Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Infrastructura educațională

34 posts, 8315 views
 
Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Re: Infrastructura educațională andrei11

Da' pe copilul care stă în fund pe iarbă nu l-ai observat.

 


Re: Infrastructura educațională Gabi23

Achiziționăm Casa Petrescu, monument istoric care a fost abandonat de zeci de ani: “Facem un centru educațional”

Una din clădirile emblematice ale Sectorului 1, casa Petrescu, situată pe Calea Griviței nr. 115-117, imobil inclus în Lista monumentelor istorice, va fi achiziționată de Primăria Sectorului 1 și trasformată într-un centru educațional multifuncțional. Consiliul Local Sector 1 a votat astăzi proiectul de hotărâre prin care se solicită Consiliulului General al Municipiului București împuternicirea expresă a Sectorului 1 în vederea achiziționării acestui imobil și realizarea acestei investiții.
Casa a fost construită în anul 1895 de către negustorul Dimitrie Petrescu (1853-1929), fost ucenic la Casa Capșa, an în care proprietarul și-a deschis la parterul ei celebrul magazin de coloniale "La Vapor". În timpul Primului Război Mondial, parterul clădirii a găzduit magazinul "Mercur", apoi, în anul 1937, renumitul Magazin "Popp& Bunescu" (stofe, pânzeturi, lenjerie articole de galanterie, covoare, perdele ș.a.) și-a deschis aici o filială.
După naționalizare, în perioada comunistă și la începutul anilor '90, în această clădire a fost un magazin "Alimentara" și o circă financiară. Imobilul a fost redobândit în baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 de moștenitorii proprietarilor inițiali. În prezent, clădirea este nefolosită și se află într-o stare deplorabilă, fiind scoasă la vânzare.
"Casa Petrescu se află în aproprierea Gării de Nord, într-o zonă ușor accesibilă, iar prin reabilitare și reconvensie poate fi transformată într-un imobil de utilitate publică prin implicarea autorității publice care au competențe în domeniu și dețin fondurile necesare realizării unor intervenții de asemenea amploare, așa cum este Sectorul 1 al Capitalei," declară primarul Sectorului 1.
Imobilul păstrează încă semnele arhitecturale specifice epocii ce a precedat cele două conflagrații mondiale. La exterior, clădirea păstrează intacte toate elementele arhitecturale, ieșind în evidență detaliile decorative aplicate pe frontoanele ferestrelor. La interior, încăperile înalte cu tavane decorate spectaculos cu rozete, frize și cornișe cu modele florale, poartă nostalgia unei serate muzicale cu invitați din lumea bună a Capitalei.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a prezentat ce planuri are administrația locală cu acest imobil. "Prima măsură: reabilitarea/ consolidarea, ca măsură de protejare și conservare a patrimoniului cultural-istoric. Apoi vom face aici un centru educațional multifuncțional unde copiii care au domiciliul Sectorul 1 să-și poată pună în practică abilitățile și aptitudinile, unde să-și poată transpune în mod liber și creativ pasiunile artistice, culturale, sportive, tehnico-științifice, prin crearea de ateliere tematice. Vor fi create săli de studiu și practică în parteneriat cu unitățile de învățământ de pe raza teritorială a Sectorului 1. De asemenea, vor fi realizate spații comerciale/ expoziționale în concordanță cu istoricul comercial al imobilului și al întregii zone. Eu am promis să salvez patrimoniul arhitectural al Bucureștiului și încet, încet reușim.”
casa-petrescu.jpg (112.38 KB; downloaded 811 times)

https://www.primariasector1.ro/articole/ ... cational

 


Re: Infrastructura educațională Gabi23

Construim un corp nou de clădire pentru elevii Școlii Gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu”

