Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1089 posts, 199880 views
 
Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare Saint666

Au schimbat si vanele din caminul CM11' (intersectia Diham)
In momentul asta si daca ar porni CET Sud, nu ar putea sa alimenteze sectorul 2, fiindca reteaua e temporar sectionata aici.
365017935_3496578610582543_8339620787116339691_n.jpg (421.39 KB; downloaded 921 times)
365022014_1950861968633013_8580220506099105133_n.jpg (255.21 KB; downloaded 921 times)
365015707_962662398294841_1173065863563843233_n.jpg (446.13 KB; downloaded 921 times)
365096962_614084884043615_928121483146749464_n.jpg (461.38 KB; downloaded 921 times)

 


Re: Termoficare cris_m

Da, mai uitam ca sunt mai multe zone prin cartier unde lucreaza. E o ditamai groapa la intersectia Camil Ressu cu Drumul Murgului, mai devreme taiau de zor la niste tevi...

 


Re: Termoficare WT_fan06

Ressu este fără apă caldă de peste o săptămână...

 


Re: Termoficare Chev Celios

Si pe Pantelimon la intersectia cu Fundeni se lucreaza pe banda 3 langa peronul de tramvai spre Granitu.

 


Re: Termoficare pancujunior

Grunberg wrote here:
Am facut un efort sa pun cap la cap datele furnizate de Nicusor in diverse conferinte de presa.
Pornind de la o harta publicata mai demult de HotNews, am completat-o cu citeva observatii.
Ar trebui sa vina si ei cu una mai detaliata si mai actualizata decit asta:


Tronsoanele albastre - cu exceptia zonei Obor - ar trebui facute mov. Cel de la Piata Victoriei este inca in lucru si va fi terminat in 2024.


No way. Tronsonul albastru din zona Berceni nu e nici pe departe finalizat. Un segment -1- a fost finalizat anul trecut (cel care vine pe Sos. Oltenitei dinspre Eroii Revolutiei, ocoleste pe dupa blocuri intersectia de la Oraselul Copiilor si inteapa in Bd. Brancoveanu), alt segment -2- (Bd.Brancoveanu de la intersectia cu Str. Secuilor inspre CET Progresul) a fost finalizat anul acesta, alt segment -3- (ramificatia de pe Str. Secuilor) e aproape de finalizare, la un alt segment -4- (Bd. Brancoveanu, incepand de la intepatura cu segmentul finalizat anul trecut si pana la intersectia cu Str. Secuilor) lucrarile sunt in plina desfasurare, hopefully cam pe la jumatate - au inceput prin iunie/iulie si pana in acest moment au fost dezgropate vechile conducte si in cateva locuri au fost asezate pe pozitii noile conducte. Iar la alte 2 segmente lucrarile inca n-au fost demarate (segmentul de la capatul de N al Bd. Brancoveanu, inclusiv intersectia de la Oraselul Copiilor -5-, si ramificatia de pe D. Gazarului -6-).

But yeah, sunt de acord ca ar fi necesara o harta mai detaliata/interactiva, care sa permita urmarirea mai facila a lucrarilor.

BTW, referitor la lucrarile din zona Berceni/Progresul, inteleg ca ce apare pe harta cu albastru (zona in lucru) face parte dintr-un contract mai vechi, iar contractul licitat anul trecut pt. zona Berceni/Progresul se refera la un alt tronson (ce apare pe harta cu rosu)? Poate cineva posta aici denumirile ambelor contracte? Inteleg ca cel nou, unde lucrarile inca nu au inceput (si care a fost adjudecat tot de Erbasu, ca in cazul contractului vechi) e cel de mai jos, dar cel vechi?

Magistrala Progresu – Berceni: Asocierea Construcţii Erbaşu SA – Consix Construcţii SRL, având subcontractanţi Erbaşu Edil Construct SA, Erbaşu Total Construct SA şi Elsaco Electronic SRL – valoare de 315.951.133 lei;
imageedit_17_2338947442.jpg (692.57 KB; downloaded 576 times)

 


Re: Termoficare Grunberg

Hm, inseamna ca am inteles eu gresit sau o fi zis ca termina in 2023, desi daca spui ca de unele tronsoane nici nu s-au apucat, nu cred ca au sanse.

Vad ca imaginea incarcata e un pic mai detaliata decit a mea. Daca se disting pe ea notatii gen "CV2, CS11" putem cauta dupa ele. In contracte se specifica tronsoanele ce se vor moderniza si ele sint delimitate de aceste camine de vizitare (CV) sau de separatie (CS).

Vad ca au prelungit termenul pentru jumatatea estica a orasului pina pe 20 august:

S2 si S3: "Oprire ACC - Lucrari la conducta magistralei 3 SUD, executate in perioada opririi CET SUD pentru revizie tehnica".
Berceni: "Remediere avarie circuit primar - 1.Str.Oltenitei -subtraversare zona benzinariei MOL BIG BERCENI 2.Str. Luica - intre str. Resita - Tudor Gociu 3. Calea Vacaresti - Abatorului"

Porcism maxim cu CT-ul modular din Titan. Chiar daca era prevazuta revizie, sint citeva module. Se puteau opri pe rind.

Avarie.png (1.83 MB; downloaded 550 times)

 


Re: Termoficare pancujunior

Am editat postarea de mai sus si am numerotat exact segmentele pe harta, sa fie mai clar.

