Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1089 posts, 199875 views
 
Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65  ... 78
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare cris_m

Grunberg wrote here:
Frigeau?! :) Cind se mai incalzesc, ai acces la panoul gigacalorimetrului sa citesti temperatura? La noi recordul a fost in 30 aprilie a.c, de 42 grade. Conform diagramei de reglaj, aia e temperatura cu care se incepe alimentarea, cind media temperaturilor nocturne e de 10 grade.

Da, la "mana" cam 42-45° se simteau. Nu am cum sa verific in subsol, cel mult as putea masura in casa cu un termometru cu infrarosu dedicat suprafetelor (daca vrei neaparat). Eu sunt semi-indiferent la situatiile de genul, fiind debransat din 2005. :)

 


Re: Termoficare Grunberg

La voi cum sint caloriferele? La mine in Militari de joi sint reci.
Pe harta Termoenergetica e totul bun si frumos, verde.
Astazi am urmarit starea punctului nostru termic si pentru citeva ore a aparut in categoria enigmatica "lipsa parametri" apoi s-a inverzit iar. Asa clipesc pe rind toate punctele din Militari: cind verzi, cind galbene.
Un lucru e cert, agentul termic a avut si are in continuare 25 de grade.
Care o fi dupa parerea lor granita intre "parametri" si "lipsa parametri"? La 18 grade in casa esti inca "in parametri"?
La dispeceratul Militari evident nu raspunde nimeni la telefon si chiar daca ar raspunde ar spune probabil numai minciuni.

Nu are unul curajul sa zica: "bai nene, la cit costa gazul, o sa va tinem in frig cit se poate. Va mintim ca nu suporta reteaua. Ce, vreti sa va vina caldura 1000 de lei pe luna?! Zi merci ca o ai si pe asta". Nicusor Dan o tot da cu "o sa fie un pic mai bine". La noi nu e deloc un pic mai bine, e tot mai rau. Si e cu atit mai rau cind esti mintit si luat drept prost.

Harta termoficare.jpg (1.09 MB; downloaded 1417 times)

 


Re: Termoficare orex

Sa nu crezi ca-n DT e o situatie mai buna, dar totusi, iti poti usca ciorapii si izmenele pe radiator in 24 de ore! :rofl:

 


Re: Termoficare Valentin

https://www.hotnews.ro/stiri-administrat ... ment.htm

Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare stau fără apă caldă și căldură cu săptâmânile din cauza avariilor, iar Primăria Capitalei plătește în fiecare an subvenție 1 - 1,5 miliarde lei pentru a acoperi pierderile din rețea, 37% din gigacaloriile cumpărate. În aceste condiții, foarte multă lume se întreabă de ce pur și simplu nu renunțăm la acest sistem și să ne punem toți centrale de apartament, pe gaz sau electrice. Lucrurile sunt însă foarte complicate.


^Asta daca mai crede cineva că e o idee bună debranșarea in masă.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Din momentul in care a inceput nebunia " greta " cu poluarea , au inceput si acuzele la adresa fiecaruia ca polueaza si prin simplul fapt ca respira .Evident din ziua aceea s-a scos din manuale faptul ca planeta are propriile cicluri si surse majore de " poluare " infinit mai mari decit reusim noi .
la subiect / da debransarea in masa este o optiune deoarece incalzirea si apa calda fac parte din necesitatile de baza ale supravietuirii .Astea nu pot astepta " miine " cind ele trebuiau rezolvate " ieri " .
Logic , cine poate trece la fapte independent de parerile  cu poluarea . CET-urile emit parfum de trandafiri , este ?
Asa a fost povestea cu masinile electrice ... https://playtech.ro/2019/masinile-electr ... e-mediu/

 


Re: Termoficare AdrianC

O centrala de apartament polueaza intr-un an cat o masina intr-un an. Asta ar mai trebui sa avem la geam mii de "masini cu motorul" pornit in fiecare noapte de iarna.

Nu se compara eficienta unui CET cu o centrala de apartament. Inclusiv in punctul de vedere al poluarii un CET polueaza mai putin decat sute de mii de centrale la geam.

Traiesc intr-un "cartier" unde toata lumea are centrala proprie si iarna bineinteles ca iarna se simte un aer mai greu decat de obicei. Ce splendoare e cand aerisesc cu gazele de evacuare de la centrala vecinului de mai jos.

Problema nu este generarea, problema sunt blestematele alea de tevi facute ciur de care nu s-a ocupat nimeni in 30 de ani (cel putin).  Nu sunt la vedere ca panselutele dupa cum zicea un nene de la Termoenergetica.

PS. Astfel de "studii" cu electricele au fost demult "fumate".

 


Re: Termoficare Grunberg

Ma tem ca asta cu superioritatea incalzirii centralizate e din aceeasi categorie cu “comunismul a fost o idee buna dar aplicata prost”. Cel putin la noi in tara, incalzirea centralizata nu a mers nicaieri cum trebuie. Pina si la Ploiesti unde reteaua a fost modernizata complet, au reusit cumva sa puna sistemul pe butuci.

