Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 226193 views
 
Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare Cristi N

Uita-te cine e in Consiliile de Administratie si in Adunarile Generale ale celor 2 socitatati si ai sa vezi daca oamenii respectivi au vreo competenta in domeniu.

La o cautare rapida am gasit doar componeneta CA pentru Energetica Servicii: link

 


Re: Termoficare Albert

Eu nu înțeleg de ce nu au concesionat serviciul de termoficare in aceleași condiții cum au facut si cu Apa NOVA/Veolia.Daca se întâmpla așa, nu am fi trecut prin astfel de situații.

 


Re: Termoficare misterr

Alții au găsit deja soluția, poate ajungem și noi așa:


Un liceu din Galați are 33 de centrale termice. Oficialii locali spun că vor fi facturi mai mici

Click pe imagine pentru video:

E scandal între autorităţile din Galaţi din cauza soluţiilor alese pentru încălzirea unităţilor de învăţământ.

La un singur liceu, de exemplu, au fost instalate nu mai puţin de 33 de centrale termice, iar consilierii din opoziţie suspectează că banii ar fi fost cheltuiţi cu dedicaţie, pentru o reţea de încălzire supradimensionată.

Reprezentanţii primăriei se apără şi spun că proiectantul a ales o soluţie de funcţionare a centralelor în cascadă, care va însemna facturi mai mici la încălzire.

Scandalul a izbucnit la Liceul de Marina din Galaţi, unde o firmă plătită de primărie a instalat, la sfârşitul anului trecut, mai multe baterii de centrale de 100 şi 120 de kilowatti.

Într-o fostă sala de clasă au fost instalate douăzeci de centrale termice. Celelalte, până la 33, sunt în anexe ale liceului şi în sala de sport.

Gheorghe Vâlcu, administratorul liceului: “Celelalte sunt în stand-by. Dacă este nevoie de căldură, atunci regulatorul - că are un regulator-mama şi celelalte sunt pilotate de regulatorul principal - atunci din stand-by trec în acţiune. Noi nu facem decât să reglăm temperatura agentului primar în funcţie de ce vrem noi în incintă şi porneşte una, 10, 15, câte consideră el că sunt necesare.”

Consilierii locali spun însă că le-a fost băgat sub nas un proiect de hotărâre cu dedicaţie pentru cei care aveau de câştigat de pe urma instalării acestor centrale.

Prof. Onuț Atanasiu, consilier local: “Trist este că nu sunt folosite cele 33, adică sunt inutile. Ei reabilitaseră un punct termic, toată infrastructura de la punctul termic până la Liceul de marină era reabilitată. Practic soluţia lor ar fi fost să monteze un cazan în punctul termic respectiv şi cu siguranţă costurile ar fi fost mai mici cu cel puţin 100.000 de euro.”

Specialiştii spun că este vorba despre calcule mai complexe. Necesarul de energie termică se calculează în funcţie de o serie întreagă de factori:

Ing. Năstase Epure, expert tehnic: ”În baza unui calcul termotehnic care ţine cont de elementele de închidere sau elementele care înconjoară spaţiul respectiv şi prin care are loc pierderea de căldură. Una e să am un perete de o jumătate de cărămidă, de 12,5, şi alta e să am unul de o cărămidă jumate, adică 37,5. V-am dat exemplul cel mai uzual, cu cărămidă.”

Cristian Capețis, director Direcția de Infrastructură și Lucrări Publice: “Centralele funcţionează după o soluţie de automatizare care se cheamă funcţionare în cascadă. Este mult mai avantajos să pornească secvenţial un număr de centrale în tandem. Costurile trebuie să înţelegeţi că sunt stabilite de o procedură de achiziţie publică. Soluţia care a fost dată este o soluţie dată în cazul cel mai defavorabil, la temperaturi exterioare de minus 18 grade Celsius.”

Costul instalării centralelor la Liceul de Marină din Galaţi depăşeşte 15 milioane de lei, fără TVA. Aceeaşi soluţie tehnică a fost aleasă şi pentru alte unităţi de învățământ din oraş.

 


Re: Termoficare shoppy

:lol:  :lol:  :lol:
Bine ca nu aveau pe stoc centrale de 50kW ca le instalau 100.

 


Re: Termoficare Cristi N

alexxd_31 te intrebai cine o sa fie la companii. Se pare ca au gafat-o din nou si ar trebui sa reia votul, acum sa vedem daca le mai ies 37 si cum o sa o joace PNL-ul.
Citat din Firea de la conferinta de presa de acum o oră: "Nu știam că domnul consilier și-a propus fiica în Consiliul de Administrație a societății comerciale...Vom relua votul săptămâna viitoare.”

FB Ana Ciceala: link

Poate o sa primim si noi lista asta.
Doamnă, la şedinţa viitoare, ca să nu vă faceți iar că nu ați știut, vă voi da eu o listă cu vreo 20 de oameni puși exclusiv pe pile politice în CAurile Companiilor pe care le-ați înființat, astfel:
- Soții;
- Nurori/gineri;
- Fiice/fii;
- Prietene (spouse);
- Membri de partide de la filiale de sector PSD Ilfov, PMP si ALDE.

Asta, așa, ca să nu ne mai mințiți în față că nu știți ce se întâmplă în primăria pe care o conduceți!

Deja circul acesta politic începe să mă enerveze.

FB Ciprian Ciucu: link

Si ca sa fie tacamul complet nici datoria nu o sa dispara asa cum si-ar dori unii:
Soluţia falimentului regiei de termoficare a Bucureştiului, care a acumulat datorii istorice totale de 3,7 miliarde de lei, cu penalităţi, către producătorul de energie electrică şi termică Elcen, nu exonerează Primăria Capitalei de plata restanţei. Iar Elcen caută avocaţi să dea Primăria în judecată.

Articolul complet: link

 


Re: Termoficare TibiV

Duminica, baietii de la RADET erau foarte ocupati pe Splai, inaintea podului Vitan...


 


Re: Termoficare Albert

Afiș lipit pe usa blocului...


 


Re: Termoficare andrei11

Confirm, au umplut Bucureștiul cu anunțurile astea ( stupide ). Cel puțin în zona asta a mea, Iancului / Mihai Bravu / Ferdinand, blablabla.

 


Re: Termoficare punmeister

Si in Aviatiei :roll:

 


Re: Termoficare georgica2704

Și în Berceni inclusiv la mine în zona Nițu Vasile . E lipit de luni.

 


Re: Termoficare misterr

Și ce vrea să spună concret, că nu înțeleg? Că se oprește apa caldă ca să înlocuiască țevile? Cînd se oprește, că nu e clar? E foarte confuz anunțul... Cine l-a întocmit nu știe să scrie un anunț! Mai degrabă e un fel de abureală (că tot e aburul specialitatea RADET)...

 


Re: Termoficare Albert

Pai nu e un anunț.E o informare ca încep săpăturile,cand nu știm.O sa mai apăra anunțuri pe ușile blocurilor cand opresc apa cald.

 


Re: Termoficare realistul

Deci după ce asfaltează Turnu Măgurele, vor sapa pentru termoficare...

 


Re: Termoficare cris_m

Si in Titan au aparut...

 


Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2251 forum members have written 417473 posts in 5203 topics and 510 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use