Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

 

Topic: Blocuri turn: idei și propuneri

268 posts, 92132 views
 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 
 

📖 Pagination options
Blocuri turn: idei și propuneri lucianxx9o

Blocurile turn cu locuinte, care in urma cu doi ani populau din plin machetele dezvoltatorilor imobiliari, au ajuns vizibile in majoritatea cartierelor din Bucuresti, in care se va putea locui din acest an inclusiv la etajul 24. In conditiile in care bucurestenii au frica de inaltime si nu se ingramadesc sa cumpere apartamentele de la ultimele etaje, cat de rentabila este investitia in astfel de proiecte?


Privelistea dintr-un turn asupra Bucurestiului este mai frumoasa noaptea, cand luminile slabe nu dezvaluie fatadele gri ale celor mai multe cladiri din oras.

O vizita recenta intr-una dintre cele mai noi cladiri de birouri finalizate in centrul Capitalei a intarit aceasta impresie, dupa ce managerul firmei care inchiriase un etaj superior al cladirii cauta solutii sa acopere geamurile pentru a ascunde peisajul cu imobile cenusii, care stau sa cada, intre care se intrezarea rar cate o cladire istorica reconditionata recent sau vreun alt edificiu de otel si sticla, rezultat al dezvoltarii pietei de birouri in ultimii ani.


Iar imaginea din cartierele Capitalei, unde au fost ridicate in ultimii ani blocurile turn pentru care dezvoltatorii mizeaza pe atragerea cumparatorilor inclusiv prin prezentarea "privelistilor" asupra orasului, nu este mult mai atractiva, tinand cont de blocurile ingramadite care domina majoritatea zonelor.
In ultimii ani, pe fondul reducerii numarului de terenuri in zonele din interiorul orasului, care a condus la cresterea agresiva a preturilor, dezvoltatorii au ridicat regimul de inaltime al Capitalei, prin proiectarea a peste 50 de blocuri turn de locuinte, cu scopul de a-si maximiza investitia.
Jumatate dintre acestea vor fi gata pana la sfarsitul anului, iar bucurestenii care au optat pentru o locuinta in aceste blocuri vor avea o perspectiva noua asupra Capitalei.
"Descopera cum este sa ai un oras intreg la picioarele tale. Invata sa il vezi asa cum putini o fac - de la inaltime, departe de zgomot, praf sau agitatie, de la fereastra unui turn in care te simti protejat si privilegiat". Asa suna descrierea conceptului Asmita Gardens, situat pe Splaiul Independentei, unde sunt deja vizibile cele sapte blocuri ale complexului.

"Avantajele unui asemenea proiect sunt legate de vizibilitate - se poate observa vegetatia si mai putin mizeria - este mai liniste, strada fiind mai departe, aerul mai curat, iar tantarii nu zboara la etajele superioare. Dezavantajele sunt psihologice, deoarece te rupi de teren, iar unele persoane au rau de inaltime; in acelasi timp sunt costuri in plus, legate de lifturi, structuri sau pompe",

"Coeficientul de utilizare a terenului (CUT) este de 4,5 (suprafata construita este de 4,5 ori mai mare decat suprafata terenului) la Asmita, ceea ce este mult, dar nu este critic".

Asmita Gardens este unul dintre putinele proiecte cu blocuri turn la care cumparatorii au fost interesati inca de la inceput de apartamentele de la etajele superioare, desi in majoritatea blocurilor vechi din Bucuresti sunt frecvente problemele cu lifturile.
Pretul pe metru patrat construit este de 1.650 de euro plus TVA, insa vanzarile au intrat pe o panta descendenta din luna iunie a anului trecut, astfel ca pana in prezent ceva mai mult de jumatate din locuinte sunt vandute.

Speriati de cutremure. Tot in luna septembrie a acestui an ar trebui predat un alt bloc de 24 de etaje in Bucuresti, de aceasta data in zona Doamna Ghica, unde au fost inaltate deja cladirile din cadrul ansamblului rezidential Romfelt Plaza, format din peste 600 de locuinte.
Cu toate acestea, dezvoltatorii proiectului, printre care dramaturgul Adrian Lustig, seful UniCredit Dan Pascariu sau Cristian Sima, fost membru al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, au vandut un sfert dintre apartamente, niciunul insa la ultimul etaj al turnului de 24 de etaje, care este pastrat drept "perla coroanei" si ar urma sa fie vandut dupa finalizare.
"Sentimentul meu este ca romanii au inca retineri in a cumpara apartamente la etajele superioare, motiv pentru care in cadrul proiectului nostru cel mai bine
s-au vandut locuintele din blocurile cu patru etaje. Este greu de trecut pragul psihologic de catre persoanele care au prins cutremurele din 1977 si 1986, desi am turnat beton in cadrul ansamblului pentru a rezistala un cutremur de 9 grade.

