Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 245613 views
 
Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare reiny2000

Pe Ion Mihalache tot intervin de mai bine de un an. În general fac o gaură aproape cât trotuarul, pun niște garduri și o lasă așa câteva luni, până își aduc aminte. În ritmul ăsta până termină ei de schimbat țevile vom avea climă tropicală în București.

 


Re: Termoficare Gabi23

Sunt lucrări diferite. Și așa se fac lucrările prin ”copci”, nu te apuci să decopertezi total galeria vizitabilă pentru că nu e cazul. Nu e necesar să te apuci să decopertezi carosabilul/trotuarul/spațiul verde pe zeci/sute de metri. Cât despre ritmul de lucru, asta depinde de mulți factori...

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

La noi in Militari/Dezrobirii de vreo 10 zile nu mai e deloc  apa calda iar caldura nici atit. A fost o perioada inaintea asteia cind apa calda venea pe la ora 24 insa acum deloc.
Explicatia primita atunci a fost ca e CET Grozavesti in revizie si restul nu fac fata. Pe situl Elcen spun ca nu e adevarat, ca doua CET-uri reusesc sa asigure tot necesarul de apa calda. Concluzia mea e ca si Termoenergetica si Elcen spun adevarul. Ceea ce nu se spune e ca reteaua de distributie e atit de proasta incit, cu doar doua CET-uri active, nu e posibil sa ajunga agent termic peste tot. Lucrurile pareau sa se fi rezolvat in data de 22 octombrie cind a pornit, ametita, incalzirea. Atunci a fost reactivat si CET Grozavesti si celelalte. Minunea a durat numai o noapte si de atunci la noi e frig si nu mai e nici apa calda, nici dupa ora 24, nicicind.

Am gasit harta asta pe internet:

https://buletin.de/bucuresti/visualisati ... l3.embed

Magistrala de pe Iuliu Maniu e "noua", in sensul ca a fost inlocuita in anul 2000 cu conducte moderne de fabricatie germana, izolate cu poliuretan. Imi inchipui ca e inca in stare buna si nu inteleg care poate fi problema. Deci daca inainte de a functiona CET Grozavesti aveam apa calda de la CET Vest (care trebuia atunci sa furnizeze si altor cartiere deservite in mod normal de Grozavesti) dupa ce el a fost degrevat, trebuia ca situatia sa se imbunatateasca sau in cel mai rau caz sa ramina la fel, nu sa se inrautateasca.

Magistrala de pe str. Dezrobirii vad ca merge in Cringasi. E o lucrare la Gorjului colt cu Dezrobirii si ma gindesc ca de la aia o fi insa magistrala respectiva alimenteaza tot Cringasiul, care acum are caldura si apa calda. Nu mai inteleg nimic.

Pe site aparem la capitolul "sub parametri" cu un termen de remediere vesnic de 6 ore. Asta dupa citeva zile in care pe site nu aparea nimic despre soarta noastra. La telefon e inutil, dupa 35 de minute de asteptare nu raspunde nimeni.

Voi stiti mai multe? E cineva "din interior" care sa ne poata da mai multe detalii?

 


Re: Termoficare aztec

De exemplu bogătani de pe Calea Floreasca între spitalul de Urgenta și piata Floreasca au încălzire în bulevard de cel puțin doi ani...
Și vara și iarna.
Vara se usucă mai rapid asfaltul și iarna nu îngheață și rămâne uscat mai mult timp că pt restul muritorilor...
Singurul inconvenient ebcauzat de aburul ce iese din asfalt și mai tare din capacele de canal.
Dar...sunt jmekeri.


Oare cineva de la Radet, primărie sau Termoenergetica nu a trecut pe acolo sa vadă asta de atâta timp?
Că e o avarie cunoscuta de toți ce trec prin zona de cel puțin 2 ani și...nimic...
Și bănuiesc că nu e un robinet uitat deschis în canalizare...ci o avarie importanta daca afectează atâta traseu...

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Acolo pare sa fie magistrala ce alimenteaza cartierul Aviatiei. Dupa ce ca sint "la capat de linie", alimentati de Grozavesti in loc de CET Pipera care nu mai exista, mai sint si pierderi de genul asta. Praf si pulbere e reteaua.

 


Re: Termoficare aztec

Că și exemplu....la cald. Poza făcută acum 30 min...

Dar putea fi făcută și acum 2-3 ani....că la fel era..
Și se continuă de la Automatica până la Spital Floreasca.
Acum că "aburește" și pe Stefan cel Mare până la Titulescu...e altceva...mult mai finuț...
IMG_20201031_223134.jpg (397.95 KB; downloaded 2572 times)

 


Re: Termoficare cris_m

Dar unde a fost acel CET Pipera mai exact? Idem cel din PPL si GRIRO, nu am reusit sa le reperez. :?

