Zona metropolitană BucureștiTotul despre BucureștiInfrastructura, utilitățile și serviciile publice din București

 

Topic: Termoficare

1132 posts, 224094 views
 
Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 81
 
 

📖 Pagination options
Re: Termoficare andrei11

Dacă e avarie nu prea o poți anunța din timp...Dacă e o intervenție planificată o poți anunța...

 


Re: Termoficare misterr

Cartierele din Capitală care au rămas fără apă caldă şi încălzire în urma unei avarii

Click pe imagine pentru video:

Zeci de imobile din sectoarele 5 şi 6 sunt, vineri dimineaţă, fără apă caldă şi căldură în urma unei avarii la reţeaua RADET.

Nu au apă caldă şi este frig în şase blocuri din sectorul 1, trei blocuri din sectorul 3 nu au apă caldă, iar 10 blocuri din sectorul 6 nici apă caldă, nici căldura. Cei mai afectaţi sunt însă locuitorii sectorului 5. Aici sunt aproape 50 de blocuri fără agent termic.

Oficialii de la RADET spun că defecţiunea a apărut la reţeaua primară, adică magistralele importante, care s-au spart din cauza uzurii foarte mari. Deranjamentul a apărut de joi şi ar urma să fie rezolvat vineri, până la ora 22.

Din păcate, este vorba de ora estimată, iar asta înseamnă că locatarii ar putea avea apă caldă şi căldura abia sâmbătă dimineaţa.

RADET are magistrale vechi şi de 50 de ani pe care nu le-a reparat niciodată, iar din cauza coroziunii ţevilor, avariile s-au ţinut lanţ şi vor continua să apară.

 


Re: Termoficare misterr

Ironia cruntă a RADET în timp ce oamenii stau în frig: vor repara țevile când e cald afară

Click pe imagine pentru video:

Bucureștiul începe anul cu o nouă avarie la sistemul de termoficare. Aproape 3.000 de persoane din trei sectoare suferă de frig și stau fără apă caldă, după ce țevile vechi ale Radet au cedat din nou.

Oficialii Regiei speră ca agentul termic să revină în curând, însă muncitorii care încercau să repare conductele nu păreau la fel de siguri.

Alexandru Stoian s-a întors vineri în Bucureşti din Malta, unde a fost împreună cu prietena în vacanţă, dar a găsit caloriferele reci.

Alexandru Sorin: „Nu e apa caldă şi nici căldură. Voiam să facem şi noi o baie şi... uite. Nu mi se pare ok, plătim o întreţinere, vine şi foarte mult.”

A aflat vestea proastă de la vecini. De două zile nu au agent termic.

Locatară: „E greu, amânăm ceea ce este greu de spălat. Nu ne spălăm decât pe nas.”

Situaţia este similară în 60 de blocuri din Sectoarele 1, 5 şi 6.

Angajaţii Radet repară ţevile ciuruite din subteran încă de joi. Cu puţin noroc ar putea să termine în jurul orei 22.00, vineri seara. Din păcate, termenul este estimat şi nimeni nu ştie cât vor dura reparaţiile.

Problema este ca ţevile au 50 de ani, iar până acum au fost doar cârpite şi niciodată înlocuite.

„Când trebuia schimbată?”

„După părerea mea, acum vreo 30 de ani. Îi dăm drumul acum şi rezistă, îi dăm drumul şi poate să cedeze în altă parte.”

Desigur, cei nemulţumiţi se pot adresa la ANPC şi în instanţă, spun avocaţii, însă Regia de Distribuţie a Energiei Termice este în insolventă.

Valentina Topor, avocat: „Radet, fiind în insolvență, aceste acţiuni nu ar avea succes. Şi atunci rămâne răspunderea delictuală a municipiului Bucureşti, a Primăriei şi Consiliului general al Municipiului Bucureşti pentru neorganizarea eficientă.”

Adică nemulţumiţii ar trebui să cheme în instanţă nu doar Radet, ci şi primăria. Oficialii de la Radet susţin că vor înlocui ţevile din subteran, însă abia când se încălzeşte.

