în nume oficial acolo...

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse bgd70

Ar fi iesit mult mai bine daca foloseau ca sursa de informatie forumul.

 


Re: Istorie vehicule - discuții diverse valy

shoppy wrote here:
Cred ca tot procesul de productie este un nene care da informatii unei firme care face videourile, pe care nene nu il verifica nimeni, face si el ce vrea si ce poate.

Fără firmă cică..
Screenshot_20231213-162914_YouTube.jpg (343.46 KB; downloaded 544 times)

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse ADK

N-am fost atent la descriere, dar pe dânsul îl cunosc personal, fost tinichigiu mult timp în cadrul Dep. Victoria, cunoaște mai bine istoria tramvaielor de unde și informațiile mai eronate în privința autobuzelor și troleibuzelor.

Bine, asta nu scuză mult inducerea în eroare mai ales al necunoscătorilor, dar se poate reproduce materialul corect bineînțeles, dacă se dorește...

 


 • TPB
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse TPB

N-am apucat să urmăresc întreg videoclipul, însă și eu am găsit foarte multe greșeli. Pare un videoclip făcut în grabă, fără o documentare serioasă, în care s-au pus mai multe poze fără menționarea surselor sau a celor ce au făcut pozele respective.
Cea de la final, cu ,,EuroBUS Diamond" a fost ,,genială". Autobuzele au fost livrate acum o lună, și s-a zis foarte clar (cel puțin pe acest forum) că se numesc ZTE Granton GTZ6129BEVR... păcat, s-ar fi putut face un videoclip cu adevărat interesant și util.

 


 • ADK
 • Posted:
 •  

Re: Istorie vehicule - discuții diverse ADK

La ceva de genul plănuiesc de un timp să lucrez, însă trebuie să mai studiez pe partea de tramvaie în special, și parțială pe ce-a de troleibuze, nu să postez doar istoria dedicată autobuzelor, că în București n-au existat doar autobuze. Plus că ce-i înainte de '70 e mai dificil de exprimat, cu informații de tot felul sau lipsă.

La tramvaie sunt multe subtipuri (în special la V3A) de precizat, în mare cunosc istoria generală de după '70, iar fotografiile demonstrative trebuiesc să fie cât mai clare, fără obstacole care ar putea crea o incomoditate vizuală (cum ar fi mașini și/sau stâlpi ori alte obiecte în preajmă, ce nu au legătură cu subiectul sau chiar strică cadrul, pe stfp.net există o galerie largă cu mijloacele de transport surprinse după jumătatea anilor 2000, astfel că există posibilă sortarea, iar unele informații sunt utile și din listele lui Dr2005), însă trebuie să-mi dedic niște ore doar pentru așa ceva, deși mi-am mai dedicat pentru platforma TikTok și m-am trezit după ceva muncă, că am o limită de texte și a trebuit să renunț la tot...

 


Go to page:  1  ... 11 12 13 14 15 16 17
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Vehicule din trecut aparținând STB / ITB / RATB / STB S.A  • 
Choose destination

Since our 2248 forum members have written 417373 posts in 5194 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use