 


Re: Termoficare Cristi N

Undeva intre sos. Pipera si blvd-ul Dimitrie Pompeiu aproximativ vis-a-vis de coplexul de birouri Novo Park. S-ar putea sa gasesti pe Maps ceva imagini istorice cu vechile cosuri de fum ale CET-ului. Daca imi amintesc bine au fost taiate acu vreo 5-6 ani.
In 2012 inca erau in picioare: GMaps

 


Re: Termoficare cris_m

Nu stiu de ce ma asteptam sa vad ceva asemanator CT Titan din zona Republica, un cos mai mare sau niste LEA. Oricum, e foarte buna harta postata, macar asa sa iti faci o idee.

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Mircea G

Toti care se vaita de " radet " , uita ca NU platesc costul real al serviciului si nici taxe suficiente pt un buget sanatos ce ar permite reabilitarea sistemului .
Repet poate , ce-am mai spus , in anii 80 si Ceausescu a pus problema reabilitarii , modernizarii retelei de conducte , dar n-au avut bani . ...au trecut aproape 40 de ani ...bani nu sint , iar muncitori specializati in asa ceva , nici vorba .

 


Re: Termoficare cris_m

Au inceput sapaturile pe Mihai Bravu in zona Mc Donalds Dristor. Banda 1 este complet blocata putin inainte de fosta statie a lui 135. Se circula intr-adevar deviat pe linia de tramvai, dar doar la "invitatia" politistului, putini o luau din proprie initiativa pe acolo :shock:
20201101_124150-1612x1209.jpg (635.82 KB; downloaded 2457 times)
20201101_124710-1612x1209.jpg (816.58 KB; downloaded 2456 times)
20201101_124810-1612x1209.jpg (539.13 KB; downloaded 2459 times)
20201101_124817-1612x1209.jpg (559.55 KB; downloaded 2468 times)
20201101_124307-1612x1209.jpg (484.02 KB; downloaded 2458 times)

 


 • Utilizator anonim 2
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Utilizator anonim 2

Mircea G wrote:
Toti care se vaita de " radet " , uita ca NU platesc costul real al serviciului si nici taxe suficiente pt un buget sanatos ce ar permite reabilitarea sistemului .


Nu e asa, costurile sint platite deja tot de cetatenii respectivi, sub forma altor taxe. Un sistem ineficient isi va bate joc de bani, oricit de multi ar fi.  

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Termoficare Mircea G

Utilizator anonim 2 wrote:
Mircea G wrote:
.......

Nu e asa, costurile sint platite deja tot de cetatenii respectivi, sub forma altor taxe. Un sistem ineficient isi va bate joc de bani, oricit de multi ar fi.

Serios ? Pt asta cere UE sa fie scoasa subventia de la 1 ian 2021 ????

 


Re: Termoficare Costin

Dincolo de discutiile punctuale, mie mi se pare putin ciudat cum nimeni nu vorbeste despre faptul ca sistemul actual nu are viitor. Arderea de combustibili fosili pentru a produce energie electrica este o practica efectiv pe moarte in intreaga lume, pentru ca este si scump si ineficient.

Una dintre masurile de imbunatatire a eficientei era utilizarea caldurii reziduale pentru a produce apa calda si caldura pentru oras, dar nici asta nu o facem prea bine. De altfel, de aceea este atat de scump produsul secundar - energia termica: pentru a mentine la un pret acceptabil produsul primar, si anume energia electrica. Din punct de vedere economic, este un sistem gresit, iar acum isi arata limitarile.

Insa problema, pe termen mediu si lung, este ca nici tehnologic sistemul nu este cel corect. Singurul viitor previzibil pentru CETuri este disparitia. Nu modernizarea, nu retehnologizarea, nu extinderea. Asemenea perspective pur si simplu nu exista in 2020 aproape nicaieri in lume. Si totusi, nimeni nu vorbeste despre producerea energiei termice din gunoi, care este practicata la scara larga in restul Europei, in timp ce noi ardem gunoaie necontrolat, ilegal si poluant. Si tot nimeni nu vorbeste nici despre efortul asupra sistemului energetic national daca CETurile ar disparea.

Sa nu fiu inteles gresit - sistemul de distributie trebuie sa ramana, pentru ca energia produsa in cantitati mari si distribuita multor clienti este mult mai ieftina si mai eficienta decat energia produsa de fiecare individual, atata vreme cat productia si distributia sunt facute cu cap. Insa noi, acum, vorbim doar de problemele la partea de distributie, si nimeni nu se uita ca si daca distributia ar fi perfecta, productia este cauza principala pentru pretul ridicat si (in)eficienta.

 


Go to page:  1  ... 29 30 31 32 33 34 35  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2314 forum members have written 423857 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use