Elevii de la Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu" vor beneficia de un nou corp de clădire în imediata apropiere a unității de învățământ. Este vorba despre un imobil nou care va avea subsol, demisol, mezanin, parter și două etaje, o suprafață totală construită de 5.462 mp.
"Astăzi prinde contur un proiect la care țin foarte mult și la care am lucrat împreună cu colegii din Primărie timp de mai multe luni: construirea unui nou corp de clădire și a unei săli de sport pentru elevii de la Școala Gimnazială "Ion Heliade Rădulescu". Pentru că, în prezent, această școala nu dispune de suficiente spații de învățământ, de cabinet medical propriu, de niciun laborator funcțional sau de bibliotecă, am decis extinderea acesteia pe un teren ce aparținea Administrației Domeniului Public Sector 1 (din Bd. Ion Mihalache nr. 28)", a declarat primarul Sectorului 1.
Primăria Sectorului 1 a semnat astăzi, 23 decembrie 2022, contractul pentru construirea unui corp nou care va avea 27 de săli de clasă și laboratoare, un loc în care vor învăța simultan 650 de elevi, cancelarie, sală de sport, spații tehnice, grupuri sanitare, tot ce este necesar pentru o școală modernă. Staționarea autovehiculelor se va realiza în parcarea publică din dreptul Parcului Kiseleff și tot în cadrul parcării se va proiecta o zonă de "drop-off" pentru elevi. Spațiile libere vizibile din circulațiile publice, precum și din grădina publică vor fi tratate ca grădini de fațadă și va fi asigurată o suprafață de 30% spațiu verde plantat. Terasele acoperișurilor construcțiilor vor fi, de asemenea, plantate. Ne preocupă educația copiilor noștri și vrem să le oferim o infrastructură de calitate pentru un act educaţional la cele mai înalte standarde europene.
"De multă vreme Sectorul 1 se confruntă cu un deficit de spații de învățare. Când am preluat mandatul, copiii învățau în două sau chiar trei schimburi. Am eliminat învățatul în trei schimburi și am gândit mai multe proiecte pentru creșterea infrastructurii școlare. Asta în timp de fosta conducere a Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice este la DNA și dă explicații pentru tunurile financiare -achiziții supraevaluate de tablete, nebulizatoare și termoscanere- pe care le-a girat în timpul fostei administrații locale. Este timpul ca, în Sectorul 1, să gândim la nivel macro și să implementăm astfel de investiții de anvergură".


https://www.primariasector1.ro/articole/ ... adulescu
randare-heliade-radulescu.jpg (592.74 KB; downloaded 794 times)

 


Re: Infrastructura educațională Gabi23

CUM ARATĂ PRIMELE GRĂDINIȚE CONSTRUITE DE LA ZERO ÎN SECTORUL 6. AU PANOURI FOTOVOLTAICE, SĂLI SPAȚIOASE, DUȘURI

Prima grădiniță construită de la zero din mandatul primarului Ciprian Ciucu și-a deschis în această dimineață porțile pentru copii. S-au mutat aici prichindeii din vechiul corp al Grădiniței Nr. 274, care va intra în reabilitare. Noua clădire este la standarde moderne, eficientă energetic, spațioasă, cu mobilier de calitate, care i-a cucerit instant pe copii.
Întorși azi din vacanță, copiii Grădiniței nr. 274 au avut parte de o surpriză și o mare bucurie. Nu au mai mers în corpul de clădire obișnuit, ci în cel nou, de alături. Au descoperit aici 8 săli de grupă spațioase, luminoase, cu mobilier modern, vestiare colorate, sală de mese, lifturi, două săli multifuncționale, grupuri sanitare cu dușuri pentru fiecare clasă și multe jucării.
Clădirea are o suprafață utilă de 2.082 mp, cu parter și două etaje. Este eficientă energetic, la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice și panouri solare, care vor asigura curentul electric, căldura și apa caldă. Lucrările au început în aprilie 2021 și au costat 12,7 milioane de lei (bani de la bugetul local și din credite).
„M-am dus de dimineață, înainte de începerea orelor, fără surle și trâmbițe, fără părinți aduși pentru tăiatul panglicii și TV, să văd cum s-au mutat aici copiii din vechiul corp de grădiniță, care va intra în reabilitare. În mare parte sunt mulțumit, dar mai avem nevoie să lucrăm la designul interior, pentru a fi și mai primitoare. Am preferat să-i mutăm pe cei mici rapid, pentru ca lucrările să poată începe la vechiul corp”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.
De acum, vechiul corp de grădiniță, construit în urmă cu 73 de ani, intră într-un amplu proces de consolidare și modernizare. Va fi refăcut tot, de la izolația pereților, acoperișului, podelelor și conductelor, până la schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă energetic, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice, montarea instalațiilor de ventilație și a sistemelor de securitate în caz de incendiu.
Clădirea va fi una eficientă energetic, va avea și ea panouri fotovoltaice, senzori de CO2 în clase, care măsoară calitatea aerului. Lucrările vor dura 9 luni și se ridică la 7,8 milioane de lei (bani prin PNRR).

