Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 226192 views
 
Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare Saint666

Iar au bagat jumatate de oras in epoca de aur a spalatului cu apa rece.
Din ce inteleg, CET Sud intra in revizie pentru 2 saptamani. Nu ar trebui intai sa fie trecuta alimentarea consumatorilor din alt CET si apoi inchisa alimentarea din CET Sud?
termo1.JPG (240.34 KB; downloaded 1237 times)

 


Re: Termoficare bgd70

S-a actualizat harta, e mai "rosie" acum.  Initial scria ca se fac manevre pt. preluarea de catre CET Progresu a unor PT-uri si ca se lucreaza si pe strada Releului (in fata CET Sud) dar a fost sters.

 


Re: Termoficare cris_m

Acum nu vreau sa fiu rautacios, carcotas sau cum vreti voi sa spuneti, dar vara nu mi se pare ca e asa o problema sa te speli cu apa rece (sau mai rece, ca vine oricum mai calda de pe teava decat iarna).  

De exemplu, eu chiar daca am centrala nu prea ma spal cu apa calda pe perioada verii, prefer apa rece tocmai pentru a ma mai racori... La baia de serviciu nici macar n-am legatura la centrala, ma spal pe maini cu apa la temperatura cu care este trimisa prin conducte si nu mi se pare groaznic.

 


Re: Termoficare bgd70

Motivul pt. care a fost sters textul initial legat de preluarea de catre CET Progresu.

INCIDENT NEPREVĂZUT LA CET PROGRESU
ELCEN informează că astăzi, 1 august a.c., în timpul manevrelor de repornire a CET Progresu, a intervenit o situație neprevăzută determinată de defectarea unei vane, ceea ce împiedică și la acest moment repunerea în funcțiune a centralei.
Manevrele de pornire a CET Progresu au fost efectuate în cursul zilei de astăzi ca urmare a inițierii simultane a procedurii de oprire totală a CET București Sud, în conformitate cu programul de revizii anuale planificate.  
După oprirea totală a CET București Sud, consumatorii din București arondați acestei centrale urmau să fie alimentați cu apă caldă din CET Progresu. Imposibilitatea repornirii CET Progresu până la remedierea defecțiunii, produce sincope în ceea ce privește alimentarea cu apă caldă a consumatorilor arondați până astăzi din CET București Sud.  
Echipele ELCEN lucrează la acest moment la remedierea defecțiunii. Ne pare rău pentru situația creată și pentru consecințele apărute în locuințele consumatorilor, însă asigurăm că se fac toate eforturile pentru rezolvarea cât mai curând a acestui incident neprevăzut.
ELCEN va informa opinia publică cu privire la etapele soluționării acestei situații.

 


Re: Termoficare Saint666

Nici eu nu am problema sa ma spal cu apa rece o data, de doua ori, de trei ori, insa cand trebuie sa faci asta timp de 2 luni in decurs de un an, nu mai e OK.
Nu mai zic de persoanele in varsta, sau de cei cu copii mici. Sau pur si simplu de spalat vasele.
Asa nu ar trebui sa fie problema sa nu functioneze curentul electric seara, ca sunt putini cei care se deplaseaza atunci, si pot urca pe scari, nu cu liftul. Sau alte zeci si sute de situatii care nu sunt grave in mod punctual pentru unii oameni, insa toate adunate duc la o situatie anormala, de a fi obisnuiti cu raul, nu cu normalitatea.
Normalitatea inseamna ca avariile la termoficare sa fie situatii accidentale, sa nu tii minte exact cand nu a mai venit apa calda (cum nu tin minte cand nu am mai avut gaz pe conducta).  

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

E vorba de libertatea alegerii…Una e sa ma spal cu rece ca asa am eu chef, alta sa ma spal cu rece pentru ca asa are Radetul chef…

La noi pe Dezrobirii ne-au tinut scurt de vineri pina luni fara apa calda. Avarie pe racord primar. M-am dus zilnic sa vad unde sparg si evident nu am vazut nici o miscare. Vineri, sfirsit de saptamina, ma rog, era clar ca nu se deranjeaza nimeni. Miracolul s-a produs in seara de luni cind a venit apa calda, pe acelasi racord care brusc nu mai era avariat desi nimeni nu il reparase!

Pe str. Dezrobirii tocmai ce au terminat lucrarea si au redeschis circulatia rutiera. Astazi seara au aparut jaloane pe restul tronsonului, de la Iuliu Maniu pina la Rosia Montana, semn ca vor sa inlocuiasca si tronsonul acela. Sa fie intr-un ceas bun! (Teava noua e chioara, fara nici un fel de izolatie…) Noi nu sintem afectati de lucrari, punctul termic e racordat la Iuliu Maniu, nu in magistrala de pe Dezrobirii.

Vedeti aici o lista de lucrari in executie:

https://www.pmb.ro/interes-public/menu-p ... executie

Remarcati ce multe are Apa Nova! Astia tac si fac. Daca nu ar fi fost oameni seriosi, am fi ajuns sa cumparam apa de la sacagii. Luam drept de la sine inteleasa functionarea retelei de apa rece dar iata ca e datorita investitiilor constante pe care le fac. Termoficarea e prin contrast o calamitate.

 


Re: Termoficare shoppy

Foarte putini pot sa faca dus sau sa se spele pe cap cu apa rece.