BLOCURI COMUNISTE
Blocurile construite in perioada 1957-1989 pentru sutele de mii de oameni mutati de la sat la oras, ca sa asigure forta de munca pentru platformele industriale gigant imaginate de Gheorghiu Dej si Ceausescu. Inghesuite, inestetice, prost izolate termic si cu instalatii care lasa mult de dorit, blocurile comuniste au insa un avantaj notabil: rezista destul de bine la cutremure.

IN CONCLUZIE
Avantajele blocurile turn sunt multe.
-constructia pe verticala creeaza mai mult spatiu liber imprejur cu multa verdeata cu spatii de joaca
-estetica
-rezistenta la cutremure
-o constructie nu inghesuita

dezanvantajele :
-pretul  cu pornire de la (ex 120.000€)
asmita1.jpg (29.64 KB; downloaded 10040 times)
8-asmitagardens-as.jpg (808.9 KB; downloaded 10061 times)
83425-145889_1.jpg (150.68 KB; downloaded 10057 times)

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri iliutu

Problema reala la etajele superioare in caz de cutremur mare este de valoarea sagetii. Nu este deloc placut sa te arunce si toata mobila trebuie bine ancorata.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

iliutu wrote:
Problema reala la etajele superioare in caz de cutremur mare este de valoarea sagetii. Nu este deloc placut sa te arunce si toata mobila trebuie bine ancorata.


un bloc turn poate sa aiba si pana la 200 m sunt construite in asa fel sa amortizeze energia provocata unui cutremur...
sunt zgarie nori care au si pana la 800 m si nu cred ca sa pus problema sa fie ancorata mobila  :lol:

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Mircea G

Ba se pune problema mobilei si a ancorarii ei . Chiar daca balansul este limitat , este suficent un " salt " pe verticala si o balanganeala , ca totul sa plece prin casa .
Prin lumea normala exista chiar niste '"kit-uri "anticutremur pt ancorat mobila . la noi .nu , dar pot fi bricolate la un pret min si  chiar eu am facut pt cineva ,asa ceva in camera unui copil .
Din pacate nu mobila este cea mai periculoasa , periculoase pot fi si micile decoratiuni iar extrem de periculoase sint instalatiile .
Locuitul pe verticala la mare inaltime nu este o mare smecherie . Costurile de exploatare sint substantial marite , posibilitatea defectarii instalatiilor mult mai mare , disconfort evident din cauza vintului ...
Liniste ??? Cum sa fie liniste ? Sunetul se propaga numai orizontal la nivelul strazii ? Este galagie suficienta , poluare ...stres . Statul la inaltime este stresant pt firea umana , vederea unui furnicar jos , extrem de stresanta . Este iluzorie parerea unei vederi " minunate " . In Bucuresti nu ai ce vedea , iar o casa nu o cumperi sa te uiti pe geam ci sa locuiesti in ea .
Cert este ca in Bucuresti nimeni nu a cumparat casa la etaje " mari " pt locuit . TOATE au fost cumparate de cei care au mai multe case / apartamente , si acestea sint pt inchiriat sau " rasini ocazionale , de regula de catre cei ce au dat " tunuri " .
La noi inca se doreste , firesc si natural , casa pe pamint sau la nivele mici , mai aproape de natura ...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri DanCld

Dezvoltarea pe inaltime a venit la noi pe model american; acolo locuintele cu cat sunt mai sus cu atat sunt mai scumpe, cele mai scumpe fiind la ultimul etaj, la "penthouse". Uneori locuintele astea priviliegiate au lifturi proprii pe sistemul trenului rapid care opreste doar in orasele mari  :lol:

Ce nu e vizibil este sistemul complicat care asigura alimentarea permanenta cu apa fiindca nu e rezonabil si cred ca nici economic sustenabil sa tii o pompa la nivelul strazii sau in subsol pornita permanent sau sa o pornesti cand omul deschide robinetu'; ideea e ca turnurile au cateva etaje intermediare pe post de etaje tehnice - cu pompe, rezervoare de apa, sistem de recirculare a apei calde. La noi sa stai la etajul 24.... mai bine nu mai zic nimic  :twisted:

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dr2005

DanCld wrote:
cu pompe, rezervoare de apa, sistem de recirculare a apei calde. La noi sa stai la etajul 24.... mai bine nu mai zic nimic  :twisted:


Ca fapt divers... eu stau la 8/10 într-un bloc comunist, la o distanţă de vreo 150 m de punctul termic. Până pe la 9 - 10 când se pornesc robinetele de apă caldă pe la toate apartamentele (că pensionarii o preferă pe cea rece, deşi e mai scumpă decât cea cladă, că canalizarea e inclusă doar în preţul metrului cub de apă rece - cacofonia e intenţionată) durează între 25 şi 40 de minute până vine apă cât de cât călâie la robinetul meu (evident, apometrul înregistrează tot, că RADET nu permite montarea unor aparate de măsură care să înregistreze şi temperatura apei). Să se calculeze câte minute durează până ajunge apa caldă la robinetul etajului 24?  :lol:

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Goldmund

'Tema de azi' e blocul-turn.
OK, eu sunt impotriva blocurilor-turn, care inghesuie aiurea oamenii in cutii de chibrituri puse una peste alta, multe cutii de chibrituri, costuri f. mari la intretinere, n-ai o gradina...
Cateva bocuri inalte ajung pentru un oras care are din cand in cand un cutremur de peste 7 grade pe scala Richter..., dar unde sunt sutele de mii de case, vile, casutze ale bucurestenilor?! Inca mai viseaza bucuresteanul "la bloc", in orasul cu  cu cel putin 600mii de apartamente? Brrrrr

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

Dr2005 wrote:
DanCld wrote:
cu pompe, rezervoare de apa, sistem de recirculare a apei calde. La noi sa stai la etajul 24.... mai bine nu mai zic nimic  :twisted:


Ca fapt divers... eu stau la 8/10 într-un bloc comunist, la o distanţă de vreo 150 m de punctul termic. Până pe la 9 - 10 când se pornesc robinetele de apă caldă pe la toate apartamentele (că pensionarii o preferă pe cea rece, deşi e mai scumpă decât cea cladă, că canalizarea e inclusă doar în preţul metrului cub de apă rece - cacofonia e intenţionată) durează între 25 şi 40 de minute până vine apă cât de cât călâie la robinetul meu (evident, apometrul înregistrează tot, că RADET nu permite montarea unor aparate de măsură care să înregistreze şi temperatura apei). Să se calculeze câte minute durează până ajunge apa caldă la robinetul etajului 24?  :lol:


Locuiesti intrun bloc comunist are o instalatie mai veche deci nu sa gandit la asemenea problema ....
La blocurile turn exista o instalatie diversa ....
De exemplu la proiectul asmita la numai 3 turnuri este ocupat cu 90%, si proprietari nu sau plans de problemele legate di apa ..... din contra sunt foarte multumiti

Ai sa nu ne mai plangem, nu cred ca orasul ar trb sa aiba mereu aspectul grii din cauza blocurilor comuniste sunt vechi si au nevoie de multe reabilitari
in toata lumea sau construit blocuri inalte  si nimeni nu se plange....

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri lucianxx9o

Goldmund wrote:
'Tema de azi' e blocul-turn.
OK, eu sunt impotriva blocurilor-turn, care inghesuie aiurea oamenii in cutii de chibrituri puse una peste alta, multe cutii de chibrituri, costuri f. mari la intretinere, n-ai o gradina...
Cateva bocuri inalte ajung pentru un oras care are din cand in cand un cutremur de peste 7 grade pe scala Richter..., dar unde sunt sutele de mii de case, vile, casutze ale bucurestenilor?! Inca mai viseaza bucuresteanul "la bloc", in orasul cu  cu cel putin 600mii de apartamente? Brrrrr


Uitete la 2 poze diferita una cu blocurile turn si una cu blocurile comuniste unde vezi inghesuiala si in articolul de sus se precizeaza diferentele.... eu cunosc un prieten la bloc turn si am fost si nu este cum spui tu sau alti.

Ai mai multa libertate nu te simti sufocat de copacii care iti stau in fata blocului
Si inca un vantaj sunt locurile de parcare care pot fii subterane.
Intrebati pe altii care sau mutat intrun bloc turn ce parere au si atunci va faceti si voi o parere....

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Mircea G

lucianxx9o wrote:
...Locuiesti intrun bloc comunist are o instalatie mai veche deci nu sa gandit la asemenea problema ....
La blocurile turn exista o instalatie diversa ....
.

