Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 245604 views
 
Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare abc_XC

In Bucuresti sunt vreo 562000 de apartamente incalzite de RADET, care furnizeaza caldura si pentru gradinite, scoli, spitale si alte institutii publice. Daca RADET ar da faliment si sistemul centralizat de incalzire nu ar mai functiona toti bucurestenii care stau la bloc ar ramane in frig, chiar si cei cu centrala de apartament, deoarece infrastructura actuala nu ar putea sa sustina consumul de gaze naturale si electricitate pe care l-ar genera fostii utilizatori RADET. Asadar, falimentul RADET este o problema care ne afecteaza pe toti, intr-un mod foarte serios.

 


Re: Termoficare andrei11

Se lucrează intens în Piața Iancului, inclusiv la ora asta. Ce o ( mai ) fi ?

 


Re: Termoficare alexxd_31

La ora 17:00 in dreptul Intermacedonia sudau la greu. E un proverb "Cine nu casca ochii casca punga!" Pe anumite canale de televiziune se spune ca totul in tara e minunat. Daca suntem naivi si credem un dus rece ne-ar aduce cu picioarele pe pamant. Oricum e an electoral, se da o ordonanta de urgenta si reinvie Radetul din faliment.
Sper ca si cei in masura isi dau seama ca falimentul Radetului duce la explozia mamaligii la fel ca in 89.

 


Re: Termoficare Albert

Și la mine pe strada au săpat 4 gropi mari pe unde curgea apa ca la dus(asta din ce am vazut eu înainte sa faca intervenții asupra țevilor).Sudau la greu pe la ora 19...

 


Re: Termoficare subway guru

La mine era activata o gura de foc de mascare cu ceata contra aviatiei rusesti ce se indreapta spre deveseli si cateva pickhammere mimau antiaeriana! Asteptam fortele NA-T-O franta ca ti-am dres-o ca sa ne <rezolve>!
Gropile alea ale voastre sigur sunt antitanc...tancurile alora, ca noi n-avem.
:lol:
P.S.
Astia in afara de mistocareala nu inteleg de ceva, asa ca dati-le cu <caustica>...poate se satura si ne mai lasa in durerea noastra...ca au zacut destul.
:twisted:

 


  • Mircea G
  • Posted:
  •  

Re: Termoficare Mircea G

alexxd_31 wrote:
.......
Sper ca si cei in masura isi dau seama ca falimentul Radetului duce la explozia mamaligii la fel ca in 89.

Si eu sper ca autoritatile sa le dea peste bot . 30 de ani s-au multumit sa primeasca subventii ...poftim rezultatul .

 


Re: Termoficare alexxd_31

In zona Piata Iancului lucrarile continua. Apa calda a fost oprita de ieri pana astazi in jurul orei 07:00 desi pe afisul Radet era trecuta ora 08:00. Nici caloriferele nu erau foarte calde, noroc ca vremea a fost destul de calduroasa in ultima perioada. Radet s-a apucat serios de reparatii (preventive). Oricum ca iarna asta nu am vazut niciodata atatea echipe lucrand.

 


Re: Termoficare misterr

RADET intră în faliment săptămâna viitoare. Ce se va întâmpla apoi cu bucureştenii

RADET este în moarte clinică şi va intra în faliment săptămâna viitoare. Soluţia extremă urmează să fie votată în Consiliul General al Bucureştiului, unde va avea o majoritate largă.

Autorităţile municipale vor să înfiinţeze o nouă companie, dar promit că aceasta măsură nu va afecta distribuirea de apă caldă în capitală.

Sute de mii de oameni au suferit în această iarnă şi încă suferă din cauza avariilor repetate de la RADET. Ultimele probleme au fost semnalate în această săptămână. Zeci de blocuri din Drumul Taberei şi din Sectorul 5 au rămas fără căldură.

Cu o datorie de 800 de milioane de euro, cu reţeaua veche de 50 de ani şi pierderi uriaşe, RADET este în insolvenţă. Nu are însă un proiect de reorganizare, care ar trebui depus până pe 27 februarie. După această dată, sistemul intra într-un vid legislativ şi va funcţiona doar din inerţie.

Într-o şedinţă fără presă, la care au participat consilierii primăriei, conducerea RADET şi reprezentanţii sindicatelor, s-a ajuns la o soluţie extremă: falimentul şi crearea unei companii noi, numită Termoenergetica.

Primarul capitalei spune că furnizarea agentului termic nu este în pericol în Bucureşti şi că vor fi luate măsurile legale pentru continuitate, aşa cum prevede legea.

Consilierii din opoziţie anunţa că vor vota înfiinţarea unei companii noi cu anumite condiţii, pentru că lucrurile se vor înrăutăţi.