In alte orase care au renuntat la sistem in favoarea centralelor individuale, nu am auzit sa se plinga cineva sau sa fie vizibila pe senzori cresterea poluarii. Dintre cunoscutii mei din Brasov si Cluj, de exemplu, nici unul nu regreta disparitia cet-ului. Dimpotriva, ma privesc cu compasiune ca mai sint inca bransat la dezastrul Radet.

Eu cind am cumparat apartamentul nu mi-am montat centrala fiindca experienta mea limitata cu dusurile facute la centrala e oribila. Apa are un debit de rahat si vine in stil scotian, cald, rece, cald, rece…E posibil sa fi fost aia o centrala sau o instalatie prost facuta insa la mine in casa nu am vrut sa am asa ceva. Radet-ul - cind functioneaza - ofera apa calda adevarata, fierbinte si cu un debit ce iti smulge dusul din mina daca dai tare; alta viata. Problema cea mare e cu incalzirea.

 


Re: Termoficare Valentin

https://insse.ro/cms/sites/default/files ... 2021.pdf

Sa ne uitam aici si sa comparam, dupa sa vorbim despre "poluare" in alte orase/judete. Sa mai zic de faptul ca Bucurestiul e cel mai aglomerat dpdv al spatiului dintre locuinte? Pai compari Cluj & Brasov cu Bucuresti? Sunt strazi pe aici cu nici 5m intre blocuri (si nu ma refer la cartierele noi) de 7-8 etaje.
Exemplu.jpg (109.53 KB; downloaded 1185 times)

 


Re: Termoficare Grunberg

Inseamna ca nu ai auzit de catastrofa urbanistica Floresti...E adevarat, administrativ nu e Cluj dar nici Militari Rezidence nu e in Bucuresti.

Adrian, daca ai putea, ai renunta acum la centrala in favoarea Radet-ului? :)

 


Re: Termoficare cris_m

Ma bag si eu in seama, altii cum se incalzesc daca nu in mod individual? De exemplu in tari unde teoretic e mai rece (Austria, Elvetia, tarile din Scandinavia, Canada etc). Eu cel putin n-am auzit/vazut CET-uri pe la ei.

 


Re: Termoficare AdrianC

Grunberg wrote here:
Adrian, daca ai putea, ai renunta acum la centrala in favoarea Radet-ului? :)


Daca ar fi ca la prietenii care (inca) regleaza temperatura cu fereastra, bineinteles.  Desigur eu as pune robineti termostatati, eventual smart. :D

Eu unul as mai pune si incalzire in pardoseala, 35 de grade ar fi deja prea mult :).

 


Re: Termoficare Grunberg

Ai prieteni din astia in Bucuresti? :) Unde locuiesc? ca in Militari sigur nu.
Eu mi-am pus din proprie initiativa robinete termostatate, exact in ideea de a preveni risipa. Erau numai un pic mai scumpe decit cele simple dar s-au dovedit deocamdata inutile. Nu am ajuns in situatia de a-mi fi prea cald.

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Grunberg wrote here:
Ma tem ca asta cu superioritatea incalzirii centralizate e din aceeasi categorie cu “comunismul a fost o idee buna dar aplicata prost”. Cel putin la noi in tara, incalzirea centralizata nu a mers nicaieri cum trebuie. P..........

Nu ma intereseaza sistemul centralizat si pe aici " bintui " ca nu-mi plac contrele aiurea impotriva centralelor termice .
Cu toate astea , trebuie sa spun ca eu am apucat sistemul de termoficare care " duduia " de nu puteai pune mina pe calorifer fara sa ajungi la urgente ! Asa ca a functionat si ar putea functiona , dar nu in actuala nostra economie de piata . La noi NU .

 


Re: Termoficare Grunberg

Nu e vorba de economie de piata. E doar meteahna romaneasca a lipsei interesului pentru munca de intretinere.
Atunci reteaua era noua si normal ca functiona corect. Fiind construita rapid de la zero, multa vreme nici nu a fost nevoie de reparatii majore, durata de viata a componentelor fiind mai mare decit intervalul in care reteaua a fost construita. Acum, normal, pica la fel de spectaculos cum a fost si construita.

E exact ca in situatia in care schimbi complet flota de autobuze, de exemplu. Cumperi dintr-un foc intregul necesar, vreo 8 ani - sa zicem - functioneaza bine si pe urma se defecteaza toate la fel de brusc precum au fost cumparate. Intrucit in cei 8 ani nu a fost nevoie de reparatii, nici infrastructura neceara nu a fost dezvoltata deci cind e nevoie, nu are cine sa le repare. Asa se intimpla intr-o administratie condusa de ageamii si politruci.

 


Go to page:  1  ... 59 60 61 62 63 64 65  ... 78
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407237 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use