Infrastructura rutieră din RomâniaLucrări la autostrăzi și drumuri expresA1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)

 

Topic: Tronsonul Lugoj - Timisoara

20 posts, 9771 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1 2
 
 

📖 Pagination options
Tronsonul Lugoj - Timisoara ionescu63

Primul lot al autostrazii Timisoara-Lugoj va fi finalizat anul viitor
După inaugurarea autostrăzii Timişoara-Arad şi o vizită pe şantierul drumului Arad-Oradea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a întors fără premierul Emil Boc pe şantierul autostrăzii Timişoara-Lugoj. După ce a vizitat aproape întreaga lucrare, Boagiu a aflat de la reprezentanţii consorţiului constructor că lucrările sunt extrem de avansate, fiind finalizate în proporţie de 40 la sută. Secretul stă atât în vremea care a ţinut cu constructorii, dar şi în faptul că aceştia au adus peste 600 de oameni pe şantier.
Boagiu s-a declarat extrem de mulţumită de faptul că a primit asigurări că acest tronson în lungime de 9,5 kilometri va fi finalizat în a doua jumătate a anului viitor.
„Ne aflăm pe Timişoara-Lugoj, lotul 1, un tronson care va fi primul pe care îl vom termina în anul 2012, nu 2013. Iar faptul că pe acest tronson sunt angajaţi 600 de oameni dovedeşte faptul că avem în faţă un constructor care este motivat să termine lucrarea. Dincolo, pe Arad-Timişoara discutam de 500 de oameni pe 32 de kilometri. Deci asta face diferenţa când vrei să lucrezi”, a spus Boagiu.
Ea adăugat că de astfel de „parteneri serioşi” are nevoie Ministerul Transporturilor pentru a realiza programul de autostrăzi în România, pentru care au fost alocaţi două miliarde de euro şi pentru a finaliza construcţia tronsoanelor de autostradă care fac parte din coridorul IV Pan European până în 2016.
„Este foarte important ca programul de autostrăzi să meargă mai departe, oricâte piedici am întâmpina uneori. Putem să le depăşim şi este important să avem parteneri serioşi astfel încât bugetul pe care îl avem alocat, cei două miliarde de euro pe care-i avem de folosit pentru autostrăzi să fie cheltuiţi. Iar eu am convingerea că până în 2013 vom avea autostrăzi până la Sibiu, sperând ca până în 2016 să avem realizat şi tronsonul de la Sibiu la Piteşti şi coridorul IV să fie construit”, a spus Boagiu.
Piedicile la care se referea ministrul Transporturilor erau legate de contestarea tronsonului 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, unde, susţine Anca Boagiu, din cauză că instanţa a decis un alt câştigător al licitaţiei decât comisia de experţi, Ministerul Transporturilor a pierdut 35 de milioane de euro.
„Pe tronsonul 2 am avut parte de o evaluare ciudată din punctul meu de vedere făcută de instanţă, care a depăşit în rigurozitate – şi aici sunt ironică – chiar o comisie de evaluare. A ştiut câte puncte trebuie să dea, câte tone de asfalt trebuie să evalueze, mă rog, ineditul din unele instanţe din România. Astăzi suntem în reevaluare, sperăm ca anul acesta să semnăm şi lotul 2 astfel încât să putem să demarăm lucrările pierzând din economiile pe care le aveam circa 35 de milioane de euro, diferenţa dintre câştigătorul declarat de comisie şi câştigătorul declarat de două judecătoare din România”, a concluzionat Boagiu

http://www.tion.ro/primul-lot-al-autost ... or/1029092

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj Dominatrix

Timisoara - Lugoj lot 1 are termen de finalizare contractual 9 aprilie 2013 . Ordinul de incepere s-a dat concomitent cu Arad - Nadlac si Lugoj - Dumbrava pe 20 octombrie 2011, iar executia este de 540 zile. Sa fie gata in 2012...nu prea cred.

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj telvanni

Chiar e nevoie sa impartim culoarul 4 in atat de multe topicuri? Eu propun sa ramana discutiile la Culoarul IV, poate spre final sa facem un topic separat cand se vor incinge discutiile.

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ionescu63

Daca in prezent lucrarile executate sunt estimate la 40%  si deasemenea ca in 2012 autostrada Timisoara - Lugoj, lot I va fi finalizata cred ca discutiile se vor incinge aici.
In primavara cred ca o sa avem si poze destul de spectaculoase.