s6.png (923.09 KB; downloaded 680 times)


• AFTER-SCHOOL-UL ȘCOLII 117, O ALTĂ CLĂDIRE RIDICATĂ DE LA ZERO ȘI RECEPȚIONATĂ

Tot azi a fost recepționat after-school-ul Școlii Gimnaziale 117, o altă clădire ridicată de la zero. Are suprafață utilă de 2.666 mp, este eficientă energetic, la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice și panouri solare. În acest spațiu modern se vor muta copiii Grădiniței 170, care va intra în curând în reabilitare, alături de Școala 117. Elevii școlii, însă, vor fi relocați la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu”. Lucrările încep în această primăvară și vor dura 9 luni.

s6_117.png (491.06 KB; downloaded 680 times)


Investim în educație!
Școlile, grădinițele și creșele din tot Sectorul 6 sunt în atenția noastră, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de învățare.
În prezent, sunt sau urmează să intre în reabilitare 14 unități de învățământ:
• Grădinița 208
• Grădinița 230
• Grădinița 274 (corpul vechi)
• Grădinița „Paradisul Piticilor”
• Grădinița 170
• Școala Gimnazială 117
• Școala 309
• Școala Gimnazială „Sf. Calinic de la Cernica”
• Școala profesională specială pentru deficienți de auz „Sfânta Maria”
• Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu”
• Liceul Tehnologic „Petru Poni”
• Colegiul Tehnic „Petru Maior”
• Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”
• Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”

Pentru că e nevoie de spații, în afară de Grădinița 274 și de after-school-ul 117, se mai construiesc de la zero:
• Creșa „Îngerașii”
• Grădinița ANL Brâncuși
• Grădinița din incinta Școlii „Sf. Constantin și Elena”
• After-school Școala Orizont (fosta școală Nr. 193)
• After-school Școala 197
• After-school Școala „Sfântul Andrei”
• After-school Școala 156

În Sectorul 6 nu există unități de învățământ cu risc seismic clasa I

Autoritatea locală a Sectorului 6 administrează 67 de instituții de învățământ cu personalitate juridică: 26 de grădinițe, 27 de școli și 14 licee. Niciuna dintre acestea nu este încadrată în clasa I de risc seismic.

• 51 de unități de învățământ au expertiză tehnică;
• 4 unități sunt construite după anul 2000 și nu necesită expertiză tehnică;
• 4 unități au fost cuprinse în programul de reabilitare cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții, în perioada 2012 – 2017;
• 2 unități au fost consolidate în anul 2000;
• 6 unități sunt construite după anul 1980 și vor fi expertizate tehnic în acest an.

https://www.primarie6.ro/cum-arata-prime ... -dusuri/

 


Re: Infrastructura educațională ByOnu

Intre timp, in S4 se lauda cu noi scoli si gradinite din containere.

