Zona metropolitană BucureștiParcul de vehicule al operatorilor din București și IlfovAutobuze STB

 

Topic: Defecte, imobilizări și reparații ale autobuzelor

4742 posts, 1248219 views
⚠  Forum Rules
 
Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 339
 
 

📖 Pagination options
Re: Mentenanţa autobuzelor dany

Pipera este cam codasa la reveniri de masini, piesele nu ajung si la ei? Alte autobaze au tot primit piese

 


 • V2A
 • Posted:
 •  

Re: Mentenanţa autobuzelor V2A

După câteva luni de absență a revenit la traseu 6328, în 312.

 


Re: Mentenanţa autobuzelor CiprianTRB

4394 a picat în Stația "Rezervelor"
linia R430...

 


 • Tom
 • Posted:
 •  

Re: Mentenanţa autobuzelor Tom

O să revină "pufăitorul" în locul lui. Acum am observat că sunt două: unul care pufăie mai des și unul care pufăie mai rar. Ambele cu A/C.  :twisted:

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Mentenanţa autobuzelor Utilizator anonim

4760, una din cele mai demolate masini de Militari, isi face veacul prin Rurile autobazei in general, o auzi de la 3 statii  :rofl:

 


Re: Mentenanţa autobuzelor dany

Mie unul 4760 mi-a lasat impresia de masina intretinuta

 


 • Utilizator anonim
 • Posted:
 •  

Re: Mentenanţa autobuzelor Utilizator anonim

Pai una e ca spala soferii prin cabina, are mop si brizbirele, tehnic nu e deloc stralucita avand probleme cu pufaiala aia si pernele de aer. Si mai sunt vreo doua autobuze la Militari cu probleme cu pernele de aer de iti dau impresia ca esti pe vapor in furtuna. Ciudat ca la Euro 3uri nu am sesizat asemenea probleme.

 


Re: Mentenanţa autobuzelor dany

Euro 3 are suspensia pe punte si nu independenta ca la euro 4, acest aspect conteaza mult in tinuta autobuzului pe sosea chiar daca ambele au perne de aer, de aceea euro 3 sunt si mai rigide. Referitor la pufaiala, aceasta tine de supapa de refulare a compresorului de presiune, cu cat aceasta este mai uzata cu atat devine mai des pufaitul, la fel si electrovalvele de la usile masinilor care pierd aer, toate aceste componente au un ciclu de viata in urma caruia trebuiesc inlocuite, insa la STB fiecare mecanic isi face stoc de piese si daca vrei sa schimbi ceva la o masina fara 30 Ron sau mai mult nu poti schimba, daca nu dai nu ti se repara masina

 


Re: Mentenanţa autobuzelor barbuandrei

Cu riscul de a isca o lunga discutie pe tema aceasta, am sa spun ca nu cred aceasta varianta cu stocul mecanicului si banii. Concret, exista o magazie de piese din care se scot piesele doar cu bon de consum, bon ce trebuie semnat de maestru si de distribuitorul din magazia autobazei. Acuma, nu pot sa te fac mincinios. Poate intr-un anumit sau anumite garaje se practica, dar iti spun si eu sigur ca in cele pe care eu le cunosc nu se practica asa ceva. Se practica doar discutia clasica, "nu am timp acum / dă si tu o bere si o rezolvam." Faptul ca unii soferi scot cate 10-20-30 lei din buzunar pentru a recompensa mecanicul nu este un lucru grav, il poti considera tips.

 


Re: Mentenanţa autobuzelor Costin

Asa ceva nu trebuie sa existe. Hai sa zicem ca este cultural acceptabil sa dai "tips" la barman/chelner sau frizer, taximetrist etc, accept asta ca o chestiune culturala specifica in Romania. Dar doi colegi care lucreaza pentru aceeasi institutie sa se plateasca unul pe celalalt ca sa isi faca treaba, este absolut absurd. Asa ceva nu exista in mediul privat. Poate ca par putin cam "extremist", dar de-aia trebuie privatizat absolut totul in ceea ce priveste transportul public. Doar privati, si o autoritate care impune standarde de calitate. Atat. La privat cine nu isi face treaba si asteapta "tips" zboara in secunda doi. E nevoie de asa ceva prin STB...

 


Re: Mentenanţa autobuzelor barbuandrei

@Costin. Cunosc firme mari de camioane sau autocare, nu le dau numele pentru a nu le face reclama, unde pana si acolo se da asa numitul "tips" la mecanici. Se pare ca la noi, mecanicul este ca si taximetristul, frizerul, etc. Doar asa ca si conversatie, la frizer de ce dam bacsis? Nu are salariu pentru munca prestata? Ei bine, cu toate astea ii lasam si lui ceva.

 


Re: Mentenanţa autobuzelor Costin

Pai ideea de bacsis in sine trebuie sa dispara. Nu eram la curent cu ultima "moda" din zona transportatorilor privati, dar daca e asa, atunci cu siguranta nu asta e modelul la care fac referire.

 


Re: Mentenanţa autobuzelor Andrei98

Si la transportatorii privati tot romani lucreaza, adica au aceleasi metehne ca majoritatea populatiei. Degeaba vrem privatizari, schimbari la conducere etc. daca nu educam poporul...

 


Re: Mentenanţa autobuzelor CiprianTRB

4394 a revenit, din nou în R430.

 


Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 339
 

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Autobuze STB  • 
Choose destination

Since our 2335 forum members have written 425817 posts in 5294 topics and 516 subforums.

 

© 2009 - 2024 Asociația „Metrou Ușor”

Powered by PhpBB In DotNet

The Terms Of Use