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ionescu63

In ciuda vremii urate, muncitorii lucreaza de zor pe Autostrada Timisoara – Lugoj. 40% din lucrari sunt finalizate!
TIMISOARA.Imediat dupa vacanta de iarna, muncitorii s-au intors la lucru pe Autostrada Timisoara – Lugoj si au inceput sa ridice podurile si sa pregateasca drumul pentru asfaltare. Vezi in ce stadiu se afla lucrarile la acest tronson!
Constructorii spun ca singura problema pe care o au in acest moment este vremea foarte rece si zapada care a acoperit portiunea pe care se lucreaza. Cu toate acestea constructorul spera ca va termina lucrarea in mai putin de un an.
“Echipele stiau locurile aveau totul pregatit. Am demarat lucrarile de poduri podete si pasaje, iar in acest moment lucrarile decurg bine. Noi am luar masinri si speram sa terminam autostrada in cursul anului 2012. Pentru a ne respecta promisiunea noi am deplsat fosrte umane, tehnice  si materiale semnificative. Am crescut la inceputul anului numarul muncitorilor. Acum avem pe santier 636 de muncitori. Deocamdata nu am facut situatia de lucrari. Speram ca pe parcursul lunii ianuarie vom face primul certificat si cred ca nu vom avea probleme si ni se vor da banii de promisi de la Guvern” a declarat Serban Serbu, constructor la autostrada Timisoara Lugoj
Lucrarile la primul lot din Autostrada Timisoara- Lugoj au inceput in toamna anului trecut. Pana acum constructorul a reusit sa realizeze aproximativ 40% din lucrari.
Noul segment de autostrada intre Timisoara si Lugoj va avea un nod rutier, 6 pasaje, 4 poduri si 11 podete. Pentru construirea acestuia lucreaza 132 de utilaje, 146 de mijloace de transport si 514 muncitori. Valoarea totala a proiectului este de 1.421.99.279 lei, lucrarile fiind programate sa se incheie dupa un an si sase luni de la demarare.
Trei firme lucreaza la Autostrada Timisoara- Lugoj, este vorba despre S.C. Spedition UMB SRL, S.C. Tehnostrade SRL si Carena SpA Impresa Di Costruzioni.
Principalele localitati pe langa care trece traseul acestui tronson sunt Ortisoara, Pischia, Giarmata, Izvin, Remetea Mare, Recas, Petrovaselo, Sustra, Topolovatu Mare, Iosifalau, Ghizela, Belint si Costeiu.

http://www.opiniatimisoarei.ro/galerie- ... 10/01/2012
autostrada-2.jpg (75.55 KB; downloaded 5088 times)
autostrada-5.jpg (71.32 KB; downloaded 5091 times)
autostrada-7.jpg (46.96 KB; downloaded 5101 times)
autostrada-8.jpg (61.6 KB; downloaded 5092 times)

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj Dominatrix

Debut bun de an pe autostrada Timişoara - Lugoj

La trei luni de la deschiderea şantierului pe cel de-al doilea tronson al Autostrăzii Vestului (după cel dintre Arad şi Timişoara, inaugurat festiv în perioada Crăciunului), pe traseul străbătut de viitoarea secţiune Timişoara – Lugoj progresele sunt vizibile cu ochiul liber.

În pofida parcurgerii sezonului de iarnă, până în prezent au fost mobilizaţi în diferitele puncte de lucru de pe traseu aproximativ 650 de muncitori, volumul de lucrări efectiv executate fiind de aproape 40 la sută.

O parte importantă dintre drumari au fost angajaţi chiar din localităţile care urmează să fie traversate de magistrala rutieră, ne declară secretarul comunei Balinţ, Cornel Iosa, care precizează că din unitatea administrativă proprie au fost recrutaţi peste 15 oameni.

„Deschiderea lucrărilor la autostradă, care ne va traversa comuna pe aproximativ patru kilometri, ne-a permis şi concesionarea către constructor a unei suprafeţe de două mii de metri pătraţi, pentru amplasarea dormitoarelor mobile”, ne-a mai spus secretarul Cornel Iosa, precizând că centrul zonal al organizării de şantier este în comuna învecinată Belinţ, unde au fost concesionate în acelaşi scop peste zece hectare.

Deşi sunt conştienţi de importanţa investiţiei şi de şansa pe care aceasta o deschide localităţilor din zona de nord a judeţului – zona care a suportat, în ultimele două generaţii, cel mai accentuat fenomen de depopulare din toată partea de vest a ţării –, o mare parte a locuitorilor din Balinţ, dar şi din celelalte comune de pe traseu, nu sunt foarte încântaţi să discute despre autostradă, nemulţumirile lor fiind legate mai ales de modul şi, mai ales, valoarea la care s-au făcut despăgubirile – sumele acordate aici fiind şi de peste zece ori mai mici decât cele de care au beneficiat expropriaţii de pe tronsonul Timişoara – Arad.

Dincolo de acest gust amar, oamenii din zonă sunt mulţumiţi că nodul de descărcare de la Balinţ a fost fixat în apropierea staţiei CFR locale, rămasă activă după recenta reorganizare a transportului feroviar.