Cristian Oltean, liderul grupului PNL din Consiliul General: - Vor avea apă caldă şi căldură, dar ar putea din toamnă să nu mai aibă cine să dea acest serviciu.
Reporter: - Este un faliment controlat al RADET?
Cristian Oltean - Da, descrie corect situaţia. Plecăm cu toţii de la premisa că proiectul propus de firma lichidatoare nu va fi aprobat şi atunci va fi un faliment şi venim cu o soluţie de salvare a situaţiei.

Roxana Wring, liderul grupului USR din Consiliul General: “Susţinem soluţia înfiinţării acestei noi societăţi, dar bineînţeles cu toate garanţiile că va fi transparent, că nu va fi căpuşată, că nu vor fi numiri făcute pentru prieteni, rude şi membri de partid.”

Este vorba de conductele foarte mari, dar şi foarte vechi care se sparg extrem de uşor şi lasa fără agent termic cartiere întregi. Dacă nou înfiinţata companie nu va reuşi să termine reparaţiile la timp, la iarnă, tot Bucureştiul fără va rămâne căldura, spun specialiştii.

 


Re: Termoficare misterr

Gabriela Firea: ”Poate fi un debut al haosului în sistemul de termoficare din București”

Click pe imagine pentru video:

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a tras, marți, un semnal de alarmă în privința situației în care se află RADET.

Edilul a declarat într-o conferință de presă că miercuri, 26 februarie, ar putea fi declanșat falimentul RADET, iar acest lucru ar putea atrage după sine ”un debut al haosului în sistemul de termoficare din București”.

”Urgența noastră este legată de ziua de mâine, ziua în care poate fi declanșat falimentul RADET, ziua în care poate fi un debut al haosului în sistemul de termoficare din București.

Un haos care nu-mi poate fi nici mie imputat, pentru că nu sunt primar de 20 de ani și nici dumneavoastră nu sunteți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat, dar vor fi părtași la dezastrul acumulat în aproape 30 de ani cei care nu înțeleg cât de serioasă este această problemă și care nu poate fi subiectul unor polemici nesfârșite politice.” - a spus primarul general.

Firea a mai spus că în aceste ”blocuri comuniste” care sunt racordate la regia centrală de termoficare nu locuiesc doar simpatizanți PSD, așa cum a auzit discutându-se.

”Să știți că în blocurile racordate la RADET sunt cetățeni pur și simplu. Acolo sunt cetățeni care simpatizează cu stânga, cu dreapta, cu PSD, ALDE, cu PNL, cu USR. Am auzit discuții de genul, lăsați, că în blocurile comuniste racordate la RADET stau doar pesediști. Nu este adevărat. Cunosc eu foarte mulți care nu sunt simpatizanți PSD. Este un lucru foarte serios.” - a mai afirmat primarul.

Gabriela Firea a mai atras atenția că situația gravă în care se află acum RADET a determinat-o să trimită scrisori de avertizare instituțiilor statului, inclusiv la Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

”Pentru a continua tot acest proces de modernizare trebuie să existe o entitate care să preia atât angajații de la RADET, peste 3000 de oameni care stau acum cu sufletul la gură și nu știu dacă mâine vor mai avea unde să meargă sau nu la serviciu, dar cel mai important este să asigurăm continuitatea alimentării cu apă caldă și căldură a cetățenilor. Este lucru vital, este infrastructură critică, nu este doar în răspunderea primarului general. De aceea am și scris atât CSAT, cât și Guvernului, ministerului de resort, Parlamentului.” - a mai spus edilul.

Autorităţile municipale vor să înfiinţeze o nouă companie, iar în urmă cu câteva zile au promis că aceasta măsură nu va afecta distribuirea de apă caldă în capitală.

Sute de mii de oameni au suferit în această iarnă şi încă suferă din cauza avariilor repetate de la RADET. Ultimele probleme au fost semnalate în această săptămână. Zeci de blocuri din Drumul Taberei şi din Sectorul 5 au rămas fără căldură.

Cu o datorie de 800 de milioane de euro, cu reţeaua veche de 50 de ani şi pierderi uriaşe, RADET este în insolvenţă.

De asemenea, primarul capitalei a spus în urmă cu câteva zile că furnizarea agentului termic nu este în pericol în Bucureşti.

 


Re: Termoficare misterr

Compania care va prelua activitatea RADET. Anunțul făcut de administratorul special

Compania Municipală Termoenergetica va prelua activitatea RADET, iar Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA se va ocupa de partea de investiţii necesare sistemului de termoficare.

Precizările au fost făcute marți de administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, după adoptarea de către Consiliul General al Capitalei, în şedinţa de marţi, a mai multor proiecte care vizează sistemul de termoficare.

