Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1089 posts, 200328 views
 
Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 78
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare orex

In fine...in Drumul Taberei, azi, a revenit apa calda! :lol:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Daca tot este oprita caldura , citi profita si isi fac revizie si intretinere la instalatia de incalzire a blocului ????? .....A . nimeni , evident insa vreti sa si functioneze !?

 


Re: Termoficare andrei11

Eşti gigi contra. Ştiu destule blocuri  din Bucureşti care-şi fac revizii, îşi schimbă ţevile, etc.  Şi blufezi. Ţevile se fisurează până la intrarea în bloc, nu cele din bloc.  Majoritatea blocurilor şi-au schimbat ţevile comuniste.

 


Re: Termoficare Grunberg

Corect, si la mama la bloc au fost schimbate treptat toate coloanele cu probleme. Otelul era atit de prost incit tevile supurau in multe locuri.

La mine in bloc sint scandaluri in fiecare vara intre vecinii carora li s-a pus pata sa schimbe cite o coloana si cei care nu permit accesul.
Aici tevile nu sint sparte dar cele de diametru mai mic (1/2") e posibil sa fie colmatate, mai cu seama racordurile orizontale (de regula returul sau robinetele arhaice, vesnic intepenite). Pentru unele apartamente, coloana de la o camera este amplasata la vecinul din perete. Daca e infundata orizontala si proprietarul a schimbat-o, a schimbat-o numai cit e la el in casa, pina in perete. Portiunea ramasa poate fi foarte bine colmatata. Unii nu pricep asta si se cearta cu administratia sa schimbe toata coloana. Vecinii in camerele carora sint acele coloane, nu vor sa auda de asa ceva pentru ca la ei functioneaza. Isteria primilor ii face sa nu permita accesul nici pentru schimbarea racordului orizontal din perete. E foarte greu sa ii faci sa inteleaga niste lucruri simple. Zau, altminteri oameni inteligenti, cind se aduna intr-o sedinta, iese un scandal general si nu mai poti sa te intelegi cu nimeni. Parca se transforma deodata in idioti.

Pe vremuri venea Termoficarea (ex. Radetul) si facea spalarea instalatiilor. Exista o masina speciala cu pompe si cu lichid-detergent cu care dislocau si eliminau depunerile din reteaua blocului. Mi-a povestit o ruda in virsta care a lucrat la asa ceva; eu nu am prins acele timpuri.

Cu toate astea, cind agentul termic are o temperatura civilizata (46 grade, de exemplu) la mine caloriferele se incalzesc bine, complet. Sint sigur ca se poate si mai bine insa principala problema e temperatura lui de intrare. Poti avea toate tevile si caloriferele noi noute si perfect instalate, cu agent de 37 de grade e degeaba.

 


Re: Termoficare andrei11

Cu această afirmaţie nu sunt de acord
Daca e infundata orizontala si proprietarul a schimbat-o, a schimbat-o numai cit e la el in casa, pina in perete. Portiunea ramasa poate fi foarte bine colmatata.

Porţiunea rămasă ( până la conductele verticale ) nu poate fi mai mare de 40 cm. Un furtun cu apă simplă sub presiune eventual cu detergent rezolvă problema.

 


Re: Termoficare aztec

Problema e alta
Inainte, reteaua era relativ noua si pierderile erau limitate. Fiind limitate, aportul de apa cu depuneri/calcar era limitata, pt ca nu se pierdea mult si trebuia completat cate putin
Acum, ca sistemul e varza, se completeaza mereu pt a tine peste iarna sistemul plin si functional si astfel se adauga mereu calcar ce se depune
Si cand apar socuri hidraulice in retea de la oprirea si pornirea agentului termic...uite problemele...