În afara acestui nod rutier, tronsonul de autostradă Timişoara – Lugoj, care măsoară pe cele două loturi reunite circa 35 de kilometri, va mai cuprinde patru poduri, şase pasaje şi zece podeţe.

http://www.renasterea.ro/stiri-banat/ad ... lugoj.html

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj Dominatrix

O noua vizita ministeriala pe santierul autostrazii Timisoara-Lugoj

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Alexandru Nazare, este aşteptat în acest weekend în Timiş unde va vizita şantierul autostrăzii Timişoara-Lugoj.

Nazare va vizita stadiul lucrărilor la lotul 1 al autostrăzii Timişoara-Lugoj, care anul trecut era construit în proporţie de 40 la sută. Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, susţinea, la ultima vizită pe acest şantier, că lucrările la acest tronson, cu o lungime de 9,5 kilometri ar trebui să fie finalizate anul acesta.

În ceea ce proveşte tronsonul 2 al acestei autostrăzi, licitaţia pentru atribuirea contractului a fost contestată, iar lucrările nu au început încă. Primul lot al autostrazii Timisoara-Lugoj va fi finalizat anul viitor.

http://www.tion.ro/o-noua-vizita-minist ... oj/1079487

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj Dominatrix

Ministrul Transporturilor: Tronsonul I al Autostrăzii Timişoara-Lugoj ar putea fi gata înainte de termen

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a inspectat, sâmbătă, şantierul Autostrăzii Timişoara-Lugoj, declarând că lucrările la primul tronson pot fi finalizate înainte de termen, însă le-a cerut constructorilor să nu facă rabat de la calitate.
"Din ce am observat pe această secţiune, există toate datele ca această lucrare să fie terminată înainte de termen. Mă bucur că la toate podurile s-a lucrat, există o mobilizare deosebită. La cum stau lucrurile, cred că în două-trei săptămâni se poate turna asfaltul şi sper să menţineţi ritmul acesta, pentru că, dacă îl menţineţi, puteţi termina înainte de termen. Vă rog doar să nu faceţi rabat de la calitate, acesta este un lucru care caracterizează societatea noastră. Pentru Timişoara este o lucrare importantă, chiar dacă discutăm de doar 9,5 kilometri. Aceşti 9,5 kilometri facilitează foarte mult ieşirea traficului din Timişoara. Haideţi să ne uităm la ritm, să menţinem ritmul şi cred că e gata la vară", a declarat Alexandru Nazare.

Întrebat despre cel de-al doilea lot al Autostrăzii Timişoara - Lugoj, ministrul Transporturilor a declarat că acesta nu şi-a pierdut finanţarea.

" Despre al doilea tronson trebuie să ştiţi că nu se pierde finanţarea europeană. Am văzut speculaţii pe această temă, proiectul nu se pierde, este la Bruxelles. În acelaşi timp, el va fi relicitat, iar Compania de drum îl va scoate în scurt timp la licitaţie, tocmai ca să avem şi pe acel tronson un constructor care să îşi facă treaba. Este foarte important să menţinem această legătură de la Nădlac până la Sibiu. Trebuie să înceapă anul acesta tronsonul al doilea ", a spus ministrul Transporturilor.

Potrivit constructorilor, primul lot al Autostrăzii Timişoara-Lugoj este finalizat în proporţie de peste 50 la sută, lucrările care au început în luna octombrie 2011 urmând să fie finalizate în acest an. Termenul prevăzut în contract pentru finalizarea lucrărilor este aprilie 2013.

http://www.mediafax.ro/economic/ministr ... en-9434340

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ByOnu

Mda... va fi' gata inainte de termenul amanat de n-spe ori... asta da "gata inainte de termen"..... :roll:

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj vancouver

ByOnu wrote:
Mda... va fi' gata inainte de termenul amanat de n-spe ori... asta da "gata inainte de termen"..... :roll:TIMISOARA - LUGOJ, (Giarmata-Izvin) NU A AVUT NICIODATA VREUN TERMEN AMANAT.

Termenul stabilit la semnarea contractului, in aprilie 2011, a fost aprilie 2013. De aici 6 luni au fost pentru proiectare.
In octombrie 2011 s-au apucat efectiv de lucru.
In acest moment, dupa 5 luni efective de lucru (jumatate decembrie si jumatate februarie nu se pun), sunt la 50% din lucrare. BRAVO.

Dar e usor sa vorbim ca sa ne aflam în treaba.

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj andrei11

Las-o asa, draga colegule#vancouver , amicul #ByOnu stie despre ce vorbeste.
Autostrada asta ce incepe din Timisoara se tot construieste de vreo  15 ani incoace, deci Aprilie 2011 este ultimul termen din "n" termene propuse si nerespectate.
Asa incat...

 


Re: Autostrada Timisoara - Lugoj ionescu63

Daca in aprilie 2011 s-a semnat contractul cum sa fie n termene propuse. Poate confundati cu Timisoara - Arad.

 
 
Go to page:  1 2
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: A1 (București - Pitești - Sibiu - Deva - Lugoj - Timișoara - Arad - Nădlac)  • 
Choose destination

Since our 2191 forum members have written 411705 posts in 5167 topics and 504 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use