 


Re: Termoficare Cristi N

Postare pe Facebook a lui Ciprian Ciucu (consilier general de la PNL): link

Eu, către primarul Firea: “Sunteți conștientă de faptul că apa fierbine pierdută de RADET - adica mai mult de o mie de tone PE ORA - afectează solul pe care sunt casele, blocurile, școlile, spitalele și strazile din Bucuresti?”
Comentator bine intenținat (nu trol): “1000 tone/h? Cred ca e o mare exagerare.”
Eu: “Hold my beer…” Adevărul este este mult mai crunt. Azi s-a ajuns la 2000 de tone pe oră, pierderi!
Fără investiții rețeaua RADET a ajuns un așa ciur încât, ca să ajungă căldura în case, trebuie crescută presiunea. Iar când crește presiunea apar alte și alte avarii. E un cerc vicios.
Gabriela Firea, lasăți concertele si spectacolele și planificați investiții serioase! Chiar dacă sperați că nu va crăpa de tot în timpul mandatului dvs, nu veți scăpa de răspundere!
Dați mai departe ca să se știe!
P.S. Dragi televiziuni, asta este o știre...
 


Re: Termoficare shoppy

Greseala pe care o face consilierul este ca are impresia ca tevile cu agent termic sunt ingropate direct in pamant lafel ca cele de apa potabila sau gaze, este gresit, tevile cu agent termic sunt in montate in canivou, care canivou are bașă conectata la canalizare, deci tot agentul termic pierdut de RADET nu ajunge in pamant si in canalizare, de acea nici nu vedem agent termic iesind la suprafata decat in cazuri extraordinare.
Daca agentul ar ajunge in pamant pai prima data s-ar prabusi insusi canivoul cu tevile pana sa ajunga la blocuri.

Problema este alta, acest agent termic ar trebui sa fie foarte curat, practic ar trebui sa se foloseasca apa demineralizata din care sa se elimine periodic impuritatile de pe traseu, dar tu cand ai pierderi de ordinul tonelor pe zi este clar ca nu stai zilnic sa demineralizezi tone intregi de apa, ci o pompezi din niste puturi si o bagi in retea asa, direct, cu nisip, calcar, acizi si orice alte tampenii mai sunt in ea, si toate mizeriile astea dauneaza sistemului, calcarul se depune pe peretii schimbatoarele de caldura si le scade eficienta, acizii ataca tevile de fier si palele pompelor, nisipul ataca oalele pompelor si colmateaza tevile, si asa mai departe.
Pe langa ca distrugi sistemul este si un cerc vicios, adica randamentul scazut al sistemului se recupereaza prin marirea debitului si a presiunii, care aduce si mai multa mizerie in sistem, care scade si mai mult randamentul, si tot asa.

 


Re: Termoficare alexxd_31

„Inelul termic al Bucureștilor” este functional. (de cand nu se mai opreste apa calda vara cand se face revizia)

 


Re: Termoficare subway guru

Mie nu-mi e clar tabelul, la ce se refera, agent termic primar, agent termic secundar, apa calda?
La prima vedere pare a fi un bilant zilnic al CETurilor.

 


Re: Termoficare shoppy

Unde ai vazut asta in tabel?
Ar putea sa fie asa:
- agentul termic primar este cel din cazanul de la CET
- agentul termic secundar este cel dintre CET si punctele termice
- agentul termic tertiar este cel care il ai tu in apartament la calorifer
- apa calda este apa calda de la robinet din apartament

Defapt asa si functioneaza:
- in CET agentul termic primar este transformat in abur in cazan sau boiler, trecut prin turbinele de inalta, medie si joasa presiune care genereaza electricitate, apoi trecut prin schimbatoare de caldura pentru incalzit agentul termic secundar, in final racit in turnurile de racire si refolosit
- agentul termic secundar este pompat din CET-uri la punctele termice, aici printr-un schimbator de caldura se incalzeste agentul termic tertiar pe care punctul termic ti-l pompeaza si recircula prin calorifere si prin alt schimbator de caldura se incalzeste apa potabila rece care ajunge in apartamente ca apa calda

 


Re: Termoficare subway guru

Am sarit peste circuitul intern...ca ala e doar treaba CET pe partea electrica.
Dl consilier municipal ar fi trebuit sa explice mai clar ce a vrut sa spuna...

