Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiModernizare și lărgire Centura București (DNCB)

 

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

1638 posts, 442923 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 117
 
 

📖 Pagination options
Re: CENTURA BUCURESTI ViitorulPrimar

http://www.incont.ro/transporturi/autos ... -euro.html
Cand va fi gata autostrada Bucuresti-Ploiesti si cati bani pierd proprietarii terenurilor din zona. VIDEO

 


Re: CENTURA BUCURESTI Dominatrix

In reportajul de la ProTv pe care l-am pus aici, la subforumul Rutier, se vorbeste si despre Centura Bucurestiului incepand cu minutul 5:20.

 


Re: CENTURA BUCURESTI telvanni

ViitorulPrimar wrote:
http://www.incont.ro/transporturi/autost ... uro.html
Cand va fi gata autostrada Bucuresti-Ploiesti si cati bani pierd proprietarii terenurilor din zona. VIDEO


SI eu care speram ca e ceva nou...e destul de vechi reportajul si nici nu e postat la rubrica corecta (chiar daca centura se intersecteaza cu autostrada)

 


Re: CENTURA BUCURESTI stefan1988

@Shoppy

Conducta nu este pentru canalizare, este conducta pentru furnizare apa in Orasul Chitila. Cei care lucreaza la introducerea conductei nu au nicio legatura cu constructorul centurii, nu sunt subcontractori de-ai lui. Am presupus initial ca asteapta sa se termine lucrarea pentru introducerea conductei si apoi vor incepe lucrul intens la constructia bretelelor. Din pacate, asa cum s-a spus deja, a fost un "foc de paie", lucrarile s-au oprit la fel de brusc cum au reinceput.

 


Re: CENTURA BUCURESTI shoppy

Aha, mersi de precizari, oricum mai devreme de 3 saptamani nu se mai poate reportaj de acolo, tu tine-ne la curent daca mai apare ceva :) .

 


Re: CENTURA BUCURESTI Goldmund

mersi Shoppy  pentru pozele mai noi, asa suntem la curent cu tot ce se mai face.

 


Re: CENTURA BUCURESTI mihai_atanasiu

Crezi ca vom putea sa o luam la dreapta pe centura venind dinspre oras pe breteaua aia ? or termina pina la 1 dec 2011 ?

 


Re: CENTURA BUCURESTI shoppy

Pai cand o sa o termine o sa putem, cum nu se lucreaza nu am de unde sa imi imaginez cand o sa fie gata.

 


Re: CENTURA BUCURESTI Dominatrix

Centura feroviară a Capitalei va avea puncte intermodale de acces la metrou și RATB

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat constituirea unui grup de lucru care va identifica soluțiile pentru punerea în circulație a unor trenuri de călători pe linia feroviară de centură a Capitalei.

“Proiectul pe care urmează să îl dezvolte Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vizează realizarea unor puncte intermodale și de transfer de călători între operatorii CFR Călători, Metrorex şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB)“, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Grupul de lucru va fi format din specialişti ai companiilor menţionate, iar rezultatul analizei din teren, precum şi propunerile concrete privind implementarea proiectului vor fi prezentate conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii până la sfârşitul acestui an. Specialiștii urmează să identifice starea tehnică a infrastructurii feroviare, inclusiv a clădirilor stațiilor de cale ferată de pe linia de centură şi posibilitatea realizării unor platforme speciale pentru îmbarcarea/debarcarea călătorilor, necesarul de material rulant şi mijloacele de transport RATB, precum şi estimarea costurilor aferente proiectului.

Centura feroviara a Capitalei își are rădăcinile în proiectul Regelui Carol I privind forturile din jurul Bucureștiului. Specialiștii în fortificații ai acelor vremuri au prevăzut, pe lângă o rețea de telefonie între acestea, și un drum dar și o linie ferată. Datorită acestui fapt Bucureștiul are în prezent o Șosea de Centură și o cale ferată în forma circulară, paralelă.

http://b365.ro/news/centura ... u-si-ratb/

 


Re: CENTURA BUCURESTI DanCld

Dap, alti bani aruncati pe geam pe studii de fezabilitate si de impact fara vreo finalitate palpabila "pe strada".

 


Re: CENTURA BUCURESTI danielstan

Am fost surprins in mod placut de viziunea avuta de autoritatile de acum 100 de ani, cand Bucurestiul se marginea de inelul median (Sos. Stefan Cel Mare, Mihai Bravu etc.):
- au facut acea cale ferata de centura la o distanta foarte mare de centru si nu a fost inca depasita (decat in mica parte) de dezvoltarea orasului.

 


Re: CENTURA BUCURESTI shoppy

Acolo a fost mana armatei care a facut inelul de forturi de aparare si baterii de artilerie al capitalei, logic ca pentru construirea si aprovizionarea lor s-a facut un inel de cale ferata (bine, la Chitila era un pic discontinuu ca o lua pe Avionului).

 


Re: CENTURA BUCURESTI danielstan

Eu nu vorbesc de utilitatea proiectului, ci de DISTANTA mare fata de centrul, respectiv periferia Bucurestiului anilor 1890 - 1900.
Asta inseamna sa ai viziune de viitor si sa lasi loc de dezoltare.
Puteau foarte bine sa o faca la 1 km de inelul median si azi am fi avut probleme cu c.f. care ar fi trecut prin mijlocul cartierului Drumul Taberei.

Uite, in zilele noaste - Autostrada de centura este proiectata foarte aproape de centura si calea ferata in zona Bucuresti sud.

Despre utilitatea forturilor de aparare se stie ca ele nu au folosit la nimic, Bucurestiul fiind predat germanilor in 1916, fara sa se apere cineva pe linia forturilor, ci dupa batalia pierduta de pe Neajlov.

 


Re: CENTURA BUCURESTI shoppy

Ca nu au folosit la nimic e alta chestie, ideea principala e ca centura aia a fost conceputa pe principii strategice, ca daca era dupa principii de urbanism mai aveam noi... pumnu, cotu si piscotu...
Bine, probabil ca daca nu era armata erau comunistii, da atunci nu erau principii militare ci industriale, deci tot nu urbanistice.
Iar jumate din centura asta mult laudata, inclusiv podul de peste Dambovita de la Catelu, este linie simpla neelectrificata, si tot pe langa podul ala se pare ca e o curba cu raza de 90m, deci teoretic abordabila doar in regim de manevra, cu maxim 10km/h...

 


Go to page:  1  ... 44 45 46 47 48 49 50  ... 117
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizare și lărgire Centura București (DNCB)  • 
Choose destination

Since our 2247 forum members have written 416967 posts in 5189 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use