 


Re: Termoficare Grunberg

@andrei11 ,
Da dar poti sa stii cum a lucrat "mesterul"? E plin de ageamii si panglicari. Sau chiar daca a curatat-o atunci, suprafata interioara fiind ruginita si rugoasa, apar repede depuneri noi. Mesterii astia se feresc ca dracu' de tamiie sa umble la T-urile de pe coloana pentru ca sint sanse mari sa cedeze si sa aiba scandal cu Asociatia. Asa ca se limiteaza la ce e mai simplu, tronsonul intre robinet si prima mufa.

 


Re: Termoficare orex

Asa e, ”e” multi ageamii in bransa, dar, daca gasesti persoana potrivita, n-ai nicio problema in a te lega, fix, in teul pus, pe coloana, acum 40-50 de ani, pentru turul si returul de la radiatoare!
Eu am avut sansa sa intalnesc asa ceva, sa schimb totul pe cupru, si sa montez 2(doua) robinete (pe tur si pe retur) la fiecare dintre ele, a.î. ,daca e vreo problemuță, sa nu fie nevoie sa se goleasca ditamai intalatia de caldura din cauza mea!  ;)
De 10 ani stau linistit!

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

andrei11 wrote here:
Eşti gigi contra. Ştiu destule blocuri  din Bucureşti care-şi fac revizii, îşi schimbă ţevile, etc.  Şi blufezi. Ţevile se fisurează până la intrarea în bloc, nu cele din bloc.  Majoritatea blocurilor şi-au schimbat ţevile comuniste.

Deloc . Nimeni dupa 89 nu a spalat chimic o instalatie de bloc . Schimbarea unor coloane NU rezolva mai nimic . O reparatie , revizie , inseamna ceva mult mai complex si NIMENIU nu face datorita costurilor .
Uite cum arata un calorifer / radet din 94 .
20220418_105211.jpg (951.27 KB; downloaded 1233 times)

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

Grunberg wrote here:
@andrei11 ,
...... Mesterii astia se feresc ca dracu' de tamiie sa umble la T-urile de pe coloana pentru ca sint sanse mari sa cedeze si sa aiba scandal cu Asociatia. .......

Majoritatea "T" urilor sint cu iesirea spre perete ,  greu de umblat , sint ruginite si colmatate . Este risc maxim sa se rupa daca tragi prea tare de el sau incalzasti cu lampa . O eventuala rupere inseamna schimbare partiala de coloana . Greu nu este , dar plateste clientul care spera sa scape cu citiva lei lucrarea ???? Nu plateste , deci nu te bagi . Si la debransare , se sudeaza cupa teu , pe stut de teava .

 


Re: Termoficare Grunberg

Chiar daca o asociatie si-ar spala chimic reteaua, nu ar veni imediat mizeria de la altii?

In alta ordine de idei: criteriul pentru inceperea sezonului de incalzire e urmatorul: 3 nopti consecutive cu media temperaturii sub 10 grade intre orele 20 si 6. Rezonabil. Criteriul  sfirsitului sezonului: 1 aprilie! Dublu ve te fe !? Stiintific rau, ce sa spun… In acest aprilie a fost crunt, acum la mine sint 17,3 grade celsius intr-una din camere.

 


Re: Termoficare subway guru

Acolo nu e vorba de mizerii ci de depuneri pietrificate!

 


Re: Termoficare 1689

Exista solutii de ajustare a pH-ului, nu stiu insa cit de viabile sint pentru volumul de apa de pe retea la intrarea in bloc.

De asemenea, exista posibilitatea de a filtra agentul termic - iarasi, nu stiu daca e posibil la nivel de bloc/scara, plus ca necesita intretinere regulata pentru curatire/inlocuirea filtrelor etc.

 


Re: Termoficare subway guru

Agentul termic trebuie sa fie cu apa dedurizata dar la halul de pierderi din retea se baga apa de la robinet din greu…efectul e crusta calcaroasa care obtureaza caloriferele si impiedica transferul termic.

 


Go to page:  1  ... 56 57 58 59 60 61 62  ... 78
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2158 forum members have written 407409 posts in 5071 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use