Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1089 posts, 199858 views
 
Go to page:  1  ... 60 61 62 63 64 65 66  ... 78
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare andrei11

Mircea G wrote here:
Cu toate astea , trebuie sa spun ca eu am apucat sistemul de termoficare care " duduia " de nu puteai pune mina pe calorifer fara sa ajungi la urgente !  .

Confirm, şi eu l-am apucat !

 


Re: Termoficare orex

Baga aceeasi presiune in ”sistem” si temperatura, ca-n anii 70, acum, si sa vezi cum totul se transforma-n gheizere, in svaiterul asta subteran din Bucuresti, si nu numai! :no:
In ritmul acesta de inlocuire al retelei primare mai vorbim de calorifere care sa ”sfârâie” la ”Sfantu Asteapta”! :no:

 


Re: Termoficare Costin

cris_m wrote here:
Ma bag si eu in seama, altii cum se incalzesc daca nu in mod individual? De exemplu in tari unde teoretic e mai rece (Austria, Elvetia, tarile din Scandinavia, Canada etc). Eu cel putin n-am auzit/vazut CET-uri pe la ei.

Norvegia: la casa cu radioatoare electrice,  pompe de caldura si seminee cu lemn (complementar). La bloc cu apa calda si caldura de la CET pe gunoi si biomasa (deseuri de la procesatorii de lemn). Gunoiul este sortat in asa fel incat ce se arde este gunoi din mancare generator de metan / biogaz. Biogazul in exces alimenteaza masinile de gunoi.

 


Re: Termoficare orex

@cris_m
La pretul platit de unii dintre ei si tu ai sta ca-n Zanzibar acum! ;)


 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Grunberg wrote here:
Nu e vorba de economie de piata. E doar meteahna romaneasca a lipsei interesului pentru munca de intretinere.
.........

Le amesteci rau!
Problemele din sistemul de distributie se cunosteau din anii 80 si chiar Ceausescu  se gindea la distributie noua , moderna , pe galerii , cu posibilitate de remediere usoara . Asta stiu ca am participat la discutie , cu totul intimplator. Din pacate costurile mari au aminat o asa lucrare  si s-a sistat din motiv de " deranj '89" .
Apoi a venit economia de piata care a avut prim scop distrugerea si furtul . Asa a ajuns " termoficarea " in economia de piata , cu plata comunista subventionata . Rezultatul este asta de azi . Dezastru!
Daca sistemul ar fi fost intretinut , dar si platit serviciul la valoarea reala de catre beneficiari , azi functiona " ceas " . Asa , beneficiarii au acceptat ce-au primit , fara drept de apel si cuvint , deoarece de zeci de ani primesc pomana .
Sa fi platit cum se plateste azi energia de catre cetatenii liberi ! puteau emite pretentii , puteau avea contracte serioase , puteau .... dar nu pot . Daca plateau corect , acum aveau .
............
@ AdrianC
"O centrala de apartament polueaza intr-un an cat o masina intr-un an. "
..........
Asta este la " fun " banuiesc !? Ai idee ce randament are o centrala pe gaz si cam cit functioneaza intr-o zi ????
...si afla ca pina AZI nu exista nimic mai rentabil . Nimic. Cum ai adus in discutie poluarea si ca supara noxele ....offf, ce sa spun , imi doresc sa se ajunga la mult discutatul proiect de stabilire a amprentei personale de carbon  cu taxe  personale . Atunci distractia va fi mare , caci multi " verzi " se vor dovedi cam maro cind lli se vor lua in calcul toate aspectele vietii . Efect de bumerang!

 


Re: Termoficare essco

Grunberg wrote here:
Ai prieteni din astia in Bucuresti? :) Unde locuiesc? ca in Militari sigur nu.
Eu mi-am pus din proprie initiativa robinete termostatate, exact in ideea de a preveni risipa. Erau numai un pic mai scumpe decit cele simple dar s-au dovedit deocamdata inutile. Nu am ajuns in situatia de a-mi fi prea cald.

La fel si eu, am pus in vara asta termostatati, programabili. deocamdata degeaba, pentru ca caloriferele sunt caldute.

 


Re: Termoficare Grunberg

MirceaG, eu le amestec?! Ca fapt divers, ce legatura are economia de piata cu termoficarea si cu prefectura? Nici macar nu a fost privatizata, e tot proprietate de stat, adminstrata de stat.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

La preturi " capitaliste " cu plata socialista .

 


Re: Termoficare Grunberg

Noi pe Iuliu Maniu de peste o saptamina stam intr-un mare frig. Am reusit sa aflu de la dispecerat ca e din cauza celebrei conducte preizolate instalate in anul 2000 pe mijlocul bulevardului. Nu ma asteptam (si, ziceau, nici ei) sa plesneasca tocmai ea. intr-adevar sint doua excavatii, una in intersectia Apusului cu Iuliu Maniu, alta mai la vest catre autogara, pe spatiul verde median.

Conductele respective sint ingropate direct intr-un pat de nisip, nu instalate in canivouri. Asta stiu precis pentru ca am observat personal instalarea lor. Foarte interesant, deduc din ce imi spunea ca nu exista sau nu mai e functional sistemul de detectie si localizare a defectiunilor. Au sapat unde rabufnise apa si - surpriza - gaura nu era acolo. Acolo doar reusise sa iasa prin izolatia din material plastic.