Nu e exclus sa termine anul acesta, desi nici very likely. La intersectia cu ramificatia de pe Drumul Gazarului (6) sunt depozitate deja conductele (unele mai subtiri, fiind vorba de o ramificatie), deci probabil se vor apuca in curand (si fiind vorba de o ramificatie, probabil lucrarile acolo nu depind de celelalte lucrari). Iar in ceea ce tine de segmentul 5, e clar ca se vor apuca acolo dupa ce e gata segmentul 4 (also, acolo ar parea ca se dubleaza cumva, segmentul 5 e cumva paralel cu segmentul 1, deci poate lucrarile acolo se pot desfasura si in toamna). Ce sa zic, Doamne'ajuta.

Anyway, ceea ce m-ar interesa e ce lucrari presupune contractul nou de pe Magistrala Progresu. Daca am retinut corect, ai zis anterior ca ce e cu rosu intra pe contractul nou, insa pare o zona cam mare totusi (majoritatea retelei in aceasta zona e cu rosu).

 


Re: Termoficare Saint666

Pe cei din Aviatiei si de pe Mosilor au reusit sa ii alimenteze dupa 10 zile. Presupun eu ca din CET Grozavesti.
La fel si PT-urile de pe Bd. Unirii si Decebal.

 


Re: Termoficare Grunberg

Da, au fost norocosi :)

Iata informatii noi:

“Pe 1 august, compania Termoenergetica a sistat furnizarea apei calde în mai multe zone din București, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud.

Edilul a declarat că o lucrare din Sectorul 3, care ar fi trebuit să fie gata peste trei zile, se va prelungi.

"Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări.

A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă - 2 și 3 - s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud.

Nicuşor Dan: "Termenul de finalizare pentru această lucrare era 11 august. O să mai fie prelungit cu câteva zile"

Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august.

Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3", a declarat primarul Capitalei, Nicuşor Dan, într-o conferința de presă. “

https://www.antena3.ro/economic/bucurest ... 647.html

E singura publicatie unde scrie ca altfel nu puneam link catre ei…

 


Re: Termoficare Saint666

Termoenergetica a postat pe Facebook:

https://www.facebook.com/CMTEB/posts/pfb ... idyNCd7l

Continuă lucrările de înlocuire a rețelei primare în Municipiul București
București, 10 august 2023 –  Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că se continuă atât lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești, cât și cele de pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului) - unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare din Municipiul București. Ambele șantiere au o importanță majoră atât pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, cât și pentru execuția viitoarelor proiecte de reabilitare, desfășurate de municipalitate prin programul POIM. Decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare. Termenul de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023.
Vă reamintim că, săptămâna trecută, simultan cu oprirea CTE Sud, pentru efectuarea reviziei anuale, au fost începute lucrări în Sectorul 3, pe conducta Magistralei 3 Sud - în zona străzii Releului - și în căminul Releului. În paralel, în succesiunea operațiunilor și manevrelor tehnice impuse de pornirea CTE Progresu s-au produs mai multe avarii pe rețeaua termică primară, în urma cărora s-a constatat că rețeaua primară amplasată în zona Calea Văcărești - Bulevardul Abatorului din Sectorul 4 nu prezintă siguranță în exploatare. De aceea au fost începute în regim de urgență lucrări și în această parte a Capitalei.
Oprirea punctelor termice din sectoarele 2 și 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmbovița, respectiv zona Releului și zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări și în cazul ambelor șantiere, termenele stabilite inițial se bazau pe informațiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului.
În cazul lucrărilor de pe Calea Văcărești, care afectează funcționarea punctelor termice din Sectorul 4,  după executarea primelor operațiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500mm, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat faptul că efectuarea sudurilor între noul cupon de țeavă și conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranță. Pe cale de consecință, s-a decis  înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare și pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenție. Termenul pentru finalizare este data de 20 august 2023.
În Căminul Releului sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare dintre CTE Sud și CTE Progresu. Vor fi înlocuiți aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm, precum și două vane cu diametrul de 1000mm și alte vane de golire sau de aerisire. Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968, această zonă de rețea având 55 de ani de funcționare.

 


Re: Termoficare Grunberg

1.Calea Vacaresti - Abatorului;

2. Camin Releului.

Se vede ca alte puncte de legatura intre reteaua de pe malurile Dimbovitei nu mai exista in aceasta parte a orasului. Probabil ca aceste conducte au fost multa vreme sub apa, expuse coroziunii din doua parti.

IMG_0771.jpeg (1.69 MB; downloaded 434 times)

 


Re: Termoficare Albert

Saint666 wrote here:
Pe cei din Aviatiei si de pe Mosilor au reusit sa ii alimenteze dupa 10 zile. Presupun eu ca din CET Grozavesti.
La fel si PT-urile de pe Bd. Unirii si Decebal.

Da, au finalizat lucrările la racordul de pe Str. Madrid.

 


Re: Termoficare Saint666

@Grunberg  Exista posibilitatea sa incarci imaginea completa cu reteaua de termoficare? Imi pare la rezolutie mult mai bune fata de cele deja existente pe forum.

 


Re: Termoficare Grunberg

Grunberg wrote here:
Victorie! Am obtinut de la primaria generala harta cu sistemul de termoficare.Este deja pe forum la pagina 67. A incarcat-o Gabi la rezolutia maxima pe care o am, exact cum am primit-o si eu de la primarie.

PS: judecind dupa ce se vede pe harta avariilor, as zice ca sint in proces de pornire a CT Titan.

 


Go to page:  1  ... 72 73 74 75 76 77 78
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407239 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use