 


Re: Infrastructura educațională Gabi23

Imagini cu prima creșă construită de Primăria Sectorului 6, după 46 de ani. Când vor fi primiți copiii?

E oficial! Sectorul 6 are prima creșă de stat construită de la zero în ultimii 46 de ani. Este pe Strada Rușețu 6A, singura din cartierul Crângași, și a fost ridicată de Primăria Sectorului 6 în aproximativ un an și jumătate. Săptămâna viitoare se va face recepția lucrării, iar primii copii vor fi primiți aici în ianuarie-februarie 2024.

Creșa Îngerașii este gata, chiar mai devreme decât termenul stabilit! În acest moment, se fac ultimele finisări, se montează ușile și mobilierul. În curând, își va deschide porțile pentru 135 de copii. Dar până atunci, mai trebuie „bifați” câțiva pași:

Pe 19 decembrie se va face recepția lucrării.
Următorul pas este angajarea personalului. Vor lucra aici educatori, puericultori, infirmiere, asistente medicale și personal administrativ (bucătari, administrator etc.). În total – 64 de persoane. Toate posturile vor fi scoase la concurs pe 3 ianuarie 2024, pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului  (DGASPC) Sector 6.
După ce totul este pregătit, Creșa Îngerașii își va putea deschide porțile pentru primii copii. Estimăm ca în ianuarie-februarie 2024 să își înceapă activitatea. Capacitatea creșei este de 135 de prichindei cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, care nu sunt înscriși în acest moment la o altă creșă de stat. 30 de locuri sunt rezervate copiilor care provin din familii defavorizate, cu venituri mici, crescuți de un singur părinte, iar 15 locuri vor fi pentru copiii cu dizabilități.

Despre Creșa Îngerașii
Este o clădire cu demisol, parter și etaj, dotată la cele mai înalte standarde de calitate.
La demisol (442 mp utili) se află spațiile tehnice, spălătoria, bucătăria, vestiarele pentru personal;
Parterul și etajul 1 au fiecare câte 900 mp. Găsim aici săli de joacă și dormitoare, grupuri sanitare speciale pentru prichindei, spații de așteptare pentru părinți, câte un cabinet medical și izolator, câte o o sală de luat masa cu o capacitate de două grupe, plus un oficiu unde mâncarea se aduce din demisol, cu un lift dedicat.
Lucrările au costat 10 milioane de lei, din care 3,5 milioane au provenit din fonduri europene nerambursabile (PNRR) și 800.218 lei de la Guvern. 55% din totalul cheltuielilor, adică 5,63 de milioane de lei, au fost asigurați de la bugetul local.
Creșa Îngerașii va funcționa de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00 și va fi administrată de DGASPC Sector 6, la fel ca cele trei creșe existente (Harap Alb, Neghiniță și Pinocchio).

Primarul Ciprian Ciucu: „Am obținut finanțare pentru ridicarea altor două creșe”
„Dedic o atenție deosebită infrastructurii școlare, dar și pentru cei mici, de vârstă antepreșcolară. Nu se mai construise o creșă de zeci de ani și este cerere foarte mare. Pe prima am finalizat-o. Dar continuăm! Tocmai de aceea, echipa pe care am format-o la Direcția de Fonduri Externe a reușit să obțină finanțare de 28 de milioane de lei pentru ridicarea altor două creșe: una va fi în Militari, pe Bd. Iuliu Maniu 11B, iar alta în Drumul Taberei, pe Bd. Timișoara 89. Fiecare va putea primi câte 70 de copii", a anunțat primarul Ciprian Ciucu.

https://www.primarie6.ro/primarie_sector ... i-copiii

1.jpeg (360.78 KB; downloaded 289 times)
2.jpeg (382.14 KB; downloaded 289 times)
3.jpeg (391.64 KB; downloaded 289 times)
4.jpeg (372.1 KB; downloaded 289 times)

 


Go to page:  1 2 3
 
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2288 forum members have written 421324 posts in 5248 topics and 514 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use