Cu numai 5 ani inainte (‘94-‘95) inlocuisera inca o data o buna parte din magistrala. Atunci traseul tevilor era altul: sub trotuarul sudic la bd. Iuliu Maniu, tehnologie clasica cu canivouri, teava simpla cu izolatie de vata de sticla+carton bituminat+sirma. Le-au inlocuit 1:1 ca dupa numai 5 ani sa le scoata din uz si sa vina cu varianta actuala, pe sub scuarul median.

 


Re: Termoficare Grunberg

Sa recapitulam: de vreo luna au aparut doua gropi pe Iuliu Maniu, una la autogara si una la intersectia cu Apusului. Avarii pe magistrala modernizata, preizolata. La noi, de pe data de 17 noiembrie s-a oprit caldura timp de doua saptamini, pina pe 30 noiembrie. In tot acest interval gropile de pe Maniu fusesera astupate. Nu complet dar evident ceea ce fusese spart fusese reparat. Adevarul era ca nu a functionat ceva la Cet Vest, lucru dezvaluit cu jumatate de gura de Nicusor Dan.

In data de 30 noiembrie, a venit caldura insa imediat a bubuit conducta pe Iuliu Maniu si Termoenergetica anunta ca au localizat avaria la nr. 71. A treia groapa a aparut. Din data de 3 pina azi 5 decembrie a fost caldura. Acum nu mai e.

Morala e ca daca o magistrala modernizata bubuie in asemenea hal la 1,5 bari cit furnizeaza Cet Vest, e tragic. Sa inchida dracului odata sandramaua si sa ne lase in pace sa ne luam cimpii. Cit tupeu au sa pretinda taxa de debransare?! Eu personal nu am semnat nici un contract cu ei si chiar de as fi semnat, am dreptul sa il denunt unilateral pe motiv de “lipsa parametri”. La orice furnizor ai voie sa renunti fara penalizari si fara explicatii dar nu la porcii de ex-Radet!


2CCC7AAB-DEB2-451F-95A1-74762DCAC811.png (1.43 MB; downloaded 1080 times)


Uitati-va in mocirla, se vede bucata de izolatie poiluretanica a conductei made in Germany in anul 2000. Halal!
Astea noi chinezesti pe care le aduc greu cu vaporul or fi mai breze…?

F5870C00-02DD-4EBE-A1D7-A63591B626E7.png (363.12 KB; downloaded 1080 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Cine a vrut sa scape de calvarul asta s-a debransat . Metode se gasesc , si noi avem o groaza de clienti debransati . Nu va obliga nimeni sa ramineti cu " radetul " asta atita timp cit este nefunctional .

 


Re: Termoficare Gabi23

În această după amiază lucrau să remedieze o avarie la conductele DN500, ce fac legătura între magistrala de pe Bd. Timișoara și magistrala de pe Bd. Iuliu Maniu. Erau blocate și 2 din cele 5 benzi auto...
Timișoara x Brașov - 07.12.2022 (2).jpg (363.33 KB; downloaded 935 times)
Timisoara x Brasov - 07.12.2022 (1).jpg (353.03 KB; downloaded 925 times)

 


Re: Termoficare Grunberg

Am pozitionat pe harta cu x rosu locul avariilor din Militari: cea de pe Maniu si cea mai recenta, de la Plaza.
Pornind de la schita retelei, zonele afectate ar trebui sa fie cele marcate cu albastru, respectiv verde.
Simbolurile triunghi-dublu inteleg ca sint vane, puncte de unde traseu se poate sectiona.

CD2A59EB-8E5F-4B1B-B4D5-2505A9FBA30F.jpeg (368.13 KB; downloaded 913 times)


6731F7D3-87F8-48BE-95DE-BE14AC08B9FF.jpeg (494.01 KB; downloaded 914 times)


Unele puncte termice nu mai exista (fabrica de lapte, actuala Cora), altele sint mai noi (post 1986, la nord de Uverturii) insa marea mea surpriza e sa constat ca de fapt nu exista legatura directa intre magistrale: de exemplu la Gorjului, magistrala de pe Maniu nu poate fi alimentata alternativ de pe Moinesti!

O alta bizarerie este ca avaria de pe Maniu a lasat fara agent termic niste puncte aflate la sud si conectate la magistrala INAINTE de vana ce izoleaza str. Apusului. Daca ele sint pe rosu, ar trebui sa fie si str. Apusului dar nu e.

Dincoace, pe str. Politehnicii intregul cvartal ar fi trebuit preluat de Grozavesti dupa izolarea tronsonului in lucru cu vanele de la Lujerului. De ce oare nu au facut aceasta manevra? De ce unele puncte termice din aceasta zona apar cu verde daca cele din amonte sint reci? De exemplu cel de la scoala 117.  Alta cale de alimentare nu e.

 


Re: Termoficare Grunberg

Uitati aici o harta mai actuala si mai corecta. Punctele termice sint reprezentate cu culori diferite in functie de Cet-ul caruia ii sint normal arondate.

https://b365.ro/radet-acuza-din-nou-elce ... -251365/

977A7F44-2C1A-47EE-BC9C-2580528BABEA.png (1.67 MB; downloaded 890 times)


Va rog, puteti face prin asociatie niste demersuri sa fie publicata la o rezolutie utilizabila?
Am observat ca la toate conferintele de presa tinute de Nicusor pe santiere are in spate o harta mare cu sistemul. Nu cred ca e greu sa o distribuie sau in cel mai rau caz daca va nimeriti pe acolo sau aveti vreun prieten ziarist, sa faca poze de aproape cu ea.

 


Go to page:  1  ... 60 61 62 63 64 65 66  ... 78
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407236 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use