 


Re: Termoficare misterr

Explicațiile RADET privind “cascadele” subterane de apă fierbinte de sub București

Click pe imagine pentru video:

Scurgerile de apă caldă de la RADET sunt uriaşe şi ar putea afecta stabilitatea solului, respectiv clădirile din Bucureşti. Avertizarea vine de la un consilier general, care vorbeşte de adevărate cascade subterane de apă fierbinte.

Mai mult, aceste scurgeri, dublate de răcirea apei calde pe traseu ne costă cu 30 la sută mai mult, spun specialiştii. Reprezentanţii RADET recunosc pierderile, dar susţin că stabilitatea solului nu este în pericol.

Pentru că ţevile RADET sunt ciuruite, 10 la sută din toată apa caldă se scurge.

Din cei 20.000 de metri cubi cât curg pe magistralele regiei într-o oră, 2.000 de metri cubi se pierd prin subteran. În aceste condiţii, apa care s-ar scurge în doar zece lunii ar umple Lacul Morii - de exemplu.

Un consilierul general spune că apa scursă este periculoasă pentru sol, dar şi clădiri.

Ciprian Ciucu, consilier general PNL: “Poate să afecteze în zonele unde se produc avarii foarte mari stabilitatea solului. Este o problemă în zona Văcăreşti unde s-a format chiar o cascadă în sensul că sunt 2 diferenţe de nivel unde pica apa şi de la 10 metri.”

Nici vorbă de cascadă - spun reprezentanţii RADET care susţin că Zona Văcăreşti este mlăştinoasă, iar infiltraţiile nu provin de la ţevile Regiei de distruibutie a Energiei Termice. Aceştia susţin că 97% din apa caldă scursa este preluată de canalizare, iar solul este stabil.

Apa nu se infiltrează în sol, nefiind influențată stabilitatea solului, cantitatea de apă fiind preluată în proporţie de peste 97% de sistemul de canalizare al oraşului. Există situaţii accidentale, punctuale. Acestea sunt detectate şi remediate într-un timp foarte scurt, explică RADET.

Scurgerile din reţeaua RADET nu sunt singurele pierderi ale regiei. Pentru că ţevile sunt prost izolate agentul termic îşi pierde căldura pe traseu şi încălzeşte mai mult atmosfera şi mai puţin locuinţele oamenilor.”

Toate acestea formează aşa-numitele pierderi tehnologice, care au crescut mult în ultimii 10 ani. În 2017 au fost de aproape 30 la sută.

Mihai Mereuță, preşedintele Ligii Asociaţiilor de Proprietari Habitat: “Pierderile le plătim la casieria radet, când plătim impozite prin subvenția la primăria capitalei. Și prin ajutoarele de la guvern. Dacă pierderile nu ar fi mari și prețul gigacaloriei ar fi mai mic. ”

 


Re: Termoficare Gabi23

În zona Buzești în această dimineață era o avarie la rețeaua primară, echipa RADET, lucrând în zonă pentru remediere:

Buzești avarie - 10.01.2019.jpg (33.42 KB; downloaded 2895 times)

Buzești - 10.01.2019.jpg (288.42 KB; downloaded 2894 times)

 


Re: Termoficare alexxd_31

Mie imi da cu virgula. Starda Buzesti  nu a fost reabilitata integral (Termoficare, apa, gaze, canal, electricitate, linie de tramvai etc...) ?
Ce lucare au facut de a cedat doar in cativa ani?

 


Re: Termoficare shoppy

Lucrare dinaia buna de la noi, cel mai bun lucru a fost ca s-au inlocuit dalale OR.
Deci ARP = Avarie Retea Primara?, atunci primara o fii inelul.

 


Re: Termoficare misterr

RADET pierde pe oră 2.000 de tone de apă fierbinte, care înseamnă 170.000 de euro pe zi

RADET pierde pe oră 2.000 de tone de apă fierbinte. Reprezentanții regiei au confirmat datele, însă au refuzat să ne ofere detalii. Potrivit specialiștilor în energie, pierderile din rețeaua de încălzire a Capitalei se ridică în aceste condiţii la 170.000 de euro pe zi! 


Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 81
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Infrastructura, utilitățile și serviciile publice din București  • 
Choose destination

Since our 2247 forum members have written 416967 posts in 5189 topics and 507 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use