Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 224092 views
 
Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare aztec

https://www.g4media.ro/aproximativ-600-d ... a-2.html

Aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali / Termoelectrica estimează rezolvarea problemelor până în 11 aprilie, ora 23.30

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, sâmbătă, că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcţionali, atât din cauza unor probleme la reţeaua de distribuţie pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăveşti, cât şi din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

”După iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcţionarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparţinând Elcen), în loc de patru. După oprirea CTE Progresu şi a CTE Vest – în urma unei defecţiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul Bucureşti se realizează din CET Sud şi CET Grozăveşti”, a transmis, sâmbătă, Termoenergetica, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei,  pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăveşti  – pusă în funcţiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani – au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfăşurare lucrări în zona statuii Leu, la intersecţia bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu.

”Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30. Referitor la acest subiect, este important de subliniat faptul că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor şi repunerea efectivă a sistemului în funcţiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite”, a mai transmis compania.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru finalizarea lucrărilor

 


Re: Termoficare cris_m

Utilizator anonim 2 wrote here:
Bai nene, igiena ca igiena dar astia mai tineri poate mai au si ei chef de alte chestii. Si cind nu te poti spala, trece orice inspiratie!
Poate partenerul/partenera e norocos/norocoasa si are apa calda. Daca nu, exista alternativa mersului la sali de fitness/bazine de inot cu duș fierbinte inclus :mrgreen:

 


Re: Termoficare aztec

Nu va râdeți ca e nasoala treaba
Pana luni noaptea nici cand de zeama calda la robinet.
Si cum ne-am obisnuit cu civilizatia, ligheanul nu e chiar ok..
Nu mai zic de spalat vase ..

Si daca ma uit la prognoza meteo....cu temp de 1 grad noaptea...o sa se faca și frig in case.

 


Re: Termoficare andrei11

De boilere n-aţi auzit ? Sau de << chestii >> care-ţi fac  instant apă caldă la chiuveta din bucătărie ?

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Chestiile alea consuma curent in prostie si nu toate instalatiile electrice rezista fara modificari. Boiler cu acumulare da, dar din pacate cind am amenajat baia nu erau astfel de probleme si acum nu vreau sa fac zob toata faianta noua ca sa il instalez.

Cum o veni asta cu “regimul de vara” cu doua Cet-uri? Vara Cet-urile produc numai energie electrica iar caldura e produs secundar deci costul ei e neglijabil pentru ca e acoperit din vinzarile de energie electrica si serviciile de echilibrare sistem incasate de Elcen. Ar trebui deci ca Elcen-ul sa aiba tot interesul sa isi tina centralele in functiune.
Mereu prezinta lucrurile ca si cum ei ar exista exclusiv pentru a ne incalzi pe noi insa jumatate din an ei doar isi racesc aburul din turbine prin apa calda noastra calda, fiind si platiti pentru curentul electric generat astfel. Daca nu ar fi nevoia noastra de apa calda, caldura rezultata din procesul tehnologic ar fi pur si simplu evacuata in atmosfera prin acele turnuri de racire cu forma de hiperboloid, de pe sigla Elcen. Si din acest motiv termocentralele se construiesc de regula in apropierea unor mari orase. Pentru a folosi si mai eficient aceasta caldura, au fost construit si sere apropierea fiecarei termocentrale. Eu zic ca proiectantii lor au fost oameni inteligenti. Intre timp au incaput pe mina unor habarnisti, cum s-a intimpat in multe alte domenii vedem fenomenul de sus pina jos, la cel mai marunt zugrav de la metrou care da cu lac peste mizeria de pe faianta.

 


Re: Termoficare orex

andrei11 wrote here:
De boilere n-aţi auzit ? Sau de << chestii >> care-ţi fac  instant apă caldă la chiuveta din bucătărie ?

:shock: Mata te-ai lăiat vreodata in bucatarie?! Stiam ca prosopul nu-ti serveste drept pieptăne!  :rofl:

 


Re: Termoficare subway guru

Si la mine surpriza neplacuta, de azi pana miercuri inclusiv apa calda ioc.

 


Re: Termoficare orex

Inteleg ”ieconomia” de combustibil, dar cand vezi ca lucrurile plesnesc pe toate partile, repornesti CET VEST-ul, nu stai sa sucombe definitiv sistemul numai ca ai facut switch la programul de vara.

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

I-auzi! S-a stricat compresorul de gaze de la CET Vest, ghinionu' dracu'...

https://www.gandul.ro/actualitate/sute-d ... 19775121

"Ciprian Ciucu: „Problemele sunt generate de două cauze cumulate”

„Apă caldă în Drumul Taberei. O nenorocire nu vine niciodată singură. Problemele sunt generate de două cauze cumulate:

   Centralei CET Vest i s-a stricat compresorul de gaze, chestiune cu totul specială, și va mai dura câteva săptămâni până va fi importat din Germania. CET-urile sunt administrate de Elecen, aflat în subordinea Ministerului Energiei.
   Drumul Taberei ar fi trebuit să fie preluat de CET Grozavesti, dar cum rețeaua primară este într-o stare proastă, au aparut o serie repetată de avarii, în zona Leul. Acum Termoenergetica lucrează la remedierea avariilor și așteptăm ca situația sa se amelioreze săptămâna aceasta. Au rezolvat o primă avarie luni, dar 200 de metri m-ai încolo a aparut o altă avarie. Termoenergetica este o companie a Primăriei Generale”, a scris pe Facebook primarul Ciprian Ciucu."


Anul trecut cind au oprit - ca niciodata - doua CET-uri simultan, au anuntat imediat. Acum au ascuns chestiunea timp de 10 zile.
Nu a suflat o vorba nici Termoenergetica, nici Elcen, nici Nicusor.
Nu stiu unde a scris Ciucu pentru ca eu pe Facebook-ul lui - atit cit am acces ca utilizator neinregistrat - nu am gasit.

 


Re: Termoficare subway guru

M-ai incolo?????

 


  • Utilizator anonim 2
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Abia acum am observat :) Eu am preluat textul ad literam. Ce sa-i faci, omul e expert in politici publice, nu se impiedica in amanuntele astea gramaticale.

PS: spunea Basescu cindva ca, inainte de a cuteza sa intri in politica, trebuie sa ai o meserie si sa te fi afirmat cumva in domeniul respectiv. Dupa ce l-am votat pe agariciul asta de la sect. 6, mi-am amintit amar de cuvintele lui.

 


Re: Termoficare orex

Ciucu avarie AC DT aprilie 2022.png (69.38 KB; downloaded 1375 times)

PS
CTE Bucuresti Vest nu mai utilizeaza pacura, ca doar are 2 CAF-uri tip 8A, pretabile pentru asa ceva (cu functionare in derogare pana la 31.12.2023)?!  :o

 


Re: Termoficare andrei11

Şi nu e Leul, e Leu.

 


Re: Termoficare orex

Nici titulatura CET Vest nu exista, dar pana la urma, cu acest detaliu, avem puzzle-ul complet al degringoladei curente.
Si daca o sa pocneasca, la noapte, iar, reteaua primara, in alta parte, o s-o tinem din carpeala-n carpeala cateva saptamani fara alternativa?!  :think: :bleah:  

 


Go to page:  1  ... 54 55 56 57 58 59 60  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2247 forum members have written 416967 posts in 5189 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use