 


Re: Termoficare orex

Iarna nu-i ca vara, asta! :rofl:

 


Re: Termoficare neoman

Utilizator anonim 2 wrote here:
Remarcati ce multe are Apa Nova! Astia tac si fac. Daca nu ar fi fost oameni seriosi, am fi ajuns sa cumparam apa de la sacagii. Luam drept de la sine inteleasa functionarea retelei de apa rece dar iata ca e datorita investitiilor constante pe care le fac. Termoficarea e prin contrast o calamitate.

Scuze de offtopic
Nu neg ca Apa Nova are multe lucrări dar în zona Uverturii - Cernișoara - Ajutorului au dat-o în bară rău de tot. Lucrarea trebuia terminată prin ianuarie sau februarie si ei au cerut prelungirea autorizației de construire până în 2024. Cernișoara e blocată de mai bine de un an, Ajustorului la fel iar pe Uverturii au și acolo 2 "cratere" care gâtuie traficul. Iar ritmul de lucru este foarte firav. Îi văd cum lucrează în fiecare zi când îmi duc fata la grădiniță.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Corect dar esential e ca alimentarea cu apa rece e in principiu o non problema. Acolo cred ca e o lucrare mare pentru preluarea avalansei de c——t produs in Militari rezidens.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Inteleg ca aveau de gind sa opreasca Cet Sud si sa treca pe Progresu insa au bubuit niste tevi de la Radet care preluau agent termic de la Progresu si, mai mult, a bubuit ceva si la Elcen la Progresu. Actualmente Cet Sud e inchis conform planificarii, se lucreaza la inlocuirea unei magistrale ce vine de la Cet Sud, lucrarea de la Elcen Progresu e gata dar tot degeaba pentru ca Radet nu a reusit inca sa rezolve cu avariile lor. Asadar jumatate din Bucuresti e fara apa calda. Sint sparturi in trei locuri:

1.Str.Oltenitei -subtraversare zona benzinariei MOL BIG BERCENI
2.Str. Luica - intre str. Resita - Tudor Gociu
3. Calea Vacaresti - Abatorului

Nu stiu de ce nu vine Nicusor cu explicatia asta, se face ca ploua.

IMG_0767.png (1.22 MB; downloaded 807 times)


Pe Dezrobirii au inceput sapaturile. O sa va arat in zilele urmatoare niste poze. Tevile sint zob, robinete masive de otel corodate pina la strapungere, armatura canivourilor expusa, corodata, betonul exfoliat. Jale. Cita bataie de joc in atitia ani, cita bagare de picioare, bani aruncati pe lucruri frivole si fara vreun beneficiu.

 


Re: Termoficare Saint666

Eu inteleg ca Progresu trebuia sa preia doar consumatorii din zona Berceni alimentati de CTE Sud, bazat pe cum aratau mesajele de avarie la inceputul lunii la diverse PT-uri.
Cei din sectorul 2 si 3 ramaneau fara apa calda cu totul pana la iesirea CTE Sud din revizie.
Ce nu inteleg (printre multe altele) e de ce au oprit si CT Titan de la 1 august. Cea noua, modulara, pusa in functiune recent, si care alimenta cateva sute de blocuri. Asta mi se pare nesimtirea suprema.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Sigur au oprit-o de la 1 august? Eu credeam ca e doar pentru incalzire pe perioada iernii si deci oprita cam din aprilie.

Poate ca restul consumatorilor din sect 2 si 3 nu puteau fi mutati pe CET Progresu din cauza unei lucrari pe vreo magistrala de interconectare.

In alta ordine de idei, nu am reusit pina acum sa aflu de ce a trebuit desfiintat vechiul CET Titan, nimeni nu da o vreo explicatie. Nici pe Nicusor nu l-a intrebat vreun reporter cind pomenea de asta. Desfiintarea CT Pipera (sau CET era? ) e destul de clara: apartinea de fapt de fabrica de mobila, presupun ca initial ardea resturi de lemn apoi l-or fi trecut pe gaz, fabrica demolata, era oricum micut, interese emobeleare, etc. Dar CET Titan? Cum sa ii vina cuiva ideea de a-l demola, mai ales in conditiile in care reteaua era si atunci praf?

 


Re: Termoficare Saint666

Sigur pe 1 (sau 2 august) au oprit-o. Cel putin in tabelul lor de Stare Sistem asa apare incepand cu acea data. Ma refer la https://www.cmteb.ro/opriri/Stare_sistem.pdf
Iar in articolele legate de noul CET Titan se preciza ca va fi folosita si pe timpul verii.

De exemplu: https://www.investenergy.ro/o-centrala-provizorie-de-producere-a-energiei-termice-este-functionala-in-spatiul-fostului-cet-titan/

Potrivit directorului companiei, un lucru foarte important este reprezentat de faptul că fiind vorba de tehnologie nouă, flexibilă, în perioada de vară, atunci când vor fi deschise șantierele pe fonduri europene, va ajuta foarte mult zona, deoarece se va putea furniza apă caldă pentru clienți și din această centrală. ”În luna iulie întotdeauna erau probleme în zona Pantelimon Titan, pentru că CET SUD-ul intra în revizie. Acum, cu zonarea aceasta nu vom mai avea emoții la vară pentru că vom da apă caldă din această centrală, care în acest moment alimentează două sute de blocuri, dar se fac în continuare manevre tehnice pentru a echilibra sistemul și pentru a extinde aria de funcționare ”, a mai spus Claudiu Crețu.

Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/o-centrala-p ... t-titan/

 


Go to page:  1  ... 71 72 73 74 75 76 77  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2250 forum members have written 417470 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use