Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 251585 views
 
Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 81
 
 

📖 Pagination options
 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Ati vazut stirea cu cei 2 km de magistrala Cet Vest abandonata de 20 de ani? Nu cumva e magistrala II, aia de pe strada Liniei? Habar nu aveam ca e nefunctionala.

4418943F-76A6-4661-A7C5-28A9FF6106B2.png (1.72 MB; downloaded 2164 times)


https://www.primarie6.ro/cartierul-milit ... ismului/

“CARTIERUL MILITARI VA AVEA CĂLDURĂ ÎN ACEASTĂ IARNĂ! A FOST DESCOPERITĂ ȘI REABILITATĂ O CONDUCTĂ DE REȚEA PRIMARĂ DE PE VREMEA COMUNISMULUI
de Primaria Sectorului 6 | oct. 13, 2022 | Comunicate de presă
Cartierul Militari va avea căldură în această iarnă! A fost descoperită și reabilitată o conductă de rețea primară de pe vremea comunismului
   
Veste bună pentru cei aproximativ 150.000 de locuitori ai cartierului Militari! O treime dintre ei au avut mari probleme cu apa caldă și căldura iarna trecută. Situația s-a remediat, iar iarna care vine va trece mai ușor. Asta după ce, la inițiativa primarului Ciprian Ciucu, a fost reabilitată o magistrală de 2 km, care permite furnizarea energiei termice direct de la CET VEST către cartierele Sectorului 6.
„Iarna trecută, aproximativ 50.000 de oameni au stat două luni în frig pentru că un CET privat din zona Preciziei nu a furnizat apă caldă și căldură către Termoenergetica, deoarece crescuse enorm prețul la gaze și produceau și vindeau (reglementat) agentul termic mai ieftin decât prețul cu care cumpărau gazul. Nu au mai cumpărat gaz și nu au mai furnizat căldură. Situația nu m-a lăsat indiferent și, cu toate că nu am atribuții directe în termoficare, ca primar de Sector am demarat discuții cu Termoenergetica pentru a găsi soluții ca în această iarnă situația să nu se mai repete”, a explicat primarul Ciprian Ciucu.
Conducta a fost descoperită de primarul Ciprian Ciucu

Astfel, la începutul acestui an, edilul a descoperit în zona Liniei un tronson important de conductă de rețea primară, care nu mai funcționa de 20 de ani. Putea acoperi cartierul Militari și chiar mai mult. A mers atunci pe teren cu reprezentanții Energetica Servicii și au agreat reabilitarea ei. Zis și făcut. Lucrarea a costat 700.000 de lei, bani plătiți de PMB, iar conducta a putut fi salvată.
„E foarte interesant cum timp de 20 de ani nimeni nu a știut de această conductă, nimeni nu s-a gândit să o repare. Fusese reabilitată înainte de Revoluție și ar fi fost o lucrare relativ simplă. Împreună cu Primăria Generală, am decis la începutul anului să realizăm această lucrare. Astăzi, înainte de venirea iernii, este gata. Am pus mâna pe conductă și este fierbinte, după 20 de ani”, a declarat Ciprian Ciucu în această dimineață, la inaugurarea noului tronson.
Această conductă de 2 km va alimenta în mod direct cu agent termic cartierul Militari. Până acum, apa caldă și căldura ajungeau în acest cartier pe ocolite, prin Drumul Taberei. „Vestea bună pentru oamenii din zona Militari/Apusului este că nu vor mai avea probleme iarna aceasta, suntem asigurați. Reabilitarea acestei conducte va rezolva problema Militariului și, mai mult, are puterea să împingă, dacă rețeaua susține, până în zona Giulești, Grozăvești, Crângași și chiar în Sectorul 1”, a mai spus primarul Sectorului 6.
Vom începe lucrările la o conductă îngropată
Vestea și mai bună este că gândim în perspectivă și vom lua măsuri pe termen lung. „Lucrarea actuală va ține 4-5 ani. Pentru câteva ierni suntem acoperiți, dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Este nevoie de o lucrare de durată, adică de o conductă îngropată. Am vorbit cu primarul general Nicușor Dan și am agreat ca PMB să susțină jumătate din costul lucrării de îngropare, iar jumătate va fi suportată de Primăria Sectorului 6. Am trecut și prin hotărâre de Consiliu Local acest proiect, ca să facem o lucrare durabilă, care să țină 30-40-50 de ani, cât este normal. Din păcate PMB nu a acordat încă contractul, așa cum fusese vorba, companiei proprii și să se apuce de proiectare și de execuție. Încă mai aștept”, spune Ciprian Ciucu.”

In filmarea de pe pagina de Facebook a lui Nicusor, Ciucu insinueaza ca ar fi o legatura intre abandonarea acestei magistrale si privatizarea Cet Vest Energo. Eu zic ca e plauzibil. I-au lasat pe ei sa injecteze agent termic in sistem prin tronsonul scurt de la jonctiunea de pe str. Liniei si pina in magistrala de pe str. Valea Cascadelor.

 


Re: Termoficare Costin

In regula, stirea in sine e interesanta, si o veste buna pentru locuitorii din zona.

Dar nu pot trece peste

- faptul ca administratiile locala si generala "au uitat" ca exista o magistrala de termoficare. Cum sa "uiti" asa ceva, nu exista departamente de specialitate? Chiar in cazul intreruperilor de anul trecut, nu a cercetat nimeni un registru specific, nu a contactat un departament de specialitate care sa cunoasca situatia din teren? Imi depaseste capacitatea de intelegere.

- faptul ca articolul e scris in cheia "...prin netarmurita grija a primarului iubit Ciprian Ciucu..."