Este pacat sa aruncati cu noroi , sa nu zic rahat ! in munca constructorilor din epoca trecuta .
Va spun eu daca nu cunoasteti , ca instalatiile vechi comuniste  ;) au fost bine gindite inclusiv pt aceasta problema . TOATE instalatiile de apa calda aveau recirculare in subsol si daca nimeni nu folosea apa calda pe o coloana , dar se deschidea un robinet la etajul 10 , nu se astepta decit atit timp cit urca apa 10 etaje . Aceste recirculari au fost desfintate in epoca-capitalista  :lol: din motive de economie .
Si blocurile turn au recirculare . Se poate face recirculare si pina la robinet , dar costurile de exploatare sint uriase .
Daca prietenii dvs nu se pling , nu inseamna nimic ! Poate nu recunosc  teapa luata , poate platesc intretinerea cit pentru doua apartamente normale ....
Referitor la faptul ca nu-ti bate ramul in geam !!! , cea mai proasta idee . La orice vinzare de casa , apartament , se pune problema " verdetii " , dvs spuneti ca este un beneficiu ca scapam de ea la etajul xxx ....
Parcare la subsol ? :lol: Acesta este un motiv pt a sta in turn ??? Si blocurile " comuniste " aveau .... ;)

 


 • Dr2005
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dr2005

Mircea G wrote:
Si blocurile " comuniste " aveau .... ;)


Da, H-urile de la Orizont şi de pe Haiducului, care erau ,,cu dedicaţie" pentru cadrele Armatei şi Miliţiei... acelea, într-adevăr, aveau loc de parcare subterană pentru fiecare apartament  :!: Din păcate, când am avut ocazia să mă mut acolo, n-am avut buget.
Ar mai fi şi câteva A-uri din prefabricate, care au un număr de garaje (nu ştiu în ce raport, aş bănui că 1 la fiecare 4 apartamente), dar nu m-aş muta în bloc din prefabricate nici să fie gratis.
Restul blocurilor comuniste abia aveau câte un loc în parcarea de reşedinţă de pe stradă... că cine avea nelimitat la benzină, stătea în H-uri.

Recirculările de apă caldă s-au desfiinţat prin 2008 - 2009... de către RADET.

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri subway guru

Dragii mei dragi, nu 'alunecati' in false probleme, treburile astea nu tin nici de 'comunism' nici de 'capitalism' ci exclusiv de 'urbanism'...
'Parerea mea'...

 


Re: Blocuri turn: idei si propuneri Dominatrix

Dr2005 wrote:
Restul blocurilor comuniste abia aveau câte un loc în parcarea de reşedinţă de pe stradă... că cine avea nelimitat la benzină, stătea în H-uri.
Pe vremea comunistilor, in Bucuresti, a existat o perioada cand plafonul acceptat era de 1 loc de parcare la 3 familii (12 locatari conventionali), o adevarata favoare fata de orasele mari din provincide, unde plafonul era de 1 loc la 11 familii  :!:
subway guru wrote:
ci exclusiv de 'urbanism'...
Mai bine zis, tine exclusiv de cascavalul pe care trebuie sa il manance cineva...din pacate :cry:

 


 • Mircea G
 • Posted:
 •  

Re: Blocuri turn: idei si propuneri Mircea G

Dr2005 wrote:
Mircea G wrote:
Si blocurile " comuniste " aveau .... ;)


Da, H-urile de la Orizont şi de pe Haiducului, care erau ,,cu dedicaţie" pentru cadrele Armatei şi Miliţiei... acelea, într-adevăr, aveau loc de parcare subterană pentru fiecare apartament  :!: Din păcate, când am avut ocazia să mă mut acolo, n-am avut buget.
Ar mai fi şi câteva A-uri din prefabricate.....

Recirculările de apă caldă s-au desfiinţat prin 2008 - 2009... de către RADET.

Daca discutam de Dr Taberei , de ce va faceti ca uitati de parcajele subterane de la Drumetului , Favorit , Orizont ???? Acelea de cine sint facute , de martieni ???
In anii 80 cind stateam la bloc si s-a marit nr de masini iar parcarea , care se facea  lateral ,  devenise insuficienta , s-a facut parcare normala de catre primarie , dublind numarul de locuri ...mama lor de comunisti ! ;)
Garajele de A-uri s-au facut pe bani . Cine avea bani cumpara si garaj si s-au facut suficiente raportat la nr de doritori .
La moca , adica apartamente cu chirie , ati fi vrut si garaje ? pai ori esti pirlit si stai cu chirie , ori ai bani , masina , si atunci iti cumperi apartament si garaj ....
Recircularile au fost desfintate de Radet , normal , ca sint pe instalatia lor , dar desfintarea s-a facut din cauza costurilor mari pe care blocatarii nu doreau sa le suporte , mai ales ca nu stiau , multi nici acum , la ce folosesc .

 


 
Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 20
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2155 forum members have written 407238 posts in 5064 topics and 487 subforums.

 

© 2009 - 2023 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

Terms Of Use