“Transferul se face sub orice formă (chiar dacă RADET intră în faliment, chiar dacă nu). Avantajul este că avem o trecere şi un transfer lin de ceea ce înseamnă personal. Este vorba de 3.000 de oameni care şi-au făcut treaba exemplar, din punctul meu de vedere, însă nu au avut parte de ceea ce le-a fost necesar pentru a face ceea ce ar fi trebuit să facă”, a spus el, conform Agerpres.

Burghiu a precizat că proiectele de hotărâre adoptate reprezintă “un nou început” şi că prin acestea “s-au pus bazele unei construcţii sănătoase pentru viitorul termoenergetic” al Bucureştiului. El a menţionat că respingerea proiectelor de hotărâre nu ar fi echivalat cu încetarea funcţionării RADET din punct de vedere juridic, dar că din punct de vedere tehnic “ar fi însemnat finalul”.

“Tot ceea ce însemna partea de reparaţii la RADET - atât de necesare - reparaţii care nu s-au mai făcut de şapte ani de zile şi pe care le avem programate a începe în primăvara acestui an, nu mai puteau fi executate, pentru că nu mai aveam materiale. Furnizorii ne-au refuzat ferm în a mai livra, tocmai pentru că exista această stare de incertitudine”, a spus el.

Alexandru Burghiu a subliniat că angajaţii RADET vor fi transferaţi în totalitate la cele două companii nou înfiinţate şi a atras atenţia că, în baza unei hotărâri adoptate în şedinţa de marţi, fondul salarial pentru angajaţii regiei a fost majorat cu 30%. El a adăugat că salariile angajaţilor RADET nu au mai fost majorate din 2004.

Consilierii municipali au aprobat în şedinţa de marţi înfiinţarea societăţilor pe acţiuni Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA, în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică. Hotărârea prevede reorganizarea Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA, prin divizare, finalizată prin dizolvare. În termen de 3 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB se va convoca Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Energetica, iar aceasta va aproba declanşarea procedurii de divizare.

Partea divizată din Compania Energetica SA care corespunde serviciului public de alimentare cu energie termică va fi transferată către Compania Termoenergetica SA, care va primi activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciului public. Energetica Servicii SA va prelua activele şi pasivele corespunzătoare, avizele şi licenţele, contractul şi personalul aferente prestării serviciilor care nu sunt conexe serviciului de utilitate publică.

Compania Municipală Termoenergetica va desfăşura activitatea de producere, distribuţie, transport şi furnizare a agentului termic din arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti SA.

 


Re: Termoficare subway guru

Bun si mai departe???
Ca tevalaile alea <ciuruite>e ale PMB nu ale S.C. Cum l-o chema...
:oops:

 


Re: Termoficare 1689

[...]este vorba de 3.000 de oameni care şi-au făcut treaba exemplar, din punctul meu de vedere[...]


Operatia a fost un mare succes, e adevarat, pacientul a decedat un pic, insa avem o echipa sudata ( :D )cu care putem reputa victorii mai departe.

 


Re: Termoficare subway guru

Astazi, a nu stiu a cata oara la mine in fata blocului din nou <sudau> la teava ciuruita...inca doua zile de economisire fortata la caldura si apa calda...
:twisted:

 


Re: Termoficare alexxd_31

Mie imi e frica sa nu ramana Techem-ul fara obiectul muncii.
In weekend ma uit dupa un boiler instant pentru orice eventualitate.
Daca o sa se intample ceva vor creste preturile sau dispar din magazine.

Foarte interesanta e fraza:

“Tot ceea ce însemna partea de reparaţii la RADET - atât de necesare - reparaţii care nu s-au mai făcut de şapte ani de zile şi pe care le avem programate a începe în primăvara acestui an, nu mai puteau fi executate, pentru că nu mai aveam materiale. Furnizorii ne-au refuzat ferm în a mai livra, tocmai pentru că exista această stare de incertitudine”, a spus el.

Si credeti ca noua compaine o sa primeasca materiale?
Cati kilometrii de teava (coturi, teuri) sunt necesari? Cat timp dureaza fabricarea acestora?
Eu stiu ca semnezi un contract pentru materiale in cantitati mari cu mult timp inainte.
Din aceasta cauza se prefera sa se cumpere cu 15-20% in plus in cazul in care apare vreo modificare de proiect.
Daca noua companie semneaza acum contractul, materialele se vor livra in 2020-2022?
Despre care primavara vorbim?
Am impresia ca acolo sunt prea multi politruci si prea putini specialisti.

 


Go to page:  1  ... 18 19 20 21 22 23 24  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2314 forum members have written 423854 posts in 5275 topics and 515 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use