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Corect, si eu m-am intrebat cum e posibil asa ceva, sa "uite" ca exista? Ce mama naibii fac specialistii de acolo? Noroc cu Ciucu - bag de seama - ca a colindat hatisurile de pe strada Liniei, a vazut niste tevi pe acolo si a pus niste intrebari. Noroc ca erau supraterane ca altfel nu le mai gasea nimeni...

 


Re: Termoficare subway guru

Nu cred ca au reabilitat nimic, au deschis niste vane si au facut niste probe…parerea mea!

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

E clar. Prea au tinut sub tacere pina acum subiectul. Ma intreb ce alimenta de fapt Cet Energo Vest. Inseamna ca alimenta o arie mai extinsa decit cea adiacenta tevilor colorate cu mov din imaginea pusa de mine. E posibil sa se fi intins pina spre Gorjului, la nord si sud de bd. Iuliu Maniu.

 


Re: Termoficare Octavian

CET Vest Energo nu a fost privatizata, este o investitie privata 100%.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Citat din articolul de mai sus, vorbele primarului Ciucu:

“Astăzi, înainte de venirea iernii, este gata. Am pus mâna pe conductă și este fierbinte, după 20 de ani”

Interesant e ca pe pagina Termoenergetica apare Cet Vest nefunctional. Poate conducta era fierbinte de la soare… :)

61CA5470-A4A5-43A3-BC4A-F8A5BECC8872.png (560.08 KB; downloaded 1986 times)


Cele doua Cet-uri sint oprite inca din vara deci nu putem spune ca s-au oprit tocmai azi dimineata si ieri la ora conferintei de presa functionau.


In sfirsit, cu nou descoperita conducta probabil va fi mai bine, asigurindu-se redundanta dar infloriturile astea de panglicar ma scirbesc.

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

A reinceput distractia: la ora “de virf” 20:30, duminica, ziua cind se spala tot poporul, intr-un minut am trecut de la apa fierbinte la rece. Bine ca am reusit sa scap la timp de clabuc. Sa vedem daca miine se repeta fenomenul a carui explicatie imi scapa.

Am dat intimplator peste o inregistrare audio cu o convorbire telefonica intre doi prieteni cu simtul umorului care discutau pe tema precaritatii alimentarii cu apa calda. Urmatoarea inregistrare de pe banda era o emisiune radio cu  doi invitati ce se adresau unul altuia cu “tovarase”, amanunt care m-a lamurit asupra vechimii benzii. Discutii vechi, probleme cit se poate de actuale. Am putea spera ca vom depasi cindva momentul, ca va veni o vreme cind chestiunea apei calda va fi definitiv de domeniul trecutului…

 


Re: Termoficare Saint666

Avansul lucrarilor de inlocuire a conductelor de termoficare de pe strazile Dimitrie Harlescu - Sold Marin Savu
Incepute prin august, dupa ce timp de vreo luna tot cartierul a stat fara apa calda pana cand s-au montat conducte supraterane temporare.
Clasic ca la noi, intai tai conducta veche, ii lasi pe fraieri o luna fara apa calda, apoi pui una in loc.
photo_5935973514555275717_y.jpg (354.86 KB; downloaded 1903 times)
photo_5935973514555275718_y.jpg (371.44 KB; downloaded 1903 times)
photo_5935973514555275719_y.jpg (373.92 KB; downloaded 1903 times)
photo_5935973514555275720_y.jpg (355.36 KB; downloaded 1903 times)

 


Re: Termoficare Saint666

Se apropie de finalizare lucrarea, a fost conectat PT-ul la reteaua principala si s-a renuntat la devierea pe la suprafata.
In stilul nostru clasic, curge pe la o garnitura. Sper ca n-o sa ramana asa.
Inca nu s-a reluat furnizarea de apa calda in zona, teoretic incepe in cateva ore. Practic, as fi fericit sa prind inceput de noiembrie cu apa calda.
In intersectie la Diham lucreaza echipele de interventie de 3 zile cu o motopompa.
photo_5951594748697491988_y.jpg (182.35 KB; downloaded 1785 times)
photo_5951594748697491989_y.jpg (350.32 KB; downloaded 1785 times)
photo_5951594748697491987_y.jpg (354.04 KB; downloaded 1785 times)

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

In sfirsit avem o reprezentare grafica pe situl Termoenergetica. Acum macar putem sti exact unde sint amplasate punctele termice atit de criptic denumite in listele lor defectiuni:

https://www.cmteb.ro/harta_stare_sistem_ ... hp#close

Toate bune si frumoase dar de doua nopti si doua zile agentul termic are la noi incredibila temperatura de 25 de grade. Punctul termic e verde, deci nici un fel de problema…La altii, cunoscuti arondati altor puncte termice din Militari, aceeasi poveste. Nu se poate primi de la exRadet nici un fel de explicatie.

 


Re: Termoficare cris_m

Au scazut temperatura agentului termic, asta e explicatia. Chiar ma miram zilele astea ca tevile nu mai frigeau ca acum o saptamana. Si vorb'aceea, sunt la nici 2 km de CET Sud...

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Frigeau?! :) Cind se mai incalzesc, ai acces la panoul gigacalorimetrului sa citesti temperatura? La noi recordul a fost in 30 aprilie a.c, de 42 grade. Conform diagramei de reglaj, aia e temperatura cu care se incepe alimentarea, cind media temperaturilor nocturne e de 10 grade.

 


Re: Termoficare essco

Eu n-am mai vazut calorifere calde de vreo 3 ani. Temperatuta lor este doar atat cat sa-ti dai seama ca e apa calduta prin ele.

 


Go to page:  1  ... 58 59 60 61 62 63 64  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2337 forum members have written 426